σαρπει


12 Οκτωβρίου 2015
2
0
32
Πήρα σαρπει....μου είπαν ότι ειναι πολυ ευαίσθητο οποτε με το παραμικρό ροχαλητό του παίρνω τηλέφωνο τον κτηνίατρο....τι πρέπει να προσέξω?
 




jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
να σου ζησει το μικρουλι!! το σαρ πει ειναι μια απο τις αγαπημενες μου φυλες αν κ δεν ειχα ποτε εχω διαβασει πολυ κ μιλησει με εκτροφεα της φυλης! ελπιζω το σκυλακι να το πηρες απο αναγνωρισμενο εκτροφεα κ οχι απο τυχαια γεννα, ολα τα σκυλια αλλα κ συγκεκριμενα αυτη η φυλη εχει αρκετα κληρονομικα προβληματα που οι εκτροφεις εχουν καταφερει να 'διορθωσουν' με την σωστη εκτροφη! τα θεματα υγειας του σαρ πει ειναι ιδιαιτερως σημαντικα πολλη σημαντικη ειναι ομως κ η κοινωνικοποιηση του. απο εκει που το πηρες δε σου εδωσαν οδηγιες για την φροντιδα του?επισης κ ο κτηνιατρος μπορει να σε καθοδηγσει κ να σε βοηθησει..(κι εγω με το πρωτο μου κουταβι ημουν πολυ ανησυχη στην αρχη) μπορω να γραψω τοοοσα πολλα αλλα θα πω τα βασικα που ισχυουν για ολα τα σκυλακια πρεπει να επιλεξεις μια καλη τροφη καταλληλη για το σκυλακι σου κ δινε του οση ποσοτητα χρειαζεται σε αυτο θα σε βοηθησει κ ο γιατρος, να μην ξεχνας τον εμβολιασμο κ την αποπαρασιτωση του. το σαρ πει αν κ μπορει να ζησει σε διαμερισμα ειναι μια ρατσα δραστηρια γι αυτο πρεπει κ να ασκειται αρκετα!θα εχεις ακουσει ή διαβασει για την ευαισθησια στο δερμα τους, το τριχωμα τους απωθει την βρωμια, ειναι κοντο κ δε χρειαζεται υπερβολικο βουρτσισμα καλο ειναι να το χτενιζεις με μια βουρτσα με φυσικη τριχα, δε πρεπει ναν πλενεται συχνα ετσι θα διατηρηθει η λιπαροτητα στο δερμα κ στο τριχωμα κ θα μειωσεις τις πιθανοτητες δερματικων στο μελλον.. μετα το μπανιο οι ζαρες που στην ενηλικιωση θα περιοριστούν στο λαιμοθα θελουν στέγνωμα ωστε να μη μενει εκει υγρασια.. θα παρεις σαμπουν ειδικο για σκυλους..μπορεις να σου δειξει ο γιατρος πως να καθαριζεις με προσοχη τα ματα κ τα αυτια του..ακομα μπορεις να παρεις καποιο βιβλιο για σαρ πει κ να μιλησεις με ανθρωπους που εχουν επιλεξει αυτη τη φυλη..να μη φοβασαι οτι θα παθει κατι εσυ θα κανεις απλα αυτα που πρεπει για την καλη υγεια τη σωματικη κ την ψυχικη! κ προσοχη στη βολτα αν δεν εχει κανει ολα τα πρωτα εμβολια που πρεπει ωστε να ειναι καλυμμένο απο τον τύφο..κ ο,τι αλλο. ελπιζω καπου να σε κάλυψα(y)(y)
 






st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Πήρα σαρπει....μου είπαν ότι ειναι πολυ ευαίσθητο οποτε με το παραμικρό ροχαλητό του παίρνω τηλέφωνο τον κτηνίατρο....τι πρέπει να προσέξω?
Αρνούμαι να απαντήσω!

Θα ήθελα μία πιο προσγειωμένη και δομημένη τοποθέτηση...από το τι να προσέξω! Κάνε μια προσπάθεια, μπορείς!
Κανονικά θα έπρεπε να ξέρεις τι να προσέξεις πριν το πάρεις και όχι τώρα...
 








ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Πήρα σαρπει....μου είπαν ότι ειναι πολυ ευαίσθητο οποτε με το παραμικρό ροχαλητό του παίρνω τηλέφωνο τον κτηνίατρο....τι πρέπει να προσέξω?
τι τραβάνε και αυτές οι χορεύτριες οι κτηνίατροι ρε παιδι μου όμως ε
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πλάκα κάνεις? εδώ από το το αγχος το νέο μέλος, δεν έχει καταφέρει να ξαναμπεί στο φόρουμ! Με την απορία θα μείνει τι πρέπει να προσέξει....

Αλλά μάλλον ροχάλιζε το κουτάβι και μιλάει ακόμα με τον κτηνιατρο.
 
  • Like
Reactions: johnk and Gaara


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πλάκα κάνεις? εδώ από το το αγχος το νέο μέλος, δεν έχει καταφέρει να ξαναμπεί στο φόρουμ! Με την απορία θα μείνει τι πρέπει να προσέξει...
Ξέρεις γιατί δεν έχει καταφέρει να ξαναμπεί, έ?:cool:
 
  • Like
Reactions: ghelly






12 Οκτωβρίου 2015
2
0
32
Δεν μπορούσα να καταφέρω την σύνδεση στο φόρουμ !!!εννοειται οτι είχα διαβάσει και είχα ρωτήσει πολυ πριν πάρω το σαρ πει απλα στα Χανιά που βρίσκομαι δεν εχω βρει ιδιοκτήτες με την συγκεκριμένη ράτσα οποτε ρώτησα εδω αν γνωρίζει κάτι κάποιος ώστε να μάθω πληροφορίες που ίσως να μην μπόρεσε να μου δώσει ο κτηνίατρος !!!δεν μου εχει βγάλει κανένα δερματικό έως τωρα ,έχουμε πάθει δυο φορές ωτίτιδα αλλα σε μια εβδομάδα με ειδική κρέμα μας πέρασε !!!
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
τα δερματικα να ειναι το λιγοτερο που θα σε ενοχλησει.
διαβασε για fsf, για αμυλοειδωση, για τα νεφρα.
διαλεξε μια καλη τροφη και εναν καλο κτηνιατρο!
ευχομαι να ακους αυτο το ροχαλη το για πολλα πολλα χρονια.
 
  • Like
Reactions: mareco


Ektorakos<3

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2015
84
78
Να χαίρεστε το σκυλάκι σας και να είναι πάντα υγιές:LOL::ROFLMAO:

Το Σαρ Πέι (Shar Pei) υποφέρει από διάφορες δερματικές αλλεργίες και μολύνσεις, αλλά σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν, τα αλλεργικά του προβλήματα δεν οφείλονται στις ρυτίδες του.Συχνές κρίσεις πυρετού είναι συνήθεις στη ράτσα αυτή. Επίσης, μπορεί να πάσχει μια πάθηση με την ονομασία εντρόπιον και κατά την οποία η βλεφαρίδα γυρίζει προς τα μέσα. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επανέλθει η βλεφαρίδα στη φυσιολογική της θέση.
Όπως όλοι οι τύποι σκύλων έτσι και τα Σαρ Πέϊ χρειάζονται την φροντίδα και την προσοχή σας.
Tο βασικό συστατικό στη διατροφή τους είναι η ξηρά τροφή. Eίτε πρόκειται για κουτάβι, είτε για ενήλικα αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι στη δίαιτά τους περιλαμβάνεται ξηρά τροφή.
Aυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να κρατάτε μια ισορροπία στη διατροφή του σκύλου σας και να μην το επιβαρύνεται με πολύ λίπος και πρωτεΐνες.
Mπορείτε να προσθέσετε στο «μενού» του και κάποια κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ωστόσο η σίτιση μόνο με «μαλακά» φαγητά είναι πιθανόν να προκαλέσει αποσύνθεση δοντιών.
Tα κουτάβια πρέπει να ταΐζονται συχνότερα από τους ενήλικους. Έως τους τέσσερις πρώτους μήνες της ηλικίας τους σιτίζονται τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, στους έξι μήνες μειώνεται η σίτιση τους στις 2 φορές ημερησίως, ενώ από τη στιγμή που ενηλικιώνονται αρκεί και η μία φορά την ημέρα.
Aυτό που είναι πιο σημαντικό για το Σαρ Πέϊ σας είναι να υπάρχει πάντα φρέσκο νερό διαθέσιμο.

Αυτιά

Όπως σε όλες τις φυλές έτσι και στα Σαρ Πεϊ πρέπει συχνά να καθαρίζονται τα αυτιά τους. Πολλά εμπορικά προϊόντα είναι διαθέσιμα γι' αυτόν τον λόγο. Tο πιο λειτουργικό προϊόν γι' αυτή τη δουλειά είναι η μπατονέτα με την οποία καθαρίζουμε το εξωτερικό αυτί. H συγκέντρωση κεριού και κάποιων ρύπων είναι φυσιολογική. Σε περίπτωση όμως που δείτε μαύρη, κόκκινη και κίτρινη «έκκριση» τότε πρέπει να επισκεφθείτε το κτηνίατρο σας γιατί μπορεί να έχει μολυνθεί.

Ελπίζω να σας βοήθησα!!:LOL::ROFLMAO:(y)

http://gavgr.blogspot.gr/2011/07/shar-pei-all-about_13.html, http://www.sharpei-precious-hug.gr/en/gr_health.html
 
Last edited: