σκυλίσια μοναξιά

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
απορία Νο 567843:
πιστεύετε πως τα σκυλιά που ζουν σε σπιτικά που υπάρχουν περισσότερα του ενός σκυλιά είναι πιο ευτυχισμένα σε σύγκριση με εκείνα που είναι τα μοναδικά ζώα(..... :roll: ....)του σπιτιού?Αναγνωρίζουν την διαφορετικότητα τους σε σχέση με μας και αισθάνονται πιο ευτυχισμένα όταν μοιράζονται την καθημερινότητά τους με έναν ''όμοιο'' τους παρά μόνο μαζί μας?Ή τους ενδιαφέρει απλά να μην είναι μόνα τους και η ανθρώπινη παρέα είναι ''ισότιμη'' με την σκυλίσια?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Προσωπικά πιστεύω πως τα σκυλιά είναι ευτυχισμένα στο σπιτικό τους, όπως κι αν είναι αυτό. Αν το σπίτι έχει κι άλλα ζώα, θα είναι ευτυχισμένα με τα άλλα ζώα, αν έχει μόνο αφεντικά είναι ευτυχισμένα με τα αφεντικά τους. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα σκυλιών που επειδή είναι "άρχοντες" στο σπίτι τους αντιδρούν αρνητικά όταν μπαίνει κι άλλο ζώο στη ζωή τους γιατί χάνουν την πρωτοκαθεδρία (ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά).

Η σκύλα μου κάνει σαν παλαβή από τη χαρά της όταν την πηγαίνουμε για παιχνίδι με τους "φίλους" της, σίγουρα εκτιμάει και διασκεδάζει τη σκυλίσια παρέα τους, πάρα πολλές φορές όμως έχουμε παρατηρήσει ότι δεν πάει να'χουν δυο στρέμματα αλάνα να τρέξουν, αν δεν παίζουμε εμείς μαζί τους, έρχονται και μπλέκουν μέσα στα πόδια μας. Άρα καταλήγω ότι δεν τα ενδιαφέρει απλά να μην είναι μόνα τους, αυτό που τους αρέσει είναι να είναι μαζί με τα αφεντικά τους.

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
sofiaklv said:
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα σκυλιών που επειδή είναι "άρχοντες" στο σπίτι τους αντιδρούν αρνητικά όταν μπαίνει κι άλλο ζώο στη ζωή τους γιατί χάνουν την πρωτοκαθεδρία.
Συμφωνώ με το παραπάνω...
Εξάλλου ξέρουμε... στο σκυλί μας παρέχουμε καθημερινές βόλτες,οπότε δεν χάνει την επαφή με τους 'όμοιούς' του.... Υπάρχει ισορροπία δηλαδή...

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Όταν ήτανε μαζί μας η Zouka οι 2 σκύλες ζούσανε σε απόλυτη αρμονία και φιλία άλλα δεν παίζανε ιδιαιτέρα μαζί, μπορεί να έφταιγε διάφορα ηλικίας, η κάθε μια όμως έπαιζε μαζί μας σαν τρελή. Τώρα που η Siba είναι το μοναδικό σκυλί στο σπίτι πάλι προτιμά το παιχνίδι μαζί μας, έχει 2-3 κολλητά σκυλιά για παιχνιδάκια και τρέξιμο, άλλα αν τρέξω ταυτόχρονα εγώ να τρέξει μαζί μου. Δεν νομίζω ότι της λείπει σκυλίσια συντροφιά.

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Δεν ξέρω κατά ποσό τα σκυλιά θέλουν παρέα αλλά όταν κατεβαίνω Αθήνα ο αδης παίζει μόνο το Bulldog λόγο ηλικίας (3 χρονών) σε αντίθεση με το μαλτεζακι που τους βάζει στις θέσεις τους όταν κάνουν αταξίες και όταν πάνε και τον πειράζουν (7 χρονών)
Συμπέρασμα : ο Αδης μέσα στην τρελή χαρά όταν κατεβαίνουμε λόγο του ότι κάνει το bulldog ότι θέλει
Το bulldog αναγκαστικά παίζει με τον αδη και το μαλτεζακι όλη μέρα γρυλίζει και γαβγίζει ..... Οπότε δεν πιστεύω ότι τους λείπει η παρέα αλλά δεν τους χαλάσει κιόλας

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για μένα σίγουρα τα σκυλιά θέλουν σκυλίσια παρέα, οι δυσκολίες επικοινωνίας που ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν με τον άνθρωπο, φαντάζομαι ότι θα φέρνουν σύγχηση σε οποιοδήποτε ζωικό είδος, το οποίο θα προτιμάει τους ομοίους του ... ένα σωστά κοινωνικοποιημένο σκυλί σωστά ενταγμένο σε ζωοανθρωποαγέλη, θα είναι ευτυχέστερο, να το πούμε απλά ...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
όσοι έχετε δηλαδή μόνο ένα σκυλί σπίτι δεν έχετε κάνει ποτέ την σκέψη να πάρετε ακόμα ένα για να μην είναι μόνο του?Εμάς μας περνάει η σκέψη από το μυαλό.... :roll: ....αλλά φεύγει αμέσως :wink: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΑ ΝΑ ΕΧΩ 2 ΜΑΓΙΕΣ :shock:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Keyman, με αυτή την σκέψη είμαι συνέχεια το τελευταίο καιρό, εε κάποτε να γίνει πραγματικότητα, που να πάει.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
H δικιά μου έχει σκυλίσια παρέα επί του παρόντος, αλλά η αλήθεια είναι πως το έχω σκεφτεί πολλές φορές πως αν μετακόμιζα θα ήθελα κι ένα δεύτερο σκυλί για να΄ναι παρέα τα δυο τους........ Και πάλι όμως...... Δεν είμαι 100% σίγουρη ότι το θέλω για τη Ρούμπι ή επειδή κατά βάθος γουστάρω εγώ τη φάση και η "σκυλίσια παρέα" είναι απλά το άλλοθί μου..... :roll: :wink:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
ειναι οπως εχουν συνηθισει.παρολα αυτα ακομη και αν ειναι μονα στο σπιτι και του φερεις παρεα,ακομη και αν την δουν με κακο ματι στην αρχη,σιγουρα μετα απο λιγο καιρο θα ειναι αχωριστοι φιλοι. :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα σκυλιά δεν κάνουν παρέα μεταξύ τους, ανταγωνίζονται για το φαγητό, τον χώρο, και την αγάπη μας.
Ναι, αυτή είναι η φύση τους, (αν και κάνουν παρέα με την ευρύτερη έννοια)
όσο πιο κοντά στη φύση τους λοιπόν τόσο πιο ευτυχισμένα ...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
δηλαδή ακόμα και αν φαινομενικά μοιάζουν να τα πηγαίνουν καλά ματαξύ τους και να παίζουν,απλά ''ανέχονται''το ένα το άλλο και στην ουσία κοιμούνται και ξυπνούν με μια προσευχή στα χείλη:''Καλέ μου Θεούλη κάνε αύριο όταν ξυπνήσω να είμαι μόνος μου και να έχει φύγει το άλλο βρομόσκυλο από το σπίτι μας.... :mrgreen: [-o< ''???

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
amangos said:
Τα σκυλιά δεν κάνουν παρέα μεταξύ τους, ανταγωνίζονται για το φαγητό, τον χώρο, και την αγάπη μας.

πωπώ!!!!πόσο μοιάζουμε τελικά άνθρωποι και σκυλιά μεταξύ μας!!!! :shock:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
keyman said:
''Καλέ μου Θεούλη κάνε αύριο όταν ξυπνήσω να είμαι μόνος μου και να έχει φύγει το άλλο βρομόσκυλο από το σπίτι μας.... :mrgreen: [-o< ''???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν ξερω βρε παιδια,αν ειναι απολυτα ετσι...εμενα παιζουν και δειχνουν ευχαριστημενα που εχουν παρεα.πιστευω μονα τους οταν ειναι βαριουνται.ακομη και ο σκυλος με την γατα παιζουν μεταξυ τους :D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
keyman said:
δηλαδή ακόμα και αν φαινομενικά μοιάζουν να τα πηγαίνουν καλά ματαξύ τους και να παίζουν,απλά ''ανέχονται''το ένα το άλλο και στην ουσία κοιμούνται και ξυπνούν με μια προσευχή στα χείλη:''Καλέ μου Θεούλη κάνε αύριο όταν ξυπνήσω να είμαι μόνος μου και να έχει φύγει το άλλο βρομόσκυλο από το σπίτι μας.... :mrgreen: [-o< ''???
Όταν υπάρχει κίνδυνος (για παράδειγμα κάποιος άγνωστος στην πόρτα) συνεργάζονται μια χαρά, και πιστεύω πως χαίρονται που έχει ο ένας σκύλος τις πλάτες του άλλου...

Όταν όμως παίζουμε εμείς μαζί τους, όταν αφορά φαγητό, όταν αφορά καλοπέραση, έχω την αίσθηση ότι ανέχονται ο ένας τον άλλον.
Πάντως όταν ο ένας σκύλος φύγει, ο άλλος τον ψάχνει για κάνα δυο μέρες, μετά διεκδικεί τα δικαιώματα του άλλου σκύλου σαν να έγινε χαλίφης στην θέση του χαλίφη!!!

Όσο είναι κουτάβια, παίζουν μεταξύ τους, κάνουν παρέα το ένα στο άλλο. Μαγαλώνοντας έχω την αίσθηση ότι ανταγωνίζονται παρά αγαπιούνται.