σκυλος και χωραφι


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
με αφορμη τα ποστ και τα τοπικ για το που πρεπει να ειναι ο σκυλος!
αν θεωρησουμε οτι εχεις ενα σπιτι με αυλη! το να κλεινεις το σκυλι μεσα μαζι σου δεν το περιοριζει? εγω με την ηλιθιοτητα μου αυτο εχω δει. δεν καθεται μεσα με τπτ. γενικα δεν τον θελουν μεσα οποτε κυριως την βγαζει εξω θελοντας και μη. αλλα οταν ειμαστε μονοι μπαινει μεσα και τωρα που ειναι καλοκαιρι μετακομιζουμε εμεις εξω.
τι εχω δει? οταν τον βαζω μεσα στο 3λεπτο που δεν θα ασχοληθω μαζι του, θα βγει εξω μονος του. επεισης οταν καθομαστε εμεις εξω κοβει βολτες γενικος (δεδομενου οτι εχεις ασχοληθει μαζι του) ακομα και οταν τρωμε δεν καιγεται. θα παει απο εδω να μυρισει, απο εκει να γαυγησει , να δαγκωσει κανα παιχνιδι! γενικος στην κοσμαρα του. για το μονο που πεθαινει ειναι η βολτα του. που αν το δει κανας χριστιανος θα νομιζει οτι το εχω δεμενο με μισο μετρο αλυσιδα.

το σκυλι δεν ειναι ποτε δεμενο!
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Πιστεύω ότι το σκυλί πρέπει να είναι όπου γουστάρει. Αν θέλει να βγει έξω να βγει έξω. Αν θέλει να μπει μέσα να μπορεί να μπει μέσα. Δε λέω βέβαια να καταντήσεις πορτιέρης του σκύλου, αλλά θεωρώ άσχημο ένα σκυλί που θέλει να μπει μέσα να μη το βάζεις.

Το ένα από τα δικά μου γουστάρει πολύ το μπαλκόνι. Τον φωνάζω να μπει μέσα ή τον βάζω με το ζόρι και ενίοτε ο νους και ο λογισμός του είναι να βγει έξω (τον ζαλίζουν και τα άλλα δυο περιστασιακά και βρίσκει την ησυχία του).

Τα άλλα δυο δεν ξεκολλάνε από μέσα.
 


liajoe

Well-Known Member
Έχεις σκύλο με ανεξάρτητο χαρακτήρα. Τα λατρεύω! :)

Ευτηχώς για εμένα και ο Τάσκαν έτσι ακριβώς είναι.
Κάνουμε ότι κάνουμε παρέα αλλά έχουμε και θέλουμε και οι δύο
το δικό μας ξεχωριστό χώρο και χρόνο.

Συγκεκριμένα, είχαμε παέι σε μία βραχώδη ερημική παραλία οικογενειακός
και ο Τάσκαν αφού έψαξε την γύρω περιοχή και έθεσα τα όρια του σε αυτήν
πήγε 50 μέτρα (πάνω κάτω) πιό πέρα, έσκαψε μια λακούβα κάτω από ένα
αλμηρίκη στην άμμο και έκατσε εκεί, ενώ όλα τα άλλα ήταν πάνω μας :cool:
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η Χιονα θελει να καθεται στην αυλη.
αν ειμαι κ εγω καθεται για αρκετη ωρα.Αν ειμαι μεσα στο σπιτι,παει εξω και ερχεται καθε 20λεπτο,με ψαχνει να δει π ειμαι και μετα παλι εξω.Δεν ειναι απτα σκυλια ομως π ψαχνουν ευκαιρια να βγουν εξω...μπορει ν βλεπει ανοιχτη πορτα και να χαζευει απτο καναπε το κηπο...:cool::rolleyes:
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Σαν του sir είναι και τα δικά μας. Η πόρτα του σπιτιού είναι μονίμως ανοιχτή (τώρα που είναι καλοκαίρι, το χειμώνα θα δούμε τι θα κάνουμε) αλλά σχεδόν ποτέ δεν κάθονται μέσα. Συνήθως βέβαια κάθονται κοντά στην πόρτα για να έχουν οπτική επαφή μαζί μας (επίσης είναι πάντα στη μπροστινή ή πίσω αυλή ανάλογα με το που βρισκόμαστε εμείς μέσα στο σπίτι). Ακόμα και αν μπουν μέσα και δεν ασχοληθούμε μαζί τους για πάνω από δυο λεπτά ξαναφεύγουν. Όταν είμαστε έξω κάθονται τριγύρω.

Μόνο η μικρή όταν είναι ώρα για βραδυνό ύπνο (μετά τη βόλτα και το φαΐ δηλαδή) μπαίνει, πάει στο κρεβάτι της και δεν κουνιέται από κει μέχρι να σηκωθούμε το πρωί και να τη βγάλουμε έξω για βόλτα. Ο άλλος -εκτός που τον ακούμε όλη νύχτα να τριγυρίζει και να κάνει τα δικά του έξω- το πολύ πολύ να την πέσει στο χαλάκι της εξώπορτας, πιο μέσα ΔΕΝ ερχεται εκτός κι αν κρατάμε κάνα μεζεδάκι (Τι θα κάνουμε μ'αυτό το σκυλί δεν ξέρω !!! :rolleyes:).
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αν θεωρησουμε οτι εχεις ενα σπιτι με αυλη! το να κλεινεις το σκυλι μεσα μαζι σου δεν το περιοριζει?
ναι, εαν δειχνει οτι θελει να βρισκεται εξω, αλλα εσυ, χωρις να υπαρχει συγκεκριμενος λογος, το κρατας γενικως και αοριστως κλεισμενο μεσα, το περιοριζει.
οπως το περιοριζει και οταν το εχεις εξω κι αυτο θελει να βρεθει μεσα.
κατα την αποψη μου ομως, δεν θα κρινει ο σκυλος πρωτος, που θελει να βρισκεται, αλλα εγω.
ουτε θα αφησω ποτε μπαλκονοπορτες ανοιχτες , του στυλ μπατε σκυλοι αλεστε, για να μην νιωθετε περιορισμενοι...
απο την δικη μου καθημερινοτητα παντως, εχω καταλαβει το εξης.
οταν αποφασιζω ο σκυλος να μεινει μεσα το βραδυ, για συγκεκριμενο λογο (πχ φυλαξη), ποτε δεν "αρνηθηκε" να το κανει.
οταν αποφασιζω να μεινει εξω, ποτε δεν αρνηθηκε να το κανει, γιατι ξερει πλεον οτι υπαρχει λογος.και του αρεσει ο λογος, αρα ας ειμαστε κατανοητοι και δικαιοι οσο μπορουμε στα σκυλια μας, για να μπορουν να ακολουθησουν αυτα που θελουμε , με χαρα.
 


mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
εμενα θελει να ειναι διπλα μου..ειτε ειναι εξω αυτο ειτε ειναι μεσα.κ στην σαλαμινα π ειχε 2 οικοπεδα χωμα να τρεχει ετρεχε μισο λεπτο κ με το που κουνιομουν ετρεχε διπλα μ
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Σας εχω εξηγησει για την αποσταση των περιπου 5 μετρων που εχει ορισει η Ριτα στη μαμα μου?:p:p. Παντως οταν παμε στο χωριο εχει προσβαση παντου. Συνηθως κανειεν γρηγορο τσεκαρισμα των χωρων και μετα παρατηρει τις λατρεμενες της μυγες κοντα στημητερα της. Νομιζω ομως οτι αν καποιος για καποιους λογους θελει να περιοριζει καποιο σε ενα χωρο πρεπει να το μαθει απο μικρο. Αν τη Ριτα την κλεισω εξω θα πεθανει οπως το ιδιο και αν ενα σκυλι που μαθει σε κηπο ξαφνικα του απαγορευτει να βγαινει. Ε και καλο ειναι να επιλεξει και την καταλληλη ρατσα. Ενα αθλητικο σκυλι δε θα το περνα ποτε γιατι εχω διαμερισμα και οχι διαθεση να τρεχω 5 ωρες την ημερα πχ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981