σκυλος το 1905 στο χωριο Αβδέλλα (Γρεβενα)

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Ωραίο video, μιας και σπανίζουν videos τέτοιας ηλικίας αλλά τι σχόλια περιμένεις να ακούσεις για έναν σκύλο που περνάει για 3 ολόκληρα δευτερόλεπτα στο background ενός video που με δυσκολία βλέπεις το foreground?

Επίσης, πως ξέρεις από ποιό χωριό είναι τραβηγμένο??
Ο τίτλος του video δεν λέει τίποτα (τουλάχιστον όχι μέσω google traslate και automatic detect language), και ο uploader δεν φαίνεται να είναι έλληνας (μάλλον Αλβανικής καταγωγής μοιάζει το όνομα Alexandru Hagi αλλά δεν παίρνω και όρκο.)

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
οι αδελφοι Μανακη,Μανακια,φρατς Μανακια γεννηθηκαν σε αυτο το χωριο..
ειναι ελληνες πρωτοποροι στο χωρο του κινηματογραφου.
ο δημοτικος κινηματογραφος των Γρεβενων εχει το ονομα τους,και στη διπλα χωρα εχει και φεστιβαλ στο ονομα τους..
pind= πινδος
abella=αβδελλα

εχουν πλουσιο υλικο,και εχουν και την βεροια..

ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΝΑΚΙΑ - YouTube

εδω ειναι στα ελληνικα :)

• Like
Reactions: d-friend

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Τώρα μάλιστα... Όλα βγάζουν νόημα! ;-)

Αυτά τα videos είναι πολιτισμός. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το concept του forum αλλά μία θέση στα favorites μου, την πήρε.

gki

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
65
78
η αβδέλλα είναι κοιτίδα τον βλάχων. αδελφοί Μανάκη,βλάχοι,διέπρεψαν ,ήταν πρωτοπόροι,είχε k ντοκιμαντέρ πρι αρκετό καιρό στην ερτ για αυτούς.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Κάτι μιλάει μέσα μου με αυτά τα βίντεο, το αίμα θα'ναι.

Θυμήθηκα κάτι, σχετικό με το φόρουμ αυτή τη φορά.

Γιαγιά-παππούς μου από τη μια μεριά κατάγονται από πολύ κοντινά χωριά (of course I am βλάχα από κείθε). Δε θυμάμαι από ποιόν, άκουσα μικρή μια ιστορία που με καραφρίκαρε. Δεν ξέρω αν ισχύει, και αν ναι δεν ξέρω αν ήτανε γενικό το.. κακό σε όλα εκείνα τα χωριά, αλλά... είχανε "πρόγραμμα στείρωσης" λέει για τα σκυλιά τους.. Περιελάμβανε στειρώσεις των αρσενικών - λέει - με τι τρόπο φαντάζεστε..? Χτυπούσαν (λέει πάντα) τα... ευαίσθητά τους πάνω σε πέτρες - και με πέτρες, δε θυμάμαι...

Τώρα να'τανε urban legend? Μακακίες ιστορίες? Ποιός ξέρει? Και δε θυμάμαι ποιός μου το πε, κάποιος συγγενής σίγουρα, μακρινός, κοντινός, θα σας γελάσω, έχω την εντύπωση μακρινός υπέργηρος θείος, αλλά θυμάμαι να το λέει με καμάρι και εγώ ήμουν έτοιμη να βρίσω και να κοιτάω τον πατέρα μου στα μάτια και να μου απαντάει με τα μάτια του στυλ "ιστορίες για αγρίους, μην εξάπτεσαι"... Είναι πάντως μια ιστορία σχετική με το φόρουμ σε συνδυασμό με τις παραπάνω πληροφορίες. :rolleyes:

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αυτή τη στειρωση ξερεις εσύ? εγώ εκεινη με το σκοινι και τα ξυλάκια!!! Που δένουν τις άκρες του σκοινιου να κάνει κυκλο. Μετά περνάνε το σκοινι από τα 2 ξυλάκια και το γυρνάνε 2 φορες. Τη θηλιά την περνάνε γύρω από τους ορχεις και ... σφιγγουν ωσπου να κοπουν τα νευρα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Χριστέ μου και εγώ όταν στείρωσα τον Τζιμάκο και είχε μείνει 1 βδομάδα στο ιατρείο γιατί τότε ακόμη δεν είχα σκοπό να τον υιοθετήσω πήγαινα και τον έβλεπα μήπως νοιώσει μόνος μετά την επέμβαση και ανησυχούσα πως τα πάει!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
υποθέτω ότι δεν εχετε επαφη με χωριο για να μην ξέρετε το μουνουχισμα πώς γινοταν (ελπιζω όχι γινεται, αλλά δεν τρέφω και πολλές ελπιδες)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Αυτή η λέξη που φαντάζομαι είναι τοπικός ή καθολικός επαρχιακός όρος για τον ευνουχισμό Γκέλυ είναι.. politically incorrect in so many ways!!

Πήγαινες μια βδομάδα I.Kyveli να παρακολουθείς το Τζιμάκο ε? Τσκ τσκ τσκ.. Σύμφωνα με τη συζήτηση που άκουσα χθες και με αφιόνισε κι εσύ μάλλον... "δεν πας καλά" και "είσαι γεροντοκόρη". Πωωω, ακόμα δεν έχω ησυχάσει από αυτά που άκουσα.. και δε μπορούσα και να ξεφύγω, είχα παγιδευτεί από την πολυκοσμία στο μπαρ και δε μπορούσα να φύγω να πάω σε άλλη παρέα να μην ακούω.