σκύλος με καρδιακή ανεπάρκεια

janus5555

Member
11 Δεκεμβρίου 2016
6
0
38
Καλημέρα, έχω ένα κανίς τεριέ 11 χρονών, διαγνώστηκε πριν 2 μήνες περίπου με καρδιακή ανεπάρκεια και ξεκινήσαμε θεραπεία με lasix (διουρητικό) και benakor (αντιυπερτασικό). Δεν πάει καλά, το πνευμονικό οίδημα προχωρά ακάθεκτο, έχει εμφανή δυσκολία να πάρει ανάσα φυσιολογικά και έχει ήδη πάθει τρεις κρίσεις δύσνοιας/ πνευμονικού οιδήματος (σα να λιποθυμά στιγμιαία με τα πόδια τεντωμένα επειδή δεν αιματώνεται αρκετά ο εγκέφαλος). Παρ'όλ'αυτά, έχει όρεξη να φάει, κάποιες ώρες τη μέρα είναι ενεργητικός, βγαίνει βόλτα κτλ και τα ούλα/γλώσσα αιματώνονται κανονικά.
Διαβάζω στο ίντερνετ ότι η διατροφή με βιταμίνες και κατάλληλα συμπληρώματα μπορεί να επαναφέρει την καρδιά σε μια υγειή κατάσταση, γνωρίζετε κάτι για αυτό το θέμα; Του δίνουμε κοτόπουλο βραστό μαζί με κροκέτες για καρδιακούς σκύλους αλλά δεν του αρέσουν καθόλου και δεν τις πολυτρώει, προσπαθούμε να σταματήσουμε την απώλεια βάρους με κάθε τρόπο.
Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τί ακολούθησατε για θεραπεία κτλ; Πείτε μου παρακαλώ όποια πληροφορία έχετε που θα μπορούσε να βοηθήσει.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Εμπειρία σε τέτοιο πρόβλημα δεν έχω αλλά στη θέση σου θα δοκίμαζα και τον κτηνίατρο Χρήστο Κουτίνα. Ασχολείται μόνο με καρδιά, είναι στο ΑΠΘ - Θεσσαλονίκη αλλά μια φορά τη βδομάδα έρχεται Αθήνα.
http://plakentiavet.gr/gr/about/people

Σχετικά με το φαγητό του, θα δοκίμαζα να βράσω πατσά και να τον κάνω νιανιά σο μούλτι και να βάλω λίγο στο φαί του (στην κροκέτα/κοτόπουλο). Γενικά ότι βρωμάει τους αρέσει, π.χ.. πατσάς κρεάς από αρνοκέφαλο, γίδα/πρόβατο κλπ.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πως έγινε η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας ;...μήπως η δόση του Lasix που παίρνει δεν τον καλύπτει ; συνήθως όταν υπάρχει χρονίζουσα κατάσταση τα συμπτώματα γίνονται χειρότερα με την άσκηση ή το περπάτημα. Μήπως είναι κάτι από τους πνεύμονες ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Εμπειρία σε τέτοιο πρόβλημα δεν έχω αλλά στη θέση σου θα δοκίμαζα και τον κτηνίατρο Χρήστο Κουτίνα. Ασχολείται μόνο με καρδιά, είναι στο ΑΠΘ - Θεσσαλονίκη αλλά μια φορά τη βδομάδα έρχεται Αθήνα.
http://plakentiavet.gr/gr/about/people
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Κουτίνα, θα μπορούσες να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από αυτόν , θα κάνει τρίπλεξ και θα έχεις ακριβή διάγνωση και οδηγίες για το πως θα πορευτείς. Έχω εμπειρία από την σκύλα μου την οποία και είχε εξετάσει, αν θέλεις τηλέφωνα του μπορώ να στα στείλω με Pm.

janus5555

Member
11 Δεκεμβρίου 2016
6
0
38
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η διάγνωση έγινε με ακτινογραφία που έδειξε την μεγαλοκαρδία που προέκυψε. Είχε εκ γενετής φύσημα στην καρδιά το οποίο εξελίχθηκε σε εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια, δεν μας είχαν πει οι προηγούμενοι γιατροί ότι πρέπει να το προσέχουμε ή ότι θα χρειαστεί πρόληψη και θεραπεία...
Έχω ακούσει και από άλλον για τον Κουτίνα αλλά ο σκύλος δεν αντέχει να μπαίνει σε αμάξι και δεν μένω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Ο γιατρός που βλέπουμε εδώ είναι καλός αλλά μπορεί μόνο να δώσει lasix και benakor, αυτό αντιλαμβάνομαι. Επομένως δεν έχω ιδέα για το τί μέλλει γενέσθαι σε ένα μήνα ή ένα εξάμηνο :/
Αυξήσαμε τη δόση του lasix σιγά σιγά, αυτό που δεν ξέρω είναι αν το υγρό θα συνεχίσει να συσσωρεύεται ή το lasix θα το σταματήσει εντελώς κάποια στιγμή όταν φτάσουμε τη σωστή δόση. Δεν ασκείται ιδιαίτερα, όπως είπα είναι κανίς με τεριές άρα σκύλος καναπέ, μόνο για βόλτα τον βγάζουμε πρωί απόγευμα ένα γύρω το τετράγωνο της πολυκατοικίας...

ZMR

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2015
34
21
44
Ναι σε οτι λεει ο απο πανω .Καλεις εξηγεις ,καταθετεις .Ο πρωτος μου σκυλος γυρω στα δεκα εκδηλωσε δεξια καρδιακη ανεπαρκεια με ασκιτη . Ειχα μετακομισει ηδη σε επαρχια .Πληρωσα κ το ντοπιο αλλα και τον αθηναιο κτηνιατρο , να ερθουν σε επαφη η δυο τους για μην παιζεις το χαλασμενο τηλ . Γνωμη μου μην δοκιμαζεις αγωγες που θα σου προτεινουν στο ιντερνετ αν δεν μιλησεις σε γιατρο-γιατρους .

Last edited:
  • Like
Reactions: yianistsi

yianistsi

New Member
30 Δεκεμβρίου 2016
2
0
62
Ναι σε οτι λεει ο απο πανω .Καλεις εξηγεις ,καταθετεις .Ο πρωτος μου σκυλος γυρω στα δεκα εκδηλωσε δεξια καρδιακη ανεπαρκεια με ασκιτη . Ειχα μετακομισει ηδη σε επαρχια .Πληρωσα κ το ντοπιο αλλα και τον αθηναιο κτηνιατρο , να ερθουν σε επαφη η δυο τους για μην παιζεις το χαλασμενο τηλ . Γνωμη μου μην δοκιμαζεις αγωγες που θα σου προτεινουν στο ιντερνετ αν δεν μιλησεις σε γιατρο-γιατρους .
εχω το ιδιο προβλημα επεζησε??

ZMR

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2015
34
21
44
Ναι. Ηταν ηδη περιπου 10 χρονων ο γιατρος του εδινε 6 μηνες ζωη με την αγωγη .Με λιγο παραπανω τρεξιμο το αγορι μας κοιμηθηκε για τελευταια φορα στο κρεβατι της μητερας μου υστερα απο 1,5 χρονο χρονο.Ισως σε μικροτερη ηλικια το προσδοκιμο ζωης ειναι υψηλοτερο .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr