σπιρουλίνα για σκύλους

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
έχω ένα κανίς τεριέ 12 ετών και λίγο υπέρβαρο. Ξέρει κανείς να μου πεί αν η σπιρουλίνα είναι κατάλληλη για την περίπτωσή του κι αν ναι ποιά είναι η δοσολογία.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγω στα ψαρια δινω.. για σκυλους δεν εχω ιδεα αν κανει.. Ενδιαφερον!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες! Αν θέλεις μπορείς να συστηθείς στην ενότητα Νέο Μέλος
Όταν λες για την περίπτωσή του? Εννοείς για την ηλικία του? Ή για να χάσει βάρος?
Ποιος είναι ο λόγος που σκέφτεσαι να του δώσεις σπιρουλίνα?
Το έχεις συζητήσει με τον γιατρό του και αν ναι τι λέει γι'αυτό?

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
το σκυλί έχει μυικό τρόμο, μου είπαν για μια πάθηση σύνδρομο σέϊκερ και σκέφτηκα τη σπιρουλίνα επειδή έχει Β12, κατάλληλη για νευρολογικές παθήσεις. Η θεραπεία -ίσως- είναι η κορτιζόνη, η οποία αυτή τη στιγμή θα φέρει περισσότερα προβλήματα (λόγω βάρους και ηλικίας). Η γιατρός δεν μπορεί να μου απαντήσει για τη σπιρουλίνα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δεν μπορει να απαντησει ο γιατρος, τοτε ποιος μπορει?
Η σπιρουλινα ειναι κατα βαση επεξεργασμενα φύκια. Πώς θα την δεχτει αραγε ο οργανισμος του σκυλου?
Παντως οι αστροναυτες την δεχτηκανε μια χαρά και απο εκει εξαλλου εγινε διασημη.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και αφου οφειλεται σε μια ελλειψη βιταμιηνς Β- γιατι δεν δινεις κανα Neurobion?????
Πιστευω οτι ειναι πιο συνετο στην περιπτοση σας- πιο "συμπυκνομενη"!

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
ακριβως γι αυτό ρωτώ. Τη σπιρουλίνα την ξέρω, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να την πάρει ένα σκυλί, σε ποιά δοσολογία κι αν - το κυριότερο- είναι επικινδυνη για ένα σκυλί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω στην πρωτη σκυλα μου, που την ταιζα με BARF, εδινα και σπιρουλια που και που.
Ενα χαπακι Markus Rohrer Spirulina καθε μερα- για 3 μηνες!
Δεν ειδα καμια διαφορα πουθενα οστοσο!

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
δεν ξέρω αν η πάθηση οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης Β, είναι εκ γενετής κι αφορά το ανοσοποιητικό. Η πάθηση, αν όντως είναι αυτή, λέγεται dog shaker syndrome. Τη σπιρουλίνα τη θέλω για να βοηθήσω το ζωντανό μου να μην τρέμει τόσο πολύ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θέμα που είναι σχετικό με την σπιρουλίνα!

Τώρα, αν η σπιρουλίνα μπορεί να να βοηθήσει στο ζήτημα του τρόμου δεν το ξέρω, αλλά να σου πω και την αλήθεια μου δεν το πολυπιστεύω!
ΑΝ πάντως η θεραπεία είναι η κορτιζόνη τότε με την γιατρό σου θα βρείτε την κατάλληλη δόση για την ηλικία και την κατάσταση του σκύλου ώστε να έχετε θεραπευτικά αποτελέσματα!

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
Τώρα είναι που μπερδευτικα ακόμη παραπάνω, ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον! Θα τα ξαναπούμε σύντομα..... ευχαριστώ και πάλι! (Αύριο κιόλας θα πάω και σε άλλο γιατρό!)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγω προσωπικα δεν θα εδινα ενα σκευασμα που περιεχει τοσα πολλα για μια μονο Βιταμινη που θελω να παρω απο αυτο!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
επερνα σπιρουλινα ο ιδιος μια περιοδο

εβγαζα την διπλη προπονηση καθε μερα μετα απο 15 ημερες που ειχα αρχισει και δεν κουραζομουν καθολου κατι αλλο δεν ειδα περα απο ευεξεια , αλλα, δεν κανει να τρωμε σπιρουλινα για περισσοτερο απο εναν μηνα χωρις διαλλειμα

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Έτυχε προχθές και μπήκα σε ένα πετ-σοπ για κάτι λουράκια.
Είδα να πουλάει κάτι λιχουδιές σαν αυτές που καθαρίζουν τα δόντια τους.
Επειδή ήταν πράσινη, ρώτησα τον ιδιοκτήτη τι είναι αυτό.
Αυτός μου είπε ότι είναι σπιρουλίνα για σκύλους.
Η λιχουδιά ήταν μακρόστενη, δύο πόντους πάχος περίπου και 30 πόντους μήκος.

Κατά τα άλλα, δεν έχω ιδέα για σπιρουλίνα και σκύλους. Αλλά μάλλον κάποιοι τα δίνουν αυτά. ( ; )

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Αν είναι να πάρεις σπιρουλίνα γιατί δεν παίρνεις την κανονική που έχουν τα καταστήματα βιολογικών? Αυτή στα pet shops ποιος ξέρει τι άλλο θα χει μέσα...

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όταν λες τρόμο τι εννοείς?

Περιέγραψε μας λίγο αν θες τα συμπτώματα και κάθε πότε το κάνει..

Πως έγινε η διάγνωση ότι του λείπει η βιταμίνη b12 και τρέμει από αυτό..?
Aν είναι εκ γενετης τι άλλα συμπτώματα έχει παρουσιάσει μέσα στα χρόνια?

Πάντως και στον τρόμο πολλές φορες οι ιατροί προτείνουν το epilease..για τέτοιες νευρολογικές παθήσεις στα λιγότερα mg..
Το dog shaker syndrome εμφανίζεται συνήθως μέχρι τα 3 έτη του σκυλιού και η αντιμετώπιση του γίνεται με κορτικοστεροειδή και / ή βενζοδιαζεπίνες.

Καλύτερα να μην αποφασίζουμε εμείς για την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά ο ίδιος ο ιατρός μας.

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
το τρέμουλο το εμφάνισε όταν ήταν ακόμη μικρό, πολύ λίγο στην αρχή μετά το τρέξιμο και ο γιατρός μου είπε να μην δώσω σημασία. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει επιδεινωθεί, αλλά τόσα χρόνια δεν ήξεραν τι είναι. Πρόσφατα βρήκα ένα γιατρό και έκανε αυτή τη διάγνωση και η θεραπεία είναι μόνο κορτιζόνη. Αλλά, είναι αρκετά μεγάλη στην ηλικία και υπέρβαρη, οπότε η κορτιζόνη, όπως είπε ο γιατρός, μάλλον περισσότερα δεινά θα προκαλέσει. Όσον αφορά για τη βιταμίνη Β είναι δική μου σκέψη γιατί ξέρω ότι η Β βοηθά στις νευρολογικές παθήσεις και είπα να το ψάξω.

αγνή

Member
21 Απριλίου 2010
8
0
Όσον αφορά τα συμπτώματα αυτά είναι μόνο τρέμουλο στα πίσω πόδια, τρέμει πάρα πολύ όταν στέκεται και τώρα τελευταία και όταν κάθεται. Δεν τρέμει όταν κοιμάται και σίγουρα δεν πονάει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ θα σου έλεγα να κάνεις μια έρευνα μόνη σου για το dog shaker syndrome και το τρέμουλο και να απευθυνθείς σε ένα ή και σε δύο ακόμα ιατρούς.

Η κορτιζόνη είναι πάντα η εύκολη λύση αλλά όχι πάντα η ενδεδειγμένη..