σπιτικό υποαλλεργικό σαμπουάν για σκύλους, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Έχω την εντύπωση ότι σε ότι αφορά τα προϊόντα που απευθύνονται σε σκυλάκια, όπως κι τα μωρουδιακά, ο εταιρίες και οι έμποροι "βαράνε" στις τιμές, απλά εκμεταλλευόμενοι την τεράστια αγάπη και την εξάρτηση που έχουν οι σκυλογονείς από τα σκυλάκια τους. Μπορούν να φανταστούν για παράδειγμα, ότι άτομα σαν τα μέλη αυτού του φόρουμ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα προτιμούσαν να στερηθούν κάτι οι ίδιοι, παρά να μην δώσουν το καλύτερο που μπορούν στο σκυλί τους.

Ποτέ δεν ήμουν, όμως, οπαδός της άποψης, ότι το καλύτερο είναι πάντα και το ακριβότερο στον κόσμο του εμπορίου. Απόδειξη, του "χρηματιστηριακού" νόμου της αγοράς και της ζήτησης, είναι το γεγονός, ότι κανείς μπορεί να αγοράσει τα ίδια ακριβώς εισιτήρια, με από την ίδια ακριβώς αεροπορική εταιρία, με την ίδια ακριβώς παροχή υπηρεσιών, με τεράστια απόκλιση στην τιμή, ανάλογα τη στιγμή.

Επειδή λοιπόν η οικονομική κρίση ήρθε για να μείνει, θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη του φόρουμ για μια πάμφθηνη σπιτική συνταγή υποαλεργικού σαμπουάν, προσαρμοσμένη στο ph της επιδερμίδας του σκύλου. Να διευκρινίσω, ότι ακόμα δεν έχω σκυλάκι να την δοκιμάσω. Τη βρήκα σε ένα αξιόπιστο σχετικά site, εκείνο της εκπομπής "Παρά Τρίχα" που προβαλλόταν στο Skai παλιότερα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα στο βίντεο, το συγκεκριμένο σαμπουάν που είναι και υποαλεργικό, μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και για συχνό λούσιμο, ενώ μπορεί να έχει το άρωμα της αρεσκείας μας διαλέγοντας από αγαπημένα μας αιθέρια έλαια, ενώ σε περίπτωση δερματικών προβλημάτων το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου με την ήπια αντισηπτική του δράση κρίνεται καταλληλότερο.


Στο δια ταύτα:

2 κούπες νερό

1/2 κούπα ξύδι
(λευκό κατά προτίμηση)

1/2 κούπα υγρό πιάτων (καλά διαβάσατε..!)

40ml (3 κουταλιές της σούπας) γλυκερίνη (την πουλάνε στα φαρμακεία)

2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας



Περιμένω εντυπώσεις από εκείνους που θα τη δοκιμάσουν..

Εδώ παραθέτω το σχετικό link:
http://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=58&id=1382
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
λες και πλένω ταψια θα ειναι το μπανιο του σκυλου με αυτη τη συνταγη!
με τοσο σαπουνι όμως μηπως παραείναι βασικο για το ph του σκυλου?
 


d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Υποθέτω, το αντισταθμίζουν με το ξύδι, που είναι όξινο. Δες το βίντεο. Δε θα πρότειναν θεωρώ αψήφιστα κάτι τέτοιο σε μια σοβαρή εκπομπή στην τηλεόραση.. Κράτησε χρόνια και είχε φανατικό κοινό. Θα έτρωγαν μεγάλο κράξιμο αν έλεγαν κοτσάνες. Κι εμένα με παραξένεψε το υγρό πιάτων, για το τι μπορεί να περιέχει, αλλά όταν το ξανασκέφτηκα.. Ξέρουμε μήπως και τι περιέχουν τα σαμπουάν του εμπορίου; Και στα δύο τα χημικά περιεχόμενα αναγράφονται, λες και ξέρουμε τι λένε.. Αλλά όσο να 'ναι, τα πιάτα μας και συχνά, ακόμα και τα τρόφιμά μας πλένουμε με το υγρό πιάτων.. Θα απέφευγαν κάτι πραγματικά επικίνδυνο, πιστεύω.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95