στειρωση...

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Καλημερα σας!!

Θα ηθελα να μου δωσετε καποιες πληροφοριες σχετικα με την στειρωση.
Εχω ενα αρσενικο mini pincher και απεκτεισα και ενα θηλυκο mini pincher με το σκεπτικο να την στειρωσω στο μελλον.

Ενδιαφερομαι να κανω στειρωση στην θηλυκια αλλα μου ειπε ο κτηνιατρος οτι δεν ειναι ασφαλες να γινει η στειρωση σε τετοιες ρατσες,καθως η αναισθησια ειναι καπως επικινδυνη με την δοσολογια .Και αν δεν την στειρωσω,θα εχω τρομερα προβληματα καθως δεν ειναι σωστο να τα ζευγαρωσω.Ουτως η αλλος εγω δεν ενδιαφερομαι με τιποτα να τα ζευγαρωσω ουτε και θελω.

Θα ηθελα τις συμβουλες σας,αν οντως ειναι επικυνδινο τοτε θα την δωσω σε μια φιλη μου που ενδιαφερεται.

Εγω δεν θελω να τα ζευγαρωσω και δεν βρισκω και λογο αλλωστε.

Θα προτιμουσα ομως να στειρωθει η θηλυκια και να την κρατησω.
Η θηλυκια ειναι 3 μηνων και ο αρσενικος ειναι 4 χρονων.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν καταλαβαίνω...... γιατί να τη δώσεις αν δε στειρωθεί? Απλά προσέχεις να μη ζευγαρώσει "κατα λάθος"! Μη μπερδεύεις τη στείρωση με το ζευγάρωμα. Πολλά αστείρωτα σκυλιά δεν έχουν ζευγαρώσει ποτέ, γιατί έχουν υπεύθυνους ιδιοκτήτες που τα έχουν πάντα υπο επιτήρηση. Φαντάζομαι οτι ειδικά σ'ενα τόσο μικρό σκυλάκι, είναι μάλλον απίθανο να μείνει έγκυος κατα λάθος.... (εκτός αν το'χεις να ζει σε κήπο με τρύπες στο φραχτη σε γειτονιά οπου κυκλοφορούν κι άλλα μικροσκοπικά σκυλάκια ελεύθερα! ;)

Τώρα για το αν πρεπει ή όχι να τη στειρώσεις υπάρχουν άπειρα θεματα στο φόρουμ. Η απάντηση δεν είναι απλή. Διαβασε, ενημερώσου και αποφάσισε.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ με την Κοπρίτης.
Ακόμα και να μην την στειρώσεις, δεν υπάρχει λόγος να την δώσεις, απλά μπορείς όταν θα έχει οίστρο να τα χωρίζεις τα σκυλάκια και να προσέχεις να μην ζευγαρώσουν :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τα μικρα σου!
Εγω πιστευω οτι καλα θα ηταν να συμβουλευτεις και αλλο κτηνιατρο.
Το να μη τη στειρωσεις και να προσεχεις ειναι οντως μια επιλογη, οχι σωστη κατα την αποψη μου ομως αφου για τον αρσενικο θα ειναι ενα μαρτυριο να ζει στο ιδιο σπιτι με μια σκυλια σε οιστρο.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δεν ξέρω γιατί αλλά μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα της σκυλίτσας σε οίστρο κλεισμένη στο μισό σπίτι και του αρσενικού σε κατάσταση αμόκ να κωλοχτυπιέται στο άλλο μισό επειδή τη μυρίζει! Εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα να μένει κάπου αλλού το ένα από τα δύο σκυλιά μέχρι να περάσει ο οίστρος!:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσει και άλλο γιατρό. Προσωπικά το βρίσκω ευχάριστη αλλαγή, να ακούμε για γιατρό που αποτρέπει το ζευγάρωμα και ενημερώνει για τους πιθανούς κινδύνους μιας επέμβασης. Καλύτερα να το σκέφτεται δύο φορές, παρά καμμία.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσει και άλλο γιατρό. Προσωπικά το βρίσκω ευχάριστη αλλαγή, να ακούμε για γιατρό που αποτρέπει το ζευγάρωμα και ενημερώνει για τους πιθανούς κινδύνους μιας επέμβασης. Καλύτερα να το σκέφτεται δύο φορές, παρά καμμία.
Μαρια συμφωνω αλλα απο την αλλη, εαν το σκυλακι ειναι υγιες δε νομιζω οτι ο κινδυνος της ναρκωσης ειναι μεγαλυτερος απο οποιοδηποτε αλλο σκυλο... ισως και να κανω λαθος ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ναι βρε. Δεν διαφωνούμε. Απλώς θεωρώ καλύτερο να είναι πιο προσεχτικός και επιφυλακτικός παρά να μην προβληματίζεται καθόλου. Ας το ξανασυζητήσει η julia με τον γιατρό της, να του πει ότι εκείνη αποφάσισε (αν το αποφάσισε) να την στειρώσει, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (εννοείται, όπως θα έκαναν σε κάθε περίπτωση χειρουργείου) και να προχωρήσουν. Δεν έχω ζήσει το θέμα αρσενικού στο ίδιο σπίτι με θηλυκό σε οίστρο και δεν έχω άποψη για το αν βασανίζεται και πόσο, αλλά για να το λέτε, έτσι θα είναι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Oταν ειχαμε την Ιρμα στο σπιτι ηρθε σε οιστρο. Αναγκαστικα τους χωρισαμε σε διαφορετικα δωματια. Ο Ντιεγκο εκλαιγε κυριολεκτικα ολη μερα, δεν ειχε διαθεση να φαει και ηταν κολλημενο το βλεμμα του προς τη μερια της. Ο κτηνιατρος και ο εκπαιδευτης μας ειπε οτι μεγαλυτερο μαρτυριο δε μπορουμε να του κανουμε και ετσι η μικρη μετακομισε στο Γαλατσι...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μου ειπε ο κτηνιατρος οτι δεν ειναι ασφαλες να γινει η στειρωση σε τετοιες ρατσες,καθως η αναισθησια ειναι καπως επικινδυνη με την δοσολογια
μαλλον ο γιατρος δεν ειναι σιγουρος για τον εαυτο του και τα ριχνει στην αναισθησια ,η στειρωση βεβαια μπορει να ειναι μια επεμβαση "ρουτινας" αλλα δεν ειναι ευκολη υποθεση
γενικοτερα τωρα η "αναισθησια" ειναι παντα επικινδυνη σε οποιοδηποτε χειρουργειο και σε οποιοδηποτε μεγεθος σκυλου ,μαλιστα υπαρχουν φυλες που λογω "κατασκευης" απαιτουν ιδιαιτερο χειρισμο και χρηση πιο εξειδικευμενων μηχανηματων
απο την αλλη δεν ειναι τι μας βολευει αλλα τι πρεπει για το καλο της υγειας του ζωου ,και τα καλα της στειρωσης ειναι παρα πολλα και σημαντικα
αν παλι αποφασισεις να μην στειρωσης ,δεν καταλαβαινω το λογο για να αποχωριστεις το κοριτσι σου

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Να κανεις την στείρωση σε γιατρό που χρησιμοποιεί αναισθησία με αέριο και που διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα για παρακολούθηση.

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Τα θετικά της στείρωσης στα θηλυκά.

Αν γίνει πριν την ηλικίια των 2.5 ετών,μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο του όγκου του μαστού,οι συνηθέστεροι όγκοι του καρκίνου στα θηλυκά.

Σχεδόν εξαλείφει τον κίνδυνο της πυομήτρας.Τα ποσοστά εμφάνισης πυομήτρας σε μη στειρομένα σκυλιά είναι περίπου 23%.Ποσοστό θανατηφόρων περιστατικών 1%.

Μειώνει τον κίνδυνο περιπρωκτικών συριγγείων.

Αφαιρεί τον πολύ μικρό κίνδυνο (≤ 0,5%) της εμφάνισης καρκίνου της μήτρας,τραχήλου,και ωοθηκών.

Τα αρνητικά της στείρωσης στα θηλυκά

Αν γίνει πριν από την ηλικία του ενός έτους,αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοσαρκώματος (καρκίνος των οστών),είναι συχνός στις μεγάλες φυλές.

Αυξάνει τον κίνδυνο αγγειοσαρκώματος της σπλήνας και της καρδιάς

Τριπλασιάζει τον κίνδυνο υποθυρεοειδισμού

Αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Προκαλεί ακράτεια έως και 20%

Αυξάνει τον κίνδυνο της επίμονης και επαναλαμβανόμενης λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.

Αυξάνει τον κίνδυνο για δερματίτιδες του αιδοίου και κολπίτιδες

Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισεις όγκων του ουροποιητικού συστήματος,αν και είναι μικρός.

Αυξάνει τον κίνδυνο ορθοπεδικών παθήσεων

Αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα εμβόλια

liajoe

Well-Known Member
Καλημερα σας!!
Ενδιαφερομαι να κανω στειρωση στην θηλυκια αλλα μου ειπε ο κτηνιατρος οτι δεν ειναι ασφαλες να γινει η στειρωση σε τετοιες ρατσες,καθως η αναισθησια ειναι καπως επικινδυνη με την δοσολογια .
Άν και δεν το έχω ακούσει στο εξωτερικό γίνονται κανονικά.
Αλλά επειδή τα πράγματα στην Ελλάδα ίσως να είναι αλλιώς...
μπορείς να πάρεις την γνώμη και άλλων κτηνιάτρων.

Το να τα προσέξεις να μην "ζευγαρώσουν" δεν είναι ο μόνος παράγονας.
Αλλαγή συμπεριφοράς, διάθεσης και των σκυλιών θα εμφανιστούν κατα την διάρκεια αυτης της περιόδου.

Δέν ξέρω κάτι άλλο να σου πώ, σορρυ :)

liajoe

Well-Known Member
Τα αρνητικά της στείρωσης στα θηλυκά

Αν γίνει πριν από την ηλικία του ενός έτους,αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοσαρκώματος (καρκίνος των οστών),είναι συχνός στις μεγάλες φυλές.

Αυξάνει τον κίνδυνο αγγειοσαρκώματος της σπλήνας και της καρδιάς

Τριπλασιάζει τον κίνδυνο υποθυρεοειδισμού

Αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Προκαλεί ακράτεια έως και 20%

Αυξάνει τον κίνδυνο της επίμονης και επαναλαμβανόμενης λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.

Αυξάνει τον κίνδυνο για δερματίτιδες του αιδοίου και κολπίτιδες

Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισεις όγκων του ουροποιητικού συστήματος,αν και είναι μικρός.

Αυξάνει τον κίνδυνο ορθοπεδικών παθήσεων

Αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα εμβόλια
Ουάου! Μεγάλη λίστα :)

Πρόσεξε όμως όλα τα σκυλιά (θυληκά) που μπαίνουν στο πρόγραμμα μας,
στειρώνονται με τον πρώτο οίστρο 6 - 8 μηνών.

Αυτα τα σκυλιά εργάζονται μέχρι το 10 - 11 χρόνο της ηλικίας τους.

Οπότε καλό είναι να πέρνουμε πληροφορίες για τέτοια θέματα και απο τους κτηνίατρους.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η καλυτερη στιγμη για στειρωση θηλυκου ειναι μετα τη 2η περιοδο πριν απο τους 20 μηνες
η μειωση κινδυνου για νεοπλασματα μαστων σχεδον μειδενιζεται αν η στειρωση γινει μετα το 1ο οιστρο ,αλλα δεν το προτιμαμε γιατι ενδεχεται να εχουμε προβλημα ακρατειας
το θεμα με τα νεοπλασματα μαστων ειναι ακομα και αν αξαιρεθουν στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουμε μετασταση στους πνευμονες και τα οστα

οσο για τα αρνητικα που ανεφερε ο Γιαννης 1 θα ηθελα να μας πει την πηγη του ,θα ψαξω και εγω τη παθολογια του αναπαραγωγικου και θα επανελθω

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Συμφωνώ με την Κοπρίτης.
Ακόμα και να μην την στειρώσεις, δεν υπάρχει λόγος να την δώσεις, απλά μπορείς όταν θα έχει οίστρο να τα χωρίζεις τα σκυλάκια και να προσέχεις να μην ζευγαρώσουν :)
Βασικα η μητέρα μου φεύγει συχνά στο χωριό κ μπορούμε να τα χωριζουμε εκείνες τις μέρες. Απλά σε περίπτωση σου συμπέσουν οι διακοπές μαζί,ανησυχώ γιατί διάβασα από εδώ που λέγανε ότι αν είναι στο ίδιο Σπιτι ο αρσενικος δεν έτρωγε ουρλιαζε κτλ κ ανησυχώ....τα βραδιά έτσι κ αλλιώς έχω το καθένα σε δικό του δωμάτιο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνωμη αλλά αυτό δεν είναι επαρκής λογος να δώσεις το σκυλί κατά τη γνώμη μου. Αν είναι αυτού του επιπέδου οι δυσκολίες που δεν είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις, τότε σίγουρα θα σου προκύψουν κι άλλες αντίστοιχου επιπέδου (άσχετες με τη στείρωση) και θα το δώσεις ούτως ή άλλως. Σκέψου το καλύτερα.

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Συγνωμη αλλά αυτό δεν είναι επαρκής λογος να δώσεις το σκυλί κατά τη γνώμη μου. Αν είναι αυτού του επιπέδου οι δυσκολίες που δεν είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις, τότε σίγουρα θα σου προκύψουν κι άλλες αντίστοιχου επιπέδου (άσχετες με τη στείρωση) και θα το δώσεις ούτως ή άλλως. Σκέψου το καλύτερα.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά επειδή θέλω να είναι καλά κ τα δυο γιαυτο κ αγχωνομαι. Φυσικά κ είμαι διατεθειμένη για όλα κ να τα φροντισω όσο καλύτερα γίνεται!!το μόνο που θέλω είναι να ρωτήσω κ εσάς που ξέρω ότι θα μου πείτε το σωστοτερο ώστε να είμαι όσο καλύτερη μαμά γίνεται!!Εγώ θέλω να την έχω μαζί μου αλλά ήθελα να ακούσω κ άλλες απόψεις από εσάς παιδιά!