συμπεριφορα κτηνιατρου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δειξε μου ταφεντικο σου ενα πραμα να σου πω ποιος εισαι!
Κάπου ένα 40 % κληρονομείτε κάπου ένα 60 % παίρνει από το περιβάλλον που ζει..

Δεν είναι ίδια όλα τα σκυλιά..κάποια είναι πιο εύκολα εκπαιδεύσιμα κάποια άλλα όχι τόσο..

Είναι καθήκον σε κάθε ιδιοκτήτη να προνοήσει για το τσεκ του γιατρού..

Όμως δεν μπορεί π.χ να το εξοικειώσει εύκολα με το εμβόλιο.., την εξέταση αίματος .., την ακτινογραφία..
Μπορεί όμως με το άγγιγμα σε κάθε περιοχή, την ψηλάφηση το άνοιγμα του στόματος κλπ..

Το σκυλί πρέπει να εμπιστεύεται τον ιδιοκτήτη εκεί είναι το ζητούμενο..

Δεν είναι το ίδιο εύκολα σε κάθε σκυλί..επιβάλλεται όμως να υπάρχει μία κάποια εξοικείωση και αν δεν μπορούμε μόνοι μας ζητάμε βοήθεια..

Ο σκύλος δεν είναι οτι μοιάζει στον ιδιοκτήτη ως δια μαγείας.., είναι πως φαίνεται η δουλεία του πάνω στον σκύλο..

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εε χαιρω πολυ...φυσικα κ ειναι αποτελεσμα σκληρης κ μεθοδικης δουλειας,στιγμη με την στιγμη κερδιζεις την εμπιστοσυνη του σκυλου σου κ εισαι σε θεση υστερα να το πλασεις οπως θεωρεις πρεπον...οχι σαν κατι κουλα που ακουω "εχω το σκυλι μια βδομαδα,μα γιατι δε μακουει?" κλπ κλπ
κ ουτε φυσικα θεωρω οτι δουλευεις με το σκυλι σου αν απλα παιζεις μαζι του 10 λεπτα κ φροντιζεις ναχει νερο κ φαι
Πολλες φορες λενε για την δικια μου "αααχχ μα τι καλο κ υπακουο σκυλακι?δε το περιμενα καθολου..." κ απανταω κ γω με την σειρα μου "να μην ημουν πανω απτο κεφαλι της 24 ωρες το 24 ωρο κ σου λεγα εγω τι καλο κ υπακουο σκυλακι θα ταν..."
ειναι ολα θελα επιμονης κ υπομονης!
δεν θεωρω οτι υπαρχει ουτε χαζο ουτε κακο σκυλι,σαφεστατα καποια ειναι πιο "δυσκολα" σκυλια απο αλλα,με τον καταλληλο ιδιοκτητη ομως ολα διορθωνονται!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
δεν θεωρω οτι υπαρχει ουτε χαζο ουτε κακο σκυλι,σαφεστατα καποια ειναι πιο "δυσκολα" σκυλια απο αλλα...
Γιατι να μην υπάρχει και ντουβάρι και πανύβλακας και βλάκας σκύλος και έξυπνος και πανεξυπνος;
Η και μαλάκας και κακόψυχος κλπ κλπ κλπ;
Μονο εμεις έχουμε αυτή την τιμή;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γιατι να μην υπάρχει και ντουβάρι και πανύβλακας και βλάκας σκύλος και έξυπνος και πανεξυπνος;
Υπαρχουν και "χαζα" και εξυπνα!
Εχω το λαμμπρο παραδειγμα εδω περα! Αδελφες απο την ιδια γεννα! Μεγαλομενα στο ιδιο περιβαλλον- ζουν με τους ιδιους ανθρωπους και εχουν τα ιδια ερεθησματα. Η μια μας πουλαει και μας αγοραζει- ειναι μακραν το πιο εξυπνο σκυλι που ειχα ποτε- και η αλλη ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!
Οτι και να της πεις- παντα σε κοιταει με ενα τεραστιο ερωτιματικο στο βλεμμα! Εαν δεν ειχε της αλλες 2 να "προσανατολιστει"- μαλλον θα ηταν ακομα πιο χαμενη στην κοσμαρα της!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι υπάρχουν έξυπνα σκυλιά και όχι τόσο έξυπνα σκυλιά..
Το θέμα είναι πόσο έξυπνος είναι και ο ιδιοκτήτης..

Π.χ αν είσαι άσχετος από σκυλιά και δεν έχεις ούτε σωστή γλώσσα του σώματος ούτε ξέρεις από του σκυλιού σου την γλώσσα του σώματος και ότι και να κάνεις το κάνεις λάθος ..αλλά το σκυλί σου εξακολουθεί να σε καταλαβαίνει.., τότε σίγουρα έχεις ένα πανέξυπνο σκυλί.., αν όμως δεν σε καταλαβαίνει..δεν έχεις ένα χαζό σκυλί..αλλά ένα σκυλί δικαίως μπερδεμένο..που αδυνατεί να συνεννοηθείτε από δικό σου λάθος..

Και στο θέμα του "έξυπνου" - "χαζού" σκύλου νομίζω πως είναι ένα θέμα με πολλά εισαγωγικά..
Για άλλους έξυπνος σκύλος είναι ο υπάκουος σκύλος.., για άλλους ο σκύλος που έξυπνα σε ξεγελά και εφευρετικά βρίσκει τρόπους να κάνει το δικό του..και εδώ άλλο τι αφήνουμε εμείς και γιατί και πως βάζουμε τα όρια..και άλλο αν τελικά ο σκύλος είναι έξυπνος.., αυτά βέβαια εξαρτώνται και από το ταμπεραμέντο του ίδιου του σκύλου..

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το θέμα με τα αυτιά πάντως είναι λίγο πιο σύνθετο νομίζω εγώ.

Μπορεί να βγάλει κ συμπεριφορά που δεν είχε δείξει ο σκύλος αν πονάει. Είναι λίγο τρομακτικό όταν είσαι κουτάβι ή κ μεγαλύτερο,να σου κάνουν flashing στα αυτιά,να ακούς αυτό τον ήχο στο τύμπανο και να νιώθεις το υγρό να πλημμυρίζει τον ακουστικό πόρο.

Θυμάμαι και πριν κάτι μήνες ένας σκύλος 14 χρόνων που είχε δαγκώσει το αφεντικό του στο πρόσωπο,μετά από καθαρισμό στα αυτιά.

Εμάς είναι στην εβδομαδιαία ρουτίνα,κάθε Σάββατο τη βουτάω,της κάνω λαβή για να την ακινητοποιησω και δουλεύω. Δεν νομίζω ότι ισχύει το θέμα συνήθειας.
Αν με δει κάνας άσχετος την ώρα που της καθαρίζω τα αυτιά,θα νομίσει ότι την κακοποιώ,από τους ήχους πού βγάζει. Οι δικοί μου λυγίζουν όταν την ακούνε ,"αστη δε θέλει,τι της κανείς κλπ". Πρέπει να γίνει ο καθαρισμός ο κόσμος να χαλάσει. Αν δε γίνει έχουμε στάνταρ ωτίτιδα,από την τρίτη βδομάδα χωρίς καθαρισμό.

Για τις φωνές από έναν επαγγελματία τώρα,είναι κάπως..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Last edited: