συμπεριφορα κτηνιατρου

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στην αρχή αναφέρθηκε πως ο σκύλος είχε ωτίτιδα. Σε αυτή την περίπτωση ούτε να πλησιάσεις δεν μπορείς να πλησιάσεις γιατί ο σκύλος πονάει πάρα πολύ. Δεν έχει σχέση αν ο ιδιοκτήτης τον είχε συνηθίσει στο καθάρισμα των αυτιών. Ωτίτιδα ίσον πόνος, πολύς πόνος. Το καλύτερο θα ήταν να κάνει μια ηρέμηση.

gondel_retriever

Active Member
21 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
ATHENS
Ποιος είπε ότι εσύ θα το κάνεις κεφαλοκλείδωμα το σκυλί για να μάθει?

Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο!

Πολύ απλά εγώ είπα ότι πριν 13 μήνες όταν ο σκύλος ήταν 3 μηνών μπορούσες να του κάνεις μαθήματα εξοικείωσης που αφορούν το πασπάτεμα σε όλα τα σημεία και να το συνδυάσει με κάτι θετικό την όλη διαδικασία, έτσι ώστε όταν θα φτάσει 16 μηνών να δέχεται άνετα χέρι από τον γιατρό!
Τώρα όντας 16 μηνών βλέπουμε το αποτέλεσμα!
το εκανα αυτο που λες. Αλλα μονο στα αυτια υπηρχε μια "αντισταση" απο μικρη. Το δουλεψα με λιχουδια (καθοταν υσηχη) αλλα χωρις λιχουδια ή καποιο παιχνιδι δεν καθεται. Θα δω τι θα κανω. Χθες το μεσημερι της εδωσα ενα χαπι που μου ειπε ο κτηνιατρος, το baytril των 150mg, και μετα απο 2 ωρες εκανε εμετο. Εκανε ξανα το βραδυ και σημερα το πρωι που εβγαλε μονο υγρα. Διαβασα οτι τα 150mg ειναι για σκυλο 30kg ενω η δικια μου ειναι 20-23kg. Θα παρω τηλ τον κτηνιατρο γιατι μαλλον της πεφτει βαρυ. :(

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Νομιζω οτι ολα ξεκιναν απο το χαρακτηρα του σκυλου και μετα του ιδιοκτητη.
Οτι και να κανεις στον σκυλο οταν ειναι μικρος δεν σημαινει οτι θα ειναι ανετος σε μια εξεταση πανω σε ενα τραπεζι σε ενα μερος που παταει σπανια.

Το οτι καθαριζω τα δοντια και τα αυτια του σκυλου μου και ειναι ηρεμος σημαινει οτι θα αφησει το γιατρο να του βαλει ενα ματσουκι και δεν θα αντιδρασει? Καποιοι σκυλοι ναι καποιοι οχι ομως. Ειναι τελειως διαφορετιεκς καταστασεις και μη κρινεται παντα με τις εμπειριες που εχετε. Συν του οτι μετραει και η ηλικια του σκυλου. Αλλιως θα συμεριφερθει ενα κουταβι και αλλιως οταν θα ειναι ενηλικος.

Και με την εξεταση αιματος δηλαδη τι πρεπει να κανουμε, να του παιρνουμε αιμα μονοι μας για να συνηθισει ο σκυλος την αιμοληψια?

Προσωπικα πιστευω οτι η φωνη απο μας ειναι επιβεβλημενη σε μια τετοια κατασταση, και αν δεν μπορουμε εμεις ας την βαλει ο κτηνιατρος αν μπορει.

Και οταν τελειωσει το παραμυθι εκει ο κτηνιατρος θα πρεπει να παιξει 2 λεπτα με το σκυλο για να τελειωσει η επισκεψη μας ομορφα και ο σκυλος να εχει καλη ψυχολογια για την επομενη φορα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Καλησπέρα, εχω ενα golden retriever θυληκο 16 μηνών. εχει ωτιτιδα 4ου βαθμου και θα της τα καθαριζε.
Δυστυχως ομως στο σκυλο μου δεν αρεσει να της πειραζουν τα αυτια με αποτελεσμα τα κλαιει, να τρεμει απο τον φοβο και το αγχος προφανως και να αγριευει. Ο κτηνιατρος της εβαλε φίμωτρο ομως καποιες στιγμες κουνουσε το κεφαλι της και ηταν επικινδυνο να την τραμαυτισει. Του ζητησα να την αφησουμε λιγο να ηρεμησει και μου ειπε οτι αν το κανουμε θα περασει το δικο της και δεν πρεπει. Σε καποια στιγμη αυτος της φωναξε παρα πολυ κ της κρατουσε το αυτι πολυ δυνατα πιεζοντας το κεφαλι της κατω
με βάση αυτό το πόστ-ο σκύλος σας δεν θέλει να του πειράζουν τα αυτιά και αυτό είναι λάθος σας να συμβαίνει και είδατε και τον λόγο
ο γιατρός ως γιατρός έκανε διάγνωση και έπρεπε να καθαρίσει το αυτί (θα μπορούσε να έχει ένα άγανο και να πρέπει να βάλει τσιμπιδάκι μέσα και να το πιάσει)
έπρεπε να καθαρίσει το αυτί και δεν έπρεπε να του κάνει τσάμπα ηρέμηση και για να μην πληρώνεται εσείς αλλά και για να μην δίνει άνευ λόγου φάρμακα στον σκύλο
μέχρι εδώ του βγάζω το καπέλο
έβαλε φίμωτρο λοιπόν-δεν αρκούσε
έπρεπε να καθαρίσει τα αυτιά
την πάτησε κάτω και της έβαλε και μία φωνή-δοκίμασε τα πάντα προκειμένου να μην της κάνει την ηρέμηση και λέγαμε "μα κατευθείαν την ευκολία του και το χρηματικό του κέρδος να κοιτάει?????γιατί δεν δοκίμασε πρώτα χωρίς φάρμακο????????"
πολύ καλά έκανε
εσείς ,κρίνοντας από όσα γράφετε-και δεν είχατε φροντίσει να είναι ήρεμη (αν πόναγε από πρίν όπως λένε μερικοί δεν θα είχατε πάει για τα ετήσια εμβόλια αλλά γιατί πόναγε)
και κατά την διάρκεια δεν είχατε καμία εμπιστοσύνη στον γιατρό ,φοβόσασταν περισσότερο από τον σκύλο και γενικά χειροτερεύατε τα πράγματα

πιστεύω πως ως γιατρός συμπεριφέρθηκε όπως έπρεπε-καθάρισε τα αυτιά και έδωσε αγωγή
γιατρός είναι
πρέπει να θεραπεύσει και τα δικά μου που κάθονται κυρίες και τα άλλα που τον βλέπουν και θέλουν να τον φάνε
θα μπορούσε να τα κάνει όλα ηρέμηση και να κάνει ήσυχος την δουλειά του και να χρεώνει και παραπάνω-εγώ εκεί δεν θα του έβγαζα το καπέλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Γενικά, με καλύπτει η τοποθέτηση του silent.

Επίσης, αυτή:
εσείς ,...
...κατά την διάρκεια δεν είχατε καμία εμπιστοσύνη στον γιατρό ,φοβόσασταν περισσότερο από τον σκύλο και γενικά χειροτερεύατε τα πράγματα
Είναι μια πολύ σημαντική κουβέντα. Και μια κατάσταση που την έζησα και με τον προηγούμενο κτηνίατρό μας, που με πέταγε έξω από το ιατρείο, αν είχε να κάνει κάτι πιο...επίπονο, όπου αυτός που πόναγε και ίδρωνε και ξεφύσαγε περισσότερο, ήμουν...εγώ, άσχετα αν δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, να το εκδηλώσω και να τα ξεσηκώσω με οποιοδήποτε τρόπο. Αντιθέτως, βάζω και τις φωνές αν χρειαστεί. Αλλά...με...ψυχανεμιζόντουσαν. Και το ίδιο ζούμε και με τον τωρινό γιατρό μας, που εξ'αρχής τα παίρνει σε άλλο χώρο, αν έχει να κάνει κάτι εκτός ρουτίνας. Γιατί, τα σκυλιά μας από μόνα τους, επηρρεάζονται συνήθως αρνητικά και συμπεριφέρονται με πολύ περισσότερο εκνευρισμό και αντίδραση, κατά την παρουσία μας. Κι ας νομίζουμε εμείς, ότι ηρεμούν και μόνο που μας βλέπουν...

Οπότε...μήπως την επόμενη φορά, να δοκιμάσετε -αν φυσικά έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στον γιατρό σας- να μην παρευρίσκεστε, αν είναι να κάνετε κάτι, που ξέρετε ότι ο σκύλος σας, θα αντιδράσει άσχημα;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Που να δείτε να κυνηγιόμαστε με τον Casper, σαν Ινδιάνοι... μόλις δει το βαμβάκι και διανοηθεί, έστω, τι πρόκειται να γίνει...:D

gondel_retriever

Active Member
21 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
ATHENS
ημουν ηρεμη...ουτε μιλουσα,ουτε αναστεναζα ουτε εκλαιγα. σε καποια στιγμη κιολας την αφησα στον γιατρο και απομακρυνθηκα σαν να μην συμβαινει τιποτα για να δει οτι ολα ειναι καλα. Το θεμα μου δυστυχως ειναι οτι με αφηνει να της αγγιζω τα αυτια..να τα ανοιγω..να τα βλεπω. Αλλα οταν βλεπει οτι με το αλλο χερι πλησιαζω με το φαρμακο εκει δαγκωνει, ακομα και φιμωτρο να της βαλω φευγει, βαζει ποδια..κουναει το κεφαλι της και θυμωνει παρα πολυ. Πρωτη φορα την βλεπω ετσι. Δοκιμασα να της δωσω λιχουδια η καποιο παιχνιδι και απλως τα αγνοει και με δαγκωνει. Δε ξερω τι να κανω :( και αν δεν της βαζω τισ σταγονες δε θα γινει σωστη θεραπεια

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Επισης αν ξερουμε οτι ο σκυλος μας δαγκωνει ευκολα ειτε απο κυριαρχια ή απο αγχος δεν χρειαζεται να περιμενουμε να φαει τον κτηνιατρο για να του βαλουμε φιμωτρο. Του το φοραμε απο την αιθουσα αναμονης ή και πριν μπουμε στο ιατρειο.

Οσο πιο ηρεμος ειναι ο κτηνιατρος τοσο καλυτερα θα κανει τη δουλεια του.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
ημουν ηρεμη...ουτε μιλουσα,ουτε αναστεναζα ουτε εκλαιγα. σε καποια στιγμη κιολας την αφησα στον γιατρο και απομακρυνθηκα σαν να μην συμβαινει τιποτα για να δει οτι ολα ειναι καλα. Το θεμα μου δυστυχως ειναι οτι με αφηνει να της αγγιζω τα αυτια..να τα ανοιγω..να τα βλεπω. Αλλα οταν βλεπει οτι με το αλλο χερι πλησιαζω με το φαρμακο εκει δαγκωνει, ακομα και φιμωτρο να της βαλω φευγει, βαζει ποδια..κουναει το κεφαλι της και θυμωνει παρα πολυ. Πρωτη φορα την βλεπω ετσι. Δοκιμασα να της δωσω λιχουδια η καποιο παιχνιδι και απλως τα αγνοει και με δαγκωνει. Δε ξερω τι να κανω :( και αν δεν της βαζω τισ σταγονες δε θα γινει σωστη θεραπεια
Η αγωγη πρεπει να δινεται οπως και να εχει, ακομα και αν χρειαζεται να ξαπλωσεις απο πανω της για να μην φυγει.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
εγώ συμφωνώ με silent σε όλα όσα γραφει...
για παράδειγμα ένα σκυλί μπορεί να έχει κάνει θετική σύνδεση με τον κτηνίατρο...
και να ανεβαίνει ακόμα και στο τραπέζι με μια απλη εντολή μας...
αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι και χαρούμενος αν τον πονέσουν - "πασπατευσουv"

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
εγώ συμφωνώ με silent σε όλα όσα γραφει...
για παράδειγμα ένα σκυλί μπορεί να έχει κάνει θετική σύνδεση με τον κτηνίατρο...
και να ανεβαίνει ακόμα και στο τραπέζι με μη απλη εντολή μας...
αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι και χαρούμενος αν τον πονέσουν - "πασπατευσουv"
Γι'αυτό και συμμετέχεις στις κινήσεις που γίνονται πάνω στον πάγκο και βοηθάς τον γιατρό!
Αν είναι δύσκολη περίπτωση βοηθάς -γιατί πέρα από την υπακοή όπως είπες μπορεί ο σκύλος να πονέσει- εκεί έρχεσαι εσύ και βοηθάς με τις "λαβές" σου και την παρουσία σου δίπλα στον σκύλο!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ε...εννοείται ότι πρέπει να μάθει να ανεβαίνει μόνος του ο σκύλος στο τραπέζι...
Αλλιώς θα πάρουμε την μέση στο χέρι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ε...εννοείται ότι πρέπει να μάθει να ανεβαίνει μόνος του ο σκύλος στο τραπέζι...
Αλλιώς θα πάρουμε την μέση στο χέρι
Λίγοι κτηνίατροι φαντάζομαι, δεν έχουν πλέον, τραπέζια που να ανεβοκατεβαίνουν.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εμεις παντως οταν ερθει η ωρα να παμε στο κτηνιατρο,τρεμει σαν να εχει παρκισον και ειναι τρομερα ανησυχος! Ειδικα αν χρειαστει να περιμενουμε λιγακι,τρεχει και σηκωνεται με τα δυο του ποδια να ανοιξει τη πορτα!
Οσο αφορα το θεμα αυτιων,δεν το δεχεται ευκολα και πολλες φορες του κανω λαβη για να μπορεσει η κτηνιατρος να τον εξετασει!!
Εμεις δεν ειχαμε τη δυνατοτητα να τον εχουμε απο κουταβι βλεπετε,τον πηραμε ενηλικο,οποτε σε τετοια περιπτωση οσο και αν προσπαθεις στο σπιτι να τον εκπαιδευσεις σε τετοια θεματα,δεν ειναι ευκολο να συμπεριφερεται οπως πρεπει στο γιατρο! Μιλαω για το Ροκυ παντα..
Δεν ξερω τι εζησε πιο πριν,τι εζησε στη φιλοζωικη και τι αντιμετωπισε, γιατι τον στειρωσανε εκει,παντως και στη θεα ή τη μυρωδια μιας απλης αλοιφης φοβαται πολυ!! Ποσο μαλλον για τον καθαρισμο αυτιων!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
To σκυλί δεν εμπιστεύεται τον γιατρό..όμως εμπιστεύεται εμάς..
Αν είμαστε μαζί (κατά την γνώμη μου επιβάλετε..) και είμαστε και εμείς ήρεμοι γιατί αλλιώς στρεσάρουμε μόνοι μας το σκυλί..μπορεί να μην μπορούμε να το "πείσουμε" πως περνάει καλά την ώρα π.χ. που του παίρνουν αίμα.., ότι όμως.."όλα είναι καλά και πρέπει να γίνει"..κάπως έτσι δεν είναι δύσκολο..είναι και πόσο μας εμπιστεύεται ο σκύλος μας..

Κάποτε ο γιατρός μου, έκοψε κατά λάθος πολύ το νύχι του μεγάλου μου..τόσο που βγήκε αίμα κλπ..
Από τότε..ούτε να του χαϊδέψεις το πόδι δεν σε άφηνε..(το μάζευε δηλαδή δεν έκανε κάτι ο κακομοίρης και σε κοίταγε με ένα ύφος του τύπου "άστο μην μου πειράζεις το πόδι"..
Το τι κάναμε για να μας ξανά αφήσει..
πέφταμε κάτω στο πάτωμα και λίγο λίγο πιάναμε το ποδαράκι και το χαϊδεύαμαι να κάνουμε μασάζ..μετά κόβαμε σιγά σιγά τις τριχούλες μέσα στα πέλματα..και δίναμε επιβράβευση.., μετά πάλι ο ήχος του νυχοκόπτη πάνω και δίναμε πάλι λιχουδιά..και μετά από μήνες μας άφησε..

Εγώ έμαθα να κόβω τα νύχια για να μην ρισκάρω πάλι κανένα ατυχηματάκι..και πλέον με την ηρεμία μας στον καναπέ κόβουμε τα νυχάκια και με επιβράβευση και ηρεμία σχεδόν έχουμε καταπολεμήσει το στρες που είχε τότε..με την προϋπόθεση βέβαια να τα κόβω εγώ..

Το ίδιο κάνω και στην μικρή μου..τα νυχάκια τα κόβω εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο σπίτι μας..

Δεν είναι αργά να την εξοικειώσεις με μερικά πράγματα..το δεν είναι αργά το λέω με την έννοια του.."κάλλιο αργά παρά ποτέ.."

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Επειδη εχω δει το ζενιθ αλλα και το τιμημενο το ναδιρ αυτου του επαγγελματος που ονομαζεται κτηνιατρικη θα πω το εξης...πηγαινε το σκυλι σε αλλον και παρε και μια δευτερη κ μια τριτη μη σου πω γνωμη για την ωτιτιδα...
ανθρωπος ο οποιος δεν εχει την υπομονη κ καταννοηση σε κατι τοσο απλο οσο αυτο πιστεψε με δεν αξιζει να κουραρει κανενα σκυλι!
Εχωντας πει αυτο θα σου πω επισης οτι δεν ειναι δουλεια του κτηνιατρου να κουμανταρει,ησυχασει κλπ κλπ το ξενο σκυλι,δουλεια του ειναι να το περιθαλψει,να το γιατρεψει με ανθρωπινο ομως και συγκαταβατικο τροπο...εκει καπου μπαινουμε εμεις,οι ιδιοκτητες,εμεις θα δωσουμε στο σκυλι μας να καταλαβει οτι δεν εχει τιποτα να φοβηθει,εμεις θα σταθουμε διπλα του κ θα το χαιδεψουμε κ θα το φιλησουμε κ θα του ψιθυριζουμε λογια στοργης για να ησυχασει,ΠΟΤΕ των ποτων δεν επετρεψα σε κτηνιατρο να την κακομεταχειριστει,ποσω μαλλον να της ουρλιαζει σαν υστερικη π@υταν@ σταυτι της,αν δω κ δυσκολευονται επεμβαινω κ την συγκρατω εγω,λεω πολυ απλα "αφηστε γιατρε,θα την κρατησω εγω,καντε εσεις την δουλεια σας" κ τελειωνει εκει η υποθεση,οχι γιατι αγριευει η οτιδηποτε αλλο αλλα γιατι δε θελω να στρεσαρετε (δοξα τον θεο εχω βρει μια πολυ καλη κτηνιατρο πλεον κ ειμαι απολυτα ευχαριστημενη απολες τις αποψεις...)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ολα είναι σχετικά και όλα εξαρτώνται κυρίως, από τον χαρακτήρα του ζώου.

Οταν έχουμε εύκολο σκύλο, όλα καλά τα λέμε. Οταν όμως, παρόλες τις τιτάνιες προσπάθειες, ίσως και ετών, ο σκύλος μας παραμένει στριμμένο άντερο, όλες οι θεωρίες πάνε περίπατο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Σκυλι που δε συμμορφωνετε με τις υποδειξεις του αφεντικου του εννοεις οταν λες στριμμενο?
εκει κατι εγινε λαθος κατα την ανατροφη του,αποψη μου,οσα σκυλια εχω γνωρισει μεχρι τωρα (κ εχω γνωρισει αρκετα) η συμπεριφορα τους ηταν παντα αντικτυπο οσω διδαχτηκαν κ πως τα διδαχτηκαν...απο σκυλια που ανετα τα χαρακτηριζεις ανθρωπους μεχρι κ εντελως μ@λ@κισμεν@ σκυλια...δειξε μου ταφεντικο σου ενα πραμα να σου πω ποιος εισαι!