συχνοτητα τουαλετας!!!

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Καλησπερα!σαν καινουριο μελος θελω τα φωτα σας...εχω ενα κουταβι 3 μηνων,ημιαιμο,κανισομαλτεζ(μαλλον)...κανει πανω απο πεντε φορες κακακια...για τσισα δεν το συζητω...ταιζω 2 φορες,πρωι βραδυ 80 γρ.συνολικα.Και μετα το βραδυνο γευμα τα κανει πολυ αργοτερα....ξημερωματα...τι γινεται;θ αλλαξει αυτο;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τι τροφή του δίνεις? Αν και τα κουτάβια κάνουν συχνότερα κακά απο τα ενήλικα οι 5 φορές είναι πολλές πιστεύω και θεωρώ ότι φταίει η τροφή που τρώει. Επίσης τα 2 γεύματα είναι λίγα για την ηλικία του.

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Της δινω την profine,grain free puppy....ειναι καλοσχηματισμενα αλλα δεν τα κανει μετα τα γευματα.Ετσι δεν μπορω να ρυθμισω την τουαλετα με την βολτα....

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
39
Αυτα τα 80γρ τα θελει σε τρεις δωσεις την ημερα και οχι σε δυο. Τα κουταβια τα κανουν αρκετα συχνα

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Με τρια γευματα λες να διορθωθει?Ποση ωραμετα το φαγητο συνηθως τα κανουν?Γιατι εμενα περνανε ωωωωρες...

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Βρε παιδια δωστεμου μια απαντηση σας παρακαλω!!!Το κουταβι μου,3,5 μηνων τωρα ,τα κανει πολλες φορες την ημερα!!!σχεδον ανα 4 ωρες και σημερα τα εκανε και στο διωρο!!!Ετσι δεν μπορω να ρυθμισω το εξω τα κακακια!!!Της δινω την Profine puppy με κοτοπουλο και πατατες...λετε να φταιει η τροφη?Τρωει 80 γρ. τη μερα...Ευχαριστω

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
και εμεις μια από τα ίδια είμαστε...αν και λίγο μικρότεροι ηλικιακά..να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα θα σου πρότεινα εγώ..είναι και θέμα ανάπτυξης...τα όργανα του ακόμα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα..ούτε όλα τα κουτάβια αναπτύσσονται το ίδιο γρήγορα..τα ίδια δεν γίνονται και πχ με ένα παιδάκι ενός έτους??
τροφή αφού είναι καλόσχηματισμένα δεν βρίσκω λόγο να την αλλάξεις...:)

είδες βελτίωση τελευταία??

• Like
Reactions: Eroe

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
και εμεις μια από τα ίδια είμαστε...αν και λίγο μικρότεροι ηλικιακά..να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα θα σου πρότεινα εγώ..είναι και θέμα ανάπτυξης...τα όργανα του ακόμα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα..ούτε όλα τα κουτάβια αναπτύσσονται το ίδιο γρήγορα..τα ίδια δεν γίνονται και πχ με ένα παιδάκι ενός έτους??
τροφή αφού είναι καλόσχηματισμένα δεν βρίσκω λόγο να την αλλάξεις...:)

είδες βελτίωση τελευταία??
τωρα τα κανει ανα 4 ωρες περιπου...μετα το βραδυνο ταισμα δεν κανει τπτ...προτιμαει τα ξημερωματα...την τροφη την εχεις ακουστα;

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
όχι δεν την έχω ακουστά...
άρα υπάρχει βελτίωση αφού αντέχει το βράδυ...νομίζω είστε σε καλό δρόμο...λίγο θέλετε...:)
αφού το ελέγχει στον ύπνο θα πιάσει να το βελτιώνει και στον ξύπνιο..:)

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μια χαρα ειναι η τροφη.
Οχι απο τις κορυφαιες αλλα σιγουρα καλη
Αν τα κακα ειναι καλοσχηματισμενα και φυσιολογικου χρωματος (αποχρωσεις του καφε), το σκυλακι δεν εχει πολλα αερια και δεν ξυνεται, δεν χρειαζεται να την αλλαξεις
Στα πολυ ζωηρα κουταβια η περισταλση του εντερου μπορει να ειναι πιο εντονη με αποτελεσμα να τα φτιαχνουν συχνοτερα

• Like
Reactions: irene+molly

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Μια χαρα ειναι η τροφη.
Οχι απο τις κορυφαιες αλλα σιγουρα καλη
Αν τα κακα ειναι καλοσχηματισμενα και φυσιολογικου χρωματος (αποχρωσεις του καφε), το σκυλακι δεν εχει πολλα αερια και δεν ξυνεται, δεν χρειαζεται να την αλλαξεις
Στα πολυ ζωηρα κουταβια η περισταλση του εντερου μπορει να ειναι πιο εντονη με αποτελεσμα να τα φτιαχνουν συχνοτερα
Και κατι αλλο βρε παιδια...βαζετε αμπουλα η χαπακι για τα παρασιτα;εμενα η κτηνιατρος μου δινει μονο χαπια.Και για ψυλλους και για σκουληκια...ποια η γνωμη σας;ευχαριστω

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
εμεις για τα "ενδο" πήραμε χάπι και για τα "εξω" αμπούλα..αυτό μας είπε η κτηνίατρος...η μόνη γνώμη που μπορώ να εκφέρω είναι να ακούς την κτηνίατρο σας.. :)

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εγω θα σου εκανα το ερωτημα: Αν ηταν να σκοτώσεις τις ψειρες θα επερνες χάπι ή διαλυμα για εξωτερικη χρηση; Και αν κατι δεν πηγαινε καλα, πιο θα ηταν το πιο ευκολο να ξεπλυνεις, το διαλυμα ή το χάπι;

Απλη λογικη.

• Like
Reactions: Hammer and Eroe

irene+molly

Member
2 Ιουλίου 2018
12
1
50
Εγω θα σου εκανα το ερωτημα: Αν ηταν να σκοτώσεις τις ψειρες θα επερνες χάπι ή διαλυμα για εξωτερικη χρηση; Και αν κατι δεν πηγαινε καλα, πιο θα ηταν το πιο ευκολο να ξεπλυνεις, το διαλυμα ή το χάπι;

Απλη λογικη.
Σωστο κι αυτο...

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847

Απλη λογικη.
όταν λες διαλυμα όμως φαντάζομαι δεν εννοεις κάτι που θα ρίξεις στο λαιμό σου και θα κρατησει ένα μήνα...όχι ότι υπερασπίζομαι τα χάπια...εγώ την κτηνίατρο της είπα να ακούει (αν δεν καλύπτεται πάει αλλού αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)...αλλά μην κοροιδευόμαστε και οι αμπούλες χημικά είναι που απορροφούνται από το δέρμα και δεν είναι τόσο απλό να τα "ξεπλύνεις" λες και είναι σαμπουαν..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αλλο ομως το να μενει μια χημικη ουσια στους ιστους της επιδερμιδας και αλλο το να την απορροφανε τα εσωτερικα οργανα, συκωτια, καρδιες κλπ.
Συμφωνεις;

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ γιατί δεν το κατέχω...από προσωπική αποψη και μόνο : οι αμπούλες στις ανεπιθύμητες παρενέργιες έχουν τους εμετούς και τις διάρροιες...από κάτι στο δέρμα μόνο εμετό δεν κάνεις...και υποθέτοντας τον τρόπο που τελικώς φτάνει σε όλο το δέρμα του ζώου θεωρώ πολύ πιθανό να περνάει στο αίμα...αν όχι όλες οι δραστικες κάποιες σίγουρα...άρα πάλι μιλάμε για μια ηπιότερη συσσώρευση χημικών στο σώμα και τα όργανα του ζώου..

• Like
Reactions: Hammer

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καπου εχω διαβασει μια ερευνα για τη σελαμεκτινη. Σαφως και περναει στο αιμα αλλα συσσορευεται μονο στους ιστους δερματος και στους σμηγματογονους αδενες, καθως τα τοιχωματα των μυϊκων κυτταρων εχουν διαφορετικη χημικη συνθεση και δεν την απορροφανε. Αρα στην καρδια στο εντερο κλπ δεν θα υπαρχει.
Το χαπι παει παντου.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
ξανατονίζω για να μην παρεξηγηθεί : δεν υπερασπίζομαι το χάπι σε καμία περίπτωση...απλά κάνω αντιστοιχία του τρόπου που λειτουργεί το χάπι με τις αμπούλες..

πώς είσαι τόσο απόλυτος ότι το χάπι πάει παντού και συσσωρεύεται παντού??οι δραστικές του χαπιου έχουν την σούπερ σύνθεση και απορροφούνται από όλα τα τοιχώματα κυττάρων???

και πώς είσαι τόσο σίγουρος για τη σελαμεκτίνη?εδω δεν τα λέει τόσο απλά όσο τα λες εσύ...και άντε και είναι τόσο απλά όσο τα λες εσύ και πιο πάνω άλλοι...το αναφερόμενο "ξέπλυμα" πως εξαφανίζει κάτι που κυκλοφορεί στο αίμα??