τεστ λεισμανίας...πρόβλημα;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
τις πιο σογουρες θλεω προς το παρων,οχι τις πιο φτηνες...απλα ξερετε τι μου την σπαει?αντε κ πες εγω δεν ηξερα τιποτα,δεν ημουν υποψιασμενος,δεν ειχα καμια σχεση με φορουμ,τιποτα απο ολα αυτα ρε παιδι μου...η κοπελα αυτη φανηκε να με καθησυχαζει.να θεωρεις λεει οτι δεν εχει τιποτα κ ελα μετα απο 5-6 μηνες να κανουμε ξανα...νομιζω πως 5-6 μηνες ρε παιδια, δεν ειναι δολοφονικο αν εχει την ασθαινια το ζωο?μου την σπαει λοιπον που αυτη δεν θορυβηθηκε κ πολυ ωστε να με καθοδηγησει καπως αλλιως...

εγω ας πουμε αν ημουν κτηνιατρος θα εκανα ακομη ενα τεστ "στα καπακια" να βεβαιωθω κ μετα θα με εστελνα για αιματολογικες.δλδ τι?κατσε περιμενε να δουμε αν το σκυλι σου γινει σαν φαντασμα κ μολις εκδηλωθει η ασθαινια ελα?κ αντε κ ειναι δερματικη,αν ειναι σπλαχνικη που ειναι πιο δυσκολη?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κάνεις το σναπ τέστ και αν βγεί αρνητικό ΟΚ
αν βγεί θετικό κάνεις και αιματολογικές
ΟΚ
τελικά γιατί να μην κάνεις απο την αρχή τις αιματολογικές?
αφού είναι και οικονομικότερες?

εγώ την βγάζω με τα σνάπ γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο εδώ και το να στείλεις αίμα είναι ολόκληρη ιστορία με ραντεβού-για να μην ζεσταθεί το δείγμα-να φύγει την τάδε ημέρα κλπ

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ούτως ή άλλως σε 5-6 μήνες πρέπει να τις ξανακάνεις ;) Ένα τεστ τον Νοέμβριο και ένα τον Απρίλιο. Υπάρχει περίπτωση, ακόμα και αν μολύνθηκε το σκυλί να μην ανιχνευτεί ούτε από το σναπ, ούτε απο την αιματολογική αν δεν περάσει κάποια όρια. Δύο φορές λοιπόν το χρόνο ;)
Επίσης δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε στο Παστερ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
δυο φορες τον χρονο τον κανω ετσι κ αλλιως.απλα μου φαινεται χαζο,οταν εχεις κατι υποπτο να μην σου λεει να το ψαξεις κ αλλο κ να σου λεει ελα μετα απο κανα 5μηνο.θα το σκοτωσεις το ζωο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και εμένα πρόσφατα μου έβγαλε 1/100 το κανονικό τεστ (όχι το snap)

O δικός μου κτηνίατρος μου είπε 1 μήνα zylapour, μετά δεύτερες εξετάσεις (επιβεβαιώθηκε ότι όντως είναι 1/100), άλλο ένα μήνα zylapour, μετά ένα μήνα χωρίς φάρμακο και ξανά εξετάσεις

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
τον πηγα ξανα τελικα,του πηραν αιμα παλι κ δευτερα τριτη μου ειπαν οτι θα ξερουμε τι γινεται ακριβως...μου εκαναν κ ενα δωρεαν γενικο τεστ για τα νευρα μου, κ τωρα περιμενω...αντε να δουμε!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ηρεμία Λαυρέντη

Είμαι στην ίδια φάση και ξέρω τι περνάς

Απλά σκέψου ότι πια η κ*&%$ασθένεια δε σημαινει και θάνατος του σκύλου

:)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ναι το ξερω ρε συ,απλα ειμαι λιγο στην τσιτα,γιατι εχασα δυο σκυλια ετσι.κατα κακη συμπτωση κ ενω ηταν καλοκαιρι με πολυ ζεστη κ τις δυο φορες,υπεθεσα οτι τα σκυλια ειναι down λογω ζεστης,ελα ντε που δεν ηταν....απο τοτε μου εμεινε αυτο...αλλα αισιοδοξια πανω απο ολα!περαστικα κ σε εσας!εσυ εισαι τωρα στην φαση που ακομη δινεις φαρμακο?εξετασεις ποτε ξανακανεις?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Είμαι στο 2ο μήνα zylapour.

Σε 2 εβδομάδες κόβω το φάρμακο και σε 1,5 μήνα εξετάσεις πάλι

Τότε βλέπουμε.

Ο κτηνίατρος είπε ότι το zylapour δεν αφήνει το καλαζάρ να αναπτυχθεί και μπορεί να το μηδενίσει ο ίδιος ο οργανισμός του σκύλου.

Αν ανέβει λίγο, μάλλον πάλι zylapour, αν ανέβει πολύ ένα μήνα milteforan και βλέπουμε

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Λαυρέντη ελπίζω να έκανες πλήρεις αιματολογικές. Αυτό που λέει η Αγγελική ισχύει.
ταυτοχρονα να κανεις και για ερλιχεια γιατι καποιες φορες το ένα επηρεαζει το αλλο.
Μπορει δηλαδη ένας σκυλος να είναι θετικός σε ερλίχεια και να εμφανισει και ενα μικρο τίτλο καλαζαρ.
Έτσι έχω χάσει πριν χρόνια σκύλο όταν είχα μπλέξει με μαλάκα κτηνίατρο. Που (βασισμένος σε (snap test) μου έλεγε ότι ο σκύλος έχει καλαζάρ ενώ είχε ερλιχείωση.
Καλό είναι να κάνεις όλο το πακέτο: καλαζάρ, ερλίχεια, διροφιλαρίωση και λάιμ.

Καλά αποτελέσματα.;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Εγώ πρώτη φορά το ακούω. Εκτός αν το λένε και αλλιώς και δεν το ξέρω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τώρα και Παναγιώτη να μου την πεις, δεν μου θυμίζει τίποτα... Εχει κολλήσει το μυαλό μου, μάλλον :rolleyes:
Πρέπει να είναι στο πακέτο των προληπτικών που κάνουμε; Μήπως συμπεριλαμβάνεται και απλώς δεν κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά;
Η πρόληψή της πάντως απ' ότι βλέπω, είναι με τα συνήθη μέτρα και των υπολοίπων...