τεστ λεισμανίας...πρόβλημα;

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ελλάδα δεν κυκλοφορεί λένε, αλλά εμείς την κάνουμε και αυτή την εξέταση. Μέσα σε όλο το πακέτο των αιματολογικών τί ψυχή έχει; Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.;)
Από τσιμπούρι μεταδίδεται, οπότε ό,τι μέτρα πρόληψης παίρνει κανείς για τσιμπουρο-ασθένειες (βλ ερλειχίωση) τον καλύπτουν και για lyme.

Ακόμη κι εγώ που μόνο υποχόνδρια δε με λες, όταν με δάγκωσε τσιμπούρι έκανα μια προληπτική αγωγή (η lyme μεταδίδεται ΚΑΙ στον άνθρωπο).

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλά αποτελέσματα να έχετε Λαυρέντιε!!

Αλλά και καλά να μην είναι (χτύπα ξύλο) θα το προλάβεις νωρίς, οπότε όλα θα πάνε καλά.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
να ειστε καλα ολοι για τις ευχες σας παιδια...αυτο ηθελα atreas...για αυτο κ δεν επαναπαυτηκα στην γνωμη* των γιατρων για επανεξεταση κοντα στο πασχα.τωρα ο,τι κ να ειναι θα το προλαβω στην αρχη του.

*πρεπει να ειμαστε ξεκαθαροι στο μυαλο μας με αυτο...γνωμες ειναι ο,τι κ να μας πουνε.αν γινει κατι κακο δεν θα βρουμε ποτε το δικαιο μας οπωτε δεν επαναπαυομαστε ποτε κ για τιποτα.πολλες φορες κ για πολλους,αυτο που θα μας πει ο γιατρος ειναι κ το δεδωμενο,αλλα δεν ειναι ετσι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
*πρεπει να ειμαστε ξεκαθαροι στο μυαλο μας με αυτο...γνωμες ειναι ο,τι κ να μας πουνε.αν γινει κατι κακο δεν θα βρουμε ποτε το δικαιο μας οπωτε δεν επαναπαυομαστε ποτε κ για τιποτα.πολλες φορες κ για πολλους,αυτο που θα μας πει ο γιατρος ειναι κ το δεδωμενο,αλλα δεν ειναι ετσι.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!:(

Καλά αποτελέσματα και πάλι! Ακόμη και θετικά να βγούνε τα αποτελέσματα, το να το πιάσεις από την αρχή του κάτι είναι ό,τι καλύτερο. Αν βγούνε και πάλι με υποψία, θύμσε μου να ρωτήσω για ένα άλλο τεστ που μου ανέφερε πρόσφατα ένας σκυλοφίλος που είχε τέτοιο θέμα, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
γινεται να βγουνε παλι με υποψια?τωρα θα μου πουνε δεικτες υποτιθεται!παιζει παλι να ειμαστε καπου στην μεση κ να μην ξερουμε τι γινεται? :(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
γινεται να βγουνε παλι με υποψια?τωρα θα μου πουνε δεικτες υποτιθεται!παιζει παλι να ειμαστε καπου στην μεση κ να μην ξερουμε τι γινεται? :(
Με κίνδυνο να πω μπαρούφα, νομίζω ότι όταν ο δείκτης είναι πολύ χαμηλός στην ουσία είμαστε οριακά και μιλάμε για υποψία. Ή μήπως όχι;:confused:
Γίνεται. Και ο τίτλος (που προκύπτει απο εξέταση αίματος κι όχι σναπ τεστ) μπορεί να είναι "υποψία". Ειναι το περιβόητο 1/100 που έχει συζητηθεί πολλές φορές (γιατι τουλάχιστον εδώ στο φόρουμ, μάθαμε επιτέλους να τσεκάρουμε τακτικά τα σκυλιά μας, οπότε σπανια πλέον βλέπεις μεγάλους τίτλους στις πρώτες εξετάσεις... είναι σχεδόν πάντα μικροί/ύποπτοι οι τίτλοι, εκτός αν πρόκειτα για αδέσποτο που πρωτοτσεκάρεται.).

Ευχομαι να είναι τελείως αρνητικό το αποτέλεσμα, Λαυρέντη! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Έχεις απόλυτο δίκιο. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!:(

Καλά αποτελέσματα και πάλι! Ακόμη και θετικά να βγούνε τα αποτελέσματα, το να το πιάσεις από την αρχή του κάτι είναι ό,τι καλύτερο. Αν βγούνε και πάλι με υποψία, θύμσε μου να ρωτήσω για ένα άλλο τεστ που μου ανέφερε πρόσφατα ένας σκυλοφίλος που είχε τέτοιο θέμα, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες.

Μήπως εννοείς αυτή την εξέταση: #134 ;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αντε με την καινούρια χρονιά να μάθουμε και να μη βασιζόμαστε σε snap test, αλλά να ζητάμε πάντα τίτλο (με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιλογή του κτηνιάτρου μας... :) )

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατι το βλέπω υπερβολικό ν'αρχίσουμε να κάνουμε εξετάσεις pcr κάθε φορά που βγαίνει ύποπτος τίτλος για καλααζαρ ή ερλιχίωση. :). Η γνωμη μου είναι οτι πρεπει να συντρέχει ειδικός λόγος, οπως στην περίπτωση τη δική σου.

Disclaimer: Για να προλάβω τα σχόλια, απλά γνώμες λέμε. Ο καθένας συζητάει με τον κτηνίατρο του και πράττει αναλόγως οπως καταλαβαίνει καλύτερα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ως γνώμη την αναφέρω κι εγώ. Και κυρίως για να την γνωρίσει κάποιος που δεν ξέρει ότι υπάρχει, αφού είναι νέα εξέταση. Το αν θα την κάνει ο καθένας μας, ασφαλώς και εξαρτάται από την περίπτωσή του και την συζήτηση με τον γιατρό του. Απ' ότι κατάλαβα όμως, είναι η μόνη μέχρι στιγμής εξέταση, που σου λέει με σιγουριά αν έχει μολυνθεί ή όχι το σκυλί σου, από την πρώτη στιγμή και χωρίς περίοδο αναμονής. Ασε που αν είναι να περάσεις 2 και 3 φαρμακευτικούς κύκλους, χωρίς ίσως λόγο, το κόστος σου έρχεται μία η άλλη, χωρίς επιβάρυνση του σκύλου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ως γνώμη την αναφέρω κι εγώ. Και κυρίως για να την γνωρίσει κάποιος που δεν ξέρει ότι υπάρχει, αφού είναι νέα εξέταση. Το αν θα την κάνει ο καθένας μας, ασφαλώς και εξαρτάται από την περίπτωσή του και την συζήτηση με τον γιατρό του. Απ' ότι κατάλαβα όμως, είναι η μόνη μέχρι στιγμής εξέταση, που σου λέει με σιγουριά αν έχει μολυνθεί ή όχι το σκυλί σου, από την πρώτη στιγμή και χωρίς περίοδο αναμονής. Ασε που αν είναι να περάσεις 2 και 3 φαρμακευτικούς κύκλους, χωρίς ίσως λόγο, το κόστος σου έρχεται μία η άλλη, χωρίς επιβάρυνση του σκύλου.
Δεν είναι καινούρια μέθοδος η PCR. Χρησιμοποιείται χρόνια στα εργαστήρια. Είναι όντως πολύ ευαίσθητη μέθοδος. Αλλά για εξετάσεις ρουτίνας οπως αυτές που κάνουμε 2-3 φορές το χρόνο, κατά την άποψη μου είναι πεταμένα λεφτά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α και παρεμπιπτόντως, οταν το'ψαχνα το θέμα (τότε που ο Γκογκολ είχε βγάλει 1/100 ερλίχεια) είχα βρει ένα άρθρο που συνέκρινε τις μεθόδους μεταξύ τους (δεν είνια μονο αυτές οι δυο και το snap test, εχει κι άλλες). Αν το ξαναβρώ θα σας το παραθέσω.