τοκετος

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
να πω και εγω κατι ασετο?ξερω οτι ολοι αγαπατε τα σκιλακια σας, δεν ακουγετε πιο ορεο και πιο σοστο το πεθανε απο το ψοφισε?εγω οταν ακου ψοφισε με χαλαι παρα πολι για ολα τα ζωα,ακομα και για τα διποδα:):):)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θα φρόντιζα να ζει το σκυλί μαζί μου και όχι στο εξοχικό

θα φρόντιζα να το ταίζω καθε ημέρα και όχι δια του γείτονα ή αυτόματης ταίστρας - ποτίστρας

θα φρόντιζα να το πηγαίνω βόλτα και να το ασκώ κάθε ημέρα όλο τον χρόνο

θα φρόντιζα να το περιποιούμε και να το σκέφτομε κάθε μέρα όλο τον χρόνο και οχι Τετάρτη Παρασκευή , Αυγουστο - Οκτώβρη που θα πηγαινα για λαγό

θα φρόντιζα να μην εμενε τυχαία εγγυος

θα φρόντιζα αν θεωρούσα ότι πρέπει να ζευγαρώσει να εβρισκα τον καλύτερο αρσενικό

θα φρόντιζα όταν γενούσε να είμαι από πάνω για να βοηθήσω σε τυχόν στραβη

θα φρόντιζα να ηξερα ανα πάσα ωρα και στιγμή πως ειναι η κατάσταση της και δεν θα περίμενα από τον γείτονα

θα φρόντιζα να εχω τον γιατρό stand by και δεν θα περίμενα συμβουλές από κανένα forum

αν δεν μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά θα φρόντιζα να μην είχα σκύλο

και εγώ
και μόνο άνεργος δεν είμαι

εν κατακλείδι ο σκύλος είναι ευθύνη- η μπορείς ή άστο...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Το κυρίως θέμα έχει απαντηθεί πλήρως οπότε θα ασχοληθώ λίγο με το επιμέρους...

...δεν ακουγετε πιο ορεο και πιο σοστο το πεθανε απο το ψοφισε?
Νομίζω ότι η κάθε λέξη ίσως περιγράφει , εκτός του αποτελέσματος που είναι ο θάνατος , λίγο και τον τρόπο.

Για παράδειγμα:

1. "Ο σκύλος μου σκοτώθηκε από ασυνείδητο οδηγό" (σκοτώθηκε...θάνατος από ατύχημα ή από δόλο , π.χ. φόλα).

2. "Τα καημένα τα κουταβάκια ψόφησαν από πείνα και από αφυδάτωση" (ψόφησαν...δηλώνει επίπονο θάνατο , ταλαιπωρία , συνήθως από αμέλεια συγκεκριμένου ατόμου ή κοινωνική αδιαφορία).

3. "Ο Μπεν πέθανε στα χέρια μου 17 χρονών" (πέθανε...σαν φυσικό επόμενο ή και σαν ξαφνικό αλλά πάντα με μεγάλη δόση "περηφάνειας" , συνήθως έχουν γίνει τα πάντα για να μην έχει αυτή την κατάληξη).

Είναι η δική μου άποψη...Τώρα τι ταιριάζει στην περίσταση ή σε κάθε περίσταση...προσωπικό συμπέρασμα του κάθε ένα.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
το ψοφησε εχει αρνητικη εννοια, κακου θανατου...(τον ψοφησες τον ανθρωπο) και συχνοτερα χρησιμοποιειται εκδικητικα - ως καταρα (να ψοφησει το γουρουνι του γειτονα, να ψοφησεις σαν το σκυλι κλπ). Η μονη -ευχαριστη- εξαιρεση που μπορω να σκεφτω ειναι ψοφησα στα γελια. Γι αυτο και μενα με χαλαει. Δεν το χρησιμοποιω.

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
σιμφωνω με το φαινομενον!διλαδι τα παιδακια που πεθενουν απο τιν πεινα στιν αφρικι τι κανουν ψοφανε?ε δεν ακουγετε καλα..

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
θα τα χαρισω σ αυτους που πραγματικα αγαπουν και δεν ειναι απλα ιδιοκτιητες,

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
πφφφ...
κριμα για τη σκυλιτσα π παιδευεται...:(

μιλατε ολοι σαν κριτικοι κινηματογραφου.τι επρεπε να κανω να τη φερω στην Αθηνα η να κοιμαμαι μαζι της?
Αυτο νομιζεις οτι σημαινει υπευθυνοτητα???
Οι ευθυνες υπαρχουν κ οταν το σκυλι δεν κοιμαται στο κρεβατι μας...
Πηγαινε τη σε κτηνιατρο.Απο αποσταση και μεσα απο ενα φορουμ δεν βγαινει κατι.

edit:
θα τα χαρισω σ αυτους που πραγματικα αγαπουν και δεν ειναι απλα ιδιοκτιητες,
Για να εισαι ιδιοκτητης(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ) σημαινει οτι ΑΓΑΠΑΣ το σκυλο σου και κανεις το καλυτερο για αυτον.Εσυ δεν εχεις κανει οτι καλυτερο για τη σκυλα σου.

Last edited:

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
ΜΑΘΕΤΕ πρωτα ελληνικα ειστε μικροι ακομα.το πεθαινω χρησιμοποιηται για τους ανθρωπους,επομενως τα παιδακια πεθαινουν δεν ψοφανε.μην κανετε μια πλουσια γλωσσα φτωχη και μην ,περδευεται τα σκυλια με τα παιδια

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΜΑΘΕΤΕ πρωτα ελληνικα ειστε μικροι ακομα.το πεθαινω χρησιμοποιηται για τους ανθρωπους,επομενως τα παιδακια πεθαινουν δεν ψοφανε.μην κανετε μια πλουσια γλωσσα φτωχη και μην ,περδευεται τα σκυλια με τα παιδια
jimmy58

ο σκυλος παιδες ΕΙΝΑΙ σαν τον ανθρωπο.υπαρχουν πολλες προκαταληψεις
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3798&page=4

το καφενείο η Ελλαααααααααααααααααααας

:D:D:D:D:D

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Αγαπητε Jimmy 58
το μην μπερδευετε (προστακτικη ενεργητικης φωνης) γραφεται με ε...Με αι γραφεται η παθητικη φωνη. Οσο για τα σκυλια και τα παιδια, ανατρεφονται καλυτερα μαζι. Ελπιζω να τονισεις στους ανθρωπους που θα δωσεις τα σκυλακια να φροντισουν να τα στειρωσουν εγκαιρα για να μην επαναληφθει το ατυχημα. Και φυσικα να στειρωσεις και την μητερα. Καλλιο αργα...

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
....και οσο αφορα για τους κριτικους που ανεφερες πριν!μαλον ι σκιλιτσα σου ειναι προταγονιστρια σε ενα δραμα που εσι εισαι ο σκινοθετις!!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οποιαδήποτε συνέχεια σε εκτός θέματος δημοσιεύσεις, προσωπικές βολές και στείρα αντιπαράθεση, θα έχει ως συνέπεια την άμεση διαγραφή δημοσιεύσεων.

Ευχαριστώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μαθε να γραφεις ελληνικα πρωτα
μόνο απο ορθογράφους δέχεστε προτροπές πρός σκέψη κύριε τζίμυ58?

δεν σας προσέβαλε την πρωσοπηκώτιτα ο συμφορουμίτης
εδώ είμαστε όλοι λέξεις σε οθόνη.

εκ του δικού μας οπτικού πεδίου κρίνεστε αρνητικά που είχατε σκύλους χωρίς τα προσόντα να τους προσφέρετε τα στοιχειώδη.
δεν σας κόβουμε πρόστιμο ή ποινή και δεν σας ξέρουμε καθόλου και ούτε και πρόκειται να σας γνωρίσουμε. γενικά εκτός από λέξεις δεν υπάρχει τίποτα άλλο μεταξύ μας.

αν είμασταν κριτές θα κυκλοφορούσε δημόσια κριτική πρός το έργο σας (όποιο ήταν αυτό) στο οποίο θα αναφερόταν το ονοματεπώνυμό σας και τα δικά μας επίσης.

αντιθέτως εσείς ανοίξατε θέμα συζήτησης εδώ και εμείς συμετέχουμε όπως νομίζουμε.
αν κάποιος σας προσβάλει είναι δικό του πρόβλημα και σύντομα οι moderators θα τον επιπλήξουν ή αποβάλλουν

μην έχετε αμυντική στάση καθώς ουδείς σας επιτίθετε-ρεαλιστικά τουλάχιστον:)

το πρόβλημα των αδέσποτων είναι τεράστιο και κουτάβια σε σακούλα έχω δεί αμέτρητα
λογικό κάποιοι να είναι συναισθηματικά φορτισμένοι με αυτούς που ονομάζουμε εδώ byb(εκτροφείς της πίσω αυλής)

να εγκυμονεί μια σκύλλα είναι μια τεράστια ευθύνη
να εγκυμονεί κατα λάθος και να γεννά εν αγνοία του υπεύθυνου ανθρώπου είναι πολύ άσχημο

το κουταβάκι πέθανε από χιλιάδες λόγους-μπορεί να το έκατσε η μητέρα του κατα λαθος...