τουαλετα.

cgri1976

Well-Known Member
καλησπερα σε ολους και ολες....
λοιπον εχω την εξης απορια...
εδω και δυο εβδομαδες εχω ενα θηλυκο μποξερακι 2 μηνων και κατι.... απο την πρωτη ημερα εκανε την αναγκη του και το ψιλο και το χοντρο, μεσα στο σπιτι, σε οποιο σημειο ηθελε ....δεν ειχα ουτε εχω απαιτηση απο ενα μωρο να το μαθει απο την πρωτη ημερα.....δεν με πειραζε καθολου... απλα εδω και πεντε ημερες κατουραει το μαξιλαρι της....ή οταν φευγω απο το σπιτι και την βαζω μεσα στο crate, φανταστειτε κανα δυωρο, επιστρεφω και την βρισκω γεματη τσισα....οκ δεν μπορει να κρατηθει για δυο ωρες...αλλα το να τα κανει στο μαξιλαρι μου φαινεται παραξενο...διοτι γνωριζω οτι τα σκυλια δεν λερωνουν το σπιτι τους ή εκει που κοιμουνται...με εξερεση βεβαια το προηγουμενο σκυλι που ειχα που της εφευγαν λογω ακρατειας....
ειδικα σημερα κατουρισε 6 φορες εκει που κοιμοταν...συν οτι εκει που επαιζε κατουρισε και επαιζε πανω απο τα τσισα της....ελεος....παλι τα ιδια;;;;; την μαλωσα, λεκτικα ΜΟΝΟ, χωρις υστεριες και υπερβολες. εδειξε πως καταλαβε αλλα συνεχισε να κατουραει και να παιζει πανω απο αυτα.... τι να πω δεν ξερω...σημειωστε οτι απο σημερα την εβαλα σε προγραμμα να βγαινει καθε 4 ωρες βολτα για να τα κανει εξω...μπας και μαθει....παντα μα παντα εχω στο μυαλο μου οτι ειναι κουταβι και οτι δεν μπορει να κρατηθει, αλλα στην αρχη δεν τα εκανε.... μηπως εχετε καμια ιδεα γιατι ολα αυτα;;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλησπέρα κ σε σένα!

Το γτ το κάνει δύσκολο να ξέρω... Το πώς να το κόψεις να τα κάνει γενικά μέσα στο σπίτι, καλά το άρχισες αν κ εγώ θα σου έλεγα επειδή είναι πολύ μικρούλα ακόμα να μειώσεις το κενό κ σιγά-σιγά να αυξάνεις τις ώρες ανάμεσα στις βόλτες. Αν έχεις την ευχέρεια, αντί ανά 4 κάντο ανά 2, μετα 3,4 κ.ο.κ. Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα. Κ μην ξεχνάς να έχεις μια λιχουδιά μαζί σου στν βόλτα. Τν δίνουμε όταν κάνει κτ σωστά ;)

Πολύ καλά κάνεις κ δν έχεις τρελές απαιτήσεις. Θα μάθει, είναι κ κορίτσι θα τα πάρει πιο ευκολα!
Να σου ζήσει η κούκλα

cgri1976

Well-Known Member
Καλησπέρα κ σε σένα!

Το γτ το κάνει δύσκολο να ξέρω... Το πώς να το κόψεις να τα κάνει γενικά μέσα στο σπίτι, καλά το άρχισες αν κ εγώ θα σου έλεγα επειδή είναι πολύ μικρούλα ακόμα να μειώσεις το κενό κ σιγά-σιγά να αυξάνεις τις ώρες ανάμεσα στις βόλτες. Αν έχεις την ευχέρεια, αντί ανά 4 κάντο ανά 2, μετα 3,4 κ.ο.κ. Εγώ τουλάχιστον έτσι το έκανα. Κ μην ξεχνάς να έχεις μια λιχουδιά μαζί σου στν βόλτα. Τν δίνουμε όταν κάνει κτ σωστά ;)
καλη ιδεα...θα το κανω.....αλλα και αλλες γνωμες θα ημουν υποχρεως....
Πολύ καλά κάνεις κ δν έχεις τρελές απαιτήσεις. Θα μάθει, είναι κ κορίτσι θα τα πάρει πιο ευκολα!
καλη ιδεα...θα το κανω.....αλλα και αλλες γνωμες θα ημουν υποχρεως....

Να σου ζήσει η κούκλα
ευχαριστωωωω!!!!!!! :) :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ θα σου έλεγα να έχεις πρόχειρη μια πάνα... Αν ενδιαμέσως των, ανα δίωρο, βολτών την δείς να γυροφέρνει, την παίρνεις, την πας στην πάνα, κι αν τα κάνει εκεί της λές μπράβο. Θα μου πεις "Μα εγώ θέλω να την μάθω να τα κάνει έξω.." Μαζί σου! Όταν τα κάνει έξω (στις, ανα δίωρο, βόλτες) ας έχει και μπράβο ΚΑΙ λιχουδίτσα ΚΑΙ χαδάκι! Σύντομα θα δεί ότι τη συμφέρει να τα κάνει έξω αλλά κι ότι αν δεν μπορεί να κρατηθεί μπορεί να τα κάνει κάπου μέσα χωρίς να σε νευριάσει.

Απλά την πάνα ή την εφημερίδα, έχε την σαν εναλλακτική του μαξιλαριού ας πούμε... Να νιώσει ότι τα τσισάκια και τα κακάκια είναι σε ξεχωριστό μέρος, γενικότερα..

Να τη χαίρεσαι και καλή επιτυχία!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Να την χαίρεσαι!!!

Δεν μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της... το αντιμετώπισα κι' εγώ αυτό με τη μικρή. Είδα κι' έπαθα να την μάθω.. στην αρχή που την είχα στο πάρκο, και παρ' όλο που είχα και πάνα μέσα, τα έκανε στο κρεββάτι της, στο χαλάκι που ήταν μέσα στο πάρκο, ακόμα και μέσα στο μπολάκι με το φαγητό της βρήκα και φρίκαρα....

Η μόνη διαφορά με την δική μου είναι ότι αυτά μου τα έκανε στην ηλικία 6-8 μηνών, από τότε που την πήρα και για ένα δίμηνο περίπου. Είχα υποψιαστεί ότι αφού την είχαν μόνιμα κλεισμένη σε ένα κλουβί και πεταμένη σε κήπο, έτσι είχε μάθει και ήταν δύσκολο να αλλάξει.
Η δική σου όμως είναι μωρό, ίσως παίζει το ενδεχόμενο είναι να είχε μάθει κι' εκείνη έτσι εκεί που την είχαν μόλις γεννήθηκε.
Εκτός κι' αν σε δοκιμάζει για να δει τα όρια σου... αλλά δεν είναι μικρή για κάτι τέτοιο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν υπάρχουν άλλες γνώμες!

Αυτό θα κάνεις για τους επόμενους μήνες...

Μέχρι να πάρει το μήνυμα ότι μέσα στο σπίτι δεν τα κάνουμε!Ας έχεις ατυχήματα μέσα στο σπίτι, το ζητούμενο είναι ότι σιγά σιγά να ελαττώνει τις φορές που τα κάνει μέσα!

Εφόσον τα κάνει 6 φορές την ημέρα, στόχος σου είναι να τα κάνεις 5 φορές και μετά προσπαθείτε να το ελαττώσετε μέσα και να το αυξήσετε έξω!
Λεκτική αποτροπή την στιγμή που τα κάνει, αγκαλιά και έξω!Και ας κατουράει κατά την διάρκεια που τον μεταφέρεις...

Δεν θα σταματήσει απότομα!Μην το περιμένεις αυτό!Και ούτε θα το καταλάβει έτσι απλά ότι δεν κάνει να τα κάνει μέσα!

Έχεις καιρό ακόμα...μην βιάζεσαι...ακόμα δεν μπορεί να ελέγξει την κυστούλα του!Και αργότερα θα τύχει ενώ θα έχει μάθει να τα κάνει έξω την ώρα που σε ειδοποιεί και δεν προλάβεις να τον βγάλεις έξω να τα αφήνει λόγω κύστης και μη εγκράτειας!

cgri1976

Well-Known Member
Εγώ θα σου έλεγα να έχεις πρόχειρη μια πάνα... Αν ενδιαμέσως των, ανα δίωρο, βολτών την δείς να γυροφέρνει, την παίρνεις, την πας στην πάνα, κι αν τα κάνει εκεί της λές μπράβο. Θα μου πεις "Μα εγώ θέλω να την μάθω να τα κάνει έξω.." Μαζί σου! Όταν τα κάνει έξω (στις, ανα δίωρο, βόλτες) ας έχει και μπράβο ΚΑΙ λιχουδίτσα ΚΑΙ χαδάκι! Σύντομα θα δεί ότι τη συμφέρει να τα κάνει έξω αλλά κι ότι αν δεν μπορεί να κρατηθεί μπορεί να τα κάνει κάπου μέσα χωρίς να σε νευριάσει.
λυχουδια δεν της δινω γιατι δεν θελω να συνηθισει και μετα να μην τρωει την ξηρα..τα μποξερακια ειναι λιγο μιζερα στο θεμα της τροφης..και επειδη ειναι μικρουλα ακομα, δεν το διακινδυνευω....αλλα τα χαδιακα, τα "μπραβω", το χτυπημα στο στηθος τα εχει σε μεγαλο βαθμο :)...
και δεν με νευριαζει...ειναι ακομα μικρουλα .....απλα ψηλο αγχωθηκα γιατι μου θυμισε παλια κακα πραγματα...

Απλά την πάνα ή την εφημερίδα, έχε την σαν εναλλακτική του μαξιλαριού ας πούμε... Να νιώσει ότι τα τσισάκια και τα κακάκια είναι σε ξεχωριστό μέρος, γενικότερα..
αυτο δεν το ειχα σκεφτει.....και νομιζα οτι επειδη ειναι το δευτερο σκυλι μου, ξερω αρκετα λογω πειρας.... ;-)

Να τη χαίρεσαι και καλή επιτυχία!!
ευχαριστω πολυυυυ!!!!!!

cgri1976

Well-Known Member
Εκτός κι' αν σε δοκιμάζει για να δει τα όρια σου... αλλά δεν είναι μικρή για κάτι τέτοιο?
οτι ειναι μικρη..ναι ειναι μικρη...μωρο θα ελεγα......
θα δοκιμασω αυτα που μου ειπατε....εχω διαβασει και το θεμα [πως θα το μαθω να "τα κανει" εξω]και ο θεος βοηθος! αμηηηηηηηηηηηηηην!!! :)

cgri1976

Well-Known Member
Δεν υπάρχουν άλλες γνώμες!

Αυτό θα κάνεις για τους επόμενους μήνες...

Μέχρι να πάρει το μήνυμα ότι μέσα στο σπίτι δεν τα κάνουμε!Ας έχεις ατυχήματα μέσα στο σπίτι, το ζητούμενο είναι ότι σιγά σιγά να ελαττώνει τις φορές που τα κάνει μέσα!

Εφόσον τα κάνει 6 φορές την ημέρα, στόχος σου είναι να τα κάνεις 5 φορές και μετά προσπαθείτε να το ελαττώσετε μέσα και να το αυξήσετε έξω!
Λεκτική αποτροπή την στιγμή που τα κάνει, αγκαλιά και έξω!Και ας κατουράει κατά την διάρκεια που τον μεταφέρεις...

Δεν θα σταματήσει απότομα!Μην το περιμένεις αυτό!Και ούτε θα το καταλάβει έτσι απλά ότι δεν κάνει να τα κάνει μέσα!

Έχεις καιρό ακόμα...μην βιάζεσαι...ακόμα δεν μπορεί να ελέγξει την κυστούλα του!Και αργότερα θα τύχει ενώ θα έχει μάθει να τα κάνει έξω την ώρα που σε ειδοποιεί και δεν προλάβεις να τον βγάλεις έξω να τα αφήνει λόγω κύστης και μη εγκράτειας!
οντως, αφου την περνω αγκαλια και μερικες φορες το "πιπι" της σταζει....χαχαχα!!! δεν εχω απαιτησεις, απλα αγχωθηκα γιατι μου θυμισαν παλιες κακες ιστοριες...
ευχαριστω ολους για τις γρηγορες απαντησεις σας! ;-)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
σε καταλαβαινω απολυτα! η Λευκη ειναι τωρα 6 μηνων και ακομα δυσκολευεται αρκετα με το θεμα τσισα. Δεν τα κανει μεσα στο κρεββατι της, αλλα μεσα στο σπιτι δεν μπορω ακομα να την εμπιστευτω ελευθερη πανω απο μια ωρα. μετα την ωρα ή θα την παω παλι για τσισα, ή θα την βαλω στο crate ή ατυχημα!!! εντωμεταξυ αν ανοιξει η κανουλα, δεν σταματαει... και αγκαλια εχω προσπαθησει (βεβαια τωρα ειναι 35 κιλα δεν τη σηκωνω) τι παλαμακια, τι λεκτικη αποτροπη... αυτη κατουραααααααααει! ποτε δεν καταφερνουμε να φτασουμε στο πιπιplace, παντα τα αφηνει μολις βγαινουμε απο την εξωπορτα παρολο που για 1,5 μηνα την πηγαινα αγκαλια μεχρι εκει που επρεπε.
Ειχα κι εγω ενα φοβο μηπως εχει κατι η κυστη της, αλλα μεσα στο crate μπορει να κρατηθει αρκετα και κρατιεται και ολη τη νυχτα χωρις προβλημα. Αρα απλα χρειαζεται περισσοτερο χρονο απο αλλα σκυλια. Η αληθεια ειναι οτι ειχα καλομαθει με τα προηγουμενα σκυλια μου και μου κακοφαινεται... αλλα της δινω χρονο και προσπαθω για ενα καλυτερο κατρουλιστικο μελλον...
Υπομονη και επιμονη λοιπον...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr