τραυματίστηκε και πονάει - επείγον

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Συγνώμη για τον τίτλο αλλά ανησυχώ πάρα πολύ.

Το πρωί στη βόλτα τράβηξα απότομα το σκύλο μου από το λουρί του (φοράει σαμαράκι) ενώ είχε σηκωθεί όρθιος και νομίζω ότι τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη.

Δεν έδειξε κάποιο σύμπτωμα εκείνη τη στιγμή. Δεν έκλαψε και περπάταγε κανονικά. Όμως όταν γυρίσαμε σπίτι έκανε ένα άλμα επάνω στη μάνα μου και όταν προσγειώθηκε έβγαλε μια κραυγή πόνου. Φάνηκε να πονάει για λίγο αλλά του πέρασε.

Το απόγευμα του λέω ανέβα στον καναπέ και μόλις σηκώθηκε στα δύο πόδια έβγαλε μια κραυγή πόνου, κύρτωσε πολύ τη μέση του και άρχισαν να τρέμουν τα πόδια του.

Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο του η οποία μου είπε να του δώσω αντιφλεγμωνώδη prezolon με το φαγητό και να τον πάω στο ιατρείο τη Δευτέρα.

Δυστυχώς από τον πόνο το σκυλί ούτε έφαγε ούτε ήπιε νερό και γι' αυτό δεν του έδωσα φάρμακο. Ηρέμησε για λίγο, κοιμήθηκε, μετά το ξαναέπιασε πόνος, πριν λίγο ηρέμισε για λίγο και τώρα πάλι έχει κυρτώσει τη μέση του, τρέμει και αναπνέει γρήγορα!

Είναι προφανές ότι υποφέρει και δεν ξέρω τι να κάνω!

Να πάρω κάποιο pet taxi να το πάω σε εφημερεύον νοσοκομείο ή να περιμένω τη Δευτέρα για να το πάω στην κτηνίατρο του;

Δεν ξέρω πως θα βγάλουμε τη νύχτα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για τι σκυλί μιλάμε; Μου φαίνεται υπερβολικό να τραυματίστηκε απο το τράβηγμα στο σαμαράκι..
Παρόλα αυτά απο την περιγραφή σου φαίνεται να μην είναι καλά, τέτοια ώρα τέτοια λόγια όμως..
Άνοιξέ του το στόμα και δώσε το φάρμακο να μην πονάει το ζωντανό τουλάχιστον για το βράδυ και αύριο το πρωί θα έλεγα να τον πας σε μια κλινική γιατί μπορεί να χειροτερέψει..
Πετ ταξι δεν ξέρω καν αν θα βρεις τέτοια ώρα.

edit: αν πρέπει να φάει το φάρμακο με φαγητό και δε στο είπε απλά για να το φάει πιο γρήγορα, βρες κάτι πολύ δελεαστικό και δώστο μαζί. Πάντως το φάρμακο δωστο!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
κατι παρομιο ειχα παθει με τον δικο μου και δεν ηταν τιποτα απλα σαν πιασιμο νευρου μου το ειχε πει η γιατρος.
εδωσα αν θυμαμαι καλα βιταμινες για 2 μερες οπως μου ειπε και ολα οκ.
τραβουσα μονο ζορι το βραδυ γιατι δεν μπορουσε ουτε να ξαπλωσει και κοιμοταν ορθιος στα ποδια μου με εμενα ξυπνιο.
καλου κακου ομως πιεσε την γιατρο σας να τον δει αυριο το πρωι.
περαστικα του.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Δώσε φιλε μου το φάρμακο σιγουρα, να ανακουφιστεί, το ειχε πάθει και ο δικός μου, 5 μερες φάρμακο και ολα κομπλέ. Τον έπιασε με τη μια κ σταμάτησε να πονάει. Δισκοπαθεια μας ειπε η κτηνιατρος. Δώσε το φάρμακο.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Μου είπε να έχει φάει γιατί προφανώς τα αντιφλεγμωνώδη πειράζουν το στομάχι και φοβήθηκα να το δώσω γιατί έχει ευαίσθητο στομάχι ο σκύλος μου και κάνει εμετούς καμιά φορά... θα προσπαθήσω να του το δώσω γιατί δεν το βλέπω να ηρεμεί.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Συγνώμη μια ερώτηση ακόμα αν τον πάω σε εφημερεύον νοσοκομείο/γιατρό ποιό είναι καλό; Στείλτε μου σε πμ έστω...

Και πως να τον σηκώσω αγκαλιά να προσέξω κάτι γιατί θα πονέσει;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
δεν περπαταει ο σκυλος;;
σκειψε,βαλε τα μπρατσα στις βασεις απο μπροστινα και πισω ποδια και γυρνα στην αγκαλια σου προσπαθωντας να τον κρατησεις σταθερο.

η αν χρησιμοποιεις κρεητ βαλτον μεσα και μαζι με καποιον αλλον κουβαληστε τον.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Σε παρακαλώ γράψε μας τι εγινε. Περαστικά κι αγύριστα. Κουράγιο και ψυχραιμία, σε νιώθουμε.

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Δε μπορώ να βρω πετ ταξι. Πήρα έναν τύπο, μου έδωσε το τηλέφωνο "του οδηγού του", ο οδηγός του μου είπε ότι δουλεύει ο άλλος οδηγός και να πάρω τον ιδιοκτήτη πάλι και ο ιδιοκτήτης άρχισε να φωνάζει "αυτός είναι ο οδηγός, αν δε θέλει να πάει δε μπορώ να κάνω τίποτα" και μου το έκλεισε!!!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Αλλιώς παρε τον Ίκαρο ταξί , και πες πως έχεις ενα σκυλο να μεταφερθείσες.θα σου βρουν ταξί σιγουρα, εχω παει με το σκυλο μου παρά πολλές διαδρομές ετσι.
2105152800
Ο Ίκαρος λογικά θα σε εξυπηρετησει

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Μετά τον τραγελαφικό διάλογο με τον κύριο που κάνει τις μεταφορές ζώων κατάφερα να εξασφαλίσω άλλο μεταφορικό μέσο και ευτυχώς έφτασα στη εφημερεύουσα κλινική. Δυστυχώς η κτηνίατρος δεν κατάφερε να εξετάσει το σκύλο ούτε να του κάνει ένεση γιατί αντιδρούσε πολύ και δε μπορούσαμε να τον συγκρατήσουμε. Μας έδωσε όμως χάπια ταγκαμέτ και πρεζολον και πάει καλύτερα. Για την ακρίβεια ήδη απ' την ώρα που φύγαμε είχε αρχίσει να καλυτερεύει και τώρα έχει ηρεμήσει. Άρα τζάμπα το έξοδο και η ταλαιπωρία. Ελπίζω να του περάσει τελείως.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια Ήμασταν όλοι αγχωμένοι στο σπίτι γιατί πραγματικά υπέφερε το ζωντανό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν ήταν τσάμπα το έξοδο και η ταλαιπωρία. Πολύ καλά έκανες και τον πήγες. Ετσι έπρεπε να κάνεις, χωρίς να το σκεφτείς καθόλου.

Εύχομαι περαστικά στον σκύλο σου και καλό θα ήταν να οργανωθείς, για να μην παθαίνεις πανικό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βρες και έχε πρόχειρα, τηλέφωνα κοντινών σου γιατρών και κλινικών που εφημερεύουν και ειδικά στην περίπτωση γιατρών, επιβεβαίωσε ότι όντως θα απαντήσουν στο κινητό τους και θα μπορείς να τους βρεις, όταν χρειαστείς.

Εφημερεύοντα κτηνιατρεία Αττικής

Επίσης, έχε πρόχειρα, τηλέφωνα pet taxi και ράδιο ταξί, που πρώτα θα έχεις επιβεβαιώσει, οτι δέχονται σκύλους.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μακάρι να γινει γρηγορα καλά ο μικρός σου και να ειναι περαστικά κ αγύριστα!

παντως για να πω και τον πόνο μου, πρώτη φορα βλέπω να μπαινουν να ρωτάνε σαββατοβραδο και να τσακιζονται για κτηνιατρο... όχι που μπαινουν και θελουν διαγνωση για να πανε δευτέρα στο γιατρο με το πασο τους!

Lemonidas

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
100
47
Εύχομαι περαστικά στον σκύλο σου και καλό θα ήταν να οργανωθείς, για να μην παθαίνεις πανικό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βρες και έχε πρόχειρα, τηλέφωνα κοντινών σου γιατρών και κλινικών που εφημερεύουν και ειδικά στην περίπτωση γιατρών, επιβεβαίωσε ότι όντως θα απαντήσουν στο κινητό τους και θα μπορείς να τους βρεις, όταν χρειαστείς.

Εφημερεύοντα κτηνιατρεία Αττικής

Επίσης, έχε πρόχειρα, τηλέφωνα pet taxi και ράδιο ταξί, που πρώτα θα έχεις επιβεβαιώσει, οτι δέχονται σκύλους.
Αυτός με τον οποίο επικοινώνησα αρχικά με είχε εξυπηρετήσει παλαιότερα και είχα προσέξει ότι είναι κάπως ιδιόρρυθμος αλλά δεν ήξερα ότι του έχει σαλέψει τελείως! Ευτυχώς βρήκα ραδιοταξί από θρεντ στο dogforum το οποίο κάνει και μεταφορές ζώων.

Σχετικά με τις εφημερίες αν προσέξεις δεν υπάρχει εφημερία μεταξύ 10 και 17 του μηνός. Εκτός αυτού είναι δύσκολο να εμπιστευτώ κάποιον στα τυφλά γιατί υπάρχουν αρκετοί κτηνίατροι που από ανικανότητα ή φιλαργυρία μπορούν να κάνουν ζημιά.

Ψάχνοντας παλαιότερα νήματα στο φόρουμ για να βρω το όνομα κάποιου κτηνιάτρου που θεωρείται καλός βρήκα τρία ονόματα: Κέστης, Λιαπής και Μαραγκός. Κάνοντας αναζήτηση των ονομάτων τους στο google διαπίστωσα ότι ο δεύτερος έχει τηλέφωνο εφημερίας στο σάιτ της κλινικής του. Έτσι κατέληξα εκεί.

Μακάρι να γινει γρηγορα καλά ο μικρός σου και να ειναι περαστικά κ αγύριστα!

παντως για να πω και τον πόνο μου, πρώτη φορα βλέπω να μπαινουν να ρωτάνε σαββατοβραδο και να τσακιζονται για κτηνιατρο... όχι που μπαινουν και θελουν διαγνωση για να πανε δευτέρα στο γιατρο με το πασο τους!
Για κάποιο μυστήριο λόγο τις περισσότερες από τις φορές που έχει αρρωστήσει ήταν Σάββατο βράδυ! Φαντάζεσαι την περιπέτεια ειδικά για κάποιον που δεν έχει μεταφορικό μέσο! Την πρώτη φορά τον είχα πάει στο νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι το οποίο ανακάλυψα από καταχώρηση στο Χρυσό Οδηγό. Ήταν το έτος 2005 όταν ελληνικά φόρουμ για ζωόφιλους δεν υπήρχαν ακόμη. Έλεγα τον πόνο μου στο globalpaws και το pets.ca!

Eυχαριστώ όλους σας πάρα πολύ για τις ευχές. Φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει λίγο καιρό το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν πονάει το ζώο. Δευτέρα μάλλον θα το πάω στην μόνιμη κτηνίατρο του που είναι στη γειτονιά μου.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Αυτός με τον οποίο επικοινώνησα αρχικά με είχε εξυπηρετήσει παλαιότερα και είχα προσέξει ότι είναι κάπως ιδιόρρυθμος αλλά δεν ήξερα ότι του έχει σαλέψει τελείως! Ευτυχώς βρήκα ραδιοταξί από θρεντ στο dogforum το οποίο κάνει και μεταφορές ζώων.

Σχετικά με τις εφημερίες αν προσέξεις δεν υπάρχει εφημερία μεταξύ 10 και 17 του μηνός. Εκτός αυτού είναι δύσκολο να εμπιστευτώ κάποιον στα τυφλά γιατί υπάρχουν αρκετοί κτηνίατροι που από ανικανότητα ή φιλαργυρία μπορούν να κάνουν ζημιά.

Ψάχνοντας παλαιότερα νήματα στο φόρουμ για να βρω το όνομα κάποιου κτηνιάτρου που θεωρείται καλός βρήκα τρία ονόματα: Κέστης, Λιαπής και Μαραγκός. Κάνοντας αναζήτηση των ονομάτων τους στο google διαπίστωσα ότι ο δεύτερος έχει τηλέφωνο εφημερίας στο σάιτ της κλινικής του. Έτσι κατέληξα εκεί.

Για κάποιο μυστήριο λόγο τις περισσότερες από τις φορές που έχει αρρωστήσει ήταν Σάββατο βράδυ! Φαντάζεσαι την περιπέτεια ειδικά για κάποιον που δεν έχει μεταφορικό μέσο! Την πρώτη φορά τον είχα πάει στο νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι το οποίο ανακάλυψα από καταχώρηση στο Χρυσό Οδηγό. Ήταν το έτος 2005 όταν ελληνικά φόρουμ για ζωόφιλους δεν υπήρχαν ακόμη. Έλεγα τον πόνο μου στο globalpaws και το pets.ca!

Eυχαριστώ όλους σας πάρα πολύ για τις ευχές. Φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει λίγο καιρό το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν πονάει το ζώο. Δευτέρα μάλλον θα το πάω στην μόνιμη κτηνίατρο του που είναι στη γειτονιά μου.
Να σαι καλα κι εσυ και το σκυλάκι! Καταλαβαίνω ακριβως τι πέρασες, εμένα ο λόγος που αγόρασα αυτοκινητο, γτ μεχρι τωρα δεν το χρειαζομουνα, ηταν ο σκυλος μου! Αν και το ραδιοταξι που σου έγραψα χθες βράδυ, με εχει εξυπηρετήσει χωρις κανένα πρόβλημα πάντοτε.
αν θες, στέλνε μας τα νεα του μικρού.
καλο μεσημέρι!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι η αλήθεια ειναι πως ο Νομος του Μερφυ ισχύει και στα τετράποδα...

αλλά το θέμα του τρεξιματος να βρεις κτηνιατρο, ειναι θέμα υπευθυνότητας. Εσύ χωρις μεταφορικό, τσακιστηκες να πας.... αλλοι ξύνουν τα νυχια τους, ρωτάνε τι να κάνουν ωσπου να πάνε τη δευτερα... Οποτε ναι εισαι ευχαριστη εκπληξη για εμένα!!!