τσιμπημα απο οχιά - αγωγη - επειγον

Olga k puppy

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
Δυστυχως το σκυλακι μας δεν αντεξε. δε ξερω ποιος ηταν ποιο ατυχος αυτο ή εμεις που δε το εχουμε πια μαζι μας? Για μας ηταν πολυ σημαντικο να σωθει. Δε ξερω αν θα το ξεπερασουμε ποτε.
Η μεταγγιση αιματος δε προλαβε να γινει. Προσπαθω να βρω ακριβως τι εφτεξε να σας ενημερωσω. Ηταν ενα σκυλακι που ετρεχε 2 ωρες την ημερα μαζι μας, ετωγε οτι και εμεις και ειχε κανει ολα τα εμβολια. Θελω να πω οτι ηταν πενταγερο πριν το περιστατικο. Το ειδαν 4 κτηνιατροι και 2 γιατροι ανθρωπων. Οι γνωμες ήταν εκ διαμετρου αντιθετες για το τι εγινε. Μεχρι τωρα φαινεται οτι του εδωσαν πολλα φαρμακα και του διαλυσαν τα οργανα στη κοιλιτσα του.
Ψαχνω και ρωταω ειδικους. οταν μαθω θα σας ενημερωσω. Προς Θεου μη περασει αλλο ζωακι αυτη τη περπετεια.
Αν θελετε ρωτηστε και εσεις κτηνιατρους πυ συμβουλευεστε για το τι πρεπει να γινει τις πρωτες ωρες αν δε μπορει αμεσα να παει στο κτηνιατρο, ας γραψουμε εδω τις συμβουλες τους να ειμαστε ετοιμη σε ωρα αναγκης. ευχαριστω

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Λυπάμαι απίστευτα με αυτό που διαβασα.
Κριμα για το μικρούλι σας, δεν αξιζε να ταλαιπωρηθεί τόσο, αλλά τουλάχιστον πλέον ειναι ηρεμο και χωρις να πονάει!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Αν θέλετε μια Χ εικόνα , στείλτε το για Νεκροτομική Εξέταση στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ .
Συλλυπητήρια ....

αλλα...

Στους ανθρωπογιατρούς ΓΙΑΤΙ το πήγατε ?? :confused:

Olga k puppy

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
παιδια ευχαριστω! το περιστατικο εγινε κυριακη απογευμα σε επαρχια. και οσους κτηνιατρους πηρα "συμπτωματικα" ηταν αθηνα. εκαναν διαγνωση απο το τηλεφωνο. και για να ειμαι σιγουρη πηγα να το δουν απο κοντα γιατροι στο κεντρο υγειας. σιγουρα κατι παραπανω θα ηξεραν απο εμενα :(

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ναι , αλλα οι ανθρωπογιατροί ,ε χουν διδαχτεί ανθρωπινη παθολογία , οχι κτηνιατρική ... Και δεν είναι το ίδιο πράγμα , περαν των αλλοιώσεων ..

τελοσπαντων , λανθασμένη κίνηση .

Olga k puppy

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
Ναι , αλλα οι ανθρωπογιατροί ,ε χουν διδαχτεί ανθρωπινη παθολογία , οχι κτηνιατρική ... Και δεν είναι το ίδιο πράγμα , περαν των αλλοιώσεων ..

τελοσπαντων , λανθασμένη κίνηση .
Ισως, και οι ιδιοι δεν εξεφρασαν αποψη. ομως πιστευω οτι απο εμενα σιγουρα θα εχω καλυτερη αποψη. μη σας τυχει παιδια να εχετε τη ζωη καποιου στα χερια σας και να ειστε μονοι.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Περιμενα να διαβασω νεα απο το θεμα σου με ανυπομονησια..λυπαμαι παρα πολυ με την καταληξη,δεν ξερω τι αλλο να πω..:(

George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Μπορεί να ήταν ανθρώπινο λάθος η κατάληξη αλλά μπορεί και να ήταν μοιραίο να συμβεί...
Πραγματικά δεν έχει σημασία πλέον...
Λυπάμαι πολύ!

Olga k puppy

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
παιδια ευχαριστω ειλικρινα πολυ για τη συμπαρασταση!! μου κανετε καλο!
επειδη περναω πολυ ασχημα ψυχολογικα οι δικοι μου μου χαρησαν ενα κουταβακι ιδιο. ειμαι σιγουρη οτι θα το αγαπησω με το καιρο αλλα σε αυτη τη φαση εχω κολλησει να βρω τι εφτεξε με το ζωακι μου. τι λαθη εγιναν. μεσα μου νοιωθω ηρεμη μονο στο οτι προσπαθησα περισσοτερο απο οσο μπορουσα να το κανω καλα. ομως δυστυχως δε φτανει η θεληση. ειλικρινα εαν καποιος πιστευει οτι εχω κανει λαθη θελω να το μαθω. στα χερια μου εχω την ευθυνη ενος κουταβιου πρεπει να ξερω τι θα κανω σε κατασταση αναγκης. περα απο τη προληψη. εως τωρα βασιζομουν οτι θα παρω το κτηνιατρο για οτι συμβει και θα με κατευθυνει. ομως τελικα πιστευω οτι θα πρεπει να εχουμε φαρμακα μαζι μας για παν ενδεχομενο εκτος απο το τηλεφωνο ενος αποδεδειγμενα καλου κτηνιατρου.

θα σας πω οσα διαβασα με καθε επιφυλαξη οτι θα πρεπει να εχουμε μαζι μας και πειτε μου τι ξερετε εσεις. σας παρακαλω μη κρινετε καποιοι αυτη μου τη σκεψη. εννοειται πως θα παρω γνωμη κτηνιατρου πριν.
-Medrol αντιφλεγμονοδη χαπια
- εμετικη και αντιεμετικη ενεση για φολα
- ενεργο ανθρακα (καρβουνακι) : διαλυουμε 4-5 καψουλες σε λιγο νερο και με μεγαλη συριγγα ριχνουμε το διαλυμα στο στομα του ζωου.
- διαλυμα κορτιζονης: solu cortef 500mg - γινετε ενδομυικα στο μπουτι για δηλητηριαση
-ατροπινη σε αμπουλες επειδη δε χαλανε στο αμαξι. κανουμε ενεση ενδομυικα 2-3 αμπουλες αναλογα το βαρος και την ηλικια του ζοου.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Σε αυτά που γράφεις πρόσθεσε και Lasix ενέσιμο. Σε περίπτωση φιδιού (αν γίνει γρήγορα η ένεση) μπορεί να βοηθήσει να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.

ΥΓ καλό ταξίδι στο σκυλάκι σου. Να θυμάσαι ότι έκανες ότι μπορούσες για να σωθεί.