τύφος και ούρα

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Καλημερα :)
εγινε κατι πολυ παραξενο χθες και επειδη δεν ξερω αν ισχυει ειπα να ανοιξω ενα θεμα στο forum..
χθες πηγα σε ενα πετ για να παρω ενα παιχνιδακι για το σκυλακι της ξαδελφης μου...Ηταν λοιπον εκει μια κοπελα η οποια ειχε ενα κουταβακι 3 μηνων (δεν ηταν ελληνιδα) και ρωτουσε τον ιδιοκτητη του πετ αν γνωριζουμε καποιο κτηνιατρο διοτι το κουταβακι της εχει τυφο...αφου ο ιδιοκτητης της εδωσε καποια τηλ απο κτηνιατρους της ειπε στο τελος οτι αν το κουταβι ηταν υγειης τοτε κολλησε τον τυφο απο τον εαυτο του...δηλαδη κατουρισε και τα μυρισε και κολλησε τυφο...και ειδου η απορια...γινεται ενα κουταβακι να ειναι υγειης και να κολλησει τυφο απο τα δικα του ουρα ;;

maria.mrn06

Member
31 Μαρτίου 2016
16
2
33
νομιζω οτι δεν γινεται αν το κουταβι ειναι υγειες αν ειναι μολισμενο τοτε ναι...δεν ξερω σιγουρα
καποιος που ξερει ας μας διευκρινισει!!!!

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
και εγω αυτο νομιζω αν το κουταβι ειναι υγειης τοτε πως μπορει να κολλησει απο τα δικα του ουρα...δεν ξερω!!!

maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
Νομίζω πως υπάρχει εμβόλιο για τον τύφο και στο κουτάβι που είναι τριων μηνών επρεπε να ειχε ηδη γίνει. Και επίσης έχω την εντύπωση πως μεταδίδεται με τα κόπρανα. Το να ήταν ασυμπτωματικό ενα χ χρονικό διάστημα είναι πιθανό αλλά ο τύφος μεταδίδεται. Αρα το κουτάβι που είναι ανεμβολίαστο το κόλλησε απο κάποιο άλλο σκυλο. Βέβαια οι πιο έμπειροι ας με διορθώσουν αν κάνω κάπου λαθος, αλλά νομίζω πως έτσι είναι.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Να μεταδωθει απο αλλα κουταβια φυσικα και γινεται ..αλλα γινεται να κολλησει ενα κουταβι τυφο απο τα δικα του τσισα ;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
υγιες σκυλι και κολλησε τυφο απο τα ουρα του... λογικα να το δεις δεν γινεται ... ειναι σα να λες οτι ειμαι υγιης μυρισα τα ουρα μου και κολλησα ηπατιτιδα !!! απλα δεν παιζει .. η ειχε ηδη τυφο .. η κολλησε απο αλλου ... το εμβολιο για τον παρβοιο γινεται γι αυτο το λογο για να υπαρχουν αντισωματα στον οργανισμο .. μηπως το σκυλι δεν ειχε κανει εμβολια πλησιασε ενα σκυλι το οποιο ειχε παρβοιο (τυφο) και κολλησε ? και εχει το σκυλι τυφο ? η απλα το ειπε η αλλη για να το πει ? πολλα τα ερωτηματα .. αλλα αυτο που ειπε ο κυριος ειναι ακυρο !!!!!! μια περιπτωση που μπορω να σκεφτω τωρα ειναι οτι το σκυλι ειχε τυφο αλλα δεν ειχε αρρωστησει δεν νομιζω πως γινεται αλλα ποτε δεν ξερεις ..( και το λεω αυτο γιατι πχ στην λεισμανιαση υπαρχει περιπτωση να υπαρχει μεσα στον οργανισμο ο μικροοργανισμος και να μην ειναι αρρωστο το σκυλι και απλα να το μεταφερει σε αλλο σκυλι)

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Μαλλον ο ιδιοκτητης του πετ δεν ξερει τι του γινεται....και αποτι εχω διαβασει ενα σκυλο γινεται να εχει τυφο και μετα απο μια εβδομαδα να εμφανιστουν τα συμπτωματα...ουτε εμενα μοθ φανηκε λογικο αλλα ειπα να ρωτησω για σιγουρια

• Like
Reactions: Ioanna93