υγειες τριχωμα

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
καλησπερα,δεν βρηκα καποιο θεμα σχετικα με την περιποιηση του τριχωματος του σκυλου και ειπα να ανοιξω νεο (ελπιζω να εκανα καλα)..λοιπον η γουνιτσα του μικρου ειναι λιγο περιεργη με την εννοια οτι δεν ειναι ομοιομορφη,στην ραχη του εχει περισσοτερο τριχωμα σε σχεση με τα "πλαγια" και μαδαει υπερβολικα!! στα πλαγια που ειναι "καλα στρωμενη" ειναι λεια και απαλη ενω στην ραχη ειναι σαν κατσιασμενο.του δινουμε εδω και 1,5 μηνα τροφη acana adult και ριχνουμε πανω και grizzly salmon oil αλλα διαφορα δεν βλεπω! χτενιζεται περιπου 10 λεπτα καθημερινα και το τριχωμα του θεωρειτε κοντο.μπορειτε να μου προτεινετε κατι για να βελτιωσω την"ποιοτητα" του τριχωματος? εσεις τι κανετε? (ελαιολαδο δοκιμασμενο και παλι δεν..) θα προτιμουσα κατι με φυσικο τροπο οπως το λαδι που προανεφερα.. ευχαριστω :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το ενδεχομενο απλα να ειναι αυτο το τριχωμα του δλδ δε σου περασε καθολου σα σκεψη απτο μυαλο?
Απ'οσα περιεγραψες ολα νορμαλ μου φανηκαν,δεν εντοπισα ουτε ενα σημειο που μεκανε να αναρωτηθω εαν ειναι υγειες το τριχωμα του ή οχι.
1ο λεπτα καθημερινα...με τι βουρτσα κιολας τον χτενιζετε?αν κ για κοντροτριχο καπως υπερβολικο μου ακουγεται...
Κ να μη ξαναδωσεις ελαιολαδο!ηλιελαιο,καλαμποκελαιο,σπορελαιο ΜΟΝΟ απτα δικα μας κ μονο ωμο (οχι δλδ τηγανητο κλπ)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μπορείς να αραιώσεις και λίγο μηλόξυδο σε νερό και να τον σκουπίσεις. Το μηλόξυδο είναι πολύ καλό για το τρίχωμα. Μη χρησιμοποιήσει furminator. Καταστρέφει την τρίχα.

Κι εγώ διαφωνώ με το ελαιόλαδο.

• Like
Reactions: sharito

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το ελαιολαδο εχει πολλα οξεα κ τους ειναι δυσκολοχωνευτο...λαικιστη τους πεφτει "βαρυ"...
Οχι σε ολα,αλλα σε αρκετα...
απο κει κ περα εφοσον ξερω οτι κατι μπορει να μη της κατσει καλα γιατι να το διακινδυνεψω απτην στιγμη που εχω εναλλακτικες?
Δεν ειναι οτι δεν εχω...
αποψη μου παντα
απο κει κ περα καθεις κανει οτι νομιζει με το σκυλι του!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το ελαιολαδο εχει πολλα οξεα κ τους ειναι δυσκολοχωνευτο...λαικιστη τους πεφτει "βαρυ"...
Οχι, δεν ειναι αυτο το θεμα με το ελαιολαδο. Το θεμα με το ελαιολαδο ειναι πως εχει ω6, το οποιο ηδη υπαρχει μπολοικο στο κρεας, για ενα υγειες τριχωμα ομως θες και ω3. Το οποιο το βρισκεις στα ψαρια και σε λαδι σολωμου, που πιστευω ειναι το καλυτερο.

• Like
Reactions: l.Kyveli

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
Το ενδεχομενο απλα να ειναι αυτο το τριχωμα του δλδ δε σου περασε καθολου σα σκεψη απτο μυαλο?
Απ'οσα περιεγραψες ολα νορμαλ μου φανηκαν,δεν εντοπισα ουτε ενα σημειο που μεκανε να αναρωτηθω εαν ειναι υγειες το τριχωμα του ή οχι.
1ο λεπτα καθημερινα...με τι βουρτσα κιολας τον χτενιζετε?αν κ για κοντροτριχο καπως υπερβολικο μου ακουγεται...
Κ να μη ξαναδωσεις ελαιολαδο!ηλιελαιο,καλαμποκελαιο,σπορελαιο ΜΟΝΟ απτα δικα μας κ μονο ωμο (οχι δλδ τηγανητο κλπ)
το εχω σκεφτει οτι ετσι μπορει να ειναι η γουνα του..απλα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο να υπαρχει αυτη η ανομοιομορφια που περιεγραψα γιατι οταν τον πρωτο-φεραμε στο σπιτι υπηρχε ομοιομορφια στο τριχωμα (που πιστευω οτι παιζει ρολο) και σκεφτηκα μηπως δεν το περιποιουμε οπως πρεπει και ειπα να παρω καποιες συμβουλες.για το ελαιολαδο ομολογω τωρα το μαθαινω οτι "δεν κανει".μπορει βεβαια να παιζει ρολο οτι μαδαει ακομα και διαμορφωνεται το τριχωμα,δεν ξερω..καμια συμβουλη παντως δεν παει χαμενη ;)

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Η δικιά μου έχει ,ίσιο πάνω ,κυματιστό στην μέση και σγουρό στην περιοχή του πωπού :p..Όσο και να την χτενίζω το ίδιο μένει

• Like

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δοκιμασε την αλλη φορα μαζι με το σαμπουαν να βαλεις λιγο καστορελαιο.... η λαδι αβοκαντο,,, το 99% των σαμπουαν κατοικιδιων και ανθρωπων ειναι χημικα,,,, επισης λαδι αργκαν με μορφη ψεκασμου στο τριχωμα αραιωμενο,,, ενα κατι απο ολα αυτα,,,

• Like