υπερενταση και τρεμουλο


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Εχω παρατηρήσει καποιες φορες (όχι πάντα) αμέσως μόλις γυρίσουμε σπίτι απο τη βόλτα ο μικρός έχει υπερένταση και τρέμει,κολλάει δίπλα στα πόδια μου σαν την βδέλα, είναι ανήσυχος,τρέμει και περπατάει με την ουρά στα σκέλια ερχεται συνεχεια διπλα μου και απαιτει να τον χαιδεψω αυτό κρατάει καμια ώρα με δύο το πολύ.μετα επανερχεται στα φυσιολογικά του. δεν δείχνει να πονάει κατι ή να τον ενοχλεί κάτι . Στην αρχη σκεφτηκα μήπως είχε σχεση με το καθάρισμα που κανουμε επειτα απο την βόλτα, αλλα χθες δεν τον καθαρισα κατευθειαν για να το εξακριβώσω οποτε και εκανε πάλι τα ίδια. Τώρα σκέφτομαι μήπως εχει σχεση με την αφοδευση.. αλλα για ποιο λόγο?
Καμια ιδεα ποιο λόγο μπορεί να έχει αυτή τη συμπεριφορά?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό το παθαίνει και ο Ζόμπι (αδεσποτάκι). Ακριβώς αυτό! Κολλάει στα πόδια/τρέμει/ουρά κάτω απ' τα σκέλια. Ο γιατρός θεωρεί ότι του "έμεινε" μετά τη φόλα που έφαγε μικρός. Πρόκειται για νευρολογικού τύπου αντίδραση! Το παθαίνει ΜΟΝΟ όταν είναι ενθουσιασμένος με κάτι. Μια-δυο φορές μάλιστα έκανε κάτι απότομες κινήσεις (σαν την αταβιστική) με την ουρά κάτω απ' τα σκέλια. Δεν πιστεύω ότι είναι άγχος, αν και θα μπορούσε! Κάτι τον ενοχλεί ή τον τρομάζει ή τον ενθουσιάζει. Προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο παρατηρητική.

edit: Μήπως όντως τον αγχώνει το καθάρισμα που του κάνεις? Ακόμα κι αν δεν τον καθάρισες χθες, μπορεί να είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση περιμένοντάς το!
 




Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
ξερω ότι σιγουρα δεν του αρεσει το νερό και μετα το μπάνιο πάντα έχει υπερένταση,. οταν δεν έχει λερωθει πολύ τον καθαρίζω με μωρομάντηλα αν και δεν θα μπορούσα να πω ότι το απολαβάνει κιολας..

Τι να πω, προσπαθω να καταλάβω ... :( Νευρολογικό,δηλαδή που παέι ο νους σου? τι θα μπορούσε να είναι, καποια ενδειξη για κατι σοβαρό?? πως να το ψαξω? τι εξετασεις να του κάνω?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αφού αποκλείσεις όλα τα άλλα (πχ το κάνει και σε άλλο σπίτι όταν γυρνάει από την βόλτα - το κάνει και σε άλλες φάσεις αν στρεσσαριστεί , κλπ κλπ ) ρώτα τον κτηνίατρο ...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Νευρολογικό,δηλαδή που παέι ο νους σου? τι θα μπορούσε να είναι, καποια ενδειξη για κατι σοβαρό?? πως να το ψαξω? τι εξετασεις να του κάνω?
Χαλάρωσε.
Νευρολογικά έχουμε όλοι. Τα διάφορα τικ είναι νευρολογικά.
Πιστεύω ότι δε θα ΄ναι τίποτα. Απλά να τον δει ο γιατρός και να σου πει τη γνώμη του.
Βάζω στοίχημα ότι δε θα είναι τίποτα.
Πάντως, θυμίζω ότι όταν ο δικός μου είχε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ νευρολογικά συμπτώματα έφταιγε το σκάλιμπορ.
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
O γιατρος ειπε ότι κάτι φοβάται, είτε είναι το νερό όπως υποψιαζομαι είτε τον ενοχλει η μυρωδια από τα μωρομάντηλα. Αν το δίνω σαλαμάκι ενώ τον καθαρίζω λέτε να το συνδέσει με κάτι ευχάριστο και να το ξεπεράσει? Αφού μεσα στην μπίχλα δεν γίνεται να μείνει..Θα το δοκιμάσω ..
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ναι μωρε. Μετα το μπανιο δινε μπισκοτακια η σαλαμακια η σοκολατακι για σκυλια-τρελαινονται-. Η δικια μου καθε φορα μετα τη βολτα κρυβεται εκτος αν εχει καυσωνα.. χεχε.. βεβαια μετα γουσταρει να αποκοιμιεται στην πετσετα.. το μπανακι μαλλον ειναι.. επισης μην το παρανταντεψεις και κακομαθει και νομιζει οτι περνουν τα νοιαζει.. μην αφησεις να σε τουμπαρει!!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
επισης μην το παρανταντεψεις και κακομαθει και νομιζει οτι περνουν τα νοιαζει.. μην αφησεις να σε τουμπαρει!!
ΔΕΝ το πιστεύω! Ποιος μιλάει!!!!!!!
Αμελί του έκανε καμιά εξέταση ο γιατρός? Πάντως είδες... δε χρειάζεται να ανησυχείς!
 




Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Bασικα πήγαμε για άλλο λόγο, πρήστηκαν τα πατουσακια του και πονούσε :((η εξοχή πάλι ξυνή μας βγήκε) και ρώτησα και αυτό.
Όχι για το συγκεκριμένο δεν εκανε καποια εξέταση,μου είπε ότι σίγουρα είναι απο κάποια φοβία και καταλήξαμε στα παραπάνω. Επίσης μου είπε όπως ανέφερε το χριτάκι να μην του δίνω ιδιαίτερη σημασία όταν το κάνει..
Τέλος ανέφερε ότι όταν μεγαλώσει μπορεί να ανεβάζει αρτηριακή πίεση απο αυτό :shock:
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ameli χρειάζεται τόσο πολύ καθάρισμα ο σκύλος? Δηλαδή πόσο μες την μπίχλα γίνεται? Δε μπορείς να τον πηγαίνεις μόνο σε πεζοδρόμιο, να μην τον αφήνεις ιδιαίτερα σε χώματα κλπ, ώστε να μη βρωμίζει και να μη χρειάζεται να περνάει αυτό το στρες?
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Είναι ασπρος και κοντούλις και τα ποδια του γίνονται μάυρα και όλη η περιοχή στην κοιλίτσα του καθώς και η μούρη του
Πολλές φορες ΄τον καθαρίζω με υγρα μαντηλάκια (ζήτημα να μου παίρνει 3 λεπτά) αλλα αλλες χρειαζεται οπωσδηποτε νερό για να καθαρίσει..και πάντα κάνω όσο πιο σύντομα μπορώ.. μην φανταστείς ότι κάνω τίποτα το ιδιαίτερο
..να πω πια..να του δημιουργώ και ψυχολογικά επειδή τον καθαρίζω..:(
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ameli, μην ξεχνάς πως όλη η διαδικασία του καθαρισμού είναι αφύσικη για το σκύλο. Ο σκύλος θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να λερωθεί και να καθαριστεί μόνος του και όχι να τον καθαρίσουν με νερό και μωρομαντηλα! ;)
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Δεν νομίζω πως είναι εγκληματικό να τον καθαρίζει κάθε φορά που γυρίζουν από την βόλτα.Πρέπει να μάθει να το ανέχεται και μην το φοβάται.ΑΝ είναι αυτό η αιτία,δεν είσαι και σίγουρη...Ο καλύτερος τρόπος είναι το φαγητό:pγια να του γίνει αγαπημένη συνήθεια.Ποιο σκυλί αντιστέκεται στο ζαμπονάκι???

edit:Η Μάγια όταν ήταν μικρή με έβλεπε με την πετσέτα και έτρεχε,τώρα μου δίνει και το πόδι της για να της το καθαρίσω,ξέρει πως μετά έχει μεζέ,γι'αυτό!
 
Last edited:


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Καμία αντίρρηση. Απλά αναρωτιέμαι γιατί κάθε φορά καθάρισμα επειδή μαύρισε λίγο.

Έχω γνωστή που το σκυλάκι της κοιμάται μαζί της, οπότε το καθαρίζει μετά τη βόλτα πάντα.

Αν όμως το δικό σου σκυλί δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να το καθαρίζεις τόσο συχνά, τότε πιστεύω ότι τζάμπα το ταλαιπωρείς.

Και μακάρι δηλαδή το όλο τρέμουλο να είναι από αυτό και όχι τίποτα άλλο.
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Οχι δεν κοιμάται μαζί μας, ούτε ανεβαίνει σε καναπεδες κρεβάτια.
Νομίζω όμως ένα τυπικό καθάρισμα μετά την βόλτα επιβάλλεται για να μπεί στο σπίτι (καλα για το χειμωνα δεν συζητάμε που γίνεται μέσα στις λάσπες..)
είχα ξεχασει ότι τρεμει και στο γιατρό όταν πάμε κάθε φορα (χθες που πήγαμε το είδα και το θυμήθηκα) ....
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.821
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU