φαγουραααααααα

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
παιδια εδω και λιγες μερες εχουμε φαγουρα.. πολυ φαγουρα.. ξυνομαστε στον κορμο και παιρνουμε κι αυτη την ηλιθια εκφραση ευχαριστησης και ανακουφισης.. ειμαστε πεντακαθαροι ουτε ζωυφια ουτε τιποτε αλλο ..ολα μας τα φαρμακα και οι αμπουλες μας κανονικοτατες.. δεν εχουμε πληγες απο το ξυσιμο ουτε τραβαμε τη γουνα με τα δοντια. χτες πηγα στη κτηνιατρο και μου ειπε οτι πιθανον να ειναι αλλεργια. καναμε μπανακι με σαμπουαν που μας εδωσε. αλλα συνεχιζουμε το ξυσιμο.. μου ειπε επισης οτι αν δε σταματησει ισως να βοηθουσε μια αντιαλλεργικη ενεση.. δεν ειμαι μανιακη με την καθαριοτητα ωστε να ειναι ερεθισμενο το δερμα τους ουτε ομως τα αφηνω να μενουν καιρο με τις σκονες .. το χειμωνα μια φορα το δεκαπενθημερο τα μπανιαρω με το λαστιχο στον κηπο και τρελλαινονται απο τη χαρα τους. μονο νερο ισα ισα να ξεπλενονται οι σκονες. επισης επειδη τους αρεσει να παιζουν στη βροχη τα ξεπλενω και οταν λασπωνονται πριν τα κλεισω στο σπιτακι τους. καμια αλλαγη στη διατροφη τους. καμια ιδεα τι μπορω να κανω μεχρι να καταφυγουμε στην εσχατη λυση που ειναι η ενεση?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Βασικά δεν ξέρω τί να σου πώ, απλά με έβαλες σε σκέψεις..
η δικιά μου το κάνει αυτό καμιά φορα
τραβαμε τη γουνα με τα δοντια
Τί είναι??
Και επίσης τώρα τελευταία ξύνεται περισσότερο από παλιότερα αλλά όχι με μανία..Ώρες ώρες καταλαβαίνω ότι το κάνει από βαρεμάρα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, εδώ με συμβούλεψαν να του δίνω το ανθρώπινο Benadryl άμα έχει πολλή φαγούρα. Όμως ο δικός μου είναι πονηρός, οπότε σε συμβουλεύω να το προσέξεις μήηηηηηηηπως πρόκειται και γι' αυτό: όταν θέλει ο Μουφ να μου πάρει τ' αυτιά και να με κάνει να του κάνω χατήρια και δεν τον προσέχω κάνει τα εξής:

Πρώτον παίρνει τη στάση "ψόφιος κοριός" (βλέπε άλμπουμ). Εν τέλει την ξαπλωτή στάση της μαξιλάρας (επίσης άλμπουμ). Μετά τεντώνεται. Κουνάει την ουρά. Κάνει διάφορους χαδιάρικους θορύβους. Ξανά τέντωμα. Σηκώνεται, κάθεται μπροστά μου και αρχίζει να ξύνεται τόσο πολύ που το σπίτι σείεται!!:eek::eek: ΔΕΝ κάνω πλάκα. Αμερικάνικο-ξε-Αμερικάνικο, να σείεται τόσο από το ξύσιμο του Μουφ δεν είναι φυσιολογικό. Άμα δει ο ψυχανώμαλος ότι δεν του δίνω σημασία, σηκώνεται, πλησιάζει, τεντώνεται χαριτωμένα, κάνει α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα, ξαναξύνεται απαίσια, μετά αγριεύει, έρχεται κοντά μου και αρχίζει να κλαψουρίζει. Αν εξακολουθήσω να μη δίνω σημασία, σηκώνεται στα δυο πόδια, χοροπηδάει, κάνει ν' ανεβεί πάνω μου και γκρινοκοπάει μέχρι να τον σειχτιρίσω. Αλλά το ξύσιμο είναι κάτι το φρικιαστικό και η κτηνίατρός του είπε ότι είναι θέμα συμπεριφοράς και νευρικότητα.

Παραλλαγές των παραπάνω είναι το γλύψιμο των ποδιών του, της πλάτης του και διαφόρων άλλων μερών του σωματός του, με κορυφαία εξέλιξη την Ρον-Τζερεμοποίηση του Μουφ, δηλαδή το να παίρνει πίπα στον εαυτό του!! Άλλη παραλλαγή είναι και το α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα- σε στάση Σφίγγας, όπως και η δήθεν στάση submission με ρυθμικούς αναστεναγμούς και εν συνεχεία η στάση οχιάς, δηλαδή χαριτωμένο ξάπλωμα στην κοιλιά και βγάλσιμο της γλώσσας σαν την οχιά. Αυτά μπορούν όλα να συνοδεύονται επίσης από ξύσιμο-σεισμό. Κοινώς βαριέται τη ζωή του.

Για πες μας εξελίξεις. Εγώ τώρα πάω να σηκωθώ από την πολυθρόνα διότι ήδη επικρατεί ψόφιος κοριός!

Ορίστε, πήγα να καταχωρήσω την απάντηση και ξεκίνησε ήδη ο σεισμός. Μικρός ήτανε αυτός, 5 Ρίχτερ, αλλά έχω δει και 8 και 9.:D:D

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kαι η δικια μου ξυνεται ανα διαστηματα.
Ερχεται και φευγει η φαγουρα.

Θα ελεγα για τροφικη αλλεργια(ποσο καιρο ταιζεις την ιδια ξηρα/ιδιο κρεας?)αλλα λες πως το εμφανισαν και τα δυο μαζι...οποτε...ακυρο.

Περαστηκα σας!:)

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
παιδια εδω και λιγες μερες εχουμε φαγουρα.. πολυ φαγουρα.. ξυνομαστε στον κορμο
Να σε ρωτήσω αν η φαγούρα είναι της ίδιας πάντα έντασης και διάρκειας και πότε αν έχεις παρατηρήσει το κάνει αυτό ο σκύλος σου ? Το κάνουν και τα δυο σκυλάκια ?

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Εμενα τις τελευταιες μερες καθεται με το πωπουδακι και κανει βολτες στο χαλι ξυνοντας το..
Δεν το κανει συνεχεια και ουτε για πολυ ωρα..δε φαινεται να εχει υγρο στους κωλπικους αδενες αν μπορω να κρινω καλα..
Παντως παρα την ανυσηχια μου εχει πολυ πλακα..

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Εμενα τις τελευταιες μερες καθεται με το πωπουδακι και κανει βολτες στο χαλι ξυνοντας το..
Δεν το κανει συνεχεια και ουτε για πολυ ωρα..δε φαινεται να εχει υγρο στους κωλπικους αδενες αν μπορω να κρινω καλα..
Για σένα την γνωρίζω την απάντηση. Τα Γαλλικά μπουλντόγκ δεν μπορούν να γλύψουν-καθαρίσουν τις ευέσθητες περιοχές λόγω της μάζας τους με αποτέλεσμα να πιάνουν ακαθαρισίες, σκονίτσες, χνούδια κ.α. Καθάρισε την περιχή κάθε μέρα με λίγο χλιαρό νεράκι και θα δείς αποτέλεσμα σήμερα κιόλας. Αν τώρα έχει πιάσει εκεί σαν ... σκουριά είναι έκζεσμα και ο σκύλος κάνει φαγούρα εδω χρειάζεται μπάνιο και κορτιζονούχα αλοιφή που θα σου πεί ο κτηνίατρος σου.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Για σένα την γνωρίζω την απάντηση. Τα Γαλλικά μπουλντόγκ δεν μπορούν να γλύψουν-καθαρίσουν τις ευέσθητες περιοχές λόγω της μάζας τους με αποτέλεσμα να πιάνουν ακαθαρισίες, σκονίτσες, χνούδια κ.α. Καθάρισε την περιχή κάθε μέρα με λίγο χλιαρό νεράκι και θα δείς αποτέλεσμα σήμερα κιόλας. Αν τώρα έχει πιάσει εκεί σαν ... σκουριά είναι έκζεσμα και ο σκύλος κάνει φαγούρα εδω χρειάζεται μπάνιο και κορτιζονούχα αλοιφή που θα σου πεί ο κτηνίατρος σου.
Την περιοχη τη καθαριζουμε 3 φορες την ημερα με μωρομαντιλα..δηλαδη οποτε γυρναμε απο βολτα...
Αλλα ξεκινησε απο τοτε που αλλαξα μαρκα μωρομαντιλα..λετε να παιζει ρολο?

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Τα μωρομάντηλα περιέχουν αρωματικές ύλες και είναι για ανθρώπινη χρήση με διαφορετικό Ph , ίσως , καλύτερα χλιαρό νερό με βαμβάκι και τέλος.
Εμένα η σκυλίτσα μου μου το παρουσίασε για πρώτη φορά όταν ήταν 1 έτους και από τότε αν ξεχνάω να την καθαρίζω μου το δείχνει ... στο χαλί !!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και πάλι, μην είσαι σίγουρη ότι έχει κάτι, εκτός κι αν την βλέπεις να υποφέρει. Ο Μουφ το κάνει αυτό όταν έχει πολλή ενέργεια και δε βλέπει να σηκώνομαι να τον τρέχω από δω κι εκεί ή να ασχολούμαι μαζί του ταΐζοντάς τον. Και ναι, όντως έχει πλάκα. Παραλλαγή αυτού είναι να σηκώνει τον αποτέτοιο του ΚΑΙ τα πίσω πόδια και να περπατάει γύρω-γύρω με τα μπροστινά καθιστός!! Ενίοτε βαράει και τον αποτέτοιο του στο χαλί για να μου αποσπάσει την προσοχή! Εάν πάλι δεν του δώσω σημασία, σηκώνεται αποφασιστικά και αρχίζει να κλαψουρίζει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν το θεωρώ λογικό να ξύνεται χωρίς λόγο...
Η είναι ψυλλοι που απλά έχει τύχει να μην τους δεις..
η έχει πάθει κάποια αλλεργία ,ίσως από κάποιο σαμπουάν η ακόμα και συστατικό σε τροφή..

η είναι μύκητες..
Σε καθε περίπτωση καλο θα ήταν να το δει ο γιατρός και να πάρει ξύσμα από το δέρμα..

Υγρό στους κολπικούς αδένες?:p:p

και πως φαίνεται αν έχει υγρο στους πρωκτικούς αδένες? με το μάτι?:eek:

Οταν ξύνεται το πιθανότερο είναι να έχουν γεμίσει οι πρωκτικοί αδένες..η να έχει πάθει κάποια μόλυνση η περιοχή .
Ελεγξε την περιοχή..κοίτα αν έχει κάποιο σπυράκι..
Αν έχει γδαρθεί..
η αν το γλείφει επίμονα..

Αν δεν έχει τίποτα από τα τελευταία το πιθανότερο είναι να έχουν υγρό οι πρωκτικοί αδένες..
Μυριζει η κλασικη ψαριλα?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ααα...και το αρνι τριβει το πωπω της στα χαλια τις τελευταιες μερες...Τι στο καλο?:confused:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τουλαχιστον οι κτηνιατροι που συναναστρεφομαι κ στις κτηνιατρικες κλινικες που ημουν νοσηλευτρια ετσι τους λεγαμε!

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Να σε ρωτήσω αν η φαγούρα είναι της ίδιας πάντα έντασης και διάρκειας και πότε αν έχεις παρατηρήσει το κάνει αυτό ο σκύλος σου ? Το κάνουν και τα δυο σκυλάκια ?

ναι ειναι ιδιας εντασης και το κανουν και οι δυο σε ασχετες ωρες.. συχνα οταν χαιδευω τα βλεπω οτι γαργαλιουνται και μετα ξυνονται μονα τους. το ξυσιμο δεν ειναι μετα μανιας ουτε διαρκει πολυ ωρα .. αλλα ξυνινται περισσοτερο απο το συνιθισμενο .ξυνονται με τα πισω ποδια στον κορμο .. δεν ειναι για να τραβηξουν την προσοχη σιγουρα , οπως κανει ο μουφακος .. δεν το κανουν ποτε. επισης και το βραδυ ξυνονται στον υπνο τους.
δεν ξυνονται ταυτοχρονα και δειχνουν ανακουφιση με το ξυσιμο..

για τη γουνα που ειπα πιο πανω και με ρωταει η φιλη. καμια φορα τα πιανει φαγουρα και τραβανε τη γουνα τους με τα δοντια .δεν ξερω γιατι το κανουν ισως για να γλειψουν το δερμα ακο κατω και να ανακουφιστουν απο τη φαγουρα. παντως οι δικοι μου δεν τραβανε ουτε εχουν πληγες απο το ξυσιμο

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr