φαγουραααααααα

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Να σε ρωτήσω αν η φαγούρα είναι της ίδιας πάντα έντασης και διάρκειας και πότε αν έχεις παρατηρήσει το κάνει αυτό ο σκύλος σου ? Το κάνουν και τα δυο σκυλάκια ?
Kαι η δικια μου ξυνεται ανα διαστηματα.
Ερχεται και φευγει η φαγουρα.

Θα ελεγα για τροφικη αλλεργια(ποσο καιρο ταιζεις την ιδια ξηρα/ιδιο κρεας?)αλλα λες πως το εμφανισαν και τα δυο μαζι...οποτε...ακυρο.

Περαστηκα σας!:)
την ιδια τροφη τους δινω απο τοτε που γεννηθηκαν. τις γευσεις αλλαζουμε ποτε ποτε. δεν αλλαξαν τιποτα στις συνηθειες τους .. στην αρχη κι εγω σκεφτηκα τη βαρεμαρα αλλα ποτε προλαβαινουν να βαρεθουν,, ολο εξω ειναι και παιζουν .. μεσα ερχονται οταν κουραστουν και κοιμουνται στα ποδια μας ..η κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι πιθανοτατα αλλεργια. ισως σκονη ισως καποιο δεντρο, πευκο που εχουμε κοντα ισως και λουλουδια.. θα ηθελα ομως αν υπαρχει καποιος τροπος να τα βοηθησω χωρις να χρειαστουν φαρμακο, να το δοκιμασω. αα επισης δοκιμασα και πιο τακτικο βουρτσισμα.. πρωι -βραδυ. ενω μεχρι τωρα τα βουρτσιζα καθε 2 μερες. βγαζουν τριχα αλλα δεν ειδα διαφορα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
η κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι πιθανοτατα αλλεργια. ισως σκονη ισως καποιο δεντρο, πευκο που εχουμε κοντα ισως και λουλουδια.
Ναι αλλα και τα δυο εχουν την ιδια αλλεργια?:confused:

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Δεν το θεωρώ λογικό να ξύνεται χωρίς λόγο...
Η είναι ψυλλοι που απλά έχει τύχει να μην τους δεις..
η έχει πάθει κάποια αλλεργία ,ίσως από κάποιο σαμπουάν η ακόμα και συστατικό σε τροφή..

η είναι μύκητες..
Σε καθε περίπτωση καλο θα ήταν να το δει ο γιατρός και να πάρει ξύσμα από το δέρμα..

Υγρό στους κολπικούς αδένες?:p:p

και πως φαίνεται αν έχει υγρο στους πρωκτικούς αδένες? με το μάτι?:eek:

Οταν ξύνεται το πιθανότερο είναι να έχουν γεμίσει οι πρωκτικοί αδένες..η να έχει πάθει κάποια μόλυνση η περιοχή .
Ελεγξε την περιοχή..κοίτα αν έχει κάποιο σπυράκι..
Αν έχει γδαρθεί..
η αν το γλείφει επίμονα..

Αν δεν έχει τίποτα από τα τελευταία το πιθανότερο είναι να έχουν υγρό οι πρωκτικοί αδένες..
Μυριζει η κλασικη ψαριλα?
Χαχαχαχαχα....Πρωκτικους ηθελα να πω αδενες...χαχαχαχα....
την ελεγχω συχνα και δεν εχει ουτε σπυρακια ουτε καποια ασχημη μυρωδια..γιατι κοιμαται και διπλα μου με τη πωπουδαρα της προς εμενα, οποτε θα το ειχα αντιληφθει:D
Δεν το κανει καθημερινα και δεν μπορει να φτασει εκει να το γλυψει..χιχιχιχι!!!
Σκεφτομαι μηπως φταινε τα μωρομαντιλα που χρησιμοποιω η το κανει απο αγχος οταν δεν ασχολουμε μαζι της..παντως δεν το κανει συνεχεια...
Μαλλον θα τη παω και στο γιατρο να το δουμε...

Παντως πλεον ορισμενοι(γιατροι) λενε οτι δεν ειναι καλο να τους καθαριζουμε τους πρωκτικους αδενες...μπορει να δημιουργησουν σοβαρους τραυματισμους στους σκυλους και καλο ειναι να χρησιμοποιουμε αλοιφη...
Επισης πρωκτικους αδενες λενε οτι εχουν μονο τα σαρκωφαγα ζωα και καπως τους χρησιμοποιουν για να βγαινουν πιο ευκολα τα κακακια τους επειδη απο αυτα που τρωνε ειναι πιο σφιχτα..

Παρακατω ενα χαρακτηριστικο video καθαρισματος...μπλιαχχχ!!!!

[video=youtube;yg1yey2vN3M]http://www.youtube.com/watch?v=yg1yey2vN3M[/video]

Last edited by a moderator:

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
παιδια εδω και λιγες μερες εχουμε φαγουρα.. πολυ φαγουρα.. ξυνομαστε στον κορμο και παιρνουμε κι αυτη την ηλιθια εκφραση ευχαριστησης και ανακουφισης.. ειμαστε πεντακαθαροι ουτε ζωυφια ουτε τιποτε αλλο ..ολα μας τα φαρμακα και οι αμπουλες μας κανονικοτατες.. δεν εχουμε πληγες απο το ξυσιμο ουτε τραβαμε τη γουνα με τα δοντια. χτες πηγα στη κτηνιατρο και μου ειπε οτι πιθανον να ειναι αλλεργια. καναμε μπανακι με σαμπουαν που μας εδωσε. αλλα συνεχιζουμε το ξυσιμο.. μου ειπε επισης οτι αν δε σταματησει ισως να βοηθουσε μια αντιαλλεργικη ενεση.. δεν ειμαι μανιακη με την καθαριοτητα ωστε να ειναι ερεθισμενο το δερμα τους ουτε ομως τα αφηνω να μενουν καιρο με τις σκονες .. το χειμωνα μια φορα το δεκαπενθημερο τα μπανιαρω με το λαστιχο στον κηπο και τρελλαινονται απο τη χαρα τους. μονο νερο ισα ισα να ξεπλενονται οι σκονες. επισης επειδη τους αρεσει να παιζουν στη βροχη τα ξεπλενω και οταν λασπωνονται πριν τα κλεισω στο σπιτακι τους. καμια αλλαγη στη διατροφη τους. καμια ιδεα τι μπορω να κανω μεχρι να καταφυγουμε στην εσχατη λυση που ειναι η ενεση?

εδω και κανα δυο μερες σταματησε το ξυσιμο.. ειμαι πολυ ευχαριστημενη που γυρισαμε στα κανονικα μας.. μας βοηθησε το σαμπουαν και πιστευω και το βουρτσισμα.. η καλη μας η κτηνιατρος μα ειπε οτι δε χρειαζεται η αντιαλλεργικη πλεον. αν παρουσιαστει τιποτα αλλο οσο προχωραει η ανοιξη θα το αντιμετωπισουμε τοτε. νιωθω οτι ειμαστε πολυ τυχεροι που εχουμε μια πολυ καλη γιατρο που μας αγαπαει και παντα μας δινει τις καλυτερες λυσεις σε οτι μας ενοχλει..και πολλες φορες χωρις να μας χρεωσει καθολου! το λεω αυτο γιατι καπου διαβασα για κτηνιατρους που χρεωνουν εξωφρενικα. ουφ.. μου φυγε ενα βαρος . τρελαινομαι οταν τα βλεπω να ταλαιπωρουνται..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr