φαρμακα

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
Καλησπερα ειμαι καινουργιος εδω και θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος ποσες ωρες χρειαζεται ενας σκυλος να μεταβολισει ενα φαρμακο που του χοριγηθηκε???

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
καλησπερα εχει γενισει εδω και 6 ημερες αλλα τις τελευταιες 2 οτι τρωει το βγαζει και εχει αδυνατισει παρα πολυ.την πηγα σε κτηνιατρο της δωσαν αντιεμμετικο και την εχω σπιτι με ορο απλα μου ειπαν πως χρειαζεται 24 ωρες για να μεταβολισει το φαρμακο που ηταν ενεσιμο.τωρα ειναι πολυ καλυτερα αλλα τα μωρα δεν τρωνε απο το μπιμπερο το γαλα σκονη για κουταβια που τους πηρα γιατι μαλλον δεν ειναι αυθτο που μαθανε ολες αυτες τις ημερες δηλαδη της μανας τους.Η ερωτηση ειναι αν ισχυει οντως το 24άωρο που μου ειπαν η θα μπορουσα να την βαλω στα κουταβια της και εστω λιγο πιο νωρις

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
η αιτια ηταν οτι της εδινα πολυ φαγητο και αυτη απο την πεινα της το ετρωγε ολο με μανια.βεβαια ειχα ρωτησει την κτηνιατροο μου αλλα δεν μου ειπε την λεπτομερια οτι οι μεριδες δεν πρεπει να ειναι μεγαλες αλλα πρεπει να ειναι συχνες.η πληροφορια που πηρα ηταν (δωσε στην σκυλιτσα πολυ φαγητο τωρα που γενησε γιατι εχει να θρεψει 6 μωρα)το αποτελεσμα αυτου ηταν οτι λογο μεγαλων ποσοτητων δεν μπορουσε να τα χωνεψει το στομαχι και τα εβγαζε.μετα τους πρωτους εμμετους επισης δεν πηρα την πληροφορια οτι πρεπει να μεινει σε αφαγια και χωρις νερο για καποιες ωρες ωστε να ηρεμησει το στομαχι.ολα αυτα μαζι εφεραν αυτο το αποτελεσμα και τωρα τα μωρα της που παλιμ καλα ειναι καλοταισμενα εως τωρα κλενε με μαυρο δακρυ και δεν πινουν ουτε το γαλα σκονη

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
πιο πολυ με τρελαινει οτι εκανα τις ερωτησεις που επρεπε στην κτηνιατρο μου αλλα λογο λαθος ή ελλειπη απαντησεων τραβαω εγω η σκυλα μου και 6 κουταβια ολο αυτο

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θα εμπιστευοσουν τη γνωμη αγνωστων και ασχετων για ενα τετοιο ζητημα; Τοση ανευθυνοτητα πια; Πιασε την κτηνιατρο και τρελανε τη στις ερωτησεις. Στην τελικη πηγαινε αλλου και παρε και αλλη γνωμη. Κριμα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Μάλιστα. Λοιπόν.Μόλις μύρισα τα νύχια μου και εχω να σου πώ πως για 24 ώρες διαρκεί η αντιεμετική δράση . Πώς θα επηρεάσει το άγνωστο φάρμακο τον σκύλο κατα την γαλουχία και τα 6ημερετίτηκα κουτάβια δεν ξέρει ούτε η εταιρία που σου πουλησε το φαρμακο.
Πάρε τον κτηνίατρο τηλέφωνο.Ή πάρε δεύτερο κτηνιατρο.

Και σας εύχομαι η αιτία του εμετού που φαντάζεσαι να είναι η σωστή.

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
Θα σας ρωτησω πολυ απλα αν πατε καλα????????????????????????
Η μονη ερωτηση που εκανα πανω στο ολο μου ανχος ηταν αν καποιος γνωριζει ποσες ωρες χρειαζονται για να μεταβολησει ενας σκυλος το οποιοδηποτε φαρμακο πηρε.
-ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ
-ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΤΙΕΜΜΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
-ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
-ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ(και δεν μηρησα τα νυχια μου)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ απλα διασταυρονοντας πληροφοριες πλεον και με αλλους κτηνιατρους καταλαβα οτι δεν πηρα σωστες απαντησεις για βασικα θεματα που θα επρεπε να γνωριζει ενας κτηνιατρος
-ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ
-ΤΟ ΟΤΙ ΖΕΥΓΑΡΩΣΑ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ(μετα εμαθα οτι επρεπε να μαθω κιάλλα τα οποια τα ρωτησα ομως)
τελος παντων η σκυλιτσα παει καλα μιλησα και με αλλους κτηνιατρους τα κουταβια ηπιαν γαλα και τα πραγματυα δειχνουν οτι πανε καλα.
εχω χρονια σκυλο και ωρα 2,εχω ασχοληθει αρκετα μαζι τους εχουμε γλυτωσει τυφους εχω διαβασει αρκετα αλλα δεν ειχα ασχοληθει με γεννα και ακουσα οτι μου ειπαν βασει των ερωτησεων που εκανα σε ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ (οχι του μυαλου μου).πουθενα ομως δεν βρικα την απαντηση για τον μεταβολισμο των φαρμακων.μπορει καποιος που εχει ψαξει πολυ παραπανω απο εμενα να ηξερε.το οτι περιεγραψα ολο αυτο που ζω ηταν γιατι ηθελα να το βγαλω λογο πιεσης αλλα δεν το περιεγραψα για να μου βρειτε την λυση σε ολο αυτο.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Καλα χαλάρωσε, σε φορουμ μπήκες, δωρεαν γνωση ζητάς και απο οτι θυμαμαι δε διαφημιζεται να παρεχουμε απαντησεις εδω και τωρα και μαλιστα με εξειδίκευση στη φαρμακολογία... Ο,τι θελει γραφει ο καθένας αμα θες το διαβάζεις. Αυτη ειναι η εννοια του φόρουμ, δεν ειναι υπηρεσία.

Και οπως σου είπαν ο μόνο ειδικός ειναι ο γιατρός σε τετοια θέματα.

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
MARECO η σκυλα μου περασε μια εγκυμοσυνη ονειρο φιλε με κλασσικες μουσικες και πολλα αλλα και τα κουταβια που εκανε ειναι δυνατα και διαλεχτα οπως και αυτη πολυ χαρουμενη με ολο αυτο.Το οτι εγω της ακουμπαγα το μπολ γεματο φαγητο μαγειρευτο και ενω ειχα ρωτησει δεν πηρα την σωστη πληροφορια εφερε αυτο το προβλημα.Αν εσυ θεωρεις εμενα υπευθυνο για αυτο μην ζευγαρωσεις ποτε σκυλο φιλε γιατι μαλλον απ'οτι καταλαβα εισαι κατα αυτου και δικαιωμα σου.

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
Ναι να χαλαρωσω αλλα εκανα μια ερωτηση αναλυοντας το προβλημα μου και κοιτα τι απαντησεις πηρα

saganofski

Member
25 Δεκεμβρίου 2017
24
45
43
Εσυ mareco δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο ζοριζεσαι τοσο πολυ που εβαλε ο αλλος την σκυλα του να ζευγαρωσει.ο ανθρωπος εκανε μια απλη ερωτηση.αν δεν θελει καποιος να απαντησει η δεν ξερει δεν το κανει.το οτι ρωταει κατι καποιος δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωμενος καποιος αλλος να απαντησει,αλλα δεν εχει δικαιωμα να του την λεει κιολλας.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες γέννες αλλά μιας και είμαστε σε ένα φόρουμ που σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων, θα με ενδιέφερε πολύ το σκεπτικό σου και γιατί πήρες απόφαση να ζευγαρωσεις τη σκυλα σου.

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
Είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες γέννες αλλά μιας και είμαστε σε ένα φόρουμ που σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων, θα με ενδιέφερε πολύ το σκεπτικό σου και γιατί πήρες απόφαση να ζευγάρωσε τη σκυλα σου.
οταν λες τετοιες γεννες τι ακριβως εννοεις ?

velissarios

Member
20 Απριλίου 2009
18
1
η φυση των σκυλων οπως και των ανθρωπων νομιζω ειναι η αναπαραγωγη.αρκετοι δεν θελουν να ζευγαροσουν τα σκυλια τους (δεκτον).δεν εκανα καυτι που παει κοντρα στην φυση για να εχω προβληματισμο με την αποφαση μου.Το εκανα λοιπον γιατι (δεν το εκανα)εγινε μονο του (εχω αρσενικο και θυληκο)απλα το αφησα να συμβει.Σε πληροφορω οτι ηταν οτι καλυτερο εχω νιωσει απο τα σκυλια μου και οτι καλυτερο εχουν νιωσει τα σκυλια μου.Το να σπας σακους μωρων και η θυλικια να σου γλυφει τα χερια και να τα καθαριζει,να τα προσεχει,να τα ταιζει,ο αρσενικος να παρακολουθει την γεννα με γουρλωμενα ματια γιατι ξερει τι εχει συμβει μαζι ζουμε ολοι.τελος παντων ολο αυτο ειναι ενα μικρο θαυμα φιλε μου.Εχω σκοπο να στηρωσω πλεον αλλα μετα απο ολο αυτο.Επισης τυχαινει και τα σκυλια ειναι μια ρατσα που τα περισσοτερα μου τα εχουν ζητησει απο φοβερα σπιτια που αγαπανε τα ζωα.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΩ

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νομίζω υπερίσχυσε το αγχος σου απτην κοινη λογικη σου...
Εσυ αμα ετρωγες τον αμπακο θα ησουν ok μετα?
Δλδ δε σου φταιει κ ο κτηνιατρος...καλα στα πε,ναι θελει φαι,το χρειαζεται,εχει να συντηρησει τον εαυτο της κ τα μικρα...δε νομιζω κανεις να καταλαβαινε δινε της 2 κιλα φαι ανα μεριδα!

Τεσπα...τωρα ελπιζω ναχεις πιο καθαρο μυαλό.
Αμα αισθανεσαι οτι κατι δεν το καταλαβαινεις πλήρως ή χρειαζεσαι πιο αναλυτικες πληροφοριες,δεν ειναι ντροπη να ρωτας...δεν εννοουνται ολα για ολους!

Η σκυλιτσα σου μια χαρα θαναι
Εγω ουτε που θα δινα φαρμακο ενω ειναι σε γαλουχια
Να ηρεμήσει το στομαχι της χρειαζεται
Μια μερα αφαγια κ θαταν οκ...

Κ απο δω κ περα με ρεγουλα!

Κακως εμπλεξες με ιστοριες που δεν γνωριζεις (ή αδυνατεις να καταλαβεις πληρως) αλλα αφου εμπλεξες που εμπλεξες κ ως αποτελεσμα αυτου έχουμε κ 6 ψυχες ακομη (για τις οποιες ελπιζω να καταβάλεις υπερανθρωπες προσπάθειες να τους βρει τα πιο καλα τα πιο σωστά,τα πιο συνειδητοποιημενα σπιτικα) οτι θες ρώτα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
@velissarios και @saganofski

Οποιος μπαίνει στο φόρουμ, έχει καταρχάς υποχρέωση, να διαβάζει τους Κανονισμούς:

-Δεν επιτρέπονται οι αναγγελίες ζευγαρώματος ή γέννας από μη εκτροφείς καθώς και οι δημοσιεύσεις με την παραπάνω θεματολογία από μη εκτροφείς (για γέννες ή ζευγαρώματα μη εκτροφέων).

Κανονικά λοιπόν, το παρόν θέμα δεν έπρεπε καν, να έχει ανοιχτεί.

Το ότι αν ταίσεις τον σκύλο μέχρι σκασμού, μάλλον κάποιο πρόβλημα μπορεί να του προκαλέσεις, δεν είναι θέμα κτηνιάτρου. Θέμα κοινής λογικής είναι.

Για το ζευγάρωμα, δεν θα σχολιάσω καν, περαιτέρω! Εκτός απροόπτου δηλαδή!