χαπια?αντιπαρασιτικα?για ψυλλους?

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
γενικα τα εχω κανει λιγο αχταρμα στο μυαλο μου και προχθες που καναμε στον tyson το τελευταιο εμβολιο μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο ετσι οπως μου τα ειπε και οπως τα εκανε η κτηνιατρος.οποτε οποιος μπορει ας με διαφωτισει λιγο, π.χ. για τα αντιπαρασιτικα βαζουμε αμπουλες? χαπια? ποια η διαφορα?
καθε ποτε, καθε 3 μηνες? μετα το εμβολιο του εδωσε ενα χαπι που ουτε που ουτε που καταλαβα για τι ηταν και τελος μου εδωσε αλλο ενα χαπι να του το δωσω 1 μερα πριν βγει την πρωτη του βολτα.
Μου ειπε επισης οτι απο εδω και περα 1 φορα το μηνα θα του δινω ενα χαπι..για ψυλλους ειναι αυτο? σρυ αν κουρασα με τις πολλες μπερδεμενες ερωτησεις απλα τα εχω μπερδεψει λιγο.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
γενικα τα εχω κανει λιγο αχταρμα στο μυαλο μου και προχθες που καναμε στον tyson το τελευταιο εμβολιο μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο ετσι οπως μου τα ειπε και οπως τα εκανε η κτηνιατρος.οποτε οποιος μπορει ας με διαφωτισει λιγο, π.χ. για τα αντιπαρασιτικα βαζουμε αμπουλες? χαπια? ποια η διαφορα?
καθε ποτε, καθε 3 μηνες? μετα το εμβολιο του εδωσε ενα χαπι που ουτε που ουτε που καταλαβα για τι ηταν και τελος μου εδωσε αλλο ενα χαπι να του το δωσω 1 μερα πριν βγει την πρωτη του βολτα.
Μου ειπε επισης οτι απο εδω και περα 1 φορα το μηνα θα του δινω ενα χαπι..για ψυλλους ειναι αυτο? σρυ αν κουρασα με τις πολλες μπερδεμενες ερωτησεις απλα τα εχω μπερδεψει λιγο.
Αυτά, θα έπρεπε να τα είχες ρωτήσει την ώρα που τα εφάρμοζε η κτηνίατρος πάνω στο κουτάβι σου. Άντε και πες πως ξεχάστηκες και δε ρώτησες, λογικά, είναι όλα γραμμένα στο βιβλιάριο του. Αν γράψεις τις ονομασίες που αναγράφονται στο βιβλιάριο ίσως είναι πιο εύκολο να σε βοηθήσουν τα μέλη.
Τώρα, από κει και πέρα, υπάρχουν άπειρα θέματα στο φόρουμ σχετικά με τα αντιπαρασιτικά, που σίγουρα θα σου λύσουν πολλές απορίες. :)

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
απαντησεις του τυπου γιατι δεν ρωτησες τον κρηνιατρο?γιατι δεν εψαξες κτλπ νομιζω ειναι ηλιθιες... δεν περιμενα εσενα να μου πεις να ρωτησω το κτηνιατρο.. απλα κατι εγινε εκει τη στιγμη και επρεπε να φυγω οπωςσδηποτε! οποτε ασε τα <<αντε και ξεχαστηκες>> και μην βγαζεις συμπερασματα!
αυτο που μ εκανε εντυπωση ωστοσο και αυτο ειναι το κυριο ερωτημα, δινει καποιος αλλος 1 χαπι καθε μηνα για ψυλλους η για αντιπαρασιτικη δραση?

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Καλημέρα!

Κάθε μήνα θα βάζεις αμπούλα που είναι για τα εξωπαράσιτα (τα καλύτερα είναι vectra 3d, frondline, advadix), μπορείς αντί να βάλεις αμπούλα να δώσεις χάπι που το τρώει και είναι για 3 μήνες το bravecto.
Μετά κάθε 3 μήνες δίνεις χάπι που είναι για τα ενδόπαρασιτα, αυτό ρώτα την κτηνίατρο σου πιο σου έδωσε την προηγούμενη φορά.
Μόλις πιάσουν οι ζέστες(εγώ ξεκινάω από Απρίλη) φοράμε έξτρα κολάρο πάλι για τα εξωπαράσιτα.

Είσαι οκ τώρα;

• Like
Reactions: sake

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Δεν απάντησα σε καμία περίπτωση με επικριτικό ύφος, να βοηθήσω ήθελα.
Αλλά, που την βρίσκεις πρωί πρωί τέτοια όρεξη; :love::p

• Like
Reactions: Orilis

Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
52
Και εμείς ότι λέει ο Χριστοφορος-Καρ κάνουμε με την μόνη διαφορά ότι το χάπι το παίρνει κάθε τετράμηνο, χάπι κάθε μήνα δεν έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω κιόλας μήπως σου έδωσε κάτι πιο ελαφρύ με μικρότερη χρονική δράση

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το οποίο, ίσως, να πρέπει να αρχίσουν να δίνουν και οι πιο νότιοι, τόσο χαμηλά που έχει κατέβει πλέον η διροφιλαρίωση... Πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο και κατόπιν εξετάσεων εάν νοσεί ήδη το ζωντανό

• Like
Reactions: noni_papa

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Το οποίο, ίσως, να πρέπει να αρχίσουν να δίνουν και οι πιο νότιοι, τόσο χαμηλά που έχει κατέβει πλέον η διροφιλαρίωση... Πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο και κατόπιν εξετάσεων εάν νοσεί ήδη το ζωντανό

Μην λες τέτοια τώρα!!!! και εγώ milbemax δίνω αλλά λες να τα κουμπώνουμε κάθε μήνα χάπια;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συζητα το με κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σου, που λογικά, θα έχει και καλύτερη ενημέρωση για τα κρούσματα, μέσω του κτηνιατρικού συλλόγου. Επίσης είναι σίγουρα πιο καταρτισμενος από εμένα στη δοσολογία και την τακτικότητα

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
και μη ξεχνάμε ότι milbemax δίνουμε μόνο όταν είμαστε σιγουροι ότι ο σκύλος δεν νοσεί από το σκουλήκι της καρδιάς. όποιους έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι δεν χρειάζεται. Αλλά από την άλλη έχω ακούσει για κρούσματα και νότια. Και έχω μπερδευτεί.:confused:

• Like
Reactions: Orilis

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
καλημερα σας, τη κυριακη που λετε ειχαμε παει σε ενα παρκο σκυλων στη πετρουπολη απο τοτε μεχρι κ σημερα εκτος του οτι εχω γεμισει μικρες κοκκινιλες κ εγω κ η κοπελα μου(και εχουμε αρκετη φαγουρα), ειδα κ τον tyson να ξυνεται πολυ! καποια ιδεα?

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Ψυλλοι
μιλησα με την κτηνιατρο του και μ ειπε αφου εχει παρε χαπι, αποκλειεται να ειναι ψυλλοι(η αληθεια ειναι οτι δεν ξυνεται ο μικρος ). μαλλον καποια αλλεργια θα ηταν κ μας πειραξε..

μιας που επαναφεραμε το θεμα... χρησιμοποιει καποιος χαπι για ψυλλους και τετοια? εγω νομιζα υπαρχουν μονο αμπουλες για αυτη τη δουλεια.

• Like
Reactions: Amaliaz

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
μιλησα με την κτηνιατρο του και μ ειπε αφου εχει παρε χαπι, αποκλειεται να ειναι ψυλλοι(η αληθεια ειναι οτι δεν ξυνεται ο μικρος ). μαλλον καποια αλλεργια θα ηταν κ μας πειραξε..

μιας που επαναφεραμε το θεμα... χρησιμοποιει καποιος χαπι για ψυλλους και τετοια? εγω νομιζα υπαρχουν μονο αμπουλες για αυτη τη δουλεια.
Σ εχασα... εσεις δε χρησιμοποιειτε χαπι? Ετσι λες στην πρωτη σου προταση.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ισως το διατυπωσα λαθος. η κτηνιατρος του μ εδωσε να τ δωσω χαπι που ειναι για ψυλλους κτλπ απλα εγω δεν γνωριζα οτι υπαρχει χαπι για αυτη τη δουλεια! νομιζα οτι υπαρχει μονο αμπουλα για εξω παρασιτα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
ισως το διατυπωσα λαθος. η κτηνιατρος του μ εδωσε να τ δωσω χαπι που ειναι για ψυλλους κτλπ απλα εγω δεν γνωριζα οτι υπαρχει χαπι για αυτη τη δουλεια! νομιζα οτι υπαρχει μονο αμπουλα για εξω παρασιτα!
Αρα για να συνοψισουμε. Η κτηνιατρος του εδωσε το χαπι για τα ενδοπαρασιτα που θα το δινεις μια φορα το μηνα και εσυ μια μερα πριν τη βολτα σας του εδωσες το bravecto. Ε ενταξει παρε και μια σιτρονελα σπρευ και ειστε οκ.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
bravecto δεν ηταν, ηταν αλλη μαρκα αλλα οκ! η αμπουλα ειναι πιο αποτελεσματικη απο το χαπι για τα εξωπαρασιτα η κανω λαθος? επισης εχεις καποιο σπρευ να μου προτινεις?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
bravecto δεν ηταν, ηταν αλλη μαρκα αλλα οκ! η αμπουλα ειναι πιο αποτελεσματικη απο το χαπι για τα εξωπαρασιτα η κανω λαθος? επισης εχεις καποιο σπρευ να μου προτινεις?
Δεν ξερω αν υπαρχει αλλο χαπι για εξωπαρασιτα.. δεν παιρνεις να ρωτησεις?
Εγω χρησιμοποιω σε ολα τα ζωα (γατες -σκυλους) antiphlebotome citro.
Και τους καλοκαιρινους μηνες ενα λουρακι σιτρονελλας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.089
Νεότερο μέλος
Kons