χαπι, ταξιδι και παρενεργειες

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σημερα το πρωι έφτασε η Συλβια μετα απο ταξιδι 9 ωρών στη Μυτιλήνη. Ταξίδεψε με καράβι χωρίς εμενα αλλα με συνοδό, έβγαλε περιπου την μιση διαδρομή (σχεδον 5 ώρες) μέσα σε σκυλιέρα του πλοίου.
Ο κτηνίατρος πρότεινε να πάρει χάπι για το ταξίδι, δεν θυμάμαι όμως ποιο, φαντάζομαι κάποιο ηρεμιστικό για να ειναι ηρεμη στο ταξίδι. Δεν επικοινωνησα εγώ με τον κτηνιατρο καθόλου γιατι βρισκόμουν στη Μυτιλήνη ενώ ο σκύλος βρισκόταν στη Σάμο όπου ειναι και ο κτηνιατρος της.
Της έδωσε 3 χάπια. Οταν πήγα να την πάρω απο το καράβι την ώρα που έφτανε τρέκκλιζε, τα μάτια της ήταν γλαρωμένα και τα κρατούσε με δυσκολία ανοιχτα. Γενικά θύμιζε σκυλι που μόλις συνέρχεται απο αναισθησία.
Ακόμα και τώρα όμως που έχουν περάσει σχεδον 12 ώρες τα μάτια της είναι περίεργα πολύ και είναι αρκετά υποτονική. Ανησυχώ...
Επίσης εφαγε καλά, πήγε μια μικρή βόλτα και ξαπλωσε αμέσως στο κρεβάτι της.

Είναι δυνατόν να είναι ακομα ζαλισμένη απο το χάπι? Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία? Προσπαθω να επικοινωνησω και με τον γιατρό της αυτη τη στιγμη.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μηπως της εδωσε calmivet? Θεωρω υπερβολη 3 χαπια.. ο ροκυ που ειναι 40 κιλα και θα του δωσω μονο ενα,ισα για να μη ζαλιστει,για μια μερα ειναι ζαβλακωμενος!

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
Πιστεύω πως είναι απο το χάπι. Σε ταξίδι 5 ωρών από και πρός Νάξο έδωσα στη Ναόμι 1,5 Calmivet - δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο χάπι. Βέβαια δεν τρέκλιζε αλλά ήταν λίγο υποτονική και τα ματάκια της ήταν μισόκλειστα για αρκετές ώρες. Την επόμενη μέρα όχι μόνο ήταν περδίκι, αλλά και φούλ στην ενέργεια. Βεβαια 3 νομίζω είναι πολλά.. Λογικά αύριο θα είναι μια χαρά η Σύλβια! :)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Με όσα λέτε όχι απλά ειναι υπερβολή τα 3 χάπια, ο σκύλος θα επανελθει απο την μαστουροκατασταση της μετα απο 5 μέρες!:cool: Μόλις 12 κιλά ειναι...o_O

Αν βεβαια της εδωσε calmivet που δεν το γνωριζω ακομα...

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Με όσα λέτε όχι απλά ειναι υπερβολή τα 3 χάπια, ο σκύλος θα επανελθει απο την μαστουροκατασταση της μετα απο 5 μέρες!:cool: Μόλις 12 κιλά ειναι...o_O

Αν βεβαια της εδωσε calmivet που δεν το γνωριζω ακομα...
Και εμένα μια φορά μου έδωσε calmivet για τη Μπάρμπι (νομίζω μισό χάπι της έδωσα) και ήταν ζαβλακωμένη ακόμα και την επόμενη μέρα. Έφαγα μια τρομάρα... ξανά δεν της δίνω τίποτα. Έχουμε την πάνα μας, κάνει έμετο στην αρχή του ταξιδιού, μετά ξελαφρώνει και κοιμάται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.798
8.004
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική ο κτηνίατρος νάρκωσε τον σκύλο πριν από ένα ταξίδι με πλοίο.

• Like
Reactions: Alexia

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Για το χάπι έχετε δίκιο, και εγω δεν ημουν καθόλου συμφωνη στο να το πάρει το σκυλι, αλλά υπήρχε πολύ μεγάλη ανάγκη να ταξιδεψει τη δεδομενη στιγμη. Μάλιστα χωρις τα αφεντικα της με άλλον συνοδο. Οπότε ή έπρεπε να ταξιδεψω εγω στη Σαμο να την πάρω και να την φερω ή έπρεπε να υποχρεωσουμε τον γνωστο που ταξιδευε να την έχει μαζι του. Αναγκαστηκα λόγω δουλειας και με πολύ μεγάλο άγχος να κανω το δευτερο.
Ετσι συμφωνησα στο να πάρει χαπι το σκυλι. Τρεχα γυρευε η κατάσταση...
Σήμερα εχει συνέλθει πλήρως, ενεργεια φουλ (όσο μπορει ενα γαλλικο να εχει δηλαδη :rolleyes:).
Επικοινωνησαμε με τον γιατρό ο οποίος είπε οτι για τα κιλά της πήρε μικρή δόση! Επρεπε κατα την άποψη του να πάρει 4 χάπια! Μου φαινεται απιστευτα υπερβολικο... δηλαδη αν ειχα σκύλο 40 κιλων θα έπρεπε να παρω δυο συσκευασιες και να του τα "ταιζω" στο μπολ του φαγητου!!
Αιτιολόγησε την κατάντια του σκύλου στο ότι δεν ειχε πάρει ποτέ ξανα χαπια τετοιου ειδους πιο πριν.
Οπως και να χει say no to drugs, χαπακωσαμε το σκυλι με το παραμικρο ενω στην προκειμενη μπορούσαμε να το αποφυγουμε.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Παιδιά η δική μου σε διαδρομή μισής ώρας έκανε εμετό,είναι και στο σκυλί.Φαντάσου σε ταξίδι ωρών..Οπότε καμιά φορά ίσως χρειαστεί να του δώσεις μισό χάπι.(δεν ξέρω,δεν έχει χρειαστεί να δώσω αλλά παραπάνω από μισό χάπι για ένα σκυλί μικρό ή μεσαίου μεγέθους νομίζω είναι καλά)

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
Εννοείται καλύτερα είναι να αποφεύγεται το χαπι, αλλά αν έχεις σκύλο με ναυτίες ή που κατουριέται από το φόβο του (έχει συμβεί 1 φορά στο μετρό :confused:), δεν γίνεται διαφορετικά. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι 3 χάπια είναι πολλά.. (αν όντως ήταν calmivet η συσκευασία λέει 1-4 χάπια/10 κιλά βάρους)

• Like
Reactions: kanarini

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αν ο σκυλος ειναι ευαισθητος και αρχισει με τις ναυτίες να ξερνάει, τον "ηπιες", στις περιπτώσεις αυτές το φάρμακο ειναι αναγκαίο.

• Like
Reactions: kanarini

Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
To Cerenia κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση οτι η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη.. Πιθανόν να είναι κ καλύτερο, δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Πάντως ο κτηνίατρος μου συνέστησε το Calmivet που και στις οδηγίες χρήσης του γράφει οτι ενδύκνειται για ναυτία..
http://www.pethealth.gr/pdfs/products/Calmivet%20%AA%F8%D7%DC%D5%20%AB%BF%D2%AE%A3%D3%AC.pdf
Το Cει χρησιμοποιήσει κανείς να μοιραστεί εντυπώσεις (το Cerenia);

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αναστήθηκε η Λαζαρίνα :D...τι τις ήθελες και εσύ τις Μυτιλήνες ??

• Like
Reactions: l.Kyveli