χωρίς λόγια

Status
Κλειδωμένο θέμα
D

Deleted member 14614

Guest
Την ιδια περιοδο, το Ισλαμ περνουσε τη χρυση του εποχη. Οχι μονο πολιτικα αλλα και επιστημονικα και πολιτισμικα. Και αν δεν ειχαν διασωσει την αρχαια γραμματεια απο τους φανατικους, ισως να ειχε καθυστερησει πολυ ο διαφωτισμός.
Αυτο ηταν το τοτε, με πανεπιστημια, δημοσια νοσοκομεια και φιλοσοφους. Οταν στην Ευρωπη, ειχαν ιερη εξεταση.
Μετα ηρθε η κατω βολτα γι αυτους και η πανω για εμας. Και ποιος λεει οτι δε θα γυρισει παλι;

Τελος κι απο μενα τα οφφ τοπικ :censored:
Πάρα πολύ σωστό! Χαίρομαι που με διόρθωσες (κι ευτυχώς δεν το είχα πει παραέξω, γιατί θα γινόμουν ρόμπα :p)!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@admin

Σβήσε λίγο τα οφ τοπικ, γιατί σε λίγο θα μάθουμε ότι ο διαφωτισμός ξεκίνησε απ το Ουλάν Μπατόρ και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι
Όμως, πριν γίνει αυτό...:sneaky:
Σε παρακαλώ, φίλε @sea-mol , εξήγησέ μας (όχι πολύ εμπεριστατωμένα - απλά, σε 2-3 σωστά σεντονάκια)
α) Τι είναι ο διαφωτισμός...
β) Τι είναι το Ουλάν Μπατόρ (της δικιάς σου, ρε!!! :D )... και, last but not least...
γ) Τι είναι το παρδαλό κατσίκι (κάτι σαν του @ptf, αλλά σε κατσίκι? ή κάτι άλλο?)...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Φίλε ΙωάννηΚ, έχω προμηθευτεί το φετινό αυγοτάραχο (χτες κερωμένο), και σε περιμένω για διαφωτιστικές συζητήσεις περί του Ουλάν Μπατόρ, συνοδεία ποικιλόχρου εριφίου

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε ΙωάννηΚ, έχω προμηθευτεί το φετινό αυγοτάραχο (χτες κερωμένο), και σε περιμένω για διαφωτιστικές συζητήσεις περί του Ουλάν Μπατόρ, συνοδεία ποικιλόχρου εριφίου
Πότε???(y):):X3:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@admin

Σβήσε λίγο τα οφ τοπικ, γιατί σε λίγο θα μάθουμε ότι ο διαφωτισμός ξεκίνησε απ το Ουλάν Μπατόρ και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι
Ειναι ορισμενα οφ τοπικ που ενοχλουν ή ολα απο οπου κι αν προερχονται; :)

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Εξαρτάται από το "πόσο μουσουλμάνοι" είναι. Το ίδιο αφορά και τους χριστιανούς, "πόσο χριστιανοί είναι". Αν κάποιος ακολουθεί όσο πιο πιστά γίνεται το Κοράνι, τη Βίβλο, κλπ., ε...δεν τον λες και νορμάλ άνθρωπο, κατά την προσωπική μου άποψη. Και τουλάχιστον, η Βίβλος είναι σχετικά ακίνδυνη για την κοινωνική συνοχή, αφορά κυρίως το άτομο. Το Κοράνι αφορά την οργάνωση ενός συγκεκριμένου τύπου κοινωνίας κι έχει γενικά έναν πολύ πιο επιθετικό τόνο. Βέβαια, πρέπει να τα έχει διαβάσει κάποιος αυτά, όχι να στηρίζεται στο τι λέει η τηλεόραση, το ίντερνετ, κλπ.
Τέλος, το πρόβλημα είναι ότι οι χριστιανοί πέρασαν την εφηβεία τους κατά το Μεσαίωνα, ενώ οι μουσουλμάνοι την περνούν τώρα. Και σε συνδυασμό με την πολύ διαφορετική κουλτούρα που εκφράζει το Κοράνι, είναι ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα.
Τέλος τα off forum για εμένα χεχε.

image.png

Status
Κλειδωμένο θέμα