Ἱστορία ἑνὸς σκύλου

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Λες?:D

Πάντως εμένα μ'αρέσει το κείμενο, γιατί δείχνει μια αγάπη για τον σκύλο, στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, που έρχεται να απαντήσει σε όσους λένε ότι η κυνοφιλία είναι μια σύγχρονη αστική δυτικοευρωπαική κατασκευή, και ότι στην "παλιά" Ελλάδα...ο σκύλος επείχε σχεδόν θέση....κατσίκας..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αν και μου έβγαλε τα μάτια το κείμενο το κατάφερα!

Είδα και το πολυτονικό στον τίτλο και νόμισα πως μπήκε το πνεύμα του Άδωνις μέσα σου
:eek:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλά Κώστα δεν ξέρω αν είδες και τα υπόλοιπα κείμενα του στο site, αλλά έχει κι άλλο ένα φοβερό που αναφέρεται σε σκυλιά και ποντικούς σε μάχη.
Μάλιστα τα σκυλιά είναι ημίαιμα και τα περιγράφει ως

" Εἰς τὸ κυνήγιον τοῦτο ἐπετύγχανε πρὸ πάντων μιγάς τις γενεὰ ἕλκουσα τὴν καταγωγὴν ἐκ τῶν ἐρώτων Ἀγγλίδος βουλδογίσσης μετὰ τοῦ ἰθαγενοῦς μολοσσοῦ τῶν Ἀπεννίνων. Τὰ φοβερὰ ταῦτα ζῷα ἐκαλοῦντο Ἀρλεκίνοι ἐκ τοῦ ὁμοιάζοντος τὸ προσωπεῖον Ἀρλεκίνου μαύρου αὐτῶν ῥύγχους καί, πρὶν ἢ χρησιμοποιηθῶσιν ὡς μυοκτόνοι, ἐξετέλουν καθήκοντα οἷα τὰ τῶν ἀρχαίων μονομάχων ἐν τῷ ῥωμαϊκῷ ἀμφιθεάτρῳ, σπαράσσοντες ἀλλήλους κατὰ τὰς πανηγύρεις πρὸς διασκέδασιν τοῦ πλήθους, ἢ καὶ παλαίοντες κατὰ ταύρων."

Εμμανουήλ Ροΐδης

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Παιδιά μου εχει πεταχτει το ματι εξω....ειμαι μισή στο λαπτοπ και μιση στην κουζίνα...δεν το εχω καταφερει ακομα ολοκληρο...αλλα που θα μου παει....

Παντως όντως η αφήγηση ειναι πολύ ωραία, και τετοιες ιστοριες που μου θυμίζουν παλιές εποχές μου φέρνει παππού στο τζάκι με τηγανόψωμο τα παιδιά στο χέρι.....κ νααααα οι ιστορίες....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Είδα και το πολυτονικό στον τίτλο και νόμισα πως μπήκε το πνεύμα του Άδωνις μέσα σου[/SIZE]:eek:
τς τς τς του....Αδώνιδος:D
Λίγα με την υπουργάρα!

" Εἰς τὸ κυνήγιον τοῦτο ἐπετύγχανε πρὸ πάντων μιγάς τις γενεὰ ἕλκουσα τὴν καταγωγὴν ἐκ τῶν ἐρώτων Ἀγγλίδος βουλδογίσσης μετὰ τοῦ ἰθαγενοῦς μολοσσοῦ τῶν Ἀπεννίνων. Τὰ φοβερὰ ταῦτα ζῷα ἐκαλοῦντο Ἀρλεκίνοι ἐκ τοῦ ὁμοιάζοντος τὸ προσωπεῖον Ἀρλεκίνου μαύρου αὐτῶν ῥύγχους καί, πρὶν ἢ χρησιμοποιηθῶσιν ὡς μυοκτόνοι, ἐξετέλουν καθήκοντα οἷα τὰ τῶν ἀρχαίων μονομάχων ἐν τῷ ῥωμαϊκῷ ἀμφιθεάτρῳ, σπαράσσοντες ἀλλήλους κατὰ τὰς πανηγύρεις πρὸς διασκέδασιν τοῦ πλήθους, ἢ καὶ παλαίοντες κατὰ ταύρων."
Και καλά....το Αγγλικό Bulldog....O ιθαγενής Μολοσσός των Απεννίνων που το διασταυρώσανε, ποιος είναι?
Μήπως τα μπερδεύει όλα ενώ απλώς αναφέρεται σε Αρλεκίνο Δανό?

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και καλά....το Αγγλικό Bulldog....O ιθαγενής Μολοσσός των Απεννίνων που το διασταυρώσανε, ποιος είναι?
Μήπως τα μπερδεύει όλα ενώ απλώς αναφέρεται σε Αρλεκίνο Δανό?
Το έψαξα λίγο και κατέληξα εδώ:)

Maremma Sheepdog

Last edited:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Λες?:D

Πάντως εμένα μ'αρέσει το κείμενο, γιατί δείχνει μια αγάπη για τον σκύλο, στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, που έρχεται να απαντήσει σε όσους λένε ότι η κυνοφιλία είναι μια σύγχρονη αστική δυτικοευρωπαική κατασκευή, και ότι στην "παλιά" Ελλάδα...ο σκύλος επείχε σχεδόν θέση....κατσίκας..
Ο Μεγας Αλεξανδρος μεγαλωνε ο ιδιος δυο Μολοσσους (κ δεν ηταν ο μονος)..
Τωρα αν μεγαλωνε ο ιδιος κ τις κατσικες τοτε ισως ο σκυλος ειχε θεση... κατσικας!