…και μυαλό δεν βάλαμε

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Καλό είναι το σκυλάκι να έχει την ίδια αντιμετώπιση από όλους σας. Και ναι, καλό είναι να μάθει και τον περιορισμό και ότι δεν έχει πρόσβαση όπου γουστάρει. Ειδικά τώρα που είναι μικρό και θα λερώνει και θα κάνει ζημιές.
Άμεσα μπορεί να κυκλοφορήσει έξω εφόσον έχει τελειώση με τα εμβόλια (κι έχει περάσει και ένα δεκαήμερο). Κολάρο φοράει το σκυλάκι, με το που έρθει στο σπίτι. Σταδιακά στην αρχή, για να συνηθίσει. Και του λουρί καλό είναι να το βάλετε μέσα στο σπίτι για αρχή. Μην της πέσουν ξαφνικά όλα μαζί, βόλτα έξω και λουρί.

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Βασικά αν το σκέπτομαι σωστά θέλω να την μάθω ότι το δωμάτιο που την έχω τώρα είναι ο χώρος της και ήδη αν πάει να βγει και της λέω σπίτι σου κατευθείαν μπαίνει μέσα. της έχουμε και ένα κρεβατάκι (καταλαβαίνεται ότι από το κατάστημα δεν των άφησαν μόνο με το σκυλάκι του δωσανε και όλα τα αξεσουάρ) και πάει και κοιμάται εκει.θελω πιο μετά να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σπίτι αν είναι εφικτό γιατί έχει πολλές σκάλες αλλά πάντα να γυρνά στο δωμάτιο της να είναι η έδρα της.
Τώρα το θέμα της τουαλέτας δεν μπορώ να το αποφασίσω τι είναι καλύτερο. μου αρέσει πάντως όπως το ακούω ότι μερικά σκυλάκια χτυπανε την πόρτα και περιμένουν να τους ανοίξεις.(δεν μένουμε σε διαμέρισμα) η είναι καλύτερα η πάνα ? την πάνα την έχει μάθει από τώρα φυσικά μένοντας στο δωμάτιο της γιατί βγαίνοντας κάποια στιγμή΄κατευθείαν πήγε και κατούρησε στο χαλί.
Οπότε πάω και αγοράζω κολάρο (αυτό φαίνεται ξέχασαν να του το μοσχοπουλήσουν)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
μου αρέσει πάντως όπως το ακούω ότι μερικά σκυλάκια χτυπανε την πόρτα και περιμένουν να τους ανοίξεις.(δεν μένουμε σε διαμέρισμα) η είναι καλύτερα η πάνα ?
Αν περιμένεις να σου χτυπήσει την πόρτα όταν θέλει να βγει για κατούρημα, μάλλον θα πρεπει να περιμένεις πολύ! :paja1:
Πάρε πάνα καλύτερα! ;)

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Ναι εντάξει δεν λέω από αύριο να αρχίσει να μου χτυπά τα κουδούνια(όχι ότι θα με χαλαγε) απλά έλεγα μήπως πρέπει από τώρα να κάνω κάτι για να το μάθει ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να σου χτυπάει την πόρτα? :rolleyes:
Εμένα πάντως αν θέλει να βγει έξω αρχίζει απλά την γκρίνια. Αν βρεις τον τρόπο να σου χτυπάει η σκύλα σου την πόρτα όταν θέλει να βγει για κατούρημα, πες το μου και μένα μπας και μάθω στο κοπροσκυλο μου savoir vivre! :p

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Όχι σοβαρά η θεια μου που είχε ένα κανίς πήγαινε και κτύπαγε την πόρτα και της άνοιγαν για να πάει ταράτσα φυσικά από την άλλη λόγο το ότι η πόρτα ξύλινη θελαν καινούργια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι και εμενα..
Αρχίζει την μουρμούρα..

Τουλάχιστον ξέρω..
Οταν αρχίζει την μουρμούρα..τρέχουμε!!!!!!!:D
Αλλα για να γίνει αυτό σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει το 12 ωρο..

Νομίζω ότι αυτό γίνεται αφού έχει μάθει ότι δεν τα κάνουμε ποτε μέσα..!!:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ πάντως τους έχω φτιάξει κουδούνι από αυτά τα γκλινγκ-γκλινγκ που κουνιούνται με τον άνεμο. Όταν θέλουν να βγούνε το χτυπάνε και ο μπάτλερ τρέχει. :D Για να μπούνε, όχι δεν έχει κουδούνι. Ή χτυπάνε την πόρτα ή ρουθουνίζουν στη χαραμάδα.
Κάνω κάποιες προσπάθειες να εκπαιδεύσω και τον γάτο στο κουδούνι γιατί αυτός απλά στήνεται στην πόρτα και κάνει "Μάααοοο".

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Συγγνώμη για να καταλάβω μπορώ από τώρα να την μάθω να μου ζητά για να να βγει έξω ?και αν ναι με ποιον τρόπο το καταφέρνω αυτό

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Είναι λίγο μπέρδεμα γιατί ακόμη και την πάνα της θα προτιμούσα να την έχω έξω ξέρετε λόγο μυρωδιάς αλλά από την άλλη λόγο του καιρού και επειδή δεν έχει τελειώσει τα εμβόλια της ακόμη φοβάμαι να την βγάζω έξω κάποια στιγμή που είχε λιακάδα την έβγαλα στην βεράντα και επειδή είμαστε και εξοχή ότι περιπάταγε και σερνόταν το έβαζε στο στόμα της οπότε κατευθείαν σπίτι. Και έχω την εξής απορία πρέπει να περιμένω να φτιάξει οκαιρος και να τελειώσει τα εμβόλια η θα είναι αργά

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Εγώ τον δικό μου τον έβγαζα συνέχεια στο μπαλκόνι από 2 μηνών που τον έχω κ τώρα πάει μόνος του στην πόρτα του μπαλκονιού κ περιμένει να τον ανοίξω.
Αυτό σημαίνει πως περάσαμε αρκετές κρύες ώρες στο μπαλκόνι μέχρι να μάθει να τα κάνει εκεί.:p
Τώρα που έγινε 4 μηνών κ ολοκλήρωσε τα εμβόλια,βγαίνει κανονικά έξω αλλά κ μπαλκόνι όταν δε κρατιέται :D
Τα ατυχήματα φυσικά δε λείπουν αλλά είμαστε σε καλό δρόμο..
Δε πειράζει να βγαίνει στον κήπο αφού δεν υπάρχουν άλλα σκυλιά εκεί αλλά να προσέχεις μη φάει κάτι.Η εκπαίδευσή της πρέπει να αρχίσει από τώρα,μη περιμένεις να τελειώσει τα εμβόλια.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Παρακαλώ :)
Κ αν δε σου αρέσει κ τόσο η πάνα,μπορείς να μη τη χρησιμοποιείς,δεν είναι κ τόσο δύσκολο να μάθει να πηγαίνει στο μπαλκόνι(εκτός κ αν δεν έχεις κ τόσο διαθέσιμο χρόνο οπότε σε εξυπηρετεί μια χαρά;))!Εμείς δε τη χρησιμοποιήσαμε ποτέ.

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Ναι αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είναι ανοιχτή η μπαλκονόπορτα με τόσο κρύο? Δεν θα παγώσει? άσε που όπως είπα είμαστε και εκτός Αθήνας και θα μπουκαρει όλο το ζωικό βασίλειο μέσα στο σπίτι συν μεγάλο μείον κυκλοφορούν και πολλές αδέσποτες γάτες .προχθές είχα ανοίξει το τζαμί και ευτυχώς για καλή μου τύχη έκλεισα την σήτα την ακούω να γρυλίζει καιτη να δω είχε πάει μια γάτα και τις όρμαγε. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα είχε γίνει αν ήταν και η σήτα ανοιχτή. η εξοχή έχει τα καλά της αλλά και τα κακά της

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Μα δε θα έχεις ανοιχτή την μπαλκονόπορτα!Οσο την βγάζεις έξω,θα είσαι κ εσύ μαζί της!Αν έχεις κ κανένα ρουχαλάκι να της φοράς ακόμα καλύτερα αν κ δεν είναι απαραίτητο μέσα στα 5-10' που θα τη βγάλεις!

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
α..κατσε εννοείς να την βγάζω έξω στη βεράντα ? πότε ? γιατί προς το παρών τσισακια έχουμε ισα με 10 και βαλε φορές την ημέρα και κακακια 5με6 .συγγνώμη αν είμαι κουραστική αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη έχω μπει σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις σας και τίποτα στουρνάρι μπαίνω μπάζο βγαινω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά τα κουτάβι θέλουν να πάνε τουαλέτα μόλις ξυπνήσουν, αφού φάνε κι αφού πάιξουν ή κάνουν κάποια έντονη δραστηριότητα! Οπότε μετά από κάθε μια τέτοια κατάσταση να το βγάζεις στο μπαλκόνι!
Επίσης, όταν το βλέπεις να είναι πολύ ανήσυχο, να μυρίζει κάτω και κυρίως σε κυκλικές πορείες να το βγάζεις έξω γιατί μάλλον θέλει να κάνει κάποια ανάγκη του!
Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα...:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Να την βγάζεις στην βεράντα,ναι!Επειδή είναι ακόμα μικρή,να την βγάζεις σχεδόν κάθε 2ωρο κ ιδίως μετά από φαί,ύπνο,παιχνίδι.Οσο είστε έξω να της λες τη φράση 'πήγαινε να κατουρήσεις' ή ότι θες εσύ να μάθει κ μόλις τα κάνει,επιβράβευση.
Αν της το ξεκινήσεις από τώρα,θα φτάσεις σε ένα σημείο να της λες 'πάνε να κατουρήσεις' κ θα κατουράει αμέσως:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea