1ο Σεμινάριο Κατάρτισης Αναδόχων Ζώων Συντροφιάς


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω εστιάζοντας στην κατάρτιση και πιστοποίηση της επαγγελματικής επιμόρφωσης, στον τομέα της διαχείρισης των ζώων, διεξάγει υπό την Aιγίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, το 1ο Σεμινάριο Κατάρτισης Προσωρινών Αναδόχων Ζώων Συντροφιάς (Βασικό Επίπεδο) με ομιλητές την κτηνίατρο Δέσποινα Κωτσή από το Κτηνιατρικό Κέντρο Βριλλησίων, τον εκπαιδευτή κ. Γιάννη Απόκοτο από το Dog Talk Owners Psychology School και την ψυχολόγο κα Γεωργία Καρυστιανού, επιστημονική συνεργάτη του Dog Talk.

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, θα διεξαχθεί στις 17 & 18 Μαρτίου 2012 (4-8 μ.μ.) στο χώρο του Dog Talk, Λεωφ. Κηφισίας 185 (2ος όροφος) - Μαρούσι, και αφορά όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν και να πιστοποιήσουν γνώσεις βασικού επιπέδου, στο πεδίο της προσωρινής αναδοχής ζώων.
(Τομέας: Animal Care, Ειδικότητα: Pet Sitting-Pet Fostering, Κύκλος; Σκύλος, Επίπεδο: Βασικό)
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, θα αναλυθούν η βασική ψυχολογία, οι σημαντικές και ζωτικές ανάγκες του σκύλου, και θα εξερευνηθεί η επιρροή που έχει η ανθρώπινη συμπεριφορά στην ηρεμία και ψυχική ισορροπία του σκύλου μας - καταρρίπτοντας πολλούς μύθους. Η ειδική ψυχολόγος θα εξηγήσει τους μηχανισμούς που μας κάνουν να αντιληφθούμε την σχέση με τον σκύλο μας πιο ώριμα και ευχάριστα.

Στο δεύτερο μέρος, θα καλυφθεί η αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών σε βασικό επίπεδο, ενώ θα περιληφθούν θέματα βασικής κτηνιατρικής φροντίδας καθώς και οι Πρώτες Βοήθειες.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Το ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ με σκοπό την ενθάρρυνση της πιστοποίησης των αναδόχων θα κάνει πρόταση συνεργασίας στους κατόχους πιστοποιητικών.

Το συνολικό κόστος παρακολούθησης για το διήμερο σεμινάριο είναι 30 ευρώ ανά συμμετοχή. Οι θέσεις για τους συμμετέχοντες είναι μόνο 20 για αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας μέιλ στο [email protected] και στο 6944 342711

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ
 

Attachments



jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου διεξήχθη χθες 17/3/2012 με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό!
Δείτε εδώ πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο.

 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ολοκληρώθηκε εχθές με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο Κατάρτισης Αναδόχων Ζώων Συντροφιάς με βασικές κτηνιατρικές γνώσεις από την κτηνίατρο του Κτηνιατρικού Κέντρου Βριλλησίων Κα Δέσποινα Κωτσή.

Σημαντικά θέματα υγείας που θα πρέπει απαραίτητα να γνωρίζουν οι μελλοντικοί επαγγελματίες ανάδοχοι ζώων συντροφιάς καλύφθηκαν όπως εμβολιασμοί, αποπαρασίτωση, σοβαρά νοσήματα, διατροφή και πρώτες βοήθειες.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικές και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κατάρτιση από ειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της ευζωίας των ζώων. Η αναδοχή των ζώων συντροφιάς είτε δεσποζόμενων είτε αδέσποτων αποτελεί ένα πολύτιμο λειτούργημα που πρέπει να συνοδεύεται από γνώση, εκπαίδευση και φυσικά αγάπη για τα ζώα.

"Καριέρα με αυτό που αγαπάς" σημαίνει επιμόρφωση και κατάρτιση από καταξιωμένους επαγγελματίες, ενημέρωση για βέλτιστες πρακτικές και εφαρμογή τους καθώς και υιοθέτηση μιας μεθοδολογίας δια βίου μάθησης με στόχο τον άψογο επαγγελματισμό και προσφορά άριστων υπηρεσιών.

Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. στοχεύει σε συνεργασίες με τέτοιους επαγγελματίες και θα εργαστεί προς αυτόν τον στόχο μεθοδικά και ποιοτικά. Σύντομα μια λίστα αναδόχων με Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας για όσους θα ήθελαν να συνεργαστούν με αναδόχους υψηλών προδιαγραφών.
Το σεμινάριο βιντεοσκοπήθηκε και θα μεταφερθεί σε πλατφόρμα e-learning με σκοπό την διαδικτυακή προσβασή του σε όσους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες e-learning θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε εδώ πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο.

ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Πολλά μπράβο στην κα.Κωτσή, που αποδεικνύει συνεχώς τα φιλοζωικά της αισθήματα.
Παρά το νεαρότατο της ηλικίας της, είναι μια σοβαρότατη επιστήμων, με πάρα πολλά...κότσια, που δεν θεωρεί χάσιμο του πολύτιμου χρόνου της, την μέχρι τώρα συμμετοχή της, στα σημαντικά σεμινάρια, που ζητείται η βοήθειά της. Πραγματικά αξιέπαινη.