50% ψάρι, 50% κρέας

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να μπλεκουμε τροφες μεταξυ τους αλλα εχω μια απορια . αν το πρωι δινεις ξηρα κρεας και δευτερο γευμα ξηρα ψαρι απο την ιδια εταιρεια θα υπαρχει προβλημα;

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
προσφατα λοιπον...χθες για την ακριβεια γνωρισα εναν κυριο ο οποιος ειναι γεωπονος επιστημης και τεχνολογιας τροφιμων και ζωικης παραγωγης και εκανα μια συζητηση εκ βαθεων μαζι του και εμαθα παρα πολλα...πιστευω πως περα απο τα γυρω γυρω που θα σου πουν το καλυτερο ειναι να απευθυνθεις σε καποιον ειδικευμενο επανω στην διατροφη των ζωων και να σου πει ακριβως τις αναγκες του δικου σου ζωου και την καταλληλοτερη διατροφη που πρεπει να κανει συμφωνα με τις αναγκες του....μαλιστα με ενημερωσε οτι ο κτηνιατρος απαγορευεται να δινει συμβουλες οσων αφορα την διατροφη του εκαστοτε ζωου που εχουμε και οτι αυτη ειναι δουλεια του γεωπονου,η του διατροφολογου(τεχνολογου)...μεχρι χθες εγω ηξερα οτι ο γεωπονος ειναι μονο για τα φυτα...προτεινω να βρεις καποιον να σου τα ανλυσει και να σου πει χιλια τα εκατο και με σιγουρια...εγω εχθες που μιλουσα βρηκα πως κανω πααααααααρα πολλα λαθη και πολλα απο αυτα που πιστευα ανατραπηκαν με επιχειρηματα :)

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
σκεφτομουν μηπως εχει καλυτερα αποτελεσματα στον σκυλο ισως, και οτι εχω και απο τις δυο τροφες αυτον τον καιρο

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βρε deliaki πες μας και εμας μερικα απο τα πραγματα που εμαθες αν εχεις ορεξη.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
matilda ρωτουσα γενικως αλλα και ειδικως μιας που εχουμε την κιρκη..η κουβεντα ξεκινησε απο το μουρουνελαιο και αν κανει καλο γενικα σε καθημερινη βαση η συνιστωμενη ποσοτητα μιας που εγω εδινα στον τζακ καθ'ολη την διαρκεια της ζωης του μια κουταλια την ημερα...εκει ηταν μια κοπελα οπου ειπε πως της ειπε ο κτηνιατρος οτι δεν κανει ετσι λοιπον "πεταχτηκε"(με την καλη εννοια)ο γεωπονος και μας εξηγησε πως ο κτηνιατρος δεν ειναι ο καταλληλος ανθρωπος ο οποιος θα πρεπει να προτεινει διατροφη για το ζωο μας εκτος και αν ειναι ειδικευμενος και ως διατροφολογος η σαν τεχνολογος ζωοτροφων και τροφιμων κτλ. ετσι ξεκινησαμε μια συζητηση για το τι πρεπει να τρωνε τα σκυλια..αυτο ομως που συζητησαμε αφορουσε την κιρκη επι το πληστον διοτι ενω τον ρωτουσα γενικα για ενα σκυλο μου εξηγησε πως δεν μπορει να μου δωσει σαφη απαντηση και να με μπερδεψει για το τι πρεπει να τρωει ο μεσος σκυλος ας το πουμε αν δεν ξερει τα κιλα του,την καθημερινοτητα του,την ασκηση την οποια καταβαλλεται(ειναι σωστη αυτη η λεξη? δε θυμαμαι),στην ρατσα του εκαστοτε σκυλου αν μιλαμε για σκυλια,την κατασταση την οποια βρισκεται,πχ αν ειναι θηλυκο το σκυλι και εχει περιοδο εκει χανει ασβεστιο οποτε θελει ενα ελαφρο συμπληρωματακι(οπως και για τις γυναικες μου λεει ισχυει το ιδιο και εσεις εκεινες τις μερες χανεται ασβεστιο ας πουμε)αν εχεις σκοπο να το ζευγαρωσεις ας πουμε εκει λοιπον θα πρεπει να ξεκινησει μια διατροφη προ κυησης,στην διαρκεια της κυησης με αναλογα συμπληρωματα κυησης,γαλουχιας και επειτα απο την κυηση για καποιο διαστημα κτλ.
επισης εγω ως πολεμια της barf των ρωτησα ποια διατροφη θεωρει καλυτερη και μου ειπε την ξηρα τροφη για τον λογο οτι μια barf διατροφη παντα ειναι ελλειπης σε διαφορα στοιχεια σε σχεση με μια ξηρα τροφη γιατι εκ των πραγματων οτι και αν κανουμε ολο και κατι θα παραλειψουμε απο την διατροφη του σκυλου μας,ενα αλλο θεμα που δεν προλαβε ομως να μου εξηγησει ειναι ο κινδυνος της ωμης μη επεξεργασμενης τροφης και τα μακροχρονια αποτελεσματα αυτης (αυτος την ξηρα τροφη την ελεγε καπως αλλιως πιο επιστημονικα)ετσι το αφησαμε εκει αυτο το θεμα... γενικα ας πουμε μου ειπε πως οταν παω να αγορασω μια ξηρα τροφη οποιασδηποτε τιμης σηκωνει η τσεπη μου παντα θα κοιταζω να εχουν χαμηλη τεφρα(που του λεω σταχτη και μου λεει δεν ειναι ακριβως σταχτη αλλα ας το πουμε ετσι) αναλογως τις αναγκες του σκυλου μου πχ της κιρκης υψηλη πρωτεινη και χαμηλα λιπαρα μιας που αυτα τα ζωα τηνουν να παχυνουν και ετσι εχουν μεγαλυτερο προβλημα,το χαμηλοτερο δυνατο ποσοστο τεφρας και να εχει μεσα ω λιπαρα οξεα και φυσικα συμπληρωμα χονδροιτινης,γλουκοζαμινης(που τις τα δινουμε αυτα ουτως η αλλως)μιας που αυτα τα σκυλια λογω βαρους τηνουν να αποκτουν προβληματα στα κοκκαλα και στους χονδρους αυτων και πως αν θελω να συνεχισω να δινω στην κιρκη μουρουνελειο οπως εκανα με τον τζακ αντι για μια κουταλια της σουπας να δινω 1κγ γιατι δεν εχει ουτε τις ιδιες αναγκες,ουτε τα ιδια επιπεδα ενεργειας,ουτε γυμναζεται οσο ο τζακ,δλδ τα ω λιπαρα περαν την διατροφικης καλης αξιας ειναι και μια πολυ καλη πηγη ενεργειας και ενδυκνειται σε ζωα τα οποια γυμναζονται..οχι τρεξιμο μια ωρα ομως,γυμναστικη κανονικη η οποια αποτελειται απο περπατημα,τρεξιμο,αλματα κτλ. σε συγκεκριμενο ωραριο παλι για τις αναγκες του αθε ζωου ενα καλο παραδειγμα για να δινουμε ω λιπαρα ειναι τα κυνηγοσκυλα τα οποια καταναλωνουν μεγαλη ενεργεια και γυμναζονται σε σχεση με καποιες αλλες ρατσες...γενικως αυτα λεγαμε αν ξεχναω κατι ρωτα με εσυ κατι που θα ηθελες να μαθεις μηπως και θυμιθω κατι παραπανω η μηπως μπορεσω να τον ρωτησω τον ανθρωπο της επομενη φορα που θα τον δω :)
ελπιζω λιγακι να σε καλυψα.

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Ως "πολεμια της barf" αν ειχες μελετησει αρκετα τη barf τα περισσοτερα να μη πω ολα οσα σου ειπε ο γεωπονος θα τα ειχες συναντησει μπροστα σου..εμενα τουλαχιστον αν κ πολυ νεα στη barf μου ειναι γνωριμα.
Παντως αν εχει κανει ειδικευση ως τεχνολογως ζωοτροφων θα χει αρκετο υλικο προς συζητηση, θα χαρω να ακουσω περισσοτερα οταν εχεις νεοτερα.

Επι του θεματος και εγω τυχαινει να δινω ενα γευμα κρεας ενα ψαρι στην ιδια μερα, ας μας διαφωτισει κανενας πεπειραμενος barfer αν δεν προβλεπεται.Μεχρι στιγμης δν εχω δει να την χαλαει τη μικρη.Μη σας πω πως οταν τρωει ψαρι νομιζω πως πειναει πολυ γρηγοροτερα και το κοτοπουλακι το κατασπαραζει με ορεξη.

Last edited:

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
δεν χρησιμοποιησα την σωστη λεξη..πολεμιος δε σημαινει υποστηρικτης συγνωμη...αλλο εννοουσα,εχω παραδειγματα οσων αφορα την barf και μακροχρονια απο ατομα τα οποια την χρησιμοποιουν σε ολα τους τα ζωα,σκυλους,γατες κτλ. και εδω και τουλαχιστον 6 χρονια που τα γνωριζω τα παιδια τα ζωακια τους ανθιζουν και τα πανε τελειαααα κι εγω αντεξα να την κανω στο τζακ ενα χρονο αλλα με πολυ αφιερωση χρονου,χρηματος(μιας που χρειαστηκα και καταψυκτη)και κουβαληματος:) γιατι τοτε δεν ειχα αμαξι,γιατι δεν ειναι πεταω ενα πλαταρι και τελειωσε. οπως και με την κιρκη την καναμε αλλα την βαρεθηκε το μιζερο το πλασμα και την γυρισαμε σε ξηρα τροφη τον τελευταιο καιρο. εννοουσα οτι υποστηριζω την μπαρφ σαν διατροφη και ηθελα να τον ρωτησω να μου εξηγησει αναλυτικα για ποιον λογο θεωρει οτι δεν ειναι η καλυτερη διατροφη..δυστηχως επρεπε να φυγει ο ανθρωπος.

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Οντως με το πολεμια της Barf αλλο καταλαβα...
Στριμωξε τον με την επομενη να δουμε τι εχει να πει..

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Ως

Επι του θεματος και εγω τυχαινει να δινω ενα γευμα κρεας ενα ψαρι στην ιδια μερα, ας μας διαφωτισει κανενας πεπειραμενος barfer αν δεν προβλεπεται.Μεχρι στιγμης δν εχω δει να την χαλαει τη μικρη.Μη σας πω πως οταν τρωει ψαρι νομιζω πως πειναει πολυ γρηγοροτερα και το κοτοπουλακι το κατασπαραζει με ορεξη.
το θεμα αναφερεται για ξηρα τροφη κρεας και ψαρι οχι σε μορφη barf

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν πρωτομπήκα στο φόρουμ, πριν μερικά χρόνια, αυτό που έλεγαν όλοι είναι πως ο σκύλος πρέπει να τρώει μια συγκεκριμένη τροφή και να μη γίνονται συχνές αλλαγές, και όταν πρέπει να γίνουν, να γίνουν σταδιακά.

Τον τελευταίο καιρό όμως διαβάζω πως πολλοί ιδιοκτήτες δίνουν διαφορετική τροφή στα σκυλιά τους (ακόμα και την ξηρά την αλλάζουν περίπου κάθε μήνα - όταν τελειώνει το τσουβάλι) αφενώς για να μάθει το στομάχι του σκύλου σε διαφορετικές τροφές, αφεταίρου για να παίρνει διαφορετικές προτεΐνες από διάφορα κρέατα (κοτόπουλο, αρνί, ψάρι).

Αν όμως συνηθίσεις τον σκύλο να τρώει μια τροφή επί μήνες και χρόνια σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα με τις απότομες αλλαγές.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Για ξηρά δεν ξερω αλλα για barf ναι δινω στο ενα γευμα θα φαι κοτοπουλο και το βραδυ θα φαει σαρδελες ..... Δεν εχω δει κατι να την πειράζει

Α να πω και κατι αλλο... η μεταβαση σε ξηρά για καποιες μέρες όταν χρειαζεται δεν φέρνει καμία διαρροια κτλ στον σκυλο μου

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
το θεμα ειναι αν αυτο γινεται καθημερινα πρωι κρεας βραδυ ψαρι αν τα δεχεται καλα ο οργανισμος του

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει η ίδια αναλογία στα θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα το δεις στην ετικέτα, κι αν θες κάνε μια επισύναψη να σε βοηθήσουν όσοι ασχολούνται με ξηρά.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
εγω κ τροφες αλλαζω κ ψαρια δινω κ κρεατα κ το σκυλι ειναι μια χαρα!αν δεν υπαρχει θεμα αλλεργιας,καλες ειναι οι αλλαγες.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ θα εφιστήσω την προσοχή μόνο σε δυο σημεία:

α. Μην μπερδεύεται τροφές που έχουν διαφορετικές θερμιδικές αποδόσεις. Αν για μια τροφή για το σκύλο σας ισχύει πχ 250 γραμμάρια και στην άλλη ισχύει 320 προφανώς δε γίνεται να αναμιχθούν επί ίσοις όροις, αν η μια λέει 250 κι η άλλη 265 τα ποσοστά λάθους και απώλειας είναι μικρά. Το καλύτερο όμως είναι να έχετε τις θερμιδικές αποδόσεις ανά κιλό τροφής. Ακόμη κι αν δεν το γράφει η τροφή επάνω, δεν υπάρχει περίπτωση αν στείλετε mail στην εταιρία παραγωγής να μη σάς απαντήσει.

β. Υπάρχει μια θεωρία, στην οποία για όσους γνωρίζετε έχει βασιστεί και η πολύ αμφισβητούμενη φρουτοφαγία, όπως και η ρήση των γιαγιάδων ότι δεν αναμιγνύουμε στο ίδιο πιάτο κρέας με ψάρι, που λέει ότι μπορείς να ταϊσεις δυο διαφορετικά πράγματα παρεμφερή ως προς τα διαθρεπτικά στοιχεία και τη χημική σύσταση αρκεί να μεσολαβεί τουλάχιστον ένα δίωρο.

Πέραν τούτου και για τα σκυλιά μου και ακόμη και για 'μενα συμφωνώ με το Λόρενς αναμιγνύω οτιδήποτε αν κρίνω πως έτσι πρέπει.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Εγώ θα εφιστήσω την προσοχή μόνο σε δυο σημεία:

α. Μην μπερδεύεται τροφές που έχουν διαφορετικές θερμιδικές αποδόσεις. Αν για μια τροφή για το σκύλο σας ισχύει πχ 250 γραμμάρια και στην άλλη ισχύει 320 προφανώς δε γίνεται να αναμιχθούν επί ίσοις όροις, αν η μια λέει 250 κι η άλλη 265 τα ποσοστά λάθους και απώλειας είναι μικρά.
η τροφη που δινω ειναι η acana rachland και acana pacific και εχουν ιδιες θερμιδικες αποδοσεις συνολικα 300 γραμμαρια δινω 150 απο καθε τροφη