AΠΟΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Denis: Τα post μεταφέρθηκαν εδώ, με σκοπό να μην μπερδεύονται τα πρότυπα, αλλά και να οργανωθούμε για το μέλλον ... είναι πολύ καλό topic έτσι κι αλλιώς ...

Προχτές μιλούσα με ένα φίλο με πολλές γνώσεις για τα σκυλια και μου είπε ότι χαρακτηριστικό των Rott είναι τα μαύρα στίγματα στο στόμα και όσο περισσότερα έχει τόσο πιο κοντά στη φυλή είναι, ισχύει κάτι τέτοιο;

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Mαυρα στιγμτα δηλαδη?

Εαν ενοει οτι πρεπει να εχει μαυρη χρωστικη στο στομα τοτε ναι αυτο ειναι που ζηταει το προτυπο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oχι, δεν είναι στίγματα, είναι χρωματισμός στο στόμα και τα ούλα. Χρωματισμός = ομοιομορφο. ΚΑΝΕΝΑ μεμονωμένο χαρακτηριστικό δεν μας δείχνει σε ΚΑΜΙΑ φυλή αν είναι καθαρόαιμο ή πόσο καλό είναι. Τα ούλα και το στόμα πρέπει να είναι

Black, close fitting, corner of the mouth not visible, gum as dark as possible.
Αν δεν είναι, ανάλογα με τον βαθμό και το υπόλοιπο σκυλί, αξιολογείται ανάλογα σαν ελάττωμα.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Δεν το είχα παρατηρήσει στον σκύλο μου μέχρι που είδα τον φίλο που σας λέω να ψάχνει τα ούλα μιας θηλυκιάς και να μου λέει ότι έπρεπε να είναι πιο μαύρα. Ο δικός μου έχει μαύρα ούλα και ουρανίσκο αλλά προσπαθώ να μην πλησιάζω το στόμα του οπότε και δεν το είχα παρατηρήσει...... :lol: :lol:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Πάνω που πάω να καταλάβω κάτι με μπερδεύεις... Τελικά πρέπει να έχουν μαύρα ούλα ναι ή οχι;

Άλλη απορία που έχω και μου δημιουργήθηκε σε ένα σεμινάριο όπου ο "δάσκαλος" είδε τον σκύλο μου και είπε ότι είναι όμορφο rott αλλά δεν θα τον έβαζε να ζευγαρώσει γιατί έχει 5ο δάκτυλο στα πόδια και αυτό στο Βέλγιο θεωρείται απόκλιση... είναι σωστό;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oxι, αυτό με το 5o δάχτυλο είναι άκυρο κατά τη γνώμη μου ... κακό είναι, καλό δεν είναι, αλλά δές τον Tyson ... τον έχουμε σε ένα τοπικ εδώ, καθώς και το KS2007 Rottweil ... και πολλά κουτάβια βγαινουν με 5ο δάχτυλο, από πολλές γραμμές αίματος ... δεν ξέρω, ας πουν την γνώμη τους και οι άλλοι ...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Λοιπον οσον αφορα το χρωμα του στοματος και των ουλων πρεπει να ειναι μαυρα για να ειναι συμφωνα με το προτυπο.
Τωρα εαν εχει ροζ θεωρειται ελλατωμα η σοβαροτητα του οποιου κρινεται αναλογως της εκτασης που καταλαμβανει.

ΣΩΣΤΟ

ΛΑΘΟΣ

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Α μιας και αρχισαμε να μιλαμε για το προτυπο παρακατω ειναι το οργανο με το οποιο μετραει ο ADRK το χρωμα των ματιων.
Ετσι για να εχουμε μια ιδεα οταν μιλαμε για 1Α 1Β.... κλπ.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Ενας Κριτης μου ειπε (ειδικος ) οτι οταν κλεινουμε το στομα του σκυλου και δεν φαινεται τιποτα ροζ δεν υπαρχει προβλημα με το τι γινεται μεσα στο στομα...
Λυπαμε που βλεπω με την ηλικια οτι πολλα σκυλια γινονται ροζ...
Αλλα και ο ΚS φετος ειναι λιγο Ροζ δεν ειναι???

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Eγω απο οτι καταλαβαινω ο χρωματισμος του στοματος χωριζεται σε 3 μερη:
1)Tο χρωμα στα χειλη
2)Το χρωμα στα ουλα και
3)Το χρωμα σε ολο το υπολοιπο στομα.

Ενα παραδειγμα με σκυλο με που εχει ροζ και στα τρια παραπανω σημεια.
Racker v.d.Flugschneise

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
:wink: :wink: :wink:
Βλεπω ετοιμες ειναι η φωτογραφιες χι χι χι
Εγω εννουσα με το παραπανω δηλαδη οτι πρεπει να χειλη να ειναι οπωσδηποτε μαυρα ( και ολα ) αλλα προπανωτως τα χειλη ..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ζητώ εκ των πρότερων συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, διότι είναι τραβηγμένες από την τηλεόραση. Τις παραθέτω απλά για να δούμε πως γίνεται η αξιολόγηση των ματιών με το χρωματόμετρο, του κεφαλιού με το κεφαλόμετρο και των δοντιών.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ενας Κριτης μου ειπε (ειδικος ) οτι οταν κλεινουμε το στομα του σκυλου και δεν φαινεται τιποτα ροζ δεν υπαρχει προβλημα με το τι γινεται μεσα στο στομα...
Δεν συμφωνώ ... όσο πιο μαύρο, τόσο καλύτερα ... όπου κι αν είναι αυτό ... :wink:

Παιδιά ναι, τα χείλη είναι απαίσια ροζ ...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Παιδιά ναι, τα χείλη είναι απαίσια ροζ ...
Υπαρχει και το tatto για τετοιες περιπτωσεις .
Εχει γινει και μαλιστα σε ADRK σκυλο ετσι δεν ειναι?? :lol: :lol: :lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
S13 said:
Υπαρχει και το tatto για τετοιες περιπτωσεις .
Εχει γινει και μαλιστα σε ADRK σκυλο ετσι δεν ειναι?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Σοβαρολογείς Δημήτρη? Έκαναν τατουάζ στα χείλη και στα ούλα του σκύλου? :shock: :shock: :shock:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix