advocate

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΑΚΗΣ said:
τι είναι αυτό?
To advocate ειναι ενα Σποτ ον που δρα εναντια στα ενδοπαρασιτα, οπος ασκαριδες, ταινιες κλπ. στους ψυλλους, αλλα και ακαριοκτονο και ετσι χρησιμοποιτε και για την θεραπεια της οτοδεκτικης ψορας , της σαρκοπτικης και της δεμοδικοσης.

Νομιζω οτι υπαρχει- ειχα ρωτισει καποτε για εναν φιλο μου που ο σκυλους του ειχε δεμοδικοση.

@keyman
αν δεν βρεις για σκυλους, βαλε την αντιστιχη ποσοτητα πιπεττων για γατες!
Το ιδιο φαρμακο ειναι- απλα η ποσοτητα αλλαζει αναλογα με το βαρος του ζωο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι προϊόν της Bayer και κυκλοφορεί και στην Ελλάδα . Το Advocate χορηγείται σε γάτες και σκύλους που πάσχουν ή κινδυνεύουν από μικτές παρασιτώσεις

Κυκλοφορεί σε πιπέτες, όπως και το advantix . Για σκυλιά υπάρχει σε 4 τύπους ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου.

http://www.advocate-spot-on.com/

Διάβασε εδώ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (EPAR)-ADVOCATE

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
FrenchieFan said:
@keyman
αν δεν βρεις για σκυλους, βαλε την αντιστιχη ποσοτητα πιπεττων για γατες!
Το ιδιο φαρμακο ειναι- απλα η ποσοτητα αλλαζει αναλογα με το βαρος του ζωο.
ευχαριστώ γιατί όπου κι αν ρώτησα μου είπαν πως δεν έρχεται στην Ελλάδα η συσκευασία για σκύλους.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (EPAR)-ADVOCATE, αναφέρει:

Οι δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται στο Advocate αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς των παρασίτων. Η ιμιδακλοπρίδη επηρεάζει συγκεκριμένους υποδοχείς (νικοτινεργικοί υποδοχείς ακετυλοχολίνης) του νευρικού συστήματος των ψειρών και των ψύλλων, με αποτέλεσμα την παράλυση και τη νέκρωσή τους.
Στα υπόλοιπα παράσιτα, η μοξιδεκτίνη επηρεάζει διάφορους υποδοχείς (GABA (γ-αμινο-βουτυρικοί) υποδοχείς και δίοδοι ιόντων χλωρίου που ελέγχονται από το γλουταμικό οξύ) με αποτέλεσμα την παράλυση, τη νέκρωση και την απόπτωσή τους.

Imidacloprid
Moxidectin

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πως περνάει από το δέρμα στο π.χ έντερο??

ή στην καρδιά????

μήπως κάνει περισσότερο κακό από καλό????

εν ξέρω.

ρωτάω :!:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχεις απόλυτο δίκιο!

Η έκθεση αξιολόγησης αναφέρει:

«Οι δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται στο Advocate αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς των παρασίτων. Η ιμιδακλοπρίδη επηρεάζει συγκεκριμένους υποδοχείς (νικοτινεργικοί υποδοχείς ακετυλοχολίνης) του νευρικού συστήματος των ψειρών και των ψύλλων, με αποτέλεσμα την παράλυση και τη νέκρωσή τους.»

«Εάν η γάτα ή ο σκύλος γλείψει το σημείο εφαρμογής του προϊόντος, ενδέχεται να εμφανίσει έντονη σιελόρροια για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να εμφανίσει συμπτώματα έλλειψης μυϊκού συντονισμού, τρόμου, ανωμαλιών στην αναπνοή και/ή εμετού.»

Συμπτώματα δηλητηρίασης δηλαδή.

Όταν το σκυλί μου δηλητηριάστηκε από τη φόλα, έκανα μια έρευνα σχετικά με τον νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη .
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Ένας από τους βασικότερους νευροδιαβιβαστές στους ζωικούς οργανισμούς είναι η ακετυλοχολίνη.
Εστεροποιείται από το ένζυμο χολινεστεράση.
Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις έχουν ομοιότητες με την ακετυλοχολίνη και η φωσφορική ομάδα ελκύεται από την περιοχή της εστεροποίησης της χολινεστεράσης με αποτέλεσμα να δρά σαν ανταγωνιστής.

Διαβάζοντας την έκθεση για το Advocate, συμπεραίνω πως οι δραστικές του ουσίες έχουν παρόμοια δράση με τις οργανοφοσφωρικές ενώσεις.

Συμπέρασμα: Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εντελώς ακίνδυνο, αλλά από την άλλη πρόκειται για αναγκαίο κακό…
Tο μη χείρον, βέλτιστο…

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
διροφιλάρια (θεωρητικά) δεν υπάρχει στην νότια Ελλάδα.

όπως (θεωρητικά) δεν υπάρχει καλααζαρ στην Βόρεια.

παρόλα αυτά μπορείς να δίνεις milbemax αντί για drontal στην ίδια συχνότητα.

πιάνει και το σκουλήκι της διροφιλάριας.

εξετάσεις έχω κάνει μια φορά μέχρι τώρα σε ένα σκύλο που θεωρούσα ύποπτο

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
για την πρόληψη της διροφιλαρίωσης εσείς τι δίνετε???και κάθε πότε κάνετε προληπτικές εξετάσεις?
Εξετασεις για διροφιλαρια- ποτέ!
Για προλυψη δινο Milbemax αλλα μονο μια φορα μετα τις καλοκαιρινες διακοπες (παμε συνηθος Πηλιο).

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εσύ τι έχεις δει :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

κουραζόταν πάρα πολυ εύκολα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
keyman said:
ΜΑΚΗΣ said:
σε ένα σκύλο που θεωρούσα ύποπτο
τι ύποπτο είχε?
Και εγώ milbemax δίνω, όπως ο ΜΑΚΗΣ και η FrenchieFan. Αιματολογικές εξετάσεις κάνω 2 φορές το χρόνο (φθινόπωρο και άνοιξη) και τσεκάρω και για διροφιλάρια.

Τον περασμένο Μάιο, βρήκα ένα English pointer 6 μηνών στο δρόμο και το φιλοξένησα στο σπίτι μου μέχρι να του βρω οικογένεια να το υιοθετήσει. Το σκυλί αποδείχτηκε αργότερα ότι έπασχε από καλααζάρ και διροφιλαρίωση. Παρόλα αυτά δεν είχε κανένα εμφανές σύμπτωμα που να με κάνει να ανησυχήσω. Ήταν ένα ζωηρό κουτάβι, με όρεξη για φαγητό και παιχνίδι.

Καλύτερα λοιπόν 2 φορές το χρόνο να τσεκάρουμε και για διροφιλάρια. Ποτέ δεν ξέρεις…

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΑΚΗΣ said:
εσύ τι έχεις δει :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

κουραζόταν πάρα πολυ εύκολα
Η δικια μου ειναι French Bulldog και προχοριμενης ηλικιας- μονιμος κουρασμενη ειναι!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Οχι, δεν ειδα καπιοα αλλαγη.

Αιματολογικές εξετάσεις κάνω 2 φορές το χρόνο (φθινόπωρο και άνοιξη) και τσεκάρω και για διροφιλάρια.
Αιματολογικες κανουμε και εμεις 2 φορες το χρονο- αλλα οχι για διροφιλαρια. Εκει δινω μονο Milbemax.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Αν όντως το advocate κάνει αυτά που υποστηρίζει μοιάζει με μια καλή λύση.Ενα για όλα,βέβαια τίποτα δεν προσφέρει 100%προστασία,αλλά....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78