aircondition και σκύλος

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Φιλες-φιλοι μια ερωτηση κανει να ειναι ο σκυλος σε χωρο με κλιματιστικο γιατι ο γιατρος λεει οχι και ο μικρος μου εχει ταλαιπωρηθει πολυ απο την ζεστη ..θελω την βοηθεια σας εχει σκασει το παλικαρι μου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εγώ θα έλεγα μην το παρακάνεις. Δηλαδή ένα παγωμένο δωμάτιο ειδικά την ώρα που κοιμάστε το βράδυ δεν είναι καλό ούτε για σένα ούτε για τον σκύλο. Εμείς το παρακάναμε με τον Ελβις και έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού πριν λίγο καιρό. (δεν έπαθε την λίμωξη από το α/c αλλά το μικρόβιο βρηκε φως και μπήκε λόγω του κρύου).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το σημαντικότερο και το πιο επικίνδυνο είναι η μετάβαση από την δροσιά του σπιτιού όταν βγαίνουμε έξω για βόλτα στην ζέστη!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ με την I.Kyveli.

Νομίζω πως η χρήση του a/c για να ρυθμίζει την θερμοκρασία σε μέτρια επίπεδα, δεν πειράζει (γνώμη μου έτσι,δεν το έχω ψάξει).
Την χρήση του όμως,σε συνεχή λειτουργεία και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θα την πρότεινα,ούτε για εσένα ούτε για τον σκύλο.

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Ο γιατρός γιατί λέει όχι?
εχει να κανει λεει με το αναπνευστικο συστημα των σκυλων ή κατι τετοιο που δεν πρεπει να ειναι σε κλειστο χωρο με κλιματιστικο....εσεις τι κανετε?οεο

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Η δικιά μου οταν άκουγε το μπιπ απο το κλιματιστικό έτρεχε κατευθείαν στο δωμάτιο γιατί ήξερε πως θα δροσιζόταν δεν είχε πάθει ποτέ τίποτα...αν ισχύει οτι και για εμάς απλά η θερμοκρασία έξω και μέσα δε πρέπει να ξεπερνάει τους 10 βαθμούς διαφορά το μέγιστο...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ανοιχτό κλιματιστικό και η μπαλκονόπορτα απέναντι από το κλιματιστικό σε ανάκληση και ο σκύλος όχι σε ακτίνα που χτυπάει ο αέρας!
Επίσης το κλιματιστικό το ρυθμίζω να χτυπάει προς τα πάνω γιατί το κρύο πέφτει προς τα κάτω επειδή είναι πιο βαρύ από την ζέστη!

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Ανοιχτό κλιματιστικό και η μπαλκονόπορτα απέναντι από το κλιματιστικό σε ανάκληση και ο σκύλος όχι σε ακτίνα που χτυπάει ο αέρας!
Επίσης το κλιματιστικό το ρυθμίζω να χτυπάει προς τα πάνω γιατί το κρύο πέφτει προς τα κάτω επειδή είναι πιο βαρύ από την ζέστη!
Κάπως ετσι λέω να το κανω και εγω, προς το παρον ειναι εξω απο την μισανοιχτη πορτα και του ερχετε δροσια απο το δωματιο με το κλιματιστικο..εχει ξεραθει....

Tsiftis

Active Member
28 Μαϊου 2011
44
0
Πάτρα
Το κλιματιστικό το αποφεύγω αλλά είναι κάποιες μέρες (όπως η σημερινή) που νομίζω χωρίς αυτό δεν σώζεται η κατάσταση ούτε για εμάς ούτε για τον σκύλο αλλά με μέτρο. Λίγο ανοιχτή η μπαλκονόπορτα και το δωμάτιο να μην γίνεται ψυγείο απλά να είναι ...."ευχάριστα δροσερό" !

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εμείς πάντως χωρίς κλιματιστικό δεν την βγάζουμε το καλοκαίρι :)
Oύτε και εμείς με τίποτα. Απλά θέλει προσοχή, ότι έγραψε ο Στέλιος π.χ. είναι μέτρα που αν πάρεις δεν βάζεις σε κίνδυνο την υγεία του σκύλου σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Θυμάμαι πέρισυ το καλοκαίρι, Χαλκιδική, Αβγουστος μήνας με καύσονα 40 βαθμούς και τεράστια υγρασία! Είχε τέτοια υγρασία που έβλεπες πάνω στα αυτοκίνητα σταγόνες αλλά χωρίς να είχε βρέξει! Την βγάζαμε μέσα στο σπίτι βέβαια με το κλιματιστικό αλλά έπρεπε να βγούμε και έξω το βράδυ. Η διαφορά ήταν σίγουρα πάνω από 10 βαθμούς μέσα και έξω, τουλάχιστον έτσι το ένιωθες! Τι να κάνεις σε τέτοια περίπτωση; Να συμπληρώσω πως ο Κούκης το σουρτούκι αντί να κάθεται στο μπαλκόνι που του αρέσει πολύ έμπαινε μέσα. Δεν παλευόταν αυτή η ζέστη!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
χωρις a/c δεν παλευεται καθολου!καταρχην ,βλεπω οτι ηρεμει κ το ζωο κ κοιμαται του καλο καιρου.στις αρχες καλοκαιριου κ πανω που αρχιζε να ζεσταινει ο καιρος,τον εβλεπα οτι δεν ηταν κ πολυ καλα κ ετσι ξεκινησα κ το λειτουργουσα.απο εκει κ μετα το σκυλι κοιμαται πολυ πιο ηρεμα.αλλα,εχω κ εγω παντα την πορτα λιγο ανοιχτη κ προσεχω παντα,το χειριστηριο του a/c ,να ειναι σε "οπτικη" επαφη με το μηχανημα κ να μπορει ετσι ν λειτουργησει σωστα.να σταματησει οταν πρεπει ,να ξεκινησει παλι κτλ κτλ....κ οικονομια στο ρευμα κ σωστη θερμοκρασια στο δωματιο.επισης ,αυτο που θελει προσοχη κ το ειπαν κ τα παιδια πιο πριν,ειναι η διαφορα θερμοκρασιας.μην βαζουμε τον σκυλο αμεσως εξω....θα παθει σοκ!!!το ιδιο κ εμεις...σε ολα χρειαζεται μετρο,στο a/c χιλιομετρο!!!

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Νομιζω οτι μονο ο ανεμιστηρας αρκει
εκτος πια και αν μιλαμε για φυλες το παγου που η γουνα τους ειναι μπολικη

εγω βαζω την μικροτερη ενταση και καθευθυνω τον αερα με κλιση προς τα κατω και παει και διαλεγει μονη της σημειο
ποτε δεν την ακουσα να ανασαινει γρηγορα ουτε να δυσφορει

με το κλιματιστικο λιγη προσοχη οι σκυλοι δεν ειναι σαν εμας με το τριχωμα τους δεν μπορει να ειναι σε ενα δωματιο με 23 βαθμους και να βγουν στους 35-40 πιχι... δεν τους κανει κανενα καλο... και να θυμαστε
οταν τα δελτια λενε πιχι θερμοκρασια 30 βαθμοι(και λενε καυσωνας) εννουν υπο σκιαν!!!!!!!!!!!! και για αποδειξη μια μερα με 30 βαθμους βαλτε ενα θερμομετρο στον ηλιο :p

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Κι εμείς χωρίς air condition δεν ζούμε. Αλλά όπως είπατε πάντα σε μια λογική θερμοκρασία και με την πόρτα λίγο ανοιχτή, και είμαστε μια χαρά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Είμαι της άποψης παν μέτρον άριστον. Δηλαδή δε μπορεί έξω να έχει 40 βαθμούς και μέσα να το έχεις κατεβάσει στους 16, να βγαίνεις σαν την τρελή χαρά για βόλτα έτσι έξω και να περιμένεις να επιβιώσετε και εσύ και ο σκύλος. Ας υπάρχει δροσιά αλλά εντός κάποιων ορίων. Έχω δύο aircondition προτιμώ πάντως τους ανεμιστήρες και δη οροφής.
Τα πιο επικίνδυνα μηχανήματα πάντως τα είχα δει σε ένα γραφείο που τους είχαν ξεμείνει απ' τη δεκαετία του 90 και ήταν σαν τεράστιες τηλεοράσεις με πόδι και τα οποία λειτουργούσαν είτε ως ανεμιστήρες που κάνανε ικανοποιητική δουλειά σε χώρο 20 και κάτι τετραγωνικών, είτε βάζοντας τους νερό που εγώ τα βρήκα τελείως ανθυγιεινά.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Σχετικό άσχετο...να καθαρίζετε τα φίλτρα απο τα κλιματιστικά τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο και αν καπνίζετε περισσότερες..δε φαντάζεστε τι μαζεύουν και τι μπορείτε να πάθετε...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ουτε οι δικες μου δεν ζουν χωρις κλιματιστικα.
Οταν φευγω απο το σπιτι, τους περιοριζω σε ενα δωματιο και τους το βαζω- τι νυχτα κοιμουνται μαζι μας, παλι με Αιρκοντισιον και εαν δεν βαζουμε κληματιστικο την ωρα του φαγητου- δεν τρωνε!

Με την πολυ ζεστη βγαινουν ελαχιστα απο το σπιτι- μονο πρωι και βραδυ παιζουν και τρεχουν στην αυλη και την τερατσα, κανουν και βουτιες στην πισινα τους. Βολτες παμε ελαχιστες και μονο πολυ πρωι η αργα το βραδυ.