Arden Grange - Ξηρά τροφή


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Επειδη εχω και εγω μια παχουλοδροσατη σκυλιτσα(ειδα λες για obesity) αλλα και μια σε νορμαλ κιλα,παιρνω την senior που κανει για σκυλια με μειωμενη δραστηριοτητα ή που δεν χρειαζονται τροφη πολυ πλουσια ;)
Αχαχαχαχααααα!!!! Κανονικά κάθε σκύλος μου θα έπρεπε να τρώει κάτι διαφορετικό και προσπαθώ να το περιορίσω όσο μπορώ. Η Λούση τώρα φοβάμαι μην παχουλοδροσίσει πάλι τώρα που τελείωσε και το δεύτερο σακί obesity
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Και εγω ετσι θα ηθελα μια light για την μεγαλη, μια adult για την μικρη και sterilized για τον γατο....ΑΛΛΑ....δεν γινεται...θα ξεπουληθω!:p χαχα
 


Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι, ή μόνη πραγματική light είναι η acana light fit γιατί έχει περιορισμένους υδατάνθρακες και λιπαρά (αν και θα μπορούσε και παραπάνω να τους περιορίσει) και καλά ποσοτά πρωτείνης. Όλες οι άλλες εχουν πολύ υψηλό ποσοστό υδατανθράκων που στη συνολική υγεία του σκύλου δε κάνει καλό. Κα συγνωμη για την παρεμβαση με αλλη μαρκα αλλά δεν το εκανα εγω το θεμα απο arden σε light και senior. Αν και για μενα το θεμα διατροφή θα έπρεπε να ήταν ένα γιατί αναγκαστικά θα πέσει το ένα θέμα πάνω στο άλλο.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εννοώ αυτό που είπα για όλες που έχουν τον τίτλο 'υποαλλεργικές'. Άλλα σκυλιά πάνε καταπληκτικά και με τροφές που έχουν σιτάρι. Το θέμα είναι πόσο πληρώνεις όλους τους ισχυρισμούς και τους τίτλους. Και όσον αφορά αν τα σκυλιά κάποιου πάνε καταπληκτικά με κάποια τροφή, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πόσο πάει η arden senior αυτές τι μέρες;
Εδώ και αρκετά χρόνια δίνω στα σκυλιά μου Αrden.
Tην θεωρώ μια πολύ τίμια τροφή, όχι ιδιαίτερα ακριβή και που έχει κάτσει πάρα πολύ καλά στα σκυλιά μου.
Εμπειρίες μοιραζόμαστε και δεν προσπαθούμε να πείσουμε οποιονδήποτε πως η Arden είναι κορυφαία ή οτιδήποτε. Κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
Αντίθετα βλέπω έναν φανατισμό ως προς τις Acana, Orijen, που αν μη τι άλλο με βάζει σε σκέψεις...

Καλά ο όρος 'υποαλλεργική' είναι αστείος και ντροπή σε όλες τις εταιρίες που επειδή δεν βάζουν σιτάρι ή σόγια μας τις πασσάρουν για χρυσάφι. ευτυχώς που εμφανίστηκε η orijen acana που ακομη και αν δεν σας αρέσουν η αν δεν κάθονται στο σκύλο σας έκαναν ρεζίλι τον όρο υποαλλεργική. Η συγκεκριμένη με αρνί που αναφέρετε έχει αλλάξει πολύ από την εποχή που πήρε 3 αστέρια στο dogfoodanalysis το οποίο επί την ευκαιρία δεν λειτουργεί πλέον οποτε οι πληροφορίες του είναι παλιές. από 30% αρνί ως πρώτο συστατικό έχει πλέον 23% αρνί και μάλιστα ως δεύτερο συστατικό. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αλλάξει και εργοστάσιο και έχει πάει σε πολύ χειρότερο για να κόψει κόστος και μάλιστα παρατηρήθηκαν και προβλήματα σε σκυλιά εδώ και ένα χρόνο κοντά. ψάξτε το στο ίντερνετ. και δεν χρειάζεται να πιστεψετε εμένα. στειλτε τους ένα μήνυμα και ρωτήστε τους σε ποιο εργοστάσιο βγάζανε την τροφή τους πριν δυο χρόνια και σε ποιο τώρα και θα σας απαντήσουν ότι άλλαξαν κκαι θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. υπάρχει αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερη αρνί με ρύζι τροφή στην ελλάδα και δεν εννοώ τις fromm και anf που είναι παράλογα πανάκριβες. θα την βρείτε σε ξεχωριστό θέμα. αλλιώς πάρτε acana η josera αρνι που τις φτιάχνουν σε δικά τους εργοστάσια με πολύ καλό επίπεδο ελέγχων.

Δεν με απασχολεί ποιανού το εργοστάσιο είναι. Αυτά νοιάζουν την εφορία.
Από κει και πέρα κανένας δεν είναι σίγουρος για το επίπεδο ελέγχων, τις πραγματικές περιεκτικότητες των συστατικών που λένε πως περιέχουν όπως και το ποιο συστατικό είναι πρώτο, δεύτερο ή τρίτο, είτε αυτή λέγεται Friskies, είτε RC είτε Αrden, είτε Acana και orijen είτε Josera.
Εκτός αν το εργοστάσιο που μένεις και αναφέρεις στο άλλο τόπικ με τα καυκάσια είναι της Acana...

Και τι εννοείς "έκαναν ρεζίλι τον όρο υποαλλεργική";
Γιατί τέτοια εμπάθεια απέναντι στην Arden;

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου ή την όποια εμπειρία ενδεχομένως έχεις, απλά δεν μπορώ να κατανοήσω από που πηγάζει η σιγουριά σου για τις εταιρίες που με τόσο ζήλο μας προτείνεις... :-k
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Προς Newfound
Εχεις βαλθει να βγάλεις άχρηστες όλες τις τροφές (εκτός απο 2-3) ή μου φαίνεται;
Η Arden είναι μια καλη ποιοτικά τροφή, όχι άριστη φυσικά και σε καλη τιμή και έχει καλά αποτελέσματα στα περισσότερα σκυλιά που τη δοκιμάζουν. Ο δικός μου απο τοτε που την τρώει έχει σωστο βαρος, καλοσχηματισμένα και λιγα κακά, τέλειο τρίχωμα και καθόλου αερια. Επιπλέον κατασκευάζεται στην Αγγλία ,οπου γίνονται τακτικοτεροι έλεγχοι απο οτι εδώ και τα συστατικά της με πείθουν, δεν βλέπω το λογο να μην τη συνεχισω και να μην την προτείνω και σε άλλους.
Άσε που φυσικά έχει και light κωδικό με λιγότερες θερμίδες...
 


Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Όποιος με ρωτούσε πριν δύο χρόνια την αγαπημένη μου, του έλεγα σαφώς την arden. Απλά τα πράγματα δεν είνα στατικά και οι προτιμήσεις αλλάζουν. Και τις orijen acana που ηταν για δυο χρονια οι αγαπημενες μου δεν ειναι πια αν και μερικοι κωδικοι ειναι εξαιρετικοι ακόμα. Το ίδιο και στην arden μου αρεσει το puppy large ακομα. Απλά ανέφερα κάποια γεγονότα. Η arden ειναι καλή. Αυτό δεν σημαινει ότι δεν θα λέω και τα κατά τους. εγώ γράφω και στις ίδιες τις εταιρίες και τους τα χώνω αλλά εκει μου λένε ευχαριστώ. Και αυτό τον καιρό έχω άλλη αγαπημένη που μπορεί να την χρησιμοποιήσω καιρό. αν έρθω σε τρεις ή έξι μήνες ενθουσιαμένος από άλλη τροφή δεν σημαίνει ότι αυτή που χρησιμοποιώ τώρα είνα άχρηστη. Την arden από το amazon την αγοράζετε;
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Κι εγώ είμαι ευχαριστημένη με την Arden. Αέρια καθόλου, κόπρανα λιγότερα και καλοσχηματισμένα, ενέργεια στο φουλ.
 




nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aπο το pet4u εγω.

Πιστευω newfound καταλαβαινεις πως δεν ξεκινησαμε να ταιζουμε arden grange απο την μερα 0.
Οι περισσοτεροι εδω εχουμε αλλαξει πολλες(απειρες!) τροφες μεσα στα χρονια που εχουμε σκυλια και πλεον εχουμε βγαλει συμπερασματα. Σαφως δεν μενει τιποτα σταθερο και ολα μεταβαλλονται αλλα πρεπει να μιλαμε βαση δικων μας εμπειριων και παρατηρησεων ,οχι μονο οτι διαβαζουμε στις σελιδες των ξηροτροφαδων.

Το θεμα διατροφη -ειδικα ξηρα τροφη- ειναι ξεκαθαρα προτιμηση του καθενος.

edit:
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι, ή μόνη πραγματική light είναι η acana light fit γιατί έχει περιορισμένους υδατάνθρακες και λιπαρά (αν και θα μπορούσε και παραπάνω να τους περιορίσει) και καλά ποσοτά πρωτείνης.
Nαι σου διαφευγει. Πολλες εταιριες εχουν κωδικους light που κανουν δουλεια στην ΠΡΑΞΗ.
 
Last edited:


Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Μακάρι να έμενα στο εργοστάσιο της acana. Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι όμως ακόμη και αν μένεις εκεί συμφωνώ. Ότι λέω το λέω μόνο βάσει συστατικών. Άλλωστε ξαναλέω ότι η arden ήταν η αγαπημένη μου για καιρό. Αλλα yorkaddict έχω την εντύπωση ότι θα σε νοιάξει αν τους στείλεις mail και σου απαντήσουν ότι δεν βγαίνει πια στην Αγγλία. Ο όρος british περιλαμβάνει και Ιρλανδία. Αλλά εγώ διάβασα ότι βγαίνει πλέον και σε ανατολική αλλά δεν ήταν και πολύ σοβαρό το site που είδα. Θα το ψάξω όμως. Αλλά είναι υποχρεωμένοι να πουνε την αληθεια αν επικοινωνησεις και ρωτήσεις. Δεν το κάνεις να μας λυθει η απορία; μακάρι να βγώ λάθος, το εννοώ αυτό. Οι κονσέρβες τους αν και πολύ καλές βγαίνανε πάντα Ιρλανδία, δεν ξέρω τώρα όμως.. Μα καλά δεν πονηρευτήκατε ποτέ ότι για να μπορέσει μια εταιρία να μπει στο amazon θα πρέπει να σκοτώσει τιμές άρα θα πρέπει και να βρει άλλο τρόπο να βγάλει τα σπασμένα; Μη μου λετε ότι μόνο 2-3 τροφές βγάζω καλές και τέτοια όταν πάω να σας πω πράγματα που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί. Φαντάζομαι όσο και να μαλώνουμε εδώ μέσα ο τελικός στόχος είναι να ταίσουμε όσο καλύτερα γίνεται το σκυλί μας με τα χρήματα που διαθέτουμε.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ότι λέω το λέω μόνο βάσει συστατικών
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
Και εγω πολυ παλια για συστατικα μιλουσα αλλα δεεεν...

Στην πραξη θελουμε.
Επισης δεν ξερεις τι μπορει να εχουμε σκευτει ,γιατι σκυλια δεν αποκτησαμε χθες,το τι γνωσεις εχει ο καθενας και τι γνωριζει πανω στο θεμα δεν το γνωριζεις επισης.
Αν εχεις εμπειριες με τις τροφες που αναφερεις ειναι καλοδεχουμενες.

Το που ειναι τα εργοστασια δεν με ενδιαφερει,αρκει να ειναι εντος Ευρωπης.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Μα καλά δεν πονηρευτήκατε ποτέ ότι για να μπορέσει μια εταιρία να μπει στο amazon θα πρέπει να σκοτώσει τιμές άρα θα πρέπει και να βρει άλλο τρόπο να βγάλει τα σπασμένα; Μη μου λετε ότι μόνο 2-3 τροφές βγάζω καλές και τέτοια όταν πάω να σας πω πράγματα που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί.
Να σε ρωτησω κατι. Γιατι ειναι καλο για μια τροφη να υπαρχει μονο ενας που θα την πουλαει. Εγω θελω να πηγαινω στο πετ σοπ, που εχω προσωπικη σχεση, και να τον ρωταω π.χ. η τα δε τροφη πως τα παει και αυτος να μου λεει, οτι π.χ. οτι οσοι την δοκιμασαν εμειναν σε αυτη ή οτι πολλοι ειχαν εντερικα προβληματα κλπ.

Αν μια τροφη την πουλαει ενας μονο μεσω ινερνετ δεν μπορω να το κανω αυτο.
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Αγαπητέ Newfound,τί σε κανει να πιστεύεις ότι οι δικές σου σκέψεις πανω στα θέματα διατροφης είναι για όλους οι σωστότερες, χωρίς να ξέρεις τί σπουδές, γνώσεις ή ερευνα έχει κανει ο καθένας μας;
Είσαι πολύ απόλυτος στις απόψεις σου, παρα το οτι αλλάζουν μες στον χρονο , όπως παραδέχεσαι (και είναι φυσιολογικό). Εγώ δεν μπορω να εμπιστευτω εύκολα μια καινούρια τροφή ελληνικής κατασκευής, για την οποία δεν έχω διαβάσει κριτικες. Και εφόσον είμαι ευχαριστημενη απο αυτήν που ταιζω τώρα(arden) δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω γιατί πχ εσένα δεν σου αρέσει ότι πουλιέται στο amazon..
Ο καθενας θα σχηματίσει την άποψη του μόνος του, όλοι μπορούμε να πούμε τις σκέψεις καί τις εμπειριες μας, αλλά όχι να τις επιβαλλουμε
 
Last edited:


Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Αγαπητέ Newfound,τί σε κανει να πιστεύεις ότι οι δικές σου σκέψεις πανω στα θέματα διατροφης είναι για όλους οι σωστότερες, χωρίς να ξέρεις τί σπουδές, γνώσεις ή ερευνα έχει κανει ο καθένας μας;
Είσαι πολύ απόλυτος στις απόψεις σου, παρα το οτι αλλάζουν μες στον χρονο , όπως παραδέχεσαι (και είναι φυσιολογικό). Εγώ δεν μπορω να εμπιστευτω εύκολα μια καινούρια τροφή ελληνικής κατασκευής, για την οποία δεν έχω διαβάσει κριτικες. Και εφόσον είμαι ευχαριστημενη απο αυτήν που ταιζω τώρα(arden) δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω γιατί πχ εσένα δεν σου αρέσει ότι πουλιέται στο amazon..
Ο καθενας θα σχηματίσει την άποψη του μόνος του, όλοι μπορούμε να πούμε τις σκέψεις καί τις εμπειριες μας, αλλά όχι να τις επιβαλλουμε
Για ποια ελληνικής κατασκευής μιλάς;
 


Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Για ποια ελληνικής κατασκευής μιλάς;
Α, τώρα το έπιασα γιατί την ίδια απορία είχανε και στο θέμα που άνοιξε για την τροφή. Η Simpsons είναι Αγγλική. Εντάξει δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα για κάθε τροφή που βγαίνει αλλά ακόμη και αν δεν μπήκες να την δεις καθόλου γνωρίζεις πολλούς Έλληνες να ονομάζονται Simpsons? το πρόβλημα δεν είναι αυτό με το όνομα, το πρόβλημα είναι ότι κάτι φίλοι μου νομιζαν οτι τους κοροιδευω γιατί ειναι όνομα απο καρτούν. Αλλά ίσως να είναι κοινό όνομα στην Αγγλία, δεν ξέρω. Τέλος πάντων όλα τα λάθη αθώα είναι. Είναι Αγγλική και με δύο δειρές χωρίς σιτηρά σε πολύ συμφέρουσες τιμές τουλάχιστον σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Να δεις οι φίλοι μου τώρα που το ψάξαν και μύρισαν τα σακιά μου πως σταμάτησαν να με κοροιδευουν. Αναγκαστική παρέμβαση στο θέμα παιδιά. Μη βαρατε επρεπε να εξηγησω. Οιαδήποτε αλλη αναλυση για την συγκεκριμενη θα την κανω στο θεμα που ανοιξε. Και κατι άλλο. Δεν ξέρω τα πάντα ρε παιδιά. Μπορεί να κάνω και σε όλα λάθος. Δεν γράφω πανελλήνιες να κοπώ. Χαίρομαι τις ουσιαστικες κριτικες. Αν δεν είχα φίλους παλιότερα να μου ανοίξουν τα μάτια ούτε την arden θα ήξερα ούτε και την orijen. Δεν είμαι απόλυτος. Θεωρώ σημαντικό για ένα άνθρωπο που τάιζε laky και cibau τα σκυλιά του να φτάσει σε σημείο να μιλάει για τέτοια πράγματα εδώ ακόμα και αν δεν τα λέω τόσο καλά. άλλωστε ήμουν από τους πρώτους φανατικούς της arden. Εγώ δεν έχω σπουδές αλλά στο θέμα των σκυλοτροφών μη το προβάλουμε ως προσόν γιατί με την ίδια λογική δεν θα υπήρχε η κατηγορία διατροφή και όλοι θα παίρναμε hills αν ήταν να ακούμε αυτούς που έχουν πτυχία.
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Παιδιά να ρωτήσω κάτι (που έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν έχω λάβει σαφή απάντηση): Οταν θέλω να αλλάξω γεύση σε ίδια μάρκα τροφής, δηλ. απο arden puppy chicken σε arden adult lamp and rice, θα το κάνω σταδιακά;;;
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αφου ειναι διαφορετικά συστατικα ναι!
Εγώ και στην κοτοπουλο και ρύζι που αλλαξα από junior σε adult παλι σταδιακά το εκανα
 


giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Ενω τους άλλους κωδικούς τους στέλνει, την Arden Grange Adult Lamb and Rice Dog Food 12 Kg δεν μου την στέλνει το Amazon...ελπίζω να είναι πρόσκαιρο
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ενω τους άλλους κωδικούς τους στέλνει, την Arden Grange Adult Lamb and Rice Dog Food 12 Kg δεν μου την στέλνει το Amazon...ελπίζω να είναι πρόσκαιρο
Περίεργο... πριν ούτε μια βδομάδα την παρήγγειλα εγώ από το αγγλικό amazon χωρίς πρόβλημα, μήπως έχει έλλειψη?
 


smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Κι εμείς, πριν τον γυρίσουμε πρόσφατα σε μαγειρευτό λόγω αλκαλικότητας στα ούρα, Arden Adult Salmon & Rice δίναμε περίπου για 6 μήνες. Κόπρανα, ενέργεια & τρίχωμα όλα πρίμα. Μετά έσκασε η ουρολοίμωξη λόγω του στουρβίτη και κόψαμε την ξηρά μαχαίρι.