Barbie, Ρέα & Χαρά!

Status
Κλειδωμένο θέμα

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σήμερα η Χαρά έφσγε πολύ φρίκη. Είναι μαθημένη στο αυτοκίνητο αλλά πάντα ήταν με μας τους 2 ή και με άλλα άτομα. Σήμερα αφου είχε λιακάδα είπα να πάμε παραλία. Πήρα μόνο τη Χαρά επειδή η Barbie είναι σε οίστρο και η Ρεα δεν χωράει στο αμάξι μου.
Και ενώ πάντα ήταν κυρία, ξάπλωνε και δεν έβγαζε άχτι σήμερα σχεδόν όλο το δρόμο έκλεγε (περίπου 10 λεπτά).
Στην παραλία και μέσα στο χωριό ήταν χαρούμενη, περπατούσε δίπλα μου, κάναμε κάποιες ασκήσης υπακοής, αγνοούσε τους περαστικούς και όλο με κοίταζε στα μάτια. Γενικά ημουν ευχαριστημένη εκτός από ένα περιστατικό που με προβλημάτισε: στα 5 μέτρα περνούσε ένα αρσενικό αδέσπωτο χωρίς να της δώσει σημασία και αυτή άρχισε να γρυλίζει και να τραβάει προς το μέρος του. Δεν το έχει ξανακάνει. Στο χωριό που μένουμε τα σκυλιά είναι ημιδεσπωζούμενα - βγαίνουν βόλτα μόνα τους και συνήθως φοβούνται να μας πλησιάσουν - απλά γαυγίζουν από απόσταση. Και συνήθως η Χαρά δεν τους δίνει σημασία. Παίζει μόνο με τη Barbie και τη Ρέα, δεν έχει παίξει με άλλα ξένα σκυλιά.
Φοβάμαι ότι εδώ στο χωριό πάμε πίσω την κοινωνηκοποίηση. Θα πρέπει να την παίρνω πιο συχνά στην πόλη.
Τώρα όσο αφορά τπ κλάμα στο αυτοκίνητο, ξέρετε κάποιο tip για να το συνηθίζει όσο γίνεται πιο ανώδυνα?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Στο χωριό την βγάζεις μόνη της;

Μην της δίνεις σημασία όταν κλαίει.
Στο χωριό βγαίνει ή μόνη της (όταν κάνουμε και εκπαίδευση) ή με τη Barbie.

Όταν έκλαιγε δεν της μιλούσα, όταν σταματούσε της έλεγα "μπράβο"

Πάντως το κλάμα της ήταν σαν ουρλιαχτό, σπάραζε η καρδιά μου :(

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τις πρώτες φορές που κάνω διαδρομή με τα κουτάβια (περιπου στις 6 εβδομάδες) κλαίνε και ουρλιάζουν όλα μαζί, ενώ η μητέρα δεν βγάζει κιχ. Εγώ τα αγνοώ πλήρως, σαν αν μην υπάρχουν. Την πρώτη φορά σταματάνε μετά από 100 χμ, την δεύτερη μετά από 50-60 και μεχρι να έρθει η ώρα να φύγουν δεν κλαίνε καθόλου.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τις πρώτες φορές που κάνω διαδρομή με τα κουτάβια (περιπου στις 6 εβδομάδες) κλαίνε και ουρλιάζουν όλα μαζί, ενώ η μητέρα δεν βγάζει κιχ. Εγώ τα αγνοώ πλήρως, σαν αν μην υπάρχουν. Την πρώτη φορά σταματάνε μετά από 100 χμ, την δεύτερη μετά από 50-60 και μεχρι να έρθει η ώρα να φύγουν δεν κλαίνε καθόλου.
Και αυτή φαινόταν ότι είναι μαθημένη, πάρα πολλές φορές την είχαμε στο αμάξι και δεν έκλεγε ποτέ.
Γι'αυτό ξαφνιάστηκα.
Οπότε τώρα θα την παίρνω πιο συχνά μόνη μου και θα κάνω αυτά που λες εσύ Alexia.
Λες, θα είναι καλύτερα αν παίρνω και τη Barbie μαζί?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αν η Barbie αντιδρά σωστά στην πόλη παρ την μαζί, αν πρόκειται να κάνουν κόμμα και να γρυλίζουν μαζί, τότε όχι.
Η Barbie είναι το πιο κοινωνικό σκυλί - μεγάλωσε στην πόλη. Θέλει να παίζει με όλα τα σκυλιά ανεξαρτήτως του μεγέθους :)
οπότε θα τις παίρνω μαζί. Bέβαια μόλις τελειώσει ο οιστρός της, να μην έχουμε άλλα :)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πως μεγαλωσε ετσι η μικρη, σαν χθες μου φαινεται που εγραφες γεματη αγωνια πως την περιμενες. :) Φαινεται πιο "μουτρο" απο την αλλη, ειναι?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Πως μεγαλωσε ετσι η μικρη, σαν χθες μου φαινεται που εγραφες γεματη αγωνια πως την περιμενες. :) Φαινεται πιο "μουτρο" απο την αλλη, ειναι?
Nαι, σε 5 μέρες θα κλείσει 8 μήνες. Kαι ναι, είναι πιο "μούτρο", όμως είναι υπάκουη όπως και η Barbie.

Status
Κλειδωμένο θέμα