BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Πολλά ακούγονται, εγώ πέρνω με 2,80Ε...

7E το κιλό για κρέας σκύλου τσιμπιμένη τιμή, βρίσκεις εληα μοσχαρίσια με 3,50Ε
Eίναι για ανθρώπους.Ελιά μοσχαρίσια με 3.5 ε που βρίσκεις?

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Η ιδέα πίσω από την barf είναι και η ποικιλία για να πετύχεις ισσοροπία όλων των απαραίτητων συστατικών. Το να δίνεις μόνο μοσχάρι το φοβάμαι. O άγριος σκύλος τρέφεται σε μεγαλύτερο βαθμό από πουλιά και ποντίκια. Επομένως το κοτόπουλο είναι πιο συχνή τροφή του.

Όπως έχω γράψει και αλλού, προσοχή στις μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος. Η εμπειρία μου στην Κάρλα έχει δέιξει ότι το κόκκινο κρέας της ανέβασε τους δείκτες στο συκώτι, πράγμα που έδειξαν οι γενικές εξετάσεις. Έχουμε λοιπόν περιοριστεί στο λευκό κρέας (κοτόπουλο, ψάρι). Η μικρή τρώει και κόκκινο κρέας αλλά και πάλι η μεγαλύτερη ποσότητα που της δίνω είναι λευκό.

Παρεπιπτόντως, 7 ευρώ το κιλό το μοσχάρι είναι πανάκριβο - από μπουτίκ τους ψωνίζετε?:D . Στη Βαρβάκειο τα μάγουλα έχουν 3 Ευρώ το κιλό, max. 3,5.
Δίνω στην σκύλα μου,4 μέρες κοτόπουλο 2 μέρες μοσχάρι,και 1 συκώτι,μαζί με ελαιόλαδο,και μέρα παραμέρα μουρουνέλαιο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.034
Athens
Eίναι για ανθρώπους.Ελιά μοσχαρίσια με 3.5 ε που βρίσκεις?
Για ελιά δεν ξέρω αλλά τα κρέτα της Βαρβακείου για ανθρώπους είναι. Και όπως έγραψα και πριν, δεν λέμε ότι ψωνίζουμε για σκύλο για να μην μας βάλουν σαπίλες...

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Τρυπώνω στο θέμα για να ζητήσω αν κάποιος που ταίζει barf (κατά προτίμηση αρκετό καιρό) μπορεί να μου στείλει έστω και με πμ ένα καλό βιβλίο Ελληνικό ή Αγγλικό που θα μπορούσα να παραγγείλω στο βιβλιοπωλείο μου με θέμα την διατροφή barf (αν έχει και κάποια δείγματα διαιτολογίου που μπορούν να χρησιμεύσουν ως μπούσουλας καλό θα ήταν).
Δεν ξέρω ακόμα αν θα την ακολουθήσω για τον Δία αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ πιο καλά, προς το παρόν τρώει ξηρά.
Έχω ενδοιασμούς όχι προς τα μικρόβια ή ανησυχία ότι ο σκύλος θα λυσσάξει, ανυσηχώ για το πόσο χρόνο θα μου παίρνει η όλη διαδικασία (ακόμα δεν ξέρω καν ποιά είναι η διαδικασία :p υποθέτω όμως ότι δεν θα του πετάω ένα κοτόπουλο και τον αφήνω :p) . Διότι όσοι έχετε ταίσει ξηρα γνωρίζετε ότι η όλη διαδικασία παίρνει και 3 λεπτά :rolleyes:. :rolleyes::rolleyes:

ΥΓ: Διαδικασία εννοώ (υποθετικά μιλώντας διότι δεν γνωρίζω) πχ ότι το κρέας, λαχανικά θέλουν ζύγισμα, πακετάρισμα, να έχεις το νου σου να τα βγάλεις νωρίς από το ψυγείο, να περιμένεις να φάει, να πλύνεις το πιάτο του κ.ο.κ.
Με άλλα λόγια το πόσο μεγάλος "μπελάς" είναι η διατροφή barf.
:smurf::smurf::smurf:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Silk για βιβλίο ψάξε στο διαδίκτυο.
Σε όσα βιβλιοπωλεία έχω πάει δεν βρήκα τίποτα, μόνο με παραγγελεία δυστηχώς

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Του έδωσα χθες ωμό μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο και το έφαγε σε 1 δευτερόλεπτο.. Σα να είχε να φάει 10 μέρες έκανε το σκασμένο!!

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
έψαξα αλλά βρήκα καμιά εικοσαριά που μου φάνηκαν καλά.

Θα πρέπει να χαλάσω ένα μισθό για να τα παραγγείλω όλα.. :D:p

Για αυτό σκέφτηκα μήπως κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο. :rolleyes:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.034
Athens
έψαξα αλλά βρήκα καμιά εικοσαριά που μου φάνηκαν καλά.

Θα πρέπει να χαλάσω ένα μισθό για να τα παραγγείλω όλα.. :D:p

Για αυτό σκέφτηκα μήπως κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο. :rolleyes:
Εγώ δυστυχώς μορφώνομαι εις την γερμανικήν. Αλλά αν έχεις τους τίτλους-συγγραφείς, βάλτα εδώ μπας και έχει ακούσει/διαβάσει κανείς μας τίποτα για αυτά. Για παράδειγμα ο Ian Billinhurst θεωρείται ο "πατέρας της barf". Δεν το τον έχω διαβάσει βέβαια...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
vrmode, στο επόμενο πολτό που θα φτιάξω θα ρίξω σκόρδάκι με λίγο κολοκύθι και τα σπόρια του.
Έχεις διαβάσει κάτι για το άν είναι επικίνδυνο να δώσω σποράκια κολοκυθιάς?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Επίσης για όσους ψωνίζουν για barf και κανονικά ολόκληρα κοτόπουλα, ανακάλυψα ότι το Lidl έχει κατεψυγμένα κοτόπουλα (τα Wiesenhof - καταξιωμένη μάρκα στη Γερμανία) στην ίδια τιμή κιλού με τα κοτόπουλα της Βαρβακείου, με τη διαφορά ότι είναι ελευθέρας βοσκής και ταϊζονται με πιο νορμάλ τροφές. Φαίνεται άλλωστε και στο λίπος - έχουν πολύ λιγότερο από τα άλλα. Εγώ από Βαρβάκειο παίρνω πλατάρια, αλλά όταν θέλω ολόκληρο κοτόπουλο παίρνω τα Wiesenhof.
επίσης απο τον Σκλαβενίτη, μπούτια κοτόπουλου κατεψυγμένα(εισαγωγής, δεν θυμάμαι απο που) με 2,5 Ευρά/kg.,.....όσο τα βρίσκω και στην Βαρβάκειο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
επίσης απο τον Σκλαβενίτη, μπούτια κοτόπουλου κατεψυγμένα(εισαγωγής, δεν θυμάμαι απο που) με 2,5 Ευρά/kg.,.....όσο τα βρίσκω και στην Βαρβάκειο.
Mη μου πεις οτι το γύρισες κι εσύ στα ωμα!!!! Θα αγριέψει ο Ακίρα και θα σου πω εγώ μετά!!!!

Επι του θέματος, κι εγώ έβρισκα φτηνά κρέατα στο σκλαβενίτη, όχι μόνο κοτόπουλα..... (και μπουτια αρνάκι κατεψυγμένα, και ψάρια και άλλα). Είναι μια εναλλακτική για όποιον δε γουστάρει να μπαίνει συχνά στην ψυχοφθόρα διαδικασία της βαρβακείου..... (είναι λίγο ψηλότερες οι τιμές σε σχέση με την αγορά, αλλά σαφέστατα χαμηλ΄ότερες απο τους χασάπηδες....)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Mη μου πεις οτι το γύρισες κι εσύ στα ωμα!!!! Θα αγριέψει ο Ακίρα και θα σου πω εγώ μετά!!!!
εεεεεετσι, να αγριεβουν λιγο τα αρσενικα:D:D:D να επιβληθει ο νομος και η ταξη:p:p:p πανω τους ακιραααααααααααα:eek::eek::paja1::paja1:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα σπόρια του κολοκυθιού....ας μην γινόμαστε και τόσο καχύποπτοι
άπλυτα πατσά τρώει-κολοκυθόσπορους δεν κάνει???είναι δυνατόν?
βέβαια δεν είναι και το "βέλτιστο" καθότι σπόρια είναι και ο σκύλος δεν είναι καναρίνι(εκτός κι αν μιλάμε για πουλόσκυλο :lol: )
αλλά δεν θα τον πειράξουν κιόλας!

Τάρα κοίτα τώρα πώς θα δείξει ο σκύλος αμέσως. :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ε, δεν λέμε να του δώσουμε και κάνα κιλό, έτσι λιγάκι για τα πλεονεκτήματα που λένε ότι έχουν :)
Αν ισχύουν αυτά που διαβάσω βεβαίως βεβαίως...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ε, δεν λέμε να του δώσουμε και κάνα κιλό, έτσι λιγάκι για τα πλεονεκτήματα που λένε ότι έχουν :)
Αν ισχύουν αυτά που διαβάσω βεβαίως βεβαίως...
Μιλάτε για τον κοινό πασατέμπο αν κατάλαβα καλά...
Γιατί ο δικός μου μόλις τον βλέπει τρέχει σαν παλαβός. Εννοείται ότι δεν του δίνω γιατί έχει αλάτι. Αλλά αν του κάνει καλό θα μπορούσα να αγοράσω ανάλατα και να του τα βάλω στο φαγητό του?
Έχω δει ότι τα πουλάνε καθαρισμένα και ανάλατα στα βιολογικά προϊόντα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν ξέρω τιν το πασατέμπο (δεν έχω ιδέα απο φαγητά και κουζίνα)
Εγώ είχα στο μυαλό μου να πάρω μια κολοκύθα, να βάλω ένα μικρό κομματάκι στο πολτο και να κάνω σκονάκι όσο μπορώ τα σπόρια. Απλά λόγου το ότι κάποιοι μου είχαν επισημάνει ότι πχ τα σπόρια απο της σταφύδες είναι τοξικές θέλω να σιγουρευτώ πριν κάνω κάτι.
Το πασατέμπο τι είναι Lostris? Έτοιμο πολτό σε βαζάκι?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν ξέρω τιν το πασατέμπο (δεν έχω ιδέα απο φαγητά και κουζίνα)

Το πασατέμπο τι είναι Lostris? Έτοιμο πολτό σε βαζάκι?
Δεν έχει σχέση με φαγητό ή κουζίνα .... :)

Πολτός? δεν θα το έλεγα με τίποτα... :D:D

Είναι εκείνα τα κίτρινα σπόρια της κολοκύθας, που τα ψήνουμε στο φούρνο με αλάτι και μετά τα τρώμε κάνοντας τσούκου-τσούκου στα θερινά σινεμά... :D:D:D

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48