BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για τα κόκαλα πρέπει να ξέρεις ποια ποτέ δεν πρέπει να δίνεις. Είναι τα μεγάλα κόκαλα που κρατάνε το βάρος του ζώου. Κατά τ' άλλα οι κίνδυνοι της μπαρφ είναι όπως οι κίνδυνοι τις ξηράς. Μπορεί να συμβεί, αλλά είναι μικρή η πιθανότητα. Οταν δίνεις ξηρά δεν σκέφτεσαι πως ο σκύλος μπορεί να πάθει συστροφή. Το ίδιο είναι με τα κόκαλα.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Δηλαδή, δίνω για παράδειγμα δυό μπούτια από κοτόπουλο όπως είναι? Καθόλου τεμαχισμένα? Το ίδιο και φτερούγες, λαιμούς? Όπως παίρνω ένα κοτόπουλο "στα 8" για το ταψί?
Υπενθυμίζω, είναι 40 κιλά, έχει μασέλα ΓΠ.

Με συγχωρείς αν ρωτάω κάτι που μπορεί να είναι αυτονόητο, θέλω να είμαι σίγουρη ότι το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ δεν κόβω τίποτα, εκτός πχ τις μοσχαρίσιες καρδιές που είναι μεγάλες για 1 γεύμα. Επίσης τα ψαροκέφαλα τα κόβω στη μέση γιατί ο δικός μου είναι ούφο και δεν ξέρει πώς να τα φάει διαφορετικά :p

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις! :D
Νομίζω ότι ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο στο μυαλό μου, θα επανέλθω σίγουρα αν το αποφασίσω τελικά :)

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
παιδιά ο μικρός εδω και κανα 3 μηνο μου κανει κόλπα με το φαγητο.έτσι από ξηρά πηγα αρχικα σε έτοιμη barf την οποία μετά από μια εβδομάδα δεν την ακουμπαγε.έτσι έκατσα διάβασα και αρχήσα να του την κάνω εγώ .πήρα κοτόπουλο ,σαρδελες,μοσχαρι ,μαρουλι,καροτο,λαχανο,αυγο,γιαυρτι και καποια superfoods chia ιποφαες κλπ. αρχικα δοκιμασα να δώ τι τρώει σκέτα , δεν έκανα πειράματα.Ε λοιπόν την 3 μέρα δεν μου έφαγε το πλαταρι με λιγο στηθος που του ειχα.Το μοσχαρι έφαγε την μιση μεριδα.εντόσθια σκέτα και λαχανικά σκέτα πολτοποιιμενα με αυγο κ γιαουρτι μονο τα εγλυψε.Οχι σε μια μερα ολα αυτα.!Του το αφήνω 15 λεπτά και το περνώ .Δεν είναι από ζεστή κλπ ,εξετάσεις επίσης μια χαρά .απλά βαριέται την 2-3 μέρα μου εΡΧεΤε Κρίμα να πετάω φαγητό έξω άλλοι δεν έχουν να φάνε.Έχετε καμία πρόταση? Υπάρχει πρόβλημα να δίνω μια εβδομάδα ξηρά μια ομη?

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ωραία, ευχαριστώ. Αν το αποφασίσω θα σας πω αποτελέσματα! :)
Εσύ ταΐζεις μπαρφ?
Απο 5 μηνων ,τωρα ειναι 20 μηνων ,με ενα μικρο διαλειμμα τον αυγουστο που του εδινα κροκετα.τωρα ξαναπεσε με τα μουτρα στη μπαρφ και το απολαμβανει. Ενα θα σου πω.με την κροκετα ο γατος μας εμπαινε κανονικα μεσα στο μπολ του και τρωγανε μαζι.με το ωμο δε τολμα να πλησιασει ουτε στα 3 μετρα. Σημερα του εδωσα ενα ολοφρεσκο μοσχαρισιο πλευρο για σνακ στη βεραντα με κλειστη πορτα και μολις αντιληφθηκε το γατο πισω απο το τζαμι εριξε τετοιο γρυλισμα που ο γατος χεστηκε.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Χμ ανησυχητικά μου ακούγονται αυτά... Θα δω όπως και να'χει...

Σε ρωτάω γιατί πρέπει να είναι πάνω κάτω στα ίδια κιλά, θα'θελα έναν μπούσουλα για να διαμορφώσω το εβδομαδιαίο-μηνιαίο πρόγραμμα, αν μπορείς να μου δώσεις καμιά συμβουλή :)
(Είχα βρει ένα ποστ αντίστοιχο αλλά δεν το βρίσκω τώρα)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μπα ,,,δεν ανησυχω γιατι ευτυχως τον προειδοποιει και ο γατος ειναι πολυ...γατα για να μη κανει το λαθος να πλησιασει.η συμβουλη μου ειναι αν θελεις να ξεκινησεις μπαρφ και σε παιρνει οικονομικα να το κανεις σωστα.οχι σαβουρες και υπολειματα του χασαπη.το κοτοπουλο ολοκληρο που θα ειναι και η βαση της διατροφης του ,μια με δυο φορες τη βδομαδα μοσχαρι και αν του αρεσει μια φορα ψαρι.μπορεις να του προσθετεις οτι μαγειρευτο περισευει απο σας και που δεν ειναι τιγκα στα κρεμμυδια και μπαχαρικα ,δυο αυγουλακια την εβδομαδα ωμα η μελατα αλεσμενα μαζι με το τσοφλι και λαχανικα οχι υπερβολικα ,αλεσμενα και αυτα .γιαουρτακι μια κουταλια και λαδακι κανα δυο κουταλιες καθε μερα.
πχ σημερα ο δουκας εφαγε δυο μπουτια και μισο στηθος γυρω στα 800 γρμ ενα συκωτακι κοτοπουλου,4 κουταλιες κριθαρακι και 5 κουταλιες αλεσμενο καροτο με μαρουλι αυγο ,μια κουταλια γιαουρτι ,δυο κουταλιες ηλιελαιο και μια κουταλια λιναροσπορο.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πόσα κιλά είναι ο Δούκας αλήθεια?

Μπα ,,,δεν ανησυχω γιατι ευτυχως τον προειδοποιει και ο γατος ειναι πολυ...γατα για να μη κανει το λαθος να πλησιασει.
Ανησυχητικό εννοούσα για μας και τον δικό μας σκύλο.

η συμβουλη μου ειναι αν θελεις να ξεκινησεις μπαρφ και σε παιρνει οικονομικα να το κανεις σωστα.οχι σαβουρες και υπολειματα του χασαπη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου περισσεύουν. Υπολογίζω όμως ότι θα μου βγαίνει όσο περίπου μια καλή ξηρά. Υπολείμματα όχι, έτσι κι αλλιώς δεν θα λέω ότι θα παίρνω για σκύλο. Απλώς θα κοιτάξω να βρω πιο φθηνό κρεοπωλείο. Στη βαρβάκειο δεν μπορώ να πηγαίνω δυστυχώς. Θέλω να υπολογίσω χονδρικά την ποσότητα ανά μήνα να δω κατά πόσο με παίρνει.

Σκεφτόμουν, για παράδειγμα, να παίρνω ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 4 και να του δίνω μισό ανα ημέρα περίπου, να παίρνω μπουτάκια και φτερούγες μόνες τους και να δίνω κάποιες μέρες μόνο αυτά. Πλατάρια δεν έχω βρει, δεν έχω πάρει σβάρνα και τα κρεοπωλεία βέβαια.

Να του δώσω κάποιες μέρες δοκιμαστικά, μαζί με την ξηρά καμιά φτερούγα ή κανένα μπουτάκι να δω αντιδράσεις?

Σχετικά με το μοσχάρι, λογικά δεν περνάνε από την ίδια μηχανή του κιμά και χοιρινό και μοσχάρι? Τι γίνεται για να μην διακινδυνεύσουμε απο αυτό? Μπορώ να δίνω την μπριζόλα έτσι?

Αυτά τα ολίγα! :)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο δουκας ειχε πεσει το καλοκαιρι στα 37 κιλα ,τωρα πρεπει να βαλε κανα κιλο.
Οταν αποφασισεις για μπαρφ θα βλεπεις και τις προσφορες στα σουπερ.πχ σημερα αγορασα 4 κιλα μοσχαρι με 30% εκπτωση στα carefour ,τις προηγουμενες μερες ειχε το κοτοπουλο με 2.25 το κιλο. Τα μπουτακια δε συμφερουν βγαινουν πιο ακριβα απο ολοκληρο.οι στηθοπλευρες που παιρνω απο το χασαπη ειναι τζαμπα,τα συκωτακια οκ φθηνα σχετικα ,πηρα ενα κιλο με 2.75. Κανε μια δοκιμη και δωσε μια φτερουγα μονη της, μην ανακατευεις ξηρα με ωμο. Μη δινεις κιμα , πεστον να μη σου αλεσει τα κοματια.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Κίνδυνος να πνιγεί υπάρχει πάντα, όπως θα μπορούσε να πνιγεί και με κάποιο παιχνίδι ή αντικείμενο.Εδώ μπορείς να δεις πως αντιμετωπίζετε The Heimlich Maneuver

Αρχικά προτίμησε λαιμούς από κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια, ... Αν δεις ότι τους καταπίνει ολόκληρους ή έχει πρόβλημα με την χώνεψη, κοπάνησε τα πρώτα. Στην συνέχεια φτερούγες και πλατάρια.

Να προτιμάς κόκαλα από μικρά ζώα, διάφορα πουλερικά, κουνέλι, λαγό. Από μεγαλύτερα ζώα μόνο κόκαλα νεαρών ζώων και όχι από τα πόδια.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κίνδυνος να πνιγεί υπάρχει πάντα, όπως θα μπορούσε να πνιγεί και με κάποιο παιχνίδι ή αντικείμενο.Εδώ μπορείς να δεις πως αντιμετωπίζετε The Heimlich Maneuver

Αρχικά προτίμησε λαιμούς από κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια, ... Αν δεις ότι τους καταπίνει ολόκληρους ή έχει πρόβλημα με την χώνεψη, κοπάνησε τα πρώτα. Στην συνέχεια φτερούγες και πλατάρια.

Να προτιμάς κόκαλα από μικρά ζώα, διάφορα πουλερικά, κουνέλι, λαγό. Από μεγαλύτερα ζώα μόνο κόκαλα νεαρών ζώων και όχι από τα πόδια.
Ευχαριστώ! Δεν είχα δει αυτή τη τεχνική για το πνίξιμο, μόνο αυτό που τον γυρνάς ανάποδα και αναρωτιόμουν πώς θα την εφαρμόσω στο γομαράκι μου :D

Ευχαριστώ και για τις υπόλοιπες συμβουλές, όσο πιο πολύ το επεξεργάζομαι τόσο πείθομαι! Αν ξεκινήσουμε θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα! :)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Του έδωσα τώρα ένα λαιμό από κοτόπουλο να δω τι θα κάνει... Τον έγλυψε λίγο, τον έβγαλε από το μπωλ και τον κοιτάει... Μία εμένα μία αυτόν... :rolleyes:

Κι εγώ που νόμιζα ότι ο λιγούρης θα τον καταβρόχθιζε αμάσητο!... :confused:

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48