BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Επίσης, εγώ τα κρατάω δύο εβδομάδες στο ψυγείο χωρίς πρόβλημα (νομίζω κ ελπίζω). :)
Κατερινακι για να καταλαβεις αν εχει χαλασει ενα αβγο,σπαστο σε ενα πιατο κ δες αν ο κροκος μεινει ολοκληρος ειναι οκ,αν ανοιξει σημαινει οτι χαλασε οποτε το πετας ;-)
Λολ νομιζα για ολοκληρο το αβγο ελεγες :eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατερινακι για να καταλαβεις αν εχει χαλασει ενα αβγο,σπαστο σε ενα πιατο κ δες αν ο κροκος μεινει ολοκληρος ειναι οκ,αν ανοιξει σημαινει οτι χαλασε οποτε το πετας ;-)
Λολ νομιζα για ολοκληρο το αβγο ελεγες :eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Αν είναι έτσι έχει φάει ο Κούκης χαλασμένα αβγά..... :p και δεν έπαθε τίποτα! :D

Το αβγό όταν χαλάει βρομάει. Δεν νομίζω να σημαίνει τίποτα αν ο κρόκος είναι ολόκληρος ή όχι.

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Berna αυτο μου το ειπε η μανα μου γιατι ειχα κατι αβγα στο ψυγειο κ της λεω πως να καταλαβω αν εχουν χαλασει? κ μου λεει σπαστο σε ενα πιατο κ δες,αν ο κροκος μεινει σταθερος-ολοκληρος ειναι οκ αλλιως αν ανοιξει σημαινει οτι χαλασε...τι να πω,αυτο ηξερα αυτο ειπα :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το χαλασμένο αβγό έχει χαρακτηριστική μυρωδιά, μην πω βρόμα. :cool:

Επίσης αν βάλεις αβγό σε νερό και βουλιάξει, είναι οκ. Αν μείνει στην επιφάνια έχει χαλάσει.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Επίσης, σχετικά με τα αυγά ξέρει κανείς ένα τσόφλι αυγού περίπου πόσο ασβέστιο περιέχει;
5g για 450g κρέας.
Ευχαριστώ Αλεξία!
Αν μέτρησα καλά πέντε θα πρέπει να είναι περίπου ¼ τσόφλι, σωστά;
Εντυπωσιακά μικρή η ποσότητα που καλύπτει τα 450 γραμ (λογικά ψαχνό) κρέας.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Σκέφτομαι να ξεκινήσω Barf στη Sheeva. Με τη βοήθεια της Ηλιάννας, βγάλαμε μια άκρη για την ποσοτητα και αναλογίες των συστατικών, γιατί είχα πελαγώσει! Ερώτηση τώρα... Επειδή γενικά μου προκαλεί πολύ άγχος αν και θελω πολυ να της δωσω barf, δε θελω να τρωει συνεχεια κρεας... Γίνεται να δίνω 5 φορες την εβδομαδα μοσχάρι, 1 κοτόπουλο, και 1 ψάρια; Το κοτόπουλο με ανησυχεί κάπως...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σκέφτομαι να ξεκινήσω Barf στη Sheeva. Με τη βοήθεια της Ηλιάννας, βγάλαμε μια άκρη για την ποσοτητα και αναλογίες των συστατικών, γιατί είχα πελαγώσει! Ερώτηση τώρα... Επειδή γενικά μου προκαλεί πολύ άγχος αν και θελω πολυ να της δωσω barf, δε θελω να τρωει συνεχεια κρεας... Γίνεται να δίνω 5 φορες την εβδομαδα μοσχάρι, 1 κοτόπουλο, και 1 ψάρια; Το κοτόπουλο με ανησυχεί κάπως...
Δεν θες να τρώει συνέχεια κρέας? πως θα γινει αυτο?:eek:

δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεις για το κοτόπουλο πάντως.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Βλακεία έγραψα, τα κατάφερα πάλι. Εννοούσα πως θα προτιμούσα να δίνω πιο συχνά μοσχάρι από κοτόπουλο... Θα υπαρχει προβλημα;
Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό με σιγουριά. συνήθως η βάση του κρέατος είναι το κοτόπουλο, αλλα βάση λογικής και ποιότητας το μοσχάρι είναι καλύτερο κρέας οπότε γιατι να μην το τρώει συχνοτερα και ο σκύλος...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ασπραδι καθε μερα μπορεις να δινεις

επισης μπορεις να δινεις αυγα ορτυκιου που εχουν πολυ μεγαλυτερη διατροφικη αξια.

Last edited:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Θαταν καλυτερο να μη δινεις τοσο συχνα κοκκινο κρεας. Γιατι φοβασαι το κοτοπουλο; Ποτε δεν ειχα προβλημα.να δινεις και γαλοπουλα και γιδα.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Αλήθεια, γαλοπούλα δίνουμε?
Είχα βρει φτερούγες γαλοπούλας φθηνότερες από του κοτόπουλου, αλλά δεν ήξερα, να πάρω-να μην πάρω...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr