BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.129
1.398
σύντομη απορία πήρα σαρδέλες για τις gates και σκέφτομαι να δώσω και στον μικρό. την δινω ολόκληρη όπως είναι την τεμαχίζω καθαρίζω κάτι??? δεν έχω ιδέα!!!

θέλω να ψάξω και να διαβάσω για το barf γιατί σκέφτομαι να αρχίζω να δίνω ωμά. αλλα μιας και έχω τις σαρδέλες να δώσω κάνα 2??

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
σύντομη απορία πήρα σαρδέλες για τις gates και σκέφτομαι να δώσω και στον μικρό. την δινω ολόκληρη όπως είναι την τεμαχίζω καθαρίζω κάτι??? δεν έχω ιδέα!!!

θέλω να ψάξω και να διαβάσω για το barf γιατί σκέφτομαι να αρχίζω να δίνω ωμά. αλλα μιας και έχω τις σαρδέλες να δώσω κάνα 2??
Oπως ειναι χωρις καθαρισμα ουτε τεμαχισμα. Αν ειναι να ξεκινησεις ωμα ξεκινα με βαση το κοτοπουλο και στην πορεια προσθετεις σιγα σιγα και αλλα κρεατα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.129
1.398
δεν θέλω να δινω μονο ωμά θέλω να τρώει και ξηρά.
θα κάτσω να μελετήσω τις επόμενες μέρες γιατί το θέμα έχει πολλές σελίδες.
ξεκίνησα να το ψάχνω και για τον μικρό και τις gates διαβάζοντας πιο πολύ για την στοματική τους υγεία

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
ξεκίνησα να το ψάχνω και για τον μικρό και τις gates διαβάζοντας πιο πολύ για την στοματική τους υγεία
Ριξε διαβασμα εχει πολυ πραμα. Αμα δεις τα αποτελεσματα με τη barf δυσκολα δα ξαναδωσεις ξηρα. Ασε για την ορεξη για φαι θα παθεις πλακα!

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Δεν είναι καλό να συνδυαστούν... όχι μόνο γιατί η ξηρά δεν είναι καλή τροφή και θα χάσεις πολλά από αυτά που σου δίνει το BARF αλλά κυρίως γιατί η διάρκεια χώνεψης είναι εντελώς διαφορετική ανάμεσα τους... η ξηρά θέλει πολλές περισσότερες ώρες... οπότε καταλαβαίνεις ότι θα δημιουργείται πρόβλημα :)

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Σόρυ ρε παιδιά, αλλά για να μη διαβάζουμε 75 σελίδες, υπάρχει πουθενά καμιά ανακεφαλαίωση για το θέμα?
Δηλαδή πως ξεκινάμε τι μπορούμε να δώσουμε, τι να προσέχουμε και τι απαγορεύεται.
Αλλά λίγο συνοπτικά, όχι ολόκληρο βιβλίο.
Επίσης όταν πάμε ταξίδι κάπου πως την κουβαλάμε?(ένα θέμα στο οποίο υπερέχει η ευκολία της ξηράς νομίζω).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επίσης όταν πάμε ταξίδι κάπου πως την κουβαλάμε?(ένα θέμα στο οποίο υπερέχει η ευκολία της ξηράς νομίζω).
Οταν πήγα στο χωριό ενός φίλου έβαλα την τροφή 5-6 ημερών σε ένα δοχείο αφρολέξ (αυτά που κρατάνε θερμοκρασία) και μόλις έφτασα στον προορισμό μου τα βάλαμε στην κατάψηξη.

Καλό είναι να διαβάσει ότι βρεις που έχει σχέση με ωμή διατροφή.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Όντως στο ίδιο γεύμα, barf ή μαγειρευτό και ξηρά μαζί μπορεί σε κάποιους σκύλους όντως να δημιουργήσει ανωμαλίες στην πέψη, φουσκώματα κλπ. Εξαρτάται και από το σκύλο βέβαια. Αλλά αν θέλει κανείς να δίνει και τα δύο, τα δίνει σε ξεχωριστά γεύματα π.χ. σήμερα barf και αύριο ξηρά.

Για όποιον ενδιαφέρεται για ποσότητες και κάποιες βασικές οδηγίες, έχω ένα excel που υπολογίζει τις ποσότητες και ένα doc με κάποιες βασικές οδηγίες. Φυσικά αυτά τα δύο δεν αποκλείουν το διάβασμα αλλά περιέχουν περιληπτικά κάποιες βασικές αρχές. Και τα δύο βασίζονται στο βιβλίο "Natural dog food", πολύ κατατοπιστικό, που δυστυχώς όμως είναι μόνο εις την Γερμανικήν...

Όπως ενδιαφέρεται ας αποστείλει pm με το email για να τα στείλω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Οταν πήγα στο χωριό ενός φίλου έβαλα την τροφή 5-6 ημερών σε ένα δοχείο αφρολέξ (αυτά που κρατάνε θερμοκρασία) και μόλις έφτασα στον προορισμό μου τα βάλαμε στην κατάψηξη.

Καλό είναι να διαβάσει ότι βρεις που έχει σχέση με ωμή διατροφή.
Ή ψυγείο camping για μεγάλα δρομολόγια.
Εγώ πάντως φέτος για διαδρομή 4 ωρών βολέυτηκα με σακούλα που βάζουμε τα κατεψυγμένα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εμείς όταν ταξιδεύουμε αεροπορικώς και με διαμονή σε ξενοδοχείο που δεν μπορούμε να πάρουμε barf μαζί μας δίνουμε ξηρά, καλές κονσέρβες, σκέτο κρέας ωμό και αυγό βραστό από το μπουφέ πρωινού

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.129
1.398
Δεν είναι καλό να συνδυαστούν... όχι μόνο γιατί η ξηρά δεν είναι καλή τροφή και θα χάσεις πολλά από αυτά που σου δίνει το BARF αλλά κυρίως γιατί η διάρκεια χώνεψης είναι εντελώς διαφορετική ανάμεσα τους... η ξηρά θέλει πολλές περισσότερες ώρες... οπότε καταλαβαίνεις ότι θα δημιουργείται πρόβλημα :)
ναι αυτό το γνωρίζω δεν ennouousa μαζί στο γεύμα εννοούσα πχ κάποιες μέρες barf και κάποιες άλλες όχι. είμαι ακόμα στο ψάξιμο όμως δεν το έχω αποφασίσει. ψαράκια πάντως του έδωσα και ξετρελάθηκε. του έδωσα και λίγο αρνί ουρα και ο βλάκας πήγε και το έκανε εμετό!!! νόμιζα ότι θα το δαγκώσει και θα το κομματιάσει πρώτα... αλλα αυτός το κατέβασε όπως ήταν!!!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Μια ερωτηση θελω να κανω την διατροφή ποιο απλή και ποιο γρηγορη για μένα αυτο που λεω να κανω ειναι το εξής :

πλαταρια, φτερουγες , πατσας , λιγο κοκκινο κρεας με κοκκαλο, εντοσθια και αντι για λαχανικα αυτό
Keeper's Mix - Συμπληρώματα διατροφής σκύλου γάτας | Artemis Pet Food

http://www.artemispetfood.gr/el/ευκολη-πρασινάδα-βύνη

Πως το βλεπετε θα παει καλα ο σκυλος? και αν το δοκιμασω σε πόσο καιρό θα δειξουν οι εξετασεις στο αιμα καποιο πρόβλημα

ΥΓ.. Δεν κανω διαφημηση ουτε που τους ξερω :)

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Λαχανικά εποχής στο μούλτι είναι καλύτερα από όποιο σκεύασμα.
Εχω ένα θέμα με τις ντομάτες εγώ. Ειχα διαβάσει ότι προκαλούν αρρυθμία και δεν δίνω καθόλου. Ισχύει;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Εχω ένα θέμα με τις ντομάτες εγώ. Ειχα διαβάσει ότι προκαλούν αρρυθμία και δεν δίνω καθόλου. Ισχύει;
Όντως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, δεν θυμάμαι τι ακριβώς - εγώ δεν δίνω

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Σε μερικούς σκύλους δεν τους κάθεται η ντομάτα, όπως και η μελιτζάνα, πιπεριά και πατάτα (solanaceae)

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini