BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Οχι δεν εχω προβλημα με το ψαρι το δεχεται.Και εγω εκει παιζω σε γαυρο,σαρδελα,μαριδα.Πχ την προηγουμενη βδομδα εφαγε σαρδελα με μαρουλι και ηταν ολα μια χαρα.
Άρα δεν σηκώνει το μπρόκολο. Βάζε λίγη ποσότητα μόνο και επίσης βράζε το πιο πολύ έως και κανονικά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
4 μέρες δίνω ωμά, την πρώτη μέρα τα κόπρανα οκ, τη δεύτερη επίσης οκ αλλά 6χ τη μέρα :eek:, την τρίτη μέρα έκανε κάτι σαν διάρροια, αλλά οκ... σήμερα το πρωί τα κόπρανα ήταν πολύ σφιχτά όμως και ζορίστηκε αρκετά. Επίσης νομίζω πως είδα λίγο αίμα (κόκκινο). Κατά τ' άλλα ο σκύλος είναι οκ, έχει όρεξη για φαΐ, κλπ. Το πρωί έδωσα σαρδέλα, για το βράδυ τι να κάνω; Κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι.. αν θυμάμαι καλά, κάπως έτσι ήταν

Πρώτη μέρα, το πρωί έφαγε ξηρά. Το βράδυ άσπρο κρέας κοτόπουλου και 2 φτερά.
Δεύτερη μέρα, το πρωί πλάτη κοτόπουλου (μισή), το βράδυ την άλλη μισή μαζί με λίγο ρίζι, καρότο.
Τρίτη μέρα το πρωί 4 φτερά κοτόπουλου, λίγο ρίζι, λίγη μπανάνα. Το βράδυ πλάτη κοτόπουλου με λαιμό, ρίζι, μαϊδανό.
Τέταρτη μέρα σαρδέλα το πρωί με λίγο ρίζι και ντομάτα.

Πάντως όταν γύρισα απ' τη δουλειά και τον έβγαλα έξω, όλα ήταν μια χαρά.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και το ρύζι μπορεί να φταίει. Quaker ειναι καλύτερο. Πάντως μην προσθέτεις συνέχεια καινούργια συστατικά. Περίμενε να τα συνηθίσει και μετά ένα-ένα.

Όσο είναι ορεξάτος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πάγκρεας του είναι οκ;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και στη βραδινή μας βόλτα μια χαρά κακάκια έκανε.

Οσο για το πάγκεας, κάνουμε κάθε χρόνο ανάλυση αίματος και μέχρι τώρα ήταν όλα οκ. Γιατί; Την τελευταία φορά που κάναμε βιοχημικές ήταν το Σεπτέμβριο.

Πόσο περίπου να περιμένω μέχρι να προσθέσω κάτι καινούριο;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και στη βραδινή μας βόλτα μια χαρά κακάκια έκανε.

Οσο για το πάγκεας, κάνουμε κάθε χρόνο ανάλυση αίματος και μέχρι τώρα ήταν όλα οκ. Γιατί; Την τελευταία φορά που κάναμε βιοχημικές ήταν το Σεπτέμβριο.

Πόσο περίπου να περιμένω μέχρι να προσθέσω κάτι καινούριο;
Όταν το πάγκρεας δεν λειτουργεί καλά έχουν πρόβλημα με το λίπος.

3-4 μερες καλο ειναι!
Ναι, αλλά είναι πάντα και ανάλογα το πεπτικό του σκύλου. Θα το δεις στην πορεία.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Στην προσπαθεια μου να εχω μια διαρκης ενημερωση γυρω απο την BARF εχω γινει μελος σε μια ελληνικη ομαδα στο facebook οπου δινουν διαφορα.Ενα απο αυτο ειναι οι σποροι chia.1 κ.σ καθε μερα για μεγαλοσωμες φυλες (οχι ομως την μερα που δινεις ψαρι).Αρκετοι κιολας επειδη δινουν chia σταματησαν το ψαρι γιατι λενε οτι το αντικαθιστα επαξια.Επισης σε καθημερινη βαση προσθετουν στο γευμα 1κ.γ κουρκουμα,1κ.γ αλφαλφα και 1/2 κ.γ γλυκια παπρικα.5 μερες το μηνα βαζουν στο νερο του σκυλου ζεολιθο απο 1κ.γ

Εχει καποιο μελος απο το φορουμ εμπειρια απο τα παραπανω;Οντως μπορει να ειναι τοσο ευεγερτικα;Βεβαια δε εχω βρει καμια τεκμηριωμενη απαντηση στην σελιδα στο facebook για την τοση υποστηριξη που τυγχανουν τα εν λογω προσθετα γιαυτο απευθυνομαι στο φορουμ.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ούτε που θα μπορούσα να τα βρω :rolleyes:
Τα υπολοιπα μπορεις να τα βρεις σε καταστημα με βιολογικα προιοντα.Το ζεολιθο το προμηθευεσαι απο φαρμακειο;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι, από μία εταιρεία που επεξεργάζεται το ζεόλιθο και είναι και κοντά στο σπίτι μου. Είναι αρκετά φτηνό. Πάντως υπάρχει και σε κτηνιατρικά φαρμακεία.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
παιδια καλησπερα!εχω λιγες μερες που εχω ξεκινησει μπαρφ και εχω πολλες αποριες αλλα ας επικεντρωσω σε μια βασικη!
οπως ειναι δεδομενο η υγιεινη και η καθαριοτητα πρεπει να ειναι πόλυ προσεγμενες και σε αυτο ρωταω,ξερουμε πως ο σκυλος δεν νοσει απο σαλμονελα αλλα εμεις ειμαστε ευπαθεις,οποτε καπου διαβασα πως τα μικροβια παραμενουν στο στομα του για πόλλες ωρες οποτε δεν πρεπει να τον αφηνουμε να μας γλυφει!ισχυει κατι τετοιο?να πω πως του βαζω μηλοξιδο στο νερο του που απολυμενει καπως αλλα αν δεν εχει πιει νερο?δεν ρισκαρουμε καπως?
για τις επομενες αποριες μου και βοηθεια που θα χρειαστω θα σας ενοχλησω συντομα!

υ.γ.ο κτηνιατρος μου με πιεζει να ταιζω οτι θελω αλλα χωρις τα κοκκαλα για να μην εχουμε κανενα θεμα με το πεπτικο του σκυλου,να ανησυχω?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάντως δέχομαι πολλά φιλιά από τα σκυλιά μου, ακόμα και αμέσως μετά το φαγητό.

Barf χωρίς κόκαλα δεν θα είναι ισορροπημένη. Τι προβλήματα φοβάται ο κτηνίατρος σου;
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κουτάβι μικρόσωμης φυλής 11 εβδομάδων και δεν έχει φάει ούτε μια κροκέτα. Απογαλάκτισε με ωμά. Από κόκαλα τρώει ήδη λαιμούς από κοτόπουλο και πάπια και φτερούγες. Τους δίνω πρώτα μια με το σφυρί για να μην πνιγεί και τα τεμαχιζω.

Ριξε μια ματιά εδώ: Πως θα τον ξεκινήσω B.A.R.F. ???

IMG_0196.jpg IMG_0057.jpg

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Εγώ πάντως δέχομαι πολλά φιλιά από τα σκυλιά μου, ακόμα και αμέσως μετά το φαγητό.

Barf χωρίς κόκαλα δεν θα είναι ισορροπημένη. Τι προβλήματα φοβάται ο κτηνίατρος σου;
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κουτάβι μικρόσωμης φυλής 11 εβδομάδων και δεν έχει φάει ούτε μια κροκέτα. Απογαλάκτισε με ωμά. Από κόκαλα τρώει ήδη λαιμούς από κοτόπουλο και πάπια και φτερούγες. Τους δίνω πρώτα μια με το σφυρί για να μην πνιγεί και τα τεμαχιζω.

Ριξε μια ματιά εδώ: Πως θα τον ξεκινήσω B.A.R.F. ???

View attachment 44788 View attachment 44789
Βρε το μικρό ταρζανάκι!!κοιτα πως παλεύει με το φαΐ του!!κουκλάκι !!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Κι εγώ το ίδιο - μάλλον έχουμε φτιάξει και οι 2ποδοι ανοσοποιητικό με την μπαρφ!

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Θέλω να ξεκινήσω BARF στο σκυλί μου αλλά δεν ξέρω τί πρέπει να τρώει, τί συστατικά χρειάζεται, τί να του δίνω καθημερινά, και το φοβάμαι πολύ... Υπάρχει κάποια standard διατροφή BARF που μπορω να κανω ή να συνεχίσω ξηρά; Νιώθω εξαιρετικά αβέβαιη, πιστεύω πως θα κάνω λάθη και δε θέλω...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.