BARF --> Biologically Appropriate Raw Food

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σε ξηρα?μονο σαλμονελα?
Πολλα..τσαμπα γινονται τα recalls..:p:p

Ειπε κανεις αλλωστε πως η ξηρα ειναι η ιδανικη τροφη?
Αυτο ελειπε..

Τωρα για την σαλμονελα ειναι αλλο..και γνωστο.., οπως και με το ωμο κοτοπουλο ετσι και με τα αυγα..τεσπα το εχουμε συζητησει πολλες φορες το θεμα..:)
Οχι, δεν το είπα γι'αυτό.... εννοούσα, οτι εμείς έχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο απο τη σαλμονέλα απ'οτι ο σκύλος....

Και ναι, κι η ξηρά έχει προβληματα, αλλά τι να κάνεις... κι εγω δίνω ξηρά όταν ξεμένω απο ωμά ή έχω κόσμο στο σπίτι...... (αντε να εξηγήσεις στον αλλο γιατι τρωει ο σκύλος αρνάκι μπούτι ωμό.....!):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω έχω μπερδευτει με τη BARF..πριν 2 χρόνια είχα παραγγείλει ένα βιβλίο για το θέμα αυτο και όταν το διάβασα...με όλα αυτα που έπρεπε να κανω, να υπολογίζω , να μετράω, να ψάχνω να βρω...μπλόκαρα και αποφάσισα πως όυτε το 1/3 δεν μπορούσα να κάνω...:(:(:(
Πραγματικά μπερδεύτηκα..και βγάζω το γεγονός ότι όλο το βιβλίο πρότεινε κρέατα αγορασμενα ΜΟΝΟ απο Εβραικα κρεοπωλεία...και στην Ελλάδα που να το βρω εγω αυτο???????:confused::confused::confused:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
και βγάζω το γεγονός ότι όλο το βιβλίο πρότεινε κρέατα αγορασμενα ΜΟΝΟ απο Εβραικα κρεοπωλεία...και στην Ελλάδα που να το βρω εγω αυτο???????:confused::confused::confused:
Μήπως απλά εννοούσε ότι δεν περιελάμβανε χοιρινό κρέας στην προτεινόμενη διατροφή (που αν δεν απατώμαι δεν το τρώνε οι εβραίοι)?
Λέω εγώ τώρα... :rolleyes:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μήπως απλά εννοούσε ότι δεν περιελάμβανε χοιρινό κρέας στην προτεινόμενη διατροφή (που αν δεν απατώμαι δεν το τρώνε οι εβραίοι)?
Λέω εγώ τώρα... :rolleyes:
Όχι, έλεγε για ΚΑΘΑΡΑ κρεάτα....τι να σου πω...θα του ρίξω παλι μία ματιά και θα σου πω!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Από τη Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια:
Γουρούνι (Χοίρος)(Λευιτικό 11:7 Ησαΐας 66:17, Β' Μακκαβαίων 6:18-19, Ματθαίος 8:32)
Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο θεωρείτο ακάθαρτο ζώο, για το λόγο αυτό απαγορευόταν η τροφή του. Εκ φύσεως ο χοίρος θεωρείται βρόμικο ζώο, ένας λόγος παραπάνω για να προστατεύσει ο Μωυσής το λαό από ασθένειες. Η απέχθεια των Ισραηλιτών για τους χοίρους καταγράφεται και στο Ησαΐας 65:4.
;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή αν ο κρεοπώλης είναι Εβραίος θα είναι αλλιώς το κρέας;:confused::confused:

Κάτι δεν κατάλαβες μου φαίνεται....:p:D

Μάλλον αυτο που λεει η Sofiaklv πρέπει να είναι...
Τώρα πως του ήρθε να το λέει έτσι ο συγγραφέας...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παντος εγω τοσα χρονια ψωνιζω απο βαρβακειο- και τα σκυλια μου δεν εχουν παθει τιποτα!
Το θρήσκευμα του κρεοπώλη το ρώτησες;
Μπορεί να ήσουν τυχερή!:p:p:D:D

Πιστεύω katerina k., αν ήταν μετάφραση το βιβλίο που διάβασες να μην μεταφράστηκε σωστά κάποιος ιδιοματισμός, ή αν το διάβασες στην γλώσσα του συγγραφέα απλά δεν γνωρίζεις/ουμε την έκφραση και γι αυτό δεν την καταλαβαίνεις/ουμε!;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δεν ρωτισα- και δεν με ενδιαφερει καιολας!
Εμενα μου φτανει, που μπορω να τους παρω τηλεφωνο πριν, να δοσω την παραγελεια μου και οταν παω μου εχουν ετοιμα κομμενα τις πατσαδες, καρδιες, μαγουλα κλπ.!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ίσως η "καθαρότητα" των κρεάτων και του κρεοπωλείου να είχε πιο θρησκευτική έννοια...

Kosher foods

...και αν κάποιος θέλει να βρεί, για θρησκευτικούς λόγους, προϊόντα στην Ελλάδα για να ταΐζει τον σκύλο του Kosher B.A.R.F. (!)...

Προϊόντα Kosher στην Ελλάδα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
δεν ρωτισα- και δεν με ενδιαφερει καιολας!
Εμενα μου φτανει, που μπορω να τους παρω τηλεφωνο πριν, να δοσω την παραγελεια μου και οταν παω μου εχουν ετοιμα κομμενα τις πατσαδες, καρδιες, μαγουλα κλπ.!
Για πες βρε Frenchie τώρα που σε ξαναβρήκαμε (ξανα-καλώς ήρθες by the way :) ), τον πατσά από που τον παίρνεις?

Ζήτησα μια φορά από Βαρβάκειο και ο τύπος μόνο που δεν έβαλε τα γέλια. Λες και του ζήτησα ναρκωτικά! :eek: "Ε... Το ξέρεις ότι είναι παράνομος, ε?", μου είπε :D
Από τότε δεν ξανατόλμησα να ζητήσω... (Που ξέρεις, μπορεί να κυκλοφορούν και μυστικοί στη Βαρβάκειο και να κάνω φυλακή για το χατήρι τον σκυλόπαιδων μου :p )

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά

Πιστεύω katerina k., αν ήταν μετάφραση το βιβλίο που διάβασες να μην μεταφράστηκε σωστά κάποιος ιδιοματισμός, ή αν το διάβασες στην γλώσσα του συγγραφέα απλά δεν γνωρίζεις/ουμε την έκφραση και γι αυτό δεν την καταλαβαίνεις/ουμε!;)
όχι, ήταν στα Αγγλικά, τα οποία είναι η γλώσσα που μιλησα πρωτα.στη ζωή μου...μετα έμαθα Ελληνικά. Θα το βρω και θα κοπιαρω το κείμενο. Δεν έλεγε ότι αν πάρεις κρέας από αλλού θα πάθουν κάτι τα σκυλιά...αλλά έλεγε ότι τα συγκεκριμένα κρέατα που προτείνουμε θα τα βρέιτε στα Εβραικα κρεοπωλεία για κάποιους λόγους που δεν θυμαμαι τωρα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχει μια βάση πάντως αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα κρεοπωλεία (εκτός από αυτά στις αγορές τύπου Βαρβάκειος που χωρίζονται σε κοτοπουλάδικα, άλλα με μοσχάρι, χοιρινά κοκ) έχουν από όλα τα τα κρέατα.

Το οποίο σημαίνει ότι πιθανότητα αν πάρεις π.χ. κιμά, στην ίδια μηχανή κόβεται και ο χοιρινός και ο μοσχαρίσιος. Και γενικά ο χώρος, τα εργαλεία κλπ είναι κοινά.

Πολλοί barfers δεν δίνουν ποτέ χοιρινό, οπότε αν ψωνίζεις από κρεοπωλείο που δεν πουλάει χοιρινό αποφεύγεις και όσα φοβάσαι ότι μεταφέρει.

Δεν ξέρω αν είναι αυτή βέβαια η εξήγηση και αν το σκέφτονται έτσι, μια υπόθεση κάνω... :rolleyes:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Με Kosher meat είσαι απλά σίγουρη ότι δεν έχει γίνει μπαγαποντιά. Κάποτε είχαν γίνει κάποια σκάνδαλα με φτηνά κοτόπουλα από Βραζιλία νομίζω πους τους κάναν ενέσεις με χοιρινές πρωτεΐνες.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για πες βρε Frenchie τώρα που σε ξαναβρήκαμε (ξανα-καλώς ήρθες by the way :) ), τον πατσά από που τον παίρνεις?

Ζήτησα μια φορά από Βαρβάκειο και ο τύπος μόνο που δεν έβαλε τα γέλια. Λες και του ζήτησα ναρκωτικά! :eek: "Ε... Το ξέρεις ότι είναι παράνομος, ε?", μου είπε :D
Από τότε δεν ξανατόλμησα να ζητήσω... (Που ξέρεις, μπορεί να κυκλοφορούν και μυστικοί στη Βαρβάκειο και να κάνω φυλακή για το χατήρι τον σκυλόπαιδων μου :p )
Απο ενα κρεοπολειο απο την εισοδο στην μερια του Νοτος γαλεριε.
Οπος μπαινεις ειναι ενα στα αριστερα σου- μετα απο κατι λουκανικα!
Εχουν τα σαββατα παντα πρασινους πατσαδες, γλωσσες/μαγουλα, καρδιες, πνευμονια, αμελετητα και αλλα σιχαμερα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy