Belgian malinoi

Isco

Member
7 Ιουλίου 2015
6
0
37
Γεια σας!! Ευχαριστώ για την διευκρίνιση!!
Έχω ένα βελγικό μαλινουα 1.5 μηνών, είχε σχεδόν τελείως σηκωμένα τα αυτιά του αλλά το χάιδεψαν και έπεσαν απο την μέση και πάνω, θα ξανασηκοθουν; Ευχαριστώ!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μην γράφεις greeklish σε παρακαλώ. Δεν επιτρέπονται.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
μεχρι τους 6 μηνες τα αυτια ενος σκηλου μπορει να αναιβοκατεβαινουν.
ειναι θεμα γενετικής όχι περιβαλλοντος.
το αν μεινουν μετα σηκωμενα , πεσμενα ή καπου ενδιάμεσα δεν μπορεις να το αλλαξεις με χαιδεμα.

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
οπως τα λεει η Ιωαννα ειναι, του δικου μου ηταν στην αρχη σηκωμενα, μετα επεσαν εκει γυρω στους 2-3 μηνες και μετα σηκωθηκε το ενα και το αλλο ηταν πεσμενο και τωρα ειναι και τα δυο μια χαρα γυρω στους 5 μηνες σταθεροποιηθηκαν.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
Μην φοβασε δεν είναι τιποτα σε ρατσες όπως τα γερμανικα ποιμενικα, μαλινουα, γκρενενταλ χασκι και γενικωτερα τέτοιες ρατσες είναι χαρακτιριστηκα των φυλλων να εχουν σηκωμένα αυτια αν είναι καθαροεμα βεβαια. Εγω από εμπειριες και ακούσματα ξερω ότι γυρω στον 9-12 μηνα τα σκυλια σταθερωποιουν τα αυτια τους και τα εχουν συνηθως σηκωμενα εάν όχι παντα . Από κει και περα ξερω ότι μπορεις να τα ταιζεις κροκους αυγων για να κανεις τους χονδρους των αυτιων να είναι πιο δυνατοι ετσι ώστε σταθεροποιηθουν τα αυτια τους πιο γρηγορα(ισχυει σιγουρα αυτό αλλα είναι αχριαστο κατά την αποψη μου). Από εκει και περα συνηθισε το το ότι όταν θα σου κανουν ναζια, όταν θα τα χαιδευεις, η όταν εχουν κανει βλακεια να ξερεις ότι θα ριχνουν τα αυτια τους(ειδικα τα θυληκα εάν τους φωναζεις ριχνουν τα αυτια απευθειας). Ευχομαι να σου ζησει

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
1.Από κει και περα ξερω ότι μπορεις να τα ταιζεις κροκους αυγων για να κανεις τους χονδρους των αυτιων να είναι πιο δυνατοι ετσι ώστε σταθεροποιηθουν τα αυτια τους πιο γρηγορα(ισχυει σιγουρα αυτό αλλα είναι αχριαστο κατά την αποψη μου).
2.Από εκει και περα συνηθισε το το ότι όταν θα σου κανουν ναζια, όταν θα τα χαιδευεις, η όταν εχουν κανει βλακεια να ξερεις ότι θα ριχνουν τα αυτια τους(ειδικα τα θυληκα εάν τους φωναζεις ριχνουν τα αυτια απευθειας). Ευχομαι να σου ζησει
1. ποσο σιγουρα ισχυει;ο ινωδης χονδρος δεν εχει και πολύ μεγαλη σχεση με τον ελαστικό χονδρο των αυτιών.
2.ριχνουν τα αυτια και φευγουν κλαιγοντας στην κουζινα....μην τους φωναζετε καλυτερα ειτε θηλυκα ειτε αρσενικα.

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
28
1. ποσο σιγουρα ισχυει;ο ινωδης χονδρος δεν εχει και πολύ μεγαλη σχεση με τον ελαστικό χονδρο των αυτιών.
2.ριχνουν τα αυτια και φευγουν κλαιγοντας στην κουζινα....μην τους φωναζετε καλυτερα ειτε θηλυκα ειτε αρσενικα.

ισχυει δεν ξερω ποιο χονδρος ενισχύεται υποθετω ομως πως και οι δυο λογο των πρωτεινων του αυγου (είναι κατι αντιστοιχο με τις πρωτεινικες διατροφες που κανουμαι και εμεις οι κροκοι δυναμωνουν χονδρους και φουσκωνουν τους μυες). Φιλοι που εχουν πιτμπουλ δινουν κροκους για να μην είναι τελειως κατω τα αυτια του σκυλου, φιλος μου που εχει χρονια Γ.Π(τωρα εχει τον 4του) δινει κροκους και εχω γνωρισει και διαφορους κτινιατρους που το υποστιριζουν, επισεις ξερω ότι κανει πολύ καλο και στο τριχωμα του σκυλου. Τωρα για το να μην τους φωνάζετε καπως πρεπει να καταλαυει ο σκυλος ότι εκανε λαθος πιστευω, όταν λεω φωνάζετε για να μην παρεξηγηθώ εννοω και το να τον μαλωνεις υσηχα αλλα παλι το ιδιο κανει συνηθως ριχνει τα αυτια του, σε κοιταει σαν κουταβακι και μολις δει ότι αυτό δεν αποδιδει πηγαινει στο κραβατι του... Επισεις μεγαλωνωντας δεν ριχνουν ακριβως τα αυτια τους όπως κανουν όταν είναι κουταβια μαλλον τα κατευαζουν

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Sorry για το off-topic, απλά μια σημείωση:
Το καθαρόαιμο Husky γεννιέται με σηκωμένο αυτί και δεν πέφτει ποτέ.

Ο δικός μου με την αδερφή του ημερών
Οχι απαραιτητα,εχω δει πολλα κουταβια με "διπλωμενα" αυτια.Παρεμπιπτοντως το κουταβι ειναι μαλλον παρα πολυ μικρο για να κρινεις απο τωρα τι θα γινει με τα αυτια του,ασε που δεν επρεπε να φυγει απο την μητερα του τοσο μικρο(σε περιπτωση που δεν σου ανηκει και η μητερα). 1913359_861348543927336_5600589612314937611_o.jpg

Isco

Member
7 Ιουλίου 2015
6
0
37
Οκ σας ευχαριστώ πολύ! Έχω χασκυ και είναι σηκωμένα απο 1 μηνου!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα σηκωθούν ξανά τότε :)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οκ σας ευχαριστώ πολύ! Έχω χασκυ και είναι σηκωμένα απο 1 μηνου!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα σηκωθούν ξανά τότε :)
Εχεις και malinois & husky 1-2 μηνων ; wat

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
"Σηκωμένα από 1 μηνού" λέει. Μπορεί να είναι και μεγάλο σε ηλικία το husky :rolleyes:

@Isco το mallinois σου από που το πήρες; Γιατί για τέτοιες ερωτήσεις, ο πρώτος αρμόδιος, είναι ο εκτροφέας, για να σου απαντήσει.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
"Σηκωμένα από 1 μηνού" λέει. Μπορεί να είναι και μεγάλο σε ηλικία το husky :rolleyes:

@Isco το mallinois σου από που το πήρες; Γιατί για τέτοιες ερωτήσεις, ο πρώτος αρμόδιος, είναι ο εκτροφέας, για να σου απαντήσει.
Εχεις δικαιο mareco :whistle:

• Like
Reactions: mareco

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Βρε! Κοιτάξτε (Μεγαλώστε) την φωτογραφία απ το avatar! Φαίνονται και τα δύο!

Isco

Member
7 Ιουλίου 2015
6
0
37

Το χασκυ που έχω είναι σχεδόν 4 χρόνων, αλλά απο τον πρώτο μήνα είχαν σηκωθεί τα αυτιά του!!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Απο άνθρωπο που εκτρέφουν σκύλους κ εκπαιδεύουν!!
Πολυπραγμονες δηλαδη ! (y) Ενταξει εγω προσωπικα ουτε εκτρεφω ουτε εκπαιδευω σκυλους,απλα διαβαζω στο ιντερνετ διαφορα πραγματα.Αυτο μου δινει την δυνατοτητα να ξερω πως απαγορευεται να πωλουνται κουταβια ηλικιας μικροτερης των 2 μηνων,αλλα οκ ! ;)

• Like
Reactions: mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τα αυτιά όπως σου είπαν "ανεβοκατεβαίνουν".
Λογικά περίπου 6 μηνων σταθεροποιούνται, μόλις αλλάξουν και δοντια.

Στην τελική, πόση σημασία έχει ένα πεσμένο αυτάκι?