Belgian malinoi

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
Καπου διαβασα οτι βοηθαει να σηκωθουν τα αυτια και βιταμινες του συμπλεγματος Β (σκευασμα Neurobion) αλλα χωρις να ειμαι 100% σιγουρος.
Επισης στο youtube θα βρεις απειρα βιντεακια με κατι τυπους που κολλανε τα αυτια των σκυλων τους για να σηκωθουν αλλα προσωπικα δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο.

Οπως ειπες Ghelly ποση σημασια εχει ?

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
Χημεια φιλε ntoulis ειναι τα αναβολικα και οχι οι βιταμινες. Μπορω με ασφαλεια να σου πω οτι τις δινουν και σε νεογεννητα μωρα (οχι σκυλια, ανθρωπινα μωρα)..

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
από το φύλλο οδηγιών Eurobion:
" Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε δραστικές ουσίες, τα επικαλυμμένα δισκία
Neurobion δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά και εφήβους (< 18 ετών)."

Τα δίνουμε με ασφάλεια στα ανθρώπινα μωρά, ε ?????

• Like
Reactions: epial

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
Μαλλον κατι αλλο διαβασες :p

''Σε παιδιά και εφήβους οι φύσιγγες Neurobion πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε επαρκώς αιτιολογημένες περιπτώσεις.''

Attachments

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
ναι, εκεί ακριβώς, δες σελ. 7 την πρώτη πρόταση από πάνω :p

οι φύσιγγες ας εχουν λιγότερη ουσία και πάλι όμως:
"Οι φύσιγγες Neurobion χρησιμοποιούνται σε παθήσεις του νευρικού συστήματος, λόγω βαριάς έλλειψης των βιταμινών B1, B6 και B12, που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί μέσω θεραπείας από του στόματος." και ''Σε παιδιά και εφήβους οι φύσιγγες Neurobion πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε επαρκώς αιτιολογημένες περιπτώσεις."
Μην προτεινεις κάτι που είναι επικίνδυνο και χρειάζεται την έγκριση του ιατρού (κτηνίατρου)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εγώ πάλι προτείνω να προσέχουμε τι γράφουμε και να μην προτείνουμε κάτι επειδή κάπου το ακούσαμε η το διαβάσαμε, γιατί στο φόρουμ μπαίνει και κόσμος άσχετος απλά και μόνο για να ενημερωθεί.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
μεχρι τους 3 μηνες θα ειναι τζετ τα αφτακια του μικρου,μην σου πω σε λιγες μερες
αλλα μην περιμενεις και εσυ απο ενα μωρο να σηκωθουν τα αφτακια με την μια,υπομονη δεν εχεις;;;;
και δεν χρειαζετε να δωσεις τιποτα,ουτε βιταμινες ουτε μακακιες,ουτε δεσιματα τιποτα.1,5 μηνων ειναι ακομα.
παντως αυτος που τα εκτρεφει και τα εκπαιδευει κιολας οπως λες ειναι πολυ για τον ........

• Like
Reactions: Aslan and epial

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
οπως τα λεει η Ιωαννα ειναι, του δικου μου ηταν στην αρχη σηκωμενα, μετα επεσαν εκει γυρω στους 2-3 μηνες και μετα σηκωθηκε το ενα και το αλλο ηταν πεσμενο και τωρα ειναι και τα δυο μια χαρα γυρω στους 5 μηνες σταθεροποιηθηκαν.
οπως ειπα και νωριτερα συμφωνω οτι δε χρειαζεται τιποτα

• Like
Reactions: epial

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
ναι, εκεί ακριβώς, δες σελ. 7 την πρώτη πρόταση από πάνω :p

οι φύσιγγες ας εχουν λιγότερη ουσία και πάλι όμως:
"Οι φύσιγγες Neurobion χρησιμοποιούνται σε παθήσεις του νευρικού συστήματος, λόγω βαριάς έλλειψης των βιταμινών B1, B6 και B12, που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί μέσω θεραπείας από του στόματος." και ''Σε παιδιά και εφήβους οι φύσιγγες Neurobion πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε επαρκώς αιτιολογημένες περιπτώσεις."
Μην προτεινεις κάτι που είναι επικίνδυνο και χρειάζεται την έγκριση του ιατρού (κτηνίατρου)
Δε προτεινα τιποτα εγω, ειπα οτι καπου το διαβασα χωρις να ειμαι 100% σιγουρος. Εννοειται οτι θα συμβουλευτει τον γιατρο του πριν δωσει οτιδηποτε στο σκυλι του.
Και επιμενω οτι σε καμια περιπτωση δεν ειναι επικίνδυνες οι βιταμινες παρα μονο σε υπερδοσολογια.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Εννοειται οτι θα συμβουλευτει τον γιατρο του πριν δωσει οτιδηποτε στο σκυλι του.
συμφωνω με αυτο αλλα αμφιβαλω αν ρωτησει 10 γιατρους να του δωσει ασβεστιο και οι 3 (πολους λεω) του πουν οχι,μην δινεις τιποτα.

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
συμφωνω με αυτο αλλα αμφιβαλω αν ρωτησει 10 γιατρους να του δωσει ασβεστιο και οι 3 (πολους λεω) του πουν οχι,μην δινεις τιποτα.
Δεν αντεληφθην.. :)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δεν αντεληφθην.. :)
καραμανεα στης Ελλαδος τα παιδια μου θυμησες με την μια χαχαχα

ρωτας τον γιατρο να δωσεις βιταμινες η ασβεστιο η κατι αλλο οκ;
πιστευω σχεδον ολοι θα σου πουνε δωσε,καλο κανει.

• Like
Reactions: Isco

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Χημεια φιλε ntoulis ειναι τα αναβολικα και οχι οι βιταμινες. Μπορω με ασφαλεια να σου πω οτι τις δινουν και σε νεογεννητα μωρα (οχι σκυλια, ανθρωπινα μωρα)..
τα αναβολικά και οι βιταμίνες είναι από εργοστάσιο/εργαστήριο, δεν είναι από την φύση..(αναγκαστική επεξεργασία/προσθήκες)
αν μπορέσεις και βρείς κάποιο επιχείρημα πάνω σε αυτή την πρόταση (και να μου αποδείξεις οτι δεν παρασκευάζονται σε αυτούς τους χώρους) ευχαρίστως να το συζητήσω..

• Like
Reactions: Scalpel

Isco

Member
7 Ιουλίου 2015
6
0
37
Τα αυτιά όπως σου είπαν "ανεβοκατεβαίνουν".
Λογικά περίπου 6 μηνων σταθεροποιούνται, μόλις αλλάξουν και δοντια.

Στην τελική, πόση σημασία έχει ένα πεσμένο αυτάκι?
Συγκεκριμένα για μένα πολύ σημασία!!

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Αν του δινεις μια καλη τροφη τον καλυπτει και με το παραπανω. Αν εσυ θες ντε και καλα να του δωσεις και επιπλεον βιταμινες καντου πρωτα εξετασεις για να δεις εαν οντως τις χρειαζεται και συννενοησου με τον κτηνιατρο...
Αν ο κτηνιατρος προτεινε απο μονος του επιπλεον ασβεστιο/βιταμινες κλπ χωρις να εχουν προηγηθει εξετασεις στον σκυλο, μηπως ειναι η ωρα να ψαξεις για αλλον;;

• Like
Reactions: ntoulis

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
46
τα αναβολικά και οι βιταμίνες είναι από εργοστάσιο/εργαστήριο, δεν είναι από την φύση..(αναγκαστική επεξεργασία/προσθήκες)
αν μπορέσεις και βρείς κάποιο επιχείρημα πάνω σε αυτή την πρόταση (και να μου αποδείξεις οτι δεν παρασκευάζονται σε αυτούς τους χώρους) ευχαρίστως να το συζητήσω..
Με αυτη τη λογικη και η ξηρα τροφη που του δινεις ειναι χημεια. Και γενικως τα περισσοτερα τροφιμα ειναι χημεια αφου περνουν απο εργοστασιακη επεξεργασια.
Ο αστυνομικος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο, αρα ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι.. :p