Betadine σε σκύλο;;

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Παιδια καλησπερα την προηγουμενη βδομαδα ειχε παθει ο σκυλος μου μια αλλεργια απο το σκαλιμπορ αλλα και απο το γρασιδι που τον ειχα παει βολτα ! ανφερω σε αλλο ποστ ! η αλλεργια περασε αλλα εχει καποια μικρα σημαδια επιδερμικα που κανουν διαφορα απο το χρωμα του δερματος σαν να εχει ξεφλουδισει καπως ,γυρω απο το πουλακι του και στη μια μασχαλη (απο τα χορταρια αυτο την προηγουμενη βδομαδα)
ο γιατρος μου ειπε να του βαλω betadine τοπικα για να φυγει . το ρωτησα τι θα γινει αν το γλυψει και μ ειπε να του βαζω λιγο και δεν θα παθει τιποτα.
καταρχας κανει betadine σε σκυλο και κατα δευτερον πιστευετε οτι μπορει να παθει κατι γλυφοντας το.
υγ. δεν ειναι μυκητες μου ειπε .

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Καταρχήν πάρα πολλοί, εκτροφείς και όχι μόνο, χρησιμοποιούν το scrab (το σαπούνι δηλ.) για να κάνουν μπάνιο τα σκυλιά τους.

Κατά δεύτερον και στο θεμα μας, είμαι σίγουρη ότι έχουν βάλει κατα καιρούς πολύ πιο ανθυγιηνά πράγματα στο στόμα τους...
Κατά τρίτον μπορείς να τον ακινητοποιήσεις λίγο μέχρι να στεγνώσει. Από κει και πέρα πόσο θα φάει πια...? Δεν νομίζω να πάθει κάτι.

Εγώ το χρησιμοποιούσα σε τραυματισμούς στα παπαγαλάκια, πολύ μικρότεροι οργανισμοί και "έτρωγαν" μπόλικο όταν έμπαιναν στη διαδικασία να καθαρίσουν το φτέρωμά τους (ένα ένα πούπουλο από το στόμα πέρναγε) και δεν έπαθαν ποτέ τίποτα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Βαλε betadine και βγαλτον αμεσως βόλτα ;)

Δεν παθαινει τίποτα αμα γλειψει λίγο,
αλλα το θεμα είναι να μείνει εκει το betadine για να κανει τη δουλειά του.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
και εμένα επειδή είχε μια πληγή μαζί με χαπάκι της έβαζα και μπεταντιν ο γιατρός μου το είπε
πιστεύω οτι καλό θα της κάνει

cgri1976

Well-Known Member
επισης υπαρχει betadine σε σπρεΐ(μπουκαλι με βαποριζατερ) που παει κατευθειαν στην πληγη ή στο σημειο που πρεπει να βαλουμε.... και δεν ταλαιπωρησε με βαμβακια κτλ κτλ....

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Σας ευχαριστω ολους παρα παρα πολυ για τη γνωμη σας ! θα παω να του αγορασω σημερα κιολας και θα του βαλω.

χρυσουλα τωρα που το λες και εγω εβαζα στα παπαγαλακια που ειχα καποτε αλλα και στα καναρινια σε μια πληγουλα που ειχαν κανει .... :D

υγ. chrysoula πιστευω αυτο το μηνα θα ερθω εκει που λεγαμε θα στου στειλω πμ να σου πω ! :D

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα! Σήμερα παρατήρησα τυχαία ότι στην κοιλιά της εχει ενα γδαρσιμο. Πιθανών το προκλήθηκε απο τις κατσικιές που εκανε το απόγευμα παίζοντας με τα κουκουναρια. Να της βάλω μπεταντιν;

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Εγω αφου θα καθαριζα την πληγη με οξυζενε οπως ειπε και η Ταρα θα εβαζα και λιγο μπεταντιν. Ετσι εκανα μεχρι τωρα στα σκυλια μου τουλαχιστον.

Γιατι τοση αμφιβολια για το μπεταντιν? Μπορει να τους δημιουργησει κατι?