Blaze (doberman)

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Και το τελευταίο μέλος της αγέλης είναι η blaze,doberman ελληνικής εκτροφής και με πολλά ελληνικά σκυλιά στο γενεολόγιο της.

Ενα ιδιαίτερα ισσοροπημένο ζώο,φιλικό ήρεμο με αυτοπεποίθηση,ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια και τα παιδιά πολυ ανθρωποκεντρικό και προβλέψιμο.

Πάρα πολυ ενέργεια και αντοχή,απαιτητική σε χρόνο και ενασχόλησης μαζί του σωματικά και ψυχικά.

Πάλι δεν θα έλεγα ότι είναι ένα σκυλί για τον καθένα,απαίτεί οπωσδήποτε εκπαίδευση και εκτόνωση αλλιώς μπορεί να γίνει ένα κουραστικό ζώο.

Attachments

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
φουσκωτή. ωραιες παρουσιάσεις εκανες στην αγέλη αλλα κάτι λειπει......και άλλες φωτογραφίες?(και τα βίντεο δεν με πειραζουν)
τωρα με δυσκολευεις, αν είναι να κάνω ερώτηση και για τα 7 που θα την αναρτήσω?
τί δουλειά εκτελεί το κάθε ενα?και πώς τα πάνε μεταξύ τους?

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Τούμπανο!
Βάλε καμία όρθια να την δούμε ολόκληρη. Από ποιο εκτροφείο είναι; Πώς είναι γενικώς; Η ηλικία της;. Μόλις απαντήσεις σ'αυτά έρχονται κι άλλα, βρήκε ο γύφτος τη γενιά του τώρα :ROFLMAO:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και απορούσα πώς και "αργησες" βρε @Anniegr

Κούκλα ειναι η Blaze, μου αρεσει και το όνομα! Της πάει!!! Αλλά ναι, βρε δώσε φωτογραφίες αβέρτα!

• Like
Reactions: Anniegr

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Και απορούσα πώς και "αργησες" βρε @Anniegr
Κούκλα ειναι η Blaze, μου αρεσει και το όνομα! Της πάει!!! Αλλά ναι, βρε δώσε φωτογραφίες αβέρτα!
Δεν είχα μπει απ'το πρωί, και σαν το είδα πριν λίγο είπα "Μπας και με γελούν τα μάτια μου;;" :LOL:
Έχω ενθουσιαστεί!!

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Θα προσπαθησω να απαντήσω σε όλα.

Διάφορες φωτογραφίες έχω ανεβάσει εδώ.
https://imageshack.com/user/geozac
https://plus.google.com/u/0/photos

Κάποια βίντεο υπάρχουν εδώ.
https://www.youtube.com/user/MrGeozac

Το εκτροφείο είναι greece's pride,οι γονείς ειναι:
Cor e Herenya Morne Urya Nosta X Ruth Of Kraft Hill

Η Blaze είναι 21 μηνών.

Ειναι ένα φιλικό ήρεμο κοινωνικό ζώο με ανθρώπους και σκυλιά,δεν θα ανεχθεί ξένους μέσα στο σπίτι χωρις την παρουσία της οικογένειας και θα γίνει επιθετική αν νιώσει κίνδυνο για κάποιον δικό της και ιδιαίτερα με τα παιδιά οπου έχει μιά ιδιαίτερη σχέση.
Αστείρευτα αποθέματα ενέργειας,μιλάμε για ένα αθλητικό ζώο που μπορεί να παίζει και να τρέχει για ώρες,του αρέσει ιδιαίτερα η εργασία και να λύνει προβλήματα.

Εκτός απο το sugar όλα εκτελούν καθήκοντα φύλαξης.Ο sugar λειτουργεί σαν συναγερμός για τα υπόλοιπα σκυλιά.

Εχουμε και άλλα ζώα τα οποία κινδυνευουν απο δίποδα και τετράποδα και δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τα σκυλιά να έχουμε την μικρή μας φάρμα (προσωπικής χρήσης).

Καθημερινά παίζουν μαζί και συχνά αλλάζουν και χώρους,υπάρχει αρμονία στην αγέλη και ο καθένας ξέρει την θέση του και το ρόλο του.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Ωραία σκύλα Geozac, μπράβο!
Είδατε χάρη τα άκοπα;; :love::love:

Επίσης σημαντικό το ότι έχει σκυλί να παίζει με τον τρόπο της (πριν υιοθετήσουμε τον Ίγκυ είχα δώσει περιγραφή για γέλια μ'αυτό που ζητούσα: "Σκύλο περί των 40 κιλών να παίζει πηδώντας σαν το κατσίκι" -το ότι βρήκα ακριβώς αυτό είναι ακόμα πιο γελοίο βέβαια).
Την δουλεύεις καθόλου; Από υπακοή πώς πάει; Έξω από το σπίτι πώς είναι;

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Σαν εργασία κάνουμε δαγκώματα τώρα κυρίως.

Υπακοή απλά κάνουμε επανάληψη κάποιες ρουτινες και κάνουμε και κάποια tricks-ιχνηλασία γιατι της αρέσει η πρόκληση.

Δεν αντιμετωπίζουμε γενικά κάποιο πρόβλημα ειναι σε πολύ καλό επίπεδο οσον αφορά την εκπαιδευσή της,έχουμε αφιερώσει χρόνο βέβαια και η εκπαιδευση δεν σταματά ποτέ.
Είναι συνέχεια σε εγρήγορση και σε κοιτάει σα να σου λέει <<τι θα κάνουμε τώρα;>>