Blue Buffalo αυξημένη ποσοτητα ασβεστίου?


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
East Lansing, Μιχ - Μια ομάδα ερευνητών στο Michigan State University, ανακάλυψε μια ομάδα ασθενειών που αναφέρθηκαν σε σκύλους σε ολόκληρη τη χώρα συνδέεται με ένα συγκεκριμένο εμπορικό σήμα των τροφίμων σκυλιών από το Blue Buffalo

Κτηνίατροι από όλη τη χώρα πρόσφατα άρχισαν να στέλνουν δείγματα από σκυλιά με αυξημένα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα τους να Διαγνωστικό MSU Κέντρο για τον Πληθυσμό και την υγεία των ζώων, η διευθυντής Carole Bolin είπε. Τα άρρωστα σκυλιά είχαν αυξημένη δίψα και ούρηση, και ορισμένα από αυτά που υπέστησαν, επίσης, απώλεια βάρους, απώλεια όρεξης και σημεία νεφρικής βλάβης.

Ενδοκρινολόγοι με το Διαγνωστικό Κέντρο, μια μονάδα παροχής υπηρεσιών του Σώματος των Κτηνιατρικής, παρατήρησαν σύντομα το πρότυπο και βρήκε έναν κοινό παράγοντα: τα 16 σκυλιά των οποίων δείγματα εξετάστηκαν είχαν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους και ταΐστηκαν μια διατροφή των Blue Buffalo's Wilderness Chicken Recipe.

Το διαγνωστικό κέντρο συνεργάζεται με το Μίτσιγκαν Υπουργείο Γεωργίας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την έρευνα σχετικά με το εμπορικό σήμα, Bolin είπε. Blue Buffalo έχει εκδοθεί από την μια εθελοντική ανάκληση? Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην http://bluebuffalo.com/news/vitamin-d-voluntary-recall.shtml.

«Ο μόνος λόγος που μπόρεσαν να εντοπίσουν το μοτίβο είναι εξαιτίας των τεράστιων εθνικών πόρων κέντρο μας έχει γίνει», δήλωσε ο Bolin, ο οποίος πρόσθεσε εργαστήριο της εκτελεί περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια εξετάσεις ετησίως. "Λόγω της εθνικής φθάνουν και την τεχνογνωσία μας, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτό και ενημερώνει σχετικά τις αρμόδιες αρχές."
Είναι ρουτίνα για τους κτηνιάτρους σε όλη τη χώρα να επικοινωνήσουν με το κέντρο για εξειδικευμένες εξετάσεις για την διερεύνηση των αιτίων της κλινικές συνθήκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα τα σκυλιά βρέθηκαν να έχουν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στον ορό τους, ένα αρκετά ασυνήθιστο εύρημα. Ενδοκρινολόγος Kent Refsal μαζεύονται από το πρότυπο των υποθέσεων και άρχισαν να ερευνούν.

Τα επηρεαζόμενα σκυλιά με εύρος ηλικίας από 8 μηνών έως 8 ετών. Υπήρχαν τρία σκυλιά ημίαιμα και 13 καθαρόαιμα. Τα δείγματα προήλθαν από οκτώ νομούς: Μίτσιγκαν, Τέξας, Κολοράντο, Wisconsin, Καλιφόρνια, Ιλινόι, Βόρεια Ντακότα και Γιούτα. Εκτός από τη δοκιμή, υπήρχε ούτε μια σύντομη γραπτή ιστορία ή / και την επικοινωνία με τον αναφερόμενο κτηνίατρο για να συζητήσουν τις πιθανές πηγές της περίσσειας βιταμίνης D.

Οι σκύλοι φαίνεται να συνέρχονται όταν η διατροφή έχει αλλάξει, και δεν υπήρξε καμία αναφερά θάνατων που σχετίζονται με τη διατροφή. Για περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, επισκεφθείτε http://animalhealth.msu.edu/.


το άρθρο βρίκεται εδώ
http://news.msu.edu/story/8414/
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ωχ! Δε μου λέτε, και συγγνώμη για τη χαζή ερώτηση αν είναι, τι γίνεται αν ένας σκύλος τρώει υπερβολικά πολλά κόκκαλα? Μπορεί να πάθει ιστορία από το έξτρα ασβέστιο των κοκκάλων?

Καλά, το Blue Buffalo μου το είχε απαγορέψει αυστηρότατα η κτηνίατρος του Μουφ ήδη από πέρσυ, όπως και όλα της Diamond.
 


Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Mα ειναι δυνατον η τροφη που πλασσαρεται τον τελευταιο καιρο ως μια απο τις καλυτερες να μην εχει μελετηθει καλα και να δημιουργει τετοια προβληματα:confused::confused:?
Ευτυχως που δεν προλαβα να αλλαξω την τροφη του homer γτ ειχα σκοπο να του παρω την Blue large breed puppy!!!!
Tι πηγη γνωσης το forum...:):)
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επειδη ειναι πρωι και ισως δεν καταλαβα καλα , το θεμα της τροφης δεν ηταν η υπερβολικη ποσοτητα ασβεστιου (οπως αναφερεται στον τιτλο) αλλα η υπερβολη ποσοτητα Vitamin D . Το θεμα δηλαδη ειναι μαλλον αυτο
 


Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Aυτό είναι Tricky.H υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D ήταν το πρόβλημα,το οποίο δημιουργήθηκε επειδή ο υπεύθυνος παραγωγής δεν καθάρισε το μηχάνημα από την προηγούμενη παραγωγή κροκέτας που προοριζόταν για άλλη εταιρεία.Στίς H.Π.A. τις κροκέτες όλων των εταιρειώντις κατασκευάζουν 5-10 εργοστάσια,ακόμα και τις καναδικές.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Veterinarians from across the country recently began sending samples from dogs with elevated levels of calcium in their blood to MSU's Diagnostic Center for Population and Animal Health, director Carole Bolin said. The sick dogs had increased thirst and urination, and some of them also suffered weight loss, loss of appetite and signs of kidney damage.
Ο μεταφραστής δεν έκανε λάθος :)
σχετίζεται πάντως και με το άλλο θέμα.
 




Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Georgre A το ίδιο θέμα είναι.Η ημερομηνία του άρθρου που ανέβασες είναι 8 Οκτ.20010,τότε έγινε η ανάκληση από την Blue.

Από το link της Blue που μας έδωσες

Latest News Vitamin D Related Recall
October 8, 2010 - Blue Buffalo Founder, Bill Bishop, explains the circumstances leading to a voluntary recall of a few limited production runs of three dry dog recipes which may contain Vitamin D levels that are above product specifications.
 
Last edited:


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
το ερώτημα είναι πότε γίνονται οι ανακλήσεις?
πρίν πιαστούν? ή όταν έχει ήδη γίνει η ζημιά, οπως έγινε σε αυτήν την περίπτωση.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Απο οτι φαινεται , αφου γινει η ζημια ...τα σκυλια δηλαδη κανουν τον ποιοτικο ελεγχο στο μπωλ τους.

Αν ανακαλυψουν κατι πριν την κυκλοφορια , μαλλον θα το ''θαψουν'' το θεμα εσωτερικα (κρυφη ανακληση).
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παιδιά αν θυμάμαι καλά (επειδή στο άλλο θέμα κάποιος την είχε αγοράσει και ανυσηχούσε και το έψαξα)
είναι ανάκληση μόνο σε συγκεκριμένους κωδικούς και μόνο για συγκεκριμένες ημερομηνίες παράγωγης.
πχ σεπτέμβριο 2010.
Και έλεγε ότι όποιος έχει αυτή την τροφη να την επιστρέψει και να του δώσουν μια άλλη (μάλλον με άλλη ημερομηνία παραγωγής)
Δεν ξέρω καν αν απέσυραν τις συγκεκριμένες τροφές γενικά, ή μόνο εκείνες που παράχθηκαν εκείνο τον μήνα ;)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η υπερβιταμινωση με D οδηγει μοιραια σε υπερασβετιαιμια
Συνεχίζω τη χαζή μου ερώτηση: εννοείτε ότι η υπερβιταμίνωση D οδηγεί σε υπερασβεστιαιμία αλλά ΟΧΙ το υπερβολικό ασβέστιο από κόκκαλα, έτσι?

Όσο για τις σκυλοτροφές, το έχω γράψει και αλλού: κατά την κτηνίατρο του Μουφ δε γίνεται έλεγχος στις σκυλοτροφές και σίγουρα όχι με τον τρόπο που γίνεται στις ανθρώπινες, δηλαδή με ανάμειξη του FDA. To FDA απλώς επεμβαίνει να τις απαγορέψει όταν είναι ήδη αργά. :( Γι' αυτό και μου είπε να αγοράζω μόνο από τις μεγάλες εταιρείες που είναι παλιές και ελέγχονται λόγω του ότι συνδέονται με τα ερευνητικά προγράμματα των κτηνιατρικών σχολών λόγω του ότι είναι συνδεμένα με την έρευνα και για τους ανθρώπους: δηλαδή Hill's, Purina, Eukanuba και IAMS.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω ξερω οτι η υπερβιταμινωση με D , οδηγει σε αυξηση του ποσοστου ασβεστιου στο αιμα.Ειναι δηλαδη το συμπτωμα της υπερβιταμινωσης D.

Περισσοτερα για το θεμα των κοκκαλων πρεπει να μαθεις απο ΒARFιστες γιατι εγω δεν γνωριζω :)

Εχει να κανει με την αναλογια ασβεστιου/φωσφορου
 


Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
George A
το ερώτημα είναι πότε γίνονται οι ανακλήσεις?
πρίν πιαστούν? ή όταν έχει ήδη γίνει η ζημιά, οπως έγινε σε αυτήν την περίπτωση.


Φυσικά όταν έχει γίνει η ζημιά,όπως γράφεις.Μόνο έτσι μαθαίνεται.Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.Δες νόσο τρελών αγελάδων.Το ίδιο γίνεται και στα φάρμακα.Το ίδιο γίνεται και στην περίπτωση του Ασωπού τώρα.40 χρόνια το εγνώριζαν οι αρχές και κουβέντα.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Οι ανακλήσεις γίνονται δυστυχώς συνήθως αφού γίνει η ζημιά εφόσον σπανίζουν οι έλεγχοι και δεν υπάρχει κεντρικός. Τα έξοδα τα καλύπτει η ίδια η εταιρεία στα πλαίσια του μηχανισμού crisis management που έχει ήδη προβλέψει η ίδια. Είναι της μόδας από τότε που έγινε η ανθρώπινη καταστροφή με το δολοφόνο κατά συρροή του Tylenol που παρέμεινε άγνωστος. :(
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
και άλλο ένα ερώτημα για όποιον γνωρίζει

Τι γίνονται οι τροφές που αποσύρονται? ;)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Δεν έχω ιδέα. Λογικά θα πρέπει να καταστρέφονται και μάλιστα αν έχει ανακατευτεί το FDA. Εδώ τουλάχιστον απαγορεύεται να καταστρέφεις χημικά και λοιπά επικίνδυνα μόνος σου. Π.χ. είχα βαψίματα πέρσυ πολλά και μου περισσέψανε διάφορες αηδίες όπως δοχεία από νέφτι και μπογιά. Ο νόμος εδώ μου απαγορεύει να τα πετάξω στα σκουπίδια και αν το κάνω και με πιάσουν διότι έγινε ατύχημα (αφού είναι εύφλεκτα) πάω μέσα για χρόνια. Οπότε παίρνεις τηλέφωνο την ειδική υπηρεσία, τους λες ότι έχεις επικίνδυνα σκουπίδια, κάνεις δήλωση και έρχονται και τα παίρνουν αυτοί, υπογράφετε αμφότεροι και τα καταστρέφουν σε ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν. Επίσης απαγορεύεται να πετάς φάρμακα, ληγμένα ή μη, και πρέπει να πάρεις την ίδια εταιρεία τηλέφωνο κλπ. κλπ. Στην Αμερική λογικά καταστρέφονται και οι επικίνδυνες τροφές, εκτός βέβαια αν πρόκειται για εταιρεία που είναι σκέτη σαπίλα, όπως π.χ. η ντόπια καλαμποκιστανική Evanger, που τους κάνανε τσακωτούς πέρσυ διότι είχαν επικίνδυνες τροφές, δεν τις αποσύρανε όλες, δεν τις καταστρέψανε σωστά και επιπλέον τους πιάσανε να κλέβουνε ρεύμα και νερό από την πόλη!!

Επειδή λοιπόν εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν, αν πρόκειται για σκυλοτροφή κάνω πρώτα ένα τηλέφωνο στη φιλενάδα μου την κτηνίατρο που δουλεύει για την κυβέρνηση σε κάτι τέτοια (εκτός των άλλων) και για καλό και για κακό αποφεύγω σαν το διάολο τις εταιρείες που αμαρτήσανε. Αν μη τι άλλο μου αποδείξανε ότι κάνουνε απαράδεκτα λάθη που δε θα έπρεπε. Και παίρνω άλλες τροφές.
 
Last edited:




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι τροφές που αποσύρονται λόγο υπερβολικής βιταμίνης D φαντάζομαι ότι επαναμίχθηκαν με τροφές χωρίς βιταμίνη D στην κατάλληλη αναλογία και παρήγαγαν τροφές με σωστή αναλογία βιταμίνης D
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
οι τροφές που αποσύρονται λόγο υπερβολικής βιταμίνης D φαντάζομαι ότι επαναμίχθηκαν με τροφές χωρίς βιταμίνη D στην κατάλληλη αναλογία και παρήγαγαν τροφές με σωστή αναλογία βιταμίνης D
φυσικά εχεις δίκιο, αυτό που είπες ή καταλήγουν στην τροφική αλλυσίδα με άλλον τρόπο follow the money