Bravecto..Ναι ή Όχι;;

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :D Mόλις μπήκα στην παρέα σας και θα χρειαζόμουν τα φώτα σας! Είδα ότι έχουν βγεί κάποια χάπια εξωπαρασίτωσης τα οποία κρατάνε για 3 μήνες. Έχω δεί οτι υπάρχουν διάφορες γνώμες και οτι είναι αν θα "κάτσει" στον σκύλο ή οχι... Ποιά είναι η άποψή σας;;;

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Ο σύντροφός μου δίνει πολλά χρόνια στα σκυλιά του και δεν έχουν πάθει τίποτα, Εγώ στον Άιζακ (είναι τώρα 2 χρονών) δεν έχω δώσει ποτε και φοβαμαι να του δώσω. Έχουν βγεί και κάτι καινούρια φυτικά που κρατάνε 1 μήνα.. μήπως αυτά είναι καλύτερα;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
frontline triact - πολύ αποτελεσματική, μένουμε στην εξοχή και ακόμα δεν βρήκα τσιμπούρι. και ναι, με τη vectra και εγώ έβρησκα κατα καιρούς

• Like
Reactions: aura

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Δες και αυτα τα σχετικα θεματα.

Προϊόντα-εξωπαρασίτωσης-Δράση-και-χρήσεις
Πρόβλημα-με-τα-τσιμπούρια
Εξωπαρασιτα
Χάπι-για-ψύλλους
Χάπι-bravecto
bravecto-ή-next-gard

Γενικα πανω δεξια υπαρχει το κουμπι αναζητηση, γραφεις τη λεξη που θες και μπορεις να βρεις πληροφοριες σχετικες. (Αν θες καλυτερα αποτελεσματα τικαρεις το αναζητηση μονο τιτλων).

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
απλά όχι!! ο ιατρός μου είναι κάθετος σ' αυτό
Ο καθένας θεωρεί αυτά που χρησιμοποιεί τα καλύτερα.. . Δεν λέμε ποτε όχι σε αυτά που χρησιμοποιούν οι άλλοι. Εγώ δίνω bravecto και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

• Like
Reactions: chitchy

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ δεν θα πω ποιο είναι το καλύτερο. Απλά, το αντικουνουπικό που βάζω στο δέρμα μου, δεν θα το έπινα ποτέ, όσο και να μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα γεμίζουμε που τα γεμίζουμε με χημεία μέσω δέρματος (αμπούλες, κολάρα κλπ).. μην επιβαρύνουμε και τα εσωτερικά τους όργανα κατευθείαν.. Άποψή μου!

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Εγώ δεν θα πω ποιο είναι το καλύτερο. Απλά, το αντικουνουπικό που βάζω στο δέρμα μου, δεν θα το έπινα ποτέ, όσο και να μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα γεμίζουμε που τα γεμίζουμε με χημεία μέσω δέρματος (αμπούλες, κολάρα κλπ).. μην επιβαρύνουμε και τα εσωτερικά τους όργανα κατευθείαν.. Άποψή μου!
Σεβαστή.... Και κάθε άποψη περί του θέματος σεβαστή. Όπως και η δική μου.

• Like
Reactions: vasilis_mike

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.993
Athens
Η Κάρλα έπαθε πριν από κανα 2μηνο δεμοδήκωση, καράφλιασε λίγο το ένα αυτί. Ως γνωστόν το Bravecto καταπολεμά τη δεμοδηκτική ψώρα. Δεδομένου ότι είναι 10,5 ετών και το συκώτι έχει την τάση να σηκώνει τιμές, συζητήσαμε με τον κτηνίατρο αν θα δώσουμε bravecto ή αν θα πάμε με ενέσεις ιβερμεκτίνης. Μου πρότεινε τις ενέσεις ως πιο low risk θεραπεία και προχωρήσαμε με αυτές. Το γράφω ως σημείο προβληματισμού για το bravecto - πιστεύω ότι θα πρέπει να ζυγίζει κανείς ανάγκη χρήσης/αποτελεσματικότηταμε με ρίσκο.

• Like
Reactions: vek

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Εγώ τους παρήγγειλα πρίν σας ρωτήσω κατι αμπούλες advantix είναι καλές; (Έχουμε 3 παιδίνια και το κόστος του bravecto είναι απαγορευτικό αυτη τη στιγμή και για τους τρείς)

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
Η Κάρλα έπαθε πριν από κανα 2μηνο δεμοδήκωση, καράφλιασε λίγο το ένα αυτί. Ως γνωστόν το Bravecto καταπολεμά τη δεμοδηκτική ψώρα. Δεδομένου ότι είναι 10,5 ετών και το συκώτι έχει την τάση να σηκώνει τιμές, συζητήσαμε με τον κτηνίατρο αν θα δώσουμε bravecto ή αν θα πάμε με ενέσεις ιβερμεκτίνης. Μου πρότεινε τις ενέσεις ως πιο low risk θεραπεία και προχωρήσαμε με αυτές. Το γράφω ως σημείο προβληματισμού για το bravecto - πιστεύω ότι θα πρέπει να ζυγίζει κανείς ανάγκη χρήσης/αποτελεσματικότηταμε με ρίσκο.
Πολύ σωστά το έθεσες. Εγώ το δίνω από Μάρτιο μέχρι Αυγουστο. Μετά off.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Εγώ τους παρήγγειλα πρίν σας ρωτήσω κατι αμπούλες advantix είναι καλές; (Έχουμε 3 παιδίνια και το κόστος του bravecto είναι απαγορευτικό αυτη τη στιγμή και για τους τρείς)
Να εχεις υποψιν σου οτι οι advantix νομιζω γραφουν 3 εβδομαδες καλυψη για σκνιπα οχι μηνα. Δεν ειμαι και σιγουρη ομως, διαβασε τις οδηγιες.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά σε μια βάση πληροφοριών δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Παραθέτω το Blog κτηνιάτρου η οποία προσπάθησε να βγάλει συμπεράσματα για αυτά τα σκευάσματα και άρχισε να καταγράφει περιστατικά το 2014.

The latest (and greatest?) in flea control for dogs.

[2014] I believe Nexgard and Bravecto are safe and effective choices for most dogs and are a great alternative when topicals and collars are not an option.

[2016] I will not prescribe Nexgard or Bravecto to dogs. After months of communicating with dog owners, reading and researching, it is clear I cannot predict which dog may have side effects from these drugs, and if side effects occur, I cannot remove the drug from the dog’s body.

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.993
Athens
Χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά σε μια βάση πληροφοριών δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Παραθέτω το Blog κτηνιάτρου η οποία προσπάθησε να βγάλει συμπεράσματα για αυτά τα σκευάσματα και άρχισε να καταγράφει περιστατικά το 2014.

The latest (and greatest?) in flea control for dogs.

[2014] I believe Nexgard and Bravecto are safe and effective choices for most dogs and are a great alternative when topicals and collars are not an option.

[2016] I will not prescribe Nexgard or Bravecto to dogs. After months of communicating with dog owners, reading and researching, it is clear I cannot predict which dog may have side effects from these drugs, and if side effects occur, I cannot remove the drug from the dog’s body.
Kαι συμπληρώνω πάλι με ατάκα κτηνίατρου που τον ρωτούσα αν θα πρεπε να δώσω bravecto ή nexgard σε κάτι αδέσποτα που είχαν τσιμπούρια και η απάντηση ήταν "αν ο οργανισμός είναι χάλια ή συκώτι ή νεφρά δεν είναι στα καλά τους, χωρίς εξετάσεις από πριν, μπορεί να τα στείλεις αδιάβαστα".

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μένω στην εξοχή και βάζω στον σκύλο μου αντβαντιξ 4 χρόνια. Από τοτε που χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη δεν του έχω βρει ποτέ τσιμπουρι. Για μένα η καλύτερη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.316
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.