Bravecto..Ναι ή Όχι;;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Ναι μονο ετσι το βλεπω ασφαλες, αν χρησιμοποιουμε παραλληλα και κατι αλλο, οπως σκαλιμπορ, τουλαχιστον να μη μενει τελειως απροστατευτο για μια ολοκληρη βδομαδα ή και παραπανω...
εκανα εδιτ αποπανω, εβαλα πινακακια με τις ποσοτητες δραστικων ουσιων. Σκεψου και τη πσοοστητα του κολαρου. Μη το παρακανω σκεφτομαι και διαλεγω το λιγο πιο λαιτ επειδη εχω και σκαλιμπορ..

• Like
Reactions: Hammer

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Την frontline triact την βαζουμε καθε 21 μερες για σκνιπα;
Στο φυλλαδιο οδηγιων λεει οτι απωθει την σκνιπα για 3 εβδομαδες, αλλα το διαστημα αναμεσα σε δυο θεραπειες πρεπει να ειναι τουλαχιστον 4 εβδομαδες:confused:
Εγώ τη βάζω κάθε μήνα - επειδή μένω στην εξοχή με ενδιαφέρει πιο πολύ καλή προστασία για τσιμπούρια και ψίλλους. Όσο για τη σκνίπα τους δίνω και leisguard κάθε 4 μήνες που όπως φαίνεται από τις εξετάσεις μας καλλύπτει.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Συμφωνα με φιλους που χρησιμοποιουν bravecto. Ειναι ολοι ευχαριστημενοι... Η αποψη μου ειναι οτι πανω κατω την ιδια δουλεια με frontline andvantix κτλ κανει... Αλλα δε πιαννει κουνουπια. Υ.Γ. καπου γραφτηκε οτι η advantix λεει οτι δε προστατευει απο κουνουπια μετα τις 3 βδομαδες. Διορθωση... Δεν υπαρχει κατι τετοιο... η αμπουλα παει 1 μηνα απλα εκει που περιγραφει τα κουνουπια το λεει σε βδομαδες δηλαδη στις 4 βδομαδες...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Συμφωνα με φιλους που χρησιμοποιουν bravecto. Ειναι ολοι ευχαριστημενοι... Η αποψη μου ειναι οτι πανω κατω την ιδια δουλεια με frontline andvantix κτλ κανει... Αλλα δε πιαννει κουνουπια. Υ.Γ. καπου γραφτηκε οτι η advantix λεει οτι δε προστατευει απο κουνουπια μετα τις 3 βδομαδες. Διορθωση... Δεν υπαρχει κατι τετοιο... η αμπουλα παει 1 μηνα απλα εκει που περιγραφει τα κουνουπια το λεει σε βδομαδες δηλαδη στις 4 βδομαδες...
απο το φυλλαδιο της , οτι λεει εγραψα, δε το λεω εγω. :)αδωαντιχ.jpg

Mηπως δεν ειναι ακριβως ιδια ? η δικια σου γραφει κ9 advantix ΙΙ, εμενα σκετο advantix

Last edited:
  • Like
Reactions: noni_papa

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
απο το φυλλαδιο της , οτι λεει εγραψα, δε το λεω εγω. :)View attachment 68352

Mηπως δεν ειναι ακριβως ιδια ? η δικια σου γραφει κ9 advantix, εμενα σκετο advantix
Α δεν εχω ιδεα κ9 γραφει και πανω στο σωληναριο

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
Ειναι διαφορετικες εχουμε και θεμα. Ουσιαστικα αν καταλαβα καλα υπαρχει advantix kαι advantix II. Αλλα στην ελλαδα δεν μου εχουν πει ποτε για την 2, δε τη βρισκω και σε ελληνικα σαιτ.

https://www.dogforum.gr/community/threads/Κυκλοφόρησε-μόλις-το-advantix-ii.16132/

With the addition of an insect growth regulator (IGR), K9 Advantix® II has a broader range of flea protection. In addition to killing adult fleas, it also kills flea eggs and larvae for multi-stage protection.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ειναι διαφορετικες εχουμε και θεμα. Ουσιαστικα αν καταλαβα καλα υπαρχει advantix kαι advantix II. Αλλα στην ελλαδα δεν μου εχουν πει ποτε για την 2, δε τη βρισκω και σε ελληνικα σαιτ.

https://www.dogforum.gr/community/threads/Κυκλοφόρησε-μόλις-το-advantix-ii.16132/

With the addition of an insect growth regulator (IGR), K9 Advantix® II has a broader range of flea protection. In addition to killing adult fleas, it also kills flea eggs and larvae for multi-stage protection.
Νομιζω ειναι για την Αμερικανικη αγορα. Εκει ειναι K9, εδω απλα Advantix.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.464
το κ9 ναι, αλλα οτι υπαρχει Ι και ΙΙ ισχυει. η ΙΙ εχει καλυτερη ανθεκτικοτητα και στο νερο και διαρκεια. Τεσπα. Τα παραψυρισα νομιζω :LOL:

• Like
Reactions: gsd364546

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Εμενα κ9 advantix ii εγραφε αν θυμαμε καλα... τωρα απο που την εφερε ο κτηνιατρος δε ξερω...

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ρωτώντας πας στην πόλη.

Πήρα τηλέφωνο την ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ η οποία κάνει διανομή των κτηνιατρικών σκευασμάτων της Bayer στην Ελλάδα. Μίλησα με τον κτηνιάτρο ο οποίος μου αφιέρωσε 40 λεπτά και η συζήτηση πέρα από την Advantix ΙΙ πήγε σε εξωπαρασικοτόνα, κολάρα, σκνίπες, διροφιλαρίωση κλπ.

Αν το ήξερα θα έκανα ηχογράφηση της συζήτησης γιατί δεν μπορώ να γράψω όσα είπε, ορισμένους επιστημονικούς όρους δεν τους θυμάμαι. Δεν "κατηγόρησε" σκευάσματα άλλων εταιρειών ούτε εκθείασε το δικό τους παρότι είπε πως είναι πολύ αποτελεσματικό.

1. Η Advantix II είναι για της ΗΠΑ, όχι για την Ευρώπη.

2. Μου είπε ότι κάνουν πολύ συχνά μελέτες για την αποτελεσματικότητα της αμπούλας μερικές κρατάνε και δύο χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να έχουν όλα τα είδη σκνίπας στο εργαστήριο και οι συνθήκες των εργαστηρίων δεν φτάνουν με τίποτα το περιβάλλον, άρα έχουν "απλά" καλές ενδείξεις.

3. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αν είμαστε σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά κινδύνου για προσβολή απο λεισμανίαση στην περίπτωση που είχαμε 100 σκυλιά χωρίς καμμία προστασία και στο τέλος της περιόδου θετικό δείγμα 20%, με την χρήση αμπούλας ή κολάρου το δείγμα αυτό θα πάει στο 1 ή 2%. Να μιλάμε για τέλεια προστασία δεν γίνεται.

4. Να βάζουμε την όποια αμπούλα στον μήνα, θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη σωστή χρήση. Από Μάρτιο έως Νοέμβριο κάθε μήνα, δεν υπάρχει λόγος να πάμε στις τρεις εβδομάδες γιατί παραμένει δραστική ουσία από τον προηγούμενο αρκεί να μην περνάμε τον μήνα. Τη δεύτερη αμπούλα αν θέλουμε την βάζουμε στις τρείς εβδομάδες.

5. Κολάρο και αμπούλα θεωρεί πως δεν βλάπτει το ζώο, ίσως την τσέπη μας, οι πυρεθρίνες δεν περνάνε στο αίμα από αυτά τα σκευάσματα.

6. Όποιο σκεύασμα και αν βάζουμε μην περιμένουμε πως δεν θα βρεθεί πάνω στο ζωο ένα παράσιτο, πχ τσιμπούρι. Το θέμα είναι όταν ανέβει να αντιμετωπιστεί.

7. Θεωρεί πως κάποια στιγμή λόγω μετακινήσεων θα έρθει το πρόβλημα με την διροφιλαρίωση στα νότια της χώρας.

Καλό θα ήταν κτηνίατροι όπως αυτός, γνώστες θεμάτων εκ των έσω, να δημοσιεύουν κάποια άρθρα σε καθημερινή γλώσσα για εμάς.

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ σήμερα ειχα μια παρόμοια συζητηση με τον κτηνίατρό μας.
Συνοπτικα, η αποψη του είναι ως εξης
- καμία αμπούλα δεν προστατεύει 100% αλλά όλες ειναι το ιδιο αποτελεσματικές στο να μειώσουν τις πιθανότητες να νοσήσει ο σκύλος.
- εφοσον χρησιμοποιειται καποια συγκεκριμενη ουσια, π.χ. σελαμεκτινη, τα περι της μαρκας είναι χαζομαρες, σαν να λεμε ποιο εμφιαλωμενο νερο ενυδατωνει καλυτερα.
- τα επιπλεον σκευασματα (σπρευ) ειναι χρησιμα εφοσον περιεχουν γερανιολη, η σιτρονελα ειναι σχεδον αχρηστη και κανει μονο για να αρωματισεις τον σκυλο, οχι για να τον προστατέψεις.
- οι εξετασεις αιματος καθε φθηνοπωρο πρεπει να γινουν υποχρεωτικες
- εκτος απο τα κοινα ανθελμινθικα φαρμακα (μιλμπεμαξ/ντρονταλ) καλο ειναι να αποφευγονται τα σκευασματα που χορηγουνται εσωτερικα, εκτος αν προκειται για θεραπεια και οχι για προληψη
- αυτο ισχυει και για το σιροπι leisguard, αν και ειναι σχετικα ελαφρυ φαρμακο.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
  • Like
Reactions: Eroe