και εγω έχω 2 μικρά παιδια, για αυτο το λόγο δεν θελω το κολαρο, λες και αμπούλα δεν ειναι καλο??Από την άλλη αν ο σκύλος σου είναι κ@λος και βρακί με μωρό και δεν θέλεις να έχει κάτι τοξικό επάνω του για αυτό το λόγο το bravecto βολεύει.
και εγω έχω 2 μικρά παιδια, για αυτο το λόγο δεν θελω το κολαρο, λες και αμπούλα δεν ειναι καλο??Από την άλλη αν ο σκύλος σου είναι κ@λος και βρακί με μωρό και δεν θέλεις να έχει κάτι τοξικό επάνω του για αυτό το λόγο το bravecto βολεύει.
Δε γράφει κάτι συνταρακτικό πέρα από συζητήσεις τύπου άκουσα κάποιον να μου λέει αυτό κλπ κλπ...Πάντως είναι κοινή λογική ότι κάτι που καταπίνει ο σκύλος λογικά θα είναι ακόμη πιο τοξικό από αμπούλα.Και όσοι διαβάζουν και αγγλικά... voila τι διάβασα σε ένα άλλο φόρα μόλις χθες:
http://www.lab-retriever.net/board/general-health-issues/8057-bravecto.html#post114470
δεν είμαι ενημερωμένη για να σου απαντήσω τεκμηριωμένα. Η λογική μου λέει ότι και η αμπούλα είναι τοξική. Το χάπι δεν θα πειράζει τα παιδιά αλλά ενδέχεται να πειράζει τον σκύλο.και εγω έχω 2 μικρά παιδια, για αυτο το λόγο δεν θελω το κολαρο, λες και αμπούλα δεν ειναι καλο??
εμένα η παιδίατρος μου είχε απαγορεύσει κολάρο και αμπούλες στους σκύλους όταν η κόρη μου ηταν μικρή αφού ήξερε ότι είχαν συνέχεια επαφή, όπως και φυτοφάρμακα στον κήπο. Μίλα καλύτερα με την γιατρό σου.και εγω έχω 2 μικρά παιδια, για αυτο το λόγο δεν θελω το κολαρο, λες και αμπούλα δεν ειναι καλο??
Αυτό ακριβώς είναι το δικό μου σκεπτικό. Προσωπικά αυτό που θα ήθελα περισσότερο απ' όλα είναι να μην χρειάζεται να δίνω τίποτα (ούτε χάπι, ούτε αμπούλα, ούτε κολλάρα) αλλά με τα τσιμπούρια και τις ασθένειες που μεταδίδουν εδώ δεν έχω άλλη επιλογή. Advantix την άνοιξη και Advocate το καλοκαίρι για το σκουλήκι της καρδιάς και τον χειμώνα "ξεκουραζόμαστε".Δε γράφει κάτι συνταρακτικό πέρα από συζητήσεις τύπου άκουσα κάποιον να μου λέει αυτό κλπ κλπ...Πάντως είναι κοινή λογική ότι κάτι που καταπίνει ο σκύλος λογικά θα είναι ακόμη πιο τοξικό από αμπούλα.
Επειδή έχω μια απορία. Για το σκουλικι της καρδιας πρεπει να δινω χαπι μονο το καλοκαιρι? Γιατι εμενα ο κτηνιατρος μου δινει καθε διμηνο. Milbemax και για εξωπαρασιτα Nexguard. Απλα τη μικρη την εχω 5,5 μηνες και δε ξερω και πολλα πραγματα. Τωρα που πρέπει να εχει και προστασια για σκνιπα αμπουλα ή κολαρο?Αυτό ακριβώς είναι το δικό μου σκεπτικό. Προσωπικά αυτό που θα ήθελα περισσότερο απ' όλα είναι να μην χρειάζεται να δίνω τίποτα (ούτε χάπι, ούτε αμπούλα, ούτε κολλάρα) αλλά με τα τσιμπούρια και τις ασθένειες που μεταδίδουν εδώ δεν έχω άλλη επιλογή. Advantix την άνοιξη και Advocate το καλοκαίρι για το σκουλήκι της καρδιάς και τον χειμώνα "ξεκουραζόμαστε".
Εξαρτάται τι δίνεις. Εγώ βάζω αμπούλα Advocate κάθε μήνα. Ξεκινάω περίπου Μάιο/Ιούνιο (εξαρτάται από τις θερμοκρασίες) με το σκεπτικό πως το παράσιτο δεν μπορεί να αναπτηχθεί μέσα στο κουνούπι εάν οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 27 βαθμούς σε διάστημα 2 εβδομάδων και εάν οι θερμοκρασία πέφτει κάτω απ' τους 14 βαθμούς. Σταματάω τον Σεπτέμβριο που βάζω την τελευταία αμπούλα. Εξετάσεις κάνουμε Νοέμβριο και Απρήλιο.Επειδή έχω μια απορία. Για το σκουλικι της καρδιας πρεπει να δινω χαπι μονο το καλοκαιρι? Γιατι εμενα ο κτηνιατρος μου δινει καθε διμηνο. Milbemax και για εξωπαρασιτα Nexguard. Απλα τη μικρη την εχω 5,5 μηνες και δε ξερω και πολλα πραγματα. Τωρα που πρέπει να εχει και προστασια για σκνιπα αμπουλα ή κολαρο?
Πάντως να σου πω ότι η αμπούλα δε λειτουργεί όπως νομίζεις. Απορροφάται από το δέρμα και προστατεύει όλο το σώμα όχι μόνο τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται.Προτιμώ bravecto και οχι αμπούλα.
Η αμπούλα αφενώς δεν καλύπτει ολο το σώμα (π.χ. στα ποδια κατω κατω ή στις πατούσες δεν πρόκειται να προστατέψει), αφεταίρου αν βουτά συνεχώς στη θάλασσα είναι σαν μην το έβαλες.
Ασε που η εφαρμογή πρέπει να είναι τέλεια για να έχει κάποιο αποτέλεσμα.Αντε βρες δέρμα σε σκυλιά με διπλό τρίχωμα.
Ολα δηλητήρια είναι.
Εγω δίνω bravecto και κολλάρο Seresto.Απλά προσπαθώ να μην τον επιβαρύνω ιδιαίτερα με κανένα απο αυτά κατα τη διάρκεια του χειμώνα.
Εγώ όσο ο μικρός δε μπορούσε να πάρει αγκαλιά το σκύλο της έβαζα αμπούλα και κολάρο κανονικά!Τώρα πχ το χειμώνα δε βάζω αμπούλα!Εγώ τώρα της πήρα φρέσκο κολάρο το γνωστό λευκό χημικό με το οποίο όμως είμαι πολύ ευχάριστημενη...αμπούλα δεν της βάζω ποτέ πριν τον Απρίλιο και ψεκάζω και με σιτρονέλλα. Το χάπι το φοβάμαι....
Αυτό που λέτε με τα παιδιά να το αναπτύξει λίγο οποίος γνωρίζει?πχ με το βρέφος που θα είναι φυσικά κοντά αλλά δεν θα είναι και αγκαλιά στα πατώματα τι σχήμα θα ήταν καλό να ακολουθήσω για να είναι ασφαλεις και οι δύο?θεωρούσα ότι μέχρι να αρχίσουν να κουτρουβαλιαζονται μαζί θα είμαστε οκ...