bravecto η αμπούλα?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Στεγνά όχι? :p Γιατί ο κτηνίατρος μας είπε ότι καλύπτει κι ας μη το γράφει "ακόμα"... Τι να πω... Εμείς παίρνουμε bravecto και βάλαμε scalibor αλλά μας έκανε αλλεργία... Υπάρχει κάτι εξίσου αποτελεσματικό σε κολάρο για τη σκνίπα?

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εγώ όσο ο μικρός δε μπορούσε να πάρει αγκαλιά το σκύλο της έβαζα αμπούλα και κολάρο κανονικά!Τώρα πχ το χειμώνα δε βάζω αμπούλα!
Ο μικρός ειναι 2 τώρα όποτε κουτρουβαλάνε και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα κάνω αυτό που μου είπε η κτηνίατρος μου αμπούλα θα προσπαθήσω μέχρι να απορωφηθεί να μην την πολύ χαιδευει στα σημεία που έβαλα αμπούλα(αυτό έτσι και αλλιως το κάνω εγώ όλα τα χρόνια).Και μετά παιδικά αντικουνουπικά για την βόλτα μας!
Παιδικά αντί κουνούπικα εννοεις σε σπρέι;;;;και;;;;;κάθε ποτε ψεκαζεις;;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εγω μένω Αθήνα στα νότια προάστια.ειμαι στο ισόγειο και πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε να καθίσουμε καθόλου στην αυλή λόγο κουνούπια.καθε μήνα βάζω αμπούλα και τωρα τον Μάρτιο θα πάω να της δώσουμε και χάπι.εχω δυο παιδια 7 και 9 χρόνων.ας μου πείτε σας παρακαλώ αν κάτι απο αυτά που κάνω πειράζει η την σκυλίτσα μου η τα παιδια...και μια ακόμα ερώτηση.σπρει σιτρονελας πριν απο την απογευματινή βολτα εχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ για όλο το καλοκαίρι.κανει αυτο που τα παιδια ολη μερα έχουν την μόλυ στα μούτρα τους;;;;
Γενικά με μεγαλη μου χαρά περιμένω τις απόψεις σας με ενδιαφέρουν περισσότερο απο καθε κτηνίατρο..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στεγνά όχι? :p Γιατί ο κτηνίατρος μας είπε ότι καλύπτει κι ας μη το γράφει "ακόμα"... Τι να πω... Εμείς παίρνουμε bravecto και βάλαμε scalibor αλλά μας έκανε αλλεργία... Υπάρχει κάτι εξίσου αποτελεσματικό σε κολάρο για τη σκνίπα?
Στεγνά όχι! Μόνο Scalibor από κολλάρο κάνει για τη σκνίπα. Αλλιώς αμπούλα Advantix.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Νομίζω καλύπτει αν και δεν το γράφει ακόμα.Απο κτηνίατρο άκουσα πρώτη φορά για αυτό.Θεωρώ οτι είναι το καλύτερο με δεδομένο οτι έχω δοκιμάσει τα περισσότερα γνωστά, σε κάποια δε απο αυτά τα τσιμπούρια περπατούσαν πάνω στο κολάρο !!!

Πάντως εαν κάποιος είναι σε περιοχή με εντονη δραστηριότητα σκνίπας θα μπορούσε να κοιτάξει και κάποιο συμπληρωματικό μέσο τύπου αμπούλας ή σπρέυ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Σε όσους μένουν σε περιοχές όπου η σκνίπα είναι σε έξαρση καλό θα ήταν να ενημερώνονται σχετικά με τα νέα φάρμακα. Π.χ. μπορεί η advantix κάποτε να ήταν σούπερ αλλά όσο περνάει ο καιρός τσιμπούρια ψύλλοι και σκνίπες παθαίνουν ανοσία και βγαίνουν νέα φάρμακα.

• Like
Reactions: spyv

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σε όσους μένουν σε περιοχές όπου η σκνίπα είναι σε έξαρση καλό θα ήταν να ενημερώνονται σχετικά με τα νέα φάρμακα. Π.χ. μπορεί η advantix κάποτε να ήταν σούπερ αλλά όσο περνάει ο καιρός τσιμπούρια ψύλλοι και σκνίπες παθαίνουν ανοσία και βγαίνουν νέα φάρμακα.
Τώρα ποια θεωρείται σουπερ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Ας ρωτήσει ο καθένας τον κτηνίατρο του, δεν το έγραψα για να προτείνω. Εγώ χρησιμοποιώ την Vectra.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νομίζω καλύπτει αν και δεν το γράφει ακόμα.Απο κτηνίατρο άκουσα πρώτη φορά για αυτό.Θεωρώ οτι είναι το καλύτερο με δεδομένο οτι έχω δοκιμάσει τα περισσότερα γνωστά, σε κάποια δε απο αυτά τα τσιμπούρια περπατούσαν πάνω στο κολάρο !!!

Πάντως εαν κάποιος είναι σε περιοχή με εντονη δραστηριότητα σκνίπας θα μπορούσε να κοιτάξει και κάποιο συμπληρωματικό μέσο τύπου αμπούλας ή σπρέυ.
Ασε τα "νομίζω" και "άκουσα απ' τον κτηνίατρο". Εχει κάνει έρευνες ο κτηνίατρος; Οχι βέβαια, τότε πώς το λέει! Για να μην γράφει κάτι, σημαίνει πως δεν έχουν γίνει έρευενες, ή έχουν γίνει, και οι δραστικές ουσίες δεν είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της σκνίπας. Γιατί αν δεν ίσχυε το ένα ή το άλλο, βεβαίως και δεν θα περίμεναν να το γράψουν... ακόμη!

Μου έλεγε κι εμένα ο κτηνίατρος πως η Advocate "ίσως¨κάνει και για τσιμπούρια κι ας μην το γράφει "ακόμη", πήγα κι εγώ και είδα πως η δραστική ουσία της Advocate δεν είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των τσιμπουριών.

Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του μόνο και μόνο για να πουλήσει και η Seresto δεν είναι και φτηνή.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ για σκνίπα, αλλα για ψύλλους-τσιμπούρια στα οποία είναι εξόχως αποτελεσματικό.
Θα συμφωνήσω ωστόσο οτι αφου δεν το γράφει, θα πρέπει να παρέχουμε συμπληρωματική πρόληψη για σκνίπες ή να στραφούμε κάπου αλλού.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Θα σας πω την εμπειρία μου όσον αφορά το Bravecto.
Επειδή το σκυλάκι μου είχε demodex, χρειάστηκε να του χορηγήσω Bravecto, έπειτα από υπόδειξη του κτηνιάτρου μου. Πρόκειται για ένα ακριβό χάπι (μία συσκευασία με ένα χάπι που ξεπερνάει τα 25 ευρώ), αλλά και πολύ ισχυρό. Το εν λόγω χάπι χρειάζεται ένα διάστημα 3 μηνών για να δράσει πλήρως, αλλά μέσα στον πρώτο μήνα έχεις 50% πιθανότητες να δεις αποτελέσματα (εδώ στάθηκα τυχερός).
Απλά για να καταλάβετε το πόσο ισχυρό είναι, ο Kaiser ξεκίνησε να κάνει εμετούς, που οφείλονταν στο χάπι, 1 με 2 εβδομάδες μετά τη χορήγησή του. Να 'ναι καλά και ο κτηνίατρος, όλα πήγαν τέλεια και το σκυλάκι μου θυμίζει και πάλι....σκυλάκι. Eπειδή δεν έχω φωτό από το δικό μου, σας παραθέτω μία που βρήκα στο internet από έναν τυχαίο σκύλο, που δείχνει το πριν και το μετά. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου, το περιστατικό δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Attachments

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ναι, δυστυχώς κι εγώ μετά το έμαθα, αλλά ευτυχώς πέτυχα πολύ καλό κτηνίατρο.

• Like
Reactions: mareco

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μόνο κληρονομικό...Από τη μάνα στα κουτάβια πάει... Οι σκύλες που έχουν demodex αποσύρονται από την εκτροφή, συχνά αποσύρουν και τα αρσενικά που το εμφανίζουν...

Εκτροφικα μιλώντας πάλι,η μόνη περίπτωση να έβαλε εκτροφέας για ζευγάρωμα θηλυκό με demodex είναι να μην το είχε εμφανίσει μέχρι τη στιγμή της αναπαραγωγής (πολυ σπάνιο αλλά μπορεί και να συμβει) ή... να μην είναι σοβαρός και υπεύθυνος εκτροφέας...

• Like

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Μόνο κληρονομικό...Από τη μάνα στα κουτάβια πάει... Οι σκύλες που έχουν demodex αποσύρονται από την εκτροφή, συχνά αποσύρουν και τα αρσενικά που το εμφανίζουν...

Εκτροφικα μιλώντας πάλι,η μόνη περίπτωση να έβαλε εκτροφέας για ζευγάρωμα θηλυκό με demodex είναι να μην το είχε εμφανίσει μέχρι τη στιγμή της αναπαραγωγής (πολυ σπάνιο αλλά μπορεί και να συμβει) ή... να μην είναι σοβαρός και υπεύθυνος εκτροφέας...
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη πάνω σε αυτό, γιατί δεν το γνωρίζω.
Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι έχασα πόσα χρόνια από τη ζωή μου μέχρι να γίνει καλά το σκυλάκι. :p

• Like

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ο @Tri ελπίζω ότι θα ενημέρωσε σχετικά τον εκτροφέα του και από κει και πέρα, το μέλλον θα δείξει :rolleyes:
Γνώριζε ότι είχε demodex, γιατί μου το είπε. Απλά δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ανέφερε η @Μάρθα & Σίλβα , ότι δηλαδή το είδε μετά τη γέννα.
Πάντως η θεραπεία που μου πρότεινε δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του κτηνιάτρου, όταν πήγα να το δει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr